Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Μήπως υπάρχει κανείς εδώ που να πιστεύει ότι το 'πιάνο' δεν κατασκευάζεται, βάση μετρήσεων ?
Δηλαδής, όλα τα πχιάνα ακούγονται ίδγια? :139:

Βρε παιδγιά, αυτή η συζήτηση, απ' ότι έχω μετρήσει :138: , έχει γίνει 45,872 φορές και συμπέρασμα δεν βγήκε...

Κι αυτό γιατί, αυτό το -αμημένο το αυτί, ως φαίνεται, ακούει πράγματα που δεν είναι ακόμα μετρήσιμα...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Μήπως υπάρχει κανείς εδώ που να πιστεύει ότι το 'πιάνο' δεν κατασκευάζεται, βάση μετρήσεων ?
What is the difference between tuning and voicing?
Tuning is the adjustment of the tension of all of your piano's 220 (or more) strings to the correct pitch or frequency. This ensures that notes played in a musical interval (octaves, chords, etc.) will sound in harmony.

Voicing is the adjustment of a piano's tone or quality of sound. Tone can be changed without affecting the pitch. For example, turning the bass or treble knobs on your stereo changes the tone but does not alter the notes the musician recorded. A skilled piano technician can voice a piano to change its tonal personality from mellow to bright or robust to delicate. The degree of change possible depends upon the piano's design and condition.

Αυτά για μετά τις μετρήσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Tuning is the adjustment of the tension of all of your piano's 220 (or more) strings to the correct pitch or frequency. This ensures that notes played in a musical interval (octaves, chords, etc.) will sound in harmony.

Voicing is the adjustment of a piano's tone or quality of sound. Tone can be changed without affecting the pitch. For example, turning the bass or treble knobs on your stereo changes the tone but does not alter the notes the musician recorded. A skilled piano technician can voice a piano to change its tonal personality from mellow to bright or robust to delicate. The degree of change possible depends upon the piano's design and condition.

Έτσι είναι για το πιάνο, αλλά το ηχείο δε πρέπει να αλλάζει ούτε τόνο ούτε πιτς... φιτίλι. Ότι θέλει να κάνει ο μάστορας το κάνει στο πιάνο. Όχι στο στέρεό μας.... Αλλιώς το στέρεό μας στέλνει στο διάλο τη ρύθμιση του πιάνου του μάστορα, διότι βάζει το δικό του χρώμα και αλλοιώνει το πιάνο του μάστορα...

Αυτός άραγε έσκασε επειδή ήταν...θυμωμένος;
Και θυμωμένος και λυπημένος. Δεν είδες ότι τον είχαν μόνο του? Με λεξοτανίλ και στεντόν ήταν όλη μέρα ο καημένος, μέχρι που πήρε ληγμένα και δε τον πιάσαν κι αυτοκτόνησε...

Μπορεί να τα πήρε γιατί το αφεντικό άκουγε μόνο Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Όχι ρε, μη λες βλακείες, δεν είδες καλά το βίντεο? Φούσκωσε ο πυκνωτής απ'τον Βασίλη Παπακωσταντίνου (κάτι σα φασολάδα ένα πράμα), κι έσκασε με οπερέτα (μικρή όπερα πιάνου όπου τσιρίζουν κάτι βλαμμένα)! :137:

Μη το γελάς καθόλου. Εγώ εχω στο εργαστήριο μου πυκνωτές που κάνουν το Βασίλη Παπακωνσταντίνου ν ακούγεται σαν Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Βάλε μισό κιλό και για μένα ρε μπάρμπα μοναχοφάη...:135: Στείλτα με κούριερ, τα θέλω ΑΜΕΣΑ!!

ακόμα κι αν το πιάνο είναι έργο τέχνης και μόνο τέχνης, σα νά'ναι πίνακας ζωγραφικής, το στέρεο που το αναπαράγει στο σπίτι μας οφείλει να είναι σκάνερ υψηλότατων προδιαγραφών και άριστων μετρήσεων και ΜΟΝΟ, ώστε να σκανάρει τον πίνακα πιστά και να μη μετατρέψει ένα γκογκέν σε τσαρούχη...

Το ηχείο πρέπει να παίζει καλά μουσική για ανθρώπινα αυτιά
κατά προτίμηση χρυσά αυτιά.

Τα καημένα τα πηνία...
Έλα μου ντε! τα βάζεις να παίζουν μόνο κόντο, γι'αυτό θα σκάσουν και τα πηνία σου ρε! Τα πηνία σου τα λυπημένα, τα απογοητευμένα, τα στεναχωρημένα...

κάντους λίγο γούτσι γούτσι βρε...:139:
ή έστω λίγο μάγια μάγια, όπως στο πολίς ακάντεμι Νο2... λίγο μαγεία τη θες, σου λείπει... ε?

Reaction score
4

Δηλαδής, όλα τα πχιάνα ακούγονται ίδγια? :139:

Βρε παιδγιά, αυτή η συζήτηση, απ' ότι έχω μετρήσει :138: , έχει γίνει 45,872 φορές και συμπέρασμα δεν βγήκε...

Κι αυτό γιατί, αυτό το -αμημένο το αυτί, ως φαίνεται, ακούει πράγματα που δεν είναι ακόμα μετρήσιμα...
Να υποθέσω ότι η απάντηση σου είναι:
ΝΑΙ, το πιάνο φτιάχνεται με το αυτί, ε ? :137:

Όταν κουρδίζεις ένα πιάνο τι ακριβώς κάνεις..,μετράς και τι είναι αυτό - χρειάζονται όργανα ;
..μάλλον, υπάρχει τρόπος να επαληθέυσεις το αποτέλεσμα ;

Συμπέρασμα έχει βγει . . και είναι απλό