Συμβουλές βελτίωσης (ζητούνται)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Ολόκληρο το σύστημά μου υστερεί έναντι άλλων που άκουσα τελευταία, αν παρατήρησες δεν τα πέταξα στα κάρβουνα, αλλά κράτησα τις εμπειρίες σαν αναφορά - στόχο για να φτάσω το δικό μου (κοντά) σε εκείνα τα δεδομένα.
Στη τελική, έχω και ένα καλό πικάπ ( ο μπαμπάκος να είναι καλά που μου το έκανε δώρο ) και επειδή υπάρχει και θεωρώ αμαρτία να το έχω να κάθεται, θα πάει για τη περιποίηση που του αρμόζει ( όπως γνωρίζεις ).
Ούτε εγώ έχω διαφωνία ως προς το βινύλιο, αλλά το ψηφιακό είναι better vfm και σαφώς πιο ήσυχο απο το δεύτερο. Καλό είναι να μαθαίνουν οι νέοι ότι ο αναλογικός ήχος απαιτεί χρήμα. Τέλος, όντως έχοντας ακούσει βρώμικο δίσκο άκουσα λιγότερες πληροφορίες σε σχέση ακόμα και με το mp3 160kbps. Τέτοια χωρική πληροφορία δεν είχα ακούσει, πως να το κάνουμε. Στη Λέανδρος ένα απο τα χαρακτηριστικά είναι οι δεύτερες φωνές που τη συνοδεύουν. Ε, τόσο διαχωρισμένες οι φωνές δεν ακούστηκαν. Πως να το κάνουμε.
Η λύση μπορεί να είναι ένα πλυντήριο. Βέβαια. Πόσοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν πλυντήριο ή το σκέφτονται καν; Πόσοι που χτυπιούνται για την υπεροχή του αναλογικού ήχου έχουν σκεφτεί καν την αγορά του πλυντηρίου και πόσοι το έχουν ήδη;
Νικόλα εννοείται ότι ..για τα κάρβουνα σε πείραζα!!
...Εντάξει, είπαμε, πάιζει χειρότερα από πικάπ, αλλά δε το πετάμε κιόλας! :biggrin::biggrin:

Το ζουμί όμως είναι στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης σου, μιας και θεωρείς πιο vfm το ψηφιακό σε σχέση με πικάπ στην χαμηλή οικονομική ζώνη.
Ένα dac θυμίζω θέλει κι ένα laptop/tablet ή pc ή ακόμα ακριβότερα και ένα streamer για να παίξει, σωστά??
Κι αυτά έχουν ένα κόστος που θα πρέπει να συνυπολογιστεί! ;)
Πως λοιπόν θεωρείς ότι θα σου βγει οικονομικότερα από ένα πικάπ πχ σαν κι αυτά που σου έγραψε ο @PURETONE ,
Mια audio-technica VM95SH σε ενα Pioneer PL12D η ενα Kenwood KD1033 κανει 280 ευρω. Προτιμοτερο να μην.............παει πουθενα
ή ένος rega rp1, project element? ...και κυρίως πως θα καταφέρεις μ'αυτό το κόστος ν'ακούσεις καλύτερα???
Ναι, είναι πιο εύχρηστο το ψηφιακό, ναι είναι πιο ήσυχο, ναι κοστίζουν λιγότερο τ'αρχεία, ως εκεί όμως Νικόλα μου!

Reaction score
9.845
Υπαρχει μια επιπροσθετη δυσκολια για το βινυλιο.
Το να διαβασει η κεφαλη στο αυλακι του βινυλιου πολύ μεζεμενη πληροφορια, όπως πχ μια μεγαλη ορχηστρα κλασικης μουσικης
Εντάξει αλλάζεις καλωδια στον δρυοκολαπτη και λύνεται το πρόβλημα.
c44c932248cddd24d2f9eed5faa01285.jpg

Reaction score
12.617
Νικόλα εννοείται ότι ..για τα κάρβουνα σε πείραζα!!
...Εντάξει, είπαμε, πάιζει χειρότερα από πικάπ, αλλά δε το πετάμε κιόλας! :biggrin::biggrin:

Το ζουμί όμως είναι στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησης σου, μιας και θεωρείς πιο vfm το ψηφιακό σε σχέση με πικάπ στην χαμηλή οικονομική ζώνη.
Ένα dac θυμίζω θέλει κι ένα laptop/tablet ή pc ή ακόμα ακριβότερα και ένα streamer για να παίξει, σωστά??
Κι αυτά έχουν ένα κόστος που θα πρέπει να συνυπολογιστεί! ;)
Πως λοιπόν θεωρείς ότι θα σου βγει οικονομικότερα από ένα πικάπ πχ σαν κι αυτά που σου έγραψε ο @PURETONE ,

ή ένος rega rp1, project element? ...και κυρίως πως θα καταφέρεις μ'αυτό το κόστος ν'ακούσεις καλύτερα???
Ναι, είναι πιο εύχρηστο το ψηφιακό, ναι είναι πιο ήσυχο, ναι κοστίζουν λιγότερο τ'αρχεία, ως εκεί όμως Νικόλα μου!
Ευκολάκι. Βρες μου ένα σπίτι που δεν έχει τουλάχιστον ένα pc. Ακόμα και ένα παλιό laptop λειτουργεί θαυμάσια σαν πηγή. Και καβουρδιστήρι να είναι και να σέρνεται το λειτουργικό, όπως έχω πει υπάρχει δοκιμασμένη και τζαμπέ λύση που μέχρι το jriver υπερτερεί ηχητικά. Roon δεν έχω δοκιμάσει, αλλά δεν με απασχολεί κιόλας.

A

AKARL

Guest
πικάπ michell gyrodec,
βραχίονας rega rb 300 improoved & rewired with vdh,phono cables vdh d 502,
κεφαλή dynavector dv20x2l,
phono sonneteer sedley,
:rolleyes::eek:

Με το μπαρδόν μρε Λέαντρε αλλά κάgνεις όλο αφτό το μπάχαλο πέρι τση υπεροχής του βιgνυgλίου με το Γυροντέκ, τη Ρέγγα ΡοΒηΤρακόσχια και τη Δυναβεκτόρισσα, με φόνο τον Σέδλευ τον Σονετογράφο; Σήριουσgλη; :headbang:

Αν υποπσιαστώ ότι στσι μέρες μας αφτό το αναλογικό σετάπ περgνιέται για χαϊέντ...

Σε δγιάβαζα τόσον καιρό να λες για καλό πικάπ και κεφαgλή και φόνο κι έτσι και ήλεγα μέσα μου μρε τονμπ0ύστη έτσι μερακgλής απούναι θα έχει πράμα βαρβάτο Δελφοί Μικαππαέξι Σίγκνατσιουρ με βραχίονα ΣΜΕ και κεφαgλή καμgνιά Κοέτσου, καμgνιά Κισέκι κσερωγώ κι έτσι. Για, δε, φόνο ήλεγα θα έχει τουλάχιστον κάνα ΕΜΤ ΤζεϊΠιΈι Εκσηνταέκσι Μικαππαδγυό. :king::newrussian::king:

Κι εσύ κσηγιέσαι αλμυρό φυστίκι με το Γυροντέκ, τη Ρέγγα, τη φτηνή Δυναβεκτόρισσα και φόνο τον Σέδλευ τον Σονετογράφο; Μα για όνομα πχιάαααααα... :rolleyes::headbang::cry:

Α, και πούσαι, μνιαπουταναφέραμε σωστότερο πικάπ απ' το Μικαππαδγυό θα βρεις μόνο το ΧιλιαδγιακόσχιαΓκου, το ΧιλιαδγιακόσχιαΓκουΡού, το ΧιλιαδγιακόσχιαΓκΑΕ και, τέλος, το ΣουΛου-ΧιλιαδγιακόσχιαΡο. Τέλος! :bigboss:

Για "καλύτερο" πικάπ, δηλαδή τσηπσωληςμαςτονχαβά, δε συζητώ... :sneaky:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
:rolleyes::eek:

Με το μπαρδόν μρε Λέαντρε αλλά κάgνεις όλο αφτό το μπάχαλο πέρι τση υπεροχής του βιgνυgλίου με το Γυροντέκ, τη Ρέγγα ΡοΒηΤρακόσχια και τη Δυναβεκτόρισσα, με φόνο τον Σέδλευ τον Σονετογράφο; Σήριουσgλη; :headbang:

Αν υποπσιαστώ ότι στσι μέρες μας αφτό το αναλογικό σετάπ περgνιέται για χαϊέντ...

Σε δγιάβαζα τόσον καιρό να λες για καλό πικάπ και κεφαgλή και φόνο κι έτσι και ήλεγα μέσα μου μρε τονμπ0ύστη έτσι μερακgλής απούναι θα έχει πράμα βαρβάτο Δελφοί Μικαππαέξι Σίγκνατσιουρ με βραχίονα ΣΜΕ και κεφαgλή καμgνιά Κοέτσου, καμgνιά Κισέκι κσερωγώ κι έτσι. Για, δε, φόνο ήλεγα θα έχει τουλάχιστον κάνα ΕΜΤ ΤζεϊΠιΈι Εκσηνταέκσι Μικκαπαδγυό. :king::newrussian::king:

Κι εσύ κσηγιέσαι αλμυρό φυστίκι με το Γυροντέκ, τη Ρέγγα, τη φτηνή Δυναβεκτόρισσα και φόνο τον Σέδλευ τον Σονετογράφο; Μα για όνομα πχιάαααααα... :rolleyes::headbang::cry:

Α, και πούσαι, μνιαπουταναφέραμε σωστότερο πικάπ απ' το Μικαππαδγυό θα βρεις μόνο το ΧιλιαδγιακόσχιαΓκου, το ΧιλιαδγιακόσχιαΓκουΡού, το ΧιλιαδγιακόσχιαΓκΑΕ και, τέλος, το ΣουΛου-ΧιλιαδγιακόσχιαΡο. Τέλος! :bigboss:

Για "καλύτερο" πικάπ, δηλαδή τσηπσωληςμαςτονχαβά, δε συζητώ... :sneaky:
φαντάσου δηλαδή να είχα και κάτι καλύτερο!
μ'αυτά τα χρέπια που περιγράφω ότι έχω και τα ντακ κατηγορίας 8000+€ τα έχω για πλάκα :biggrin: :biggrin:!!
Αν πχ είχα ένα dynavector με το δικό του βραχίονα και μια xx2, όποιο ντακ ερχόταν σπίτι θα του έκανα δώρο και σφυράκι για το σπάσει επιτόπου!:tongue::tongue:
Φίλος πάντως που έλεγε τα ίδια με σένα για το πόσο θεϊκά παίζει το mkii, κι άλλες τέτοιες χαριτωμενιές, με την ίδια κεφαλή με μένα, το έφερε σπίτι πέρυσι, το βάλαμε δίπλα στο gyrodec...και δύο μέρες μετά το πούλησε!:laugh:
Τώρα είναι ένας ευτυχισμένος κάτοχος gyrodec se..
Υ.Σ. πάλι καλά που δεν είπες κι ότι η ortofon dj series που συνήθως συνοδεύουν τα ..συμπαθέστατα κατά τ'άλλα πικάπια mkii είναι καλύτερη από τη dynavector, γιατ..εδώ έτσι κι ακόμα κλαίω απ τα γέλια..φαντάσου έτσι!! :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Last edited:

Reaction score
9.845
Φίλος πάντως που έλεγε τα ίδια με σένα για το πόσο θεϊκά παίζει το mkii, κι άλλες τέτοιες χαριτωμενιές, με την ίδια κεφαλή με μένα, το έφερε σπίτι πέρυσι, το βάλαμε δίπλα στο gyrodec...και δύο μέρες μετά το πούλησε!
Για αυτό δεν έρχεται η ροσιναντε σπίτι σου...... αντε να πουλήσει μετά κοτζάμ πλανήτες :biggrin:

A

AKARL

Guest
Φίλος πάντως που έλεγε τα ίδια μέ σένα για το πόσο θεϊκά παίζει το mkii, κι άλλες τέτοιες χαριτωμενιές, με την ίδια κεφαλή με μένα, το έφερε σπίτι πέρυσι, το βάλαμε δίπλα στο gyrodec...και δύο μέρες μετά το πούλησε!:laugh:
Ε, προφανώς, το Μικαππαδγυό έχει .... χειρότερο καβλώδιο απ' το δικό σου αφού .... :roflmao: :cry: :roflmao:

Επίσης, και τέλος, εγώ μίgλησα για σωστά ΟΧΙ για θεϊκά, καλά, όμορφα, υπέροχα και γενικά τσηπσωgληςμαςτονχαβά. ΣΩΣΤΑ! Ελπίζω να πχιάgνεις τη δγιαφορά. :wink:

Κι αν δεν την πχιάgνεις να σε βοηθήσω γιατί με βρίσκεις στσι καλές μου και σε συμπαθώ: το σωστά μετριέται, όλα τα άλλα (μαζί με τσηπσωgληςμαςτονχαβά) "ακούγονται".

Reaction score
12.617
Λέανδρε, εγώ λέω κάτι συγκεκριμένο. Πάρτε το πικάπ που λέτε, βάλτε και ένα στοκ ολοκληρωμένο ενισχυτή με onboard phono και ελάτε να δούμε αν ακούσετε πουθενά την υπεροχή του βινυλίου για την οποία κάποιοι φαντασμένοι κουνάνε το δάχτυλο. Να σου φέρω εγώ τον War - Love is all around με τη σκονίτσα του να παίξει κόντρα στο 44,1 ape. Και μετά πείτε στους νεοεισερχόμενους ότι ανεξαρτήτου τιμής, το βινύλιο υπερτερεί, φτάνει να το πιστεύετε ειλικρινά αφήνοντας στην άκρη το πάθος και τις εντυπώσεις που έχετε απο ακριβότερα συστήματα ( δεν έχω κάνει σύγκριση σε ένα σύστημα καλού βινυλιακού σετάπ έναντι καλού ψηφιακού σετάπ, δεν μπορώ να έχω άποψη ).

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Ε, προφανώς, το Μικαππαδγυό έχει .... χειρότερο καβλώδιο απ' το δικό σου αφού .... :roflmao: :cry: :roflmao:

Επίσης, και τέλος, εγώ μίgλησα για σωστά ΟΧΙ για θεϊκά, καλά, όμορφα, υπέροχα και γενικά τσηπσωgληςμαςτονχαβά. ΣΩΣΤΑ! Ελπίζω να πχιάgνεις τη δγιαφορά. :wink:

Κι αν δεν την πχιάgνεις να σε βοηθήσω γιατί με βρίσκεις στσι καλές μου και σε συμπαθώ: το σωστά μετριέται, όλα τα άλλα (μαζί με τσηπσωgληςμαςτονχαβά) "ακούγονται".
σωστά??
μάλιστα...
έχοντας τη τροφοδοσία μέσα στο σώμα του πικάπ, έχοντας τα γελοία ποδαράκια στήριξης, το αφαιρούμενο headshell, τα καλώδια του κ@λου είναι σωστά?? :lolsign: :lolsign:
'
Είναι φτιαγμένο για άλλη χρήση @AKARL , τέλειο γι'αυτό που φτιάχτηκε..thats all!
Σε πολύ λίγο καιρό θα μπορεί να σου μεταφέρει τη γνώμη του κι ο jiovanni μιας κι ο ίδιος έχει mkii..

Reaction score
12.617
Υ.Γ. Καλό το μικαπαδγιό, αλλά πόσοι αγόρασαν το συγκεκριμένο επειδή είναι (αν είναι, όσο είναι) καλό πικάπ και πόσοι για να το έχουν να κοσμεί το ρακ τους επειδή η πλειονότητα του κόσμου το έχει δει στη κονσόλα ενός club...?

A

amoustakas

Guest
φαντάσου δηλαδή να είχα και κάτι καλύτερο!
μ'αυτά τα χρέπια που περιγράφω ότι έχω και τα ντακ κατηγορίας 8000+€ τα έχω για πλάκα :biggrin: :biggrin:!!
Αν το υπόλοιπο σύστημά σου είναι προσανατολισμένο στο αναλογικό, οποιοδήποτε dac που μετράει σωστά θα ακουστεί σαν τενεκές. Σε φίλο το 501 το ακούσαμε δίπλα σε Rega Rp-6 / Rega Aria Phono και το άκουσμά του 501 ήταν μία λεπτόηχη αηδία. Στο σπίτι μου με το 501 ο ίδιος φίλος πάθαινε σοκ κάθε φορά που το άκουγε.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Λέανδρε, εγώ λέω κάτι συγκεκριμένο. Πάρτε το πικάπ που λέτε, βάλτε και ένα στοκ ολοκληρωμένο ενισχυτή με onboard phono και ελάτε να δούμε αν ακούσετε πουθενά την υπεροχή του βινυλίου για την οποία κάποιοι φαντασμένοι κουνάνε το δάχτυλο. Να σου φέρω εγώ τον War - Love is all around με τη σκονίτσα του να παίξει κόντρα στο 44,1 ape. Και μετά πείτε στους νεοεισερχόμενους ότι ανεξαρτήτου τιμής, το βινύλιο υπερτερεί, φτάνει να το πιστεύετε ειλικρινά αφήνοντας στην άκρη το πάθος και τις εντυπώσεις που έχετε απο ακριβότερα συστήματα ( δεν έχω κάνει σύγκριση σε ένα σύστημα καλού βινυλιακού σετάπ έναντι καλού ψηφιακού σετάπ, δεν μπορώ να έχω άποψη ).
βρε Νίκο, τι λες τώρα κι εσύ?
Το phono μαζί με τη κεφαλή είναι στα αναλογικά ότι το dac στα ψηφιακά.
Το πικαπ/βραχιόνας αντίστοιχα είναι ότι το transport.. τι ενσωματωμένο λοιπόν να κρίνεις??..εκτός αν εν λόγω ενισχυτής έχει και ενσωματωμένο dac και κρίνεις αυτά τα δύο.

Reaction score
12.617
βρε Νίκο, τι λες τώρα κι εσύ?
Το phono μαζί με τη κεφαλή είναι στα αναλογικά ότι το dac στα ψηφιακά.
Το πικαπ/βραχιόνας αντίστοιχα είναι ότι το transport.. τι ενσωματωμένο λοιπόν να κρίνεις??..εκτός αν εν λόγω ενισχυτής έχει και ενσωματωμένο dac και κρίνεις αυτά τα δύο.
Εμ, αυτό σου λέω. Κάποιος έχει ένα ενισχυτή, στοκ, με ενσωματωμένο phono και θέλει να ακούσει την υπεροχή του βινυλίου. Θεωρείς ότι την ακούει έναντι ενός dac που θα συνδεθεί στον ίδιο ενισχυτή; Κάποιος δεν έχει το πλυντήριο δίσκων και τους σκουπίζει με το κλασικό βουρτάκι. Θα ακούσει καθαρά τον ήχο; Δεν θα φάει τη παραμόρφωση της αρκούδας;
Άρα, αυτός ο κάποιος ακούει τελικά τον θεϊκό κατά τ'άλλα ήχο του βινυλίου; Με budget αυστηρά 300€ θα ακούσει καλύτερα απο το dac ( είπαμε, ο υπολογιστής υπάρχει σε κάθε σπίτι, άρα δεν είναι ένα επιπλέον κόστος για τον ήχο ). Και αν αυτός ο κάποιος επενδύσει ένα χιλιάρικο σε δίσκους με το ίδιο παραπάνω σετάπ, θα ακούσει καλύτερα απο ένα dac των 1000€, αν δηλαδή επενδύσει ΜΟΝΟ σε δίσκους;

Και μη μου πεις ότι αυτά δεν συμβαίνουν... Μπες στις σχετικές σελίδες και δες. Αφήνω στην άκρη το κάκιστο σετάπ των ηχείων των περισσοτέρων ( κατά τ'άλλα είναι σε θέση να ακούσουν την υπεροχή του βινυλίου ), πικάπ αραγμένα πάνω σε ενισχυτές ( κουκουρούκου αλφάδιασμα δηλαδή ), στοκ ενισχυτές, υπάρχουν και αυτοί που δεν τα στηρίζουν πάνω στους ενισχυτές αλλά σε μελαμίνες ας πούμε. Και όλοι αυτοί έχουν πιάσει το νόημα του αναλογικού ήχου. Χέσε με. :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.218
Κοίταξε παιδί μου,

Με 1200€ παίρνεις έναν Ναντ, που έχει μια ντουζίνα κανάλια, ενισχυτές και ντολμπια, ντιρακ και Ντακ, και στριμινγκ υπηρεσίες, μπαίνει και στο δίκτυο.

Και παίζει στριμιγγκ κατευθείαν. Χωρίς καμία άλλη συσκευή.

Να θυμίσω ότι η δεκαετία του '60 πέρασε. Και του '70.
Τελικά ο ιός του 2000 δεν ήταν τίποτα φοβερό.
Σα να μην έφτανε αυτό, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου το 2012.
Που το κάναν και ταινία.

Και σε λίγο μπαίνουμε στο 2020.

Έτσι, για να μη χάνουμε την αίσθηση του χρόνου.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.972
Η καλή μου τύχη με έβαλε μερικές φορές σε ένα σαλόνι όπου απέναντι από το καναπέ στεκόταν ένα Continuum Caliburn με Cobra βραχίονα και Koetsu. Για phono είχε ένα πανάκριβο Jadis ενώ ενδιάμεσα υπήρχε ένα Ypsilon. Πως έπαιζε; Θεϊκά. Πόσο είχε; 250.000€ και βάλε.
Δίπλα καθόταν ένα Jadis Calliope με το ανάλογο DAC του. Πως έπαιζε; Θεϊκά. Πόσο είχε; 70.000€-80.000€.
Καλύτερο δεν ξέρω αν θα έβαζα κάποιο γιατί το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο.
250.000€ vs 70.000€.
Ακόμα και σε αυτό το level.
Φαντάσου παρακάτω.

Last edited:

Reaction score
30.455
μιας και πότε δεν ήταν στους στόχους της Technics η hiend απόδοση αλλά να παίζει απροβληματιστα στα ανά το κόσμο booth των djs.
Μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι ιδιότητες ενός hi end πικάπ και ενός "dj booth" πικάπ?
Τι κάνει το Technics κατάλληλο για τη χρήση που λές?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.218
Μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι ιδιότητες ενός hi end πικάπ και ενός "dj booth" πικάπ?
Τι κάνει το Technics κατάλληλο για τη χρήση που λές?
Μην είσαι τέτοιος.

Οι άνθρωποι εδώ κοιτάνε την πχιότητα του Ντακ, και ξεχνάνε ότι δεν έχουνε (σαμπ και) ντιρακ.

Άσε, παν παρακάτ.
Εδώ είναι στο '60.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll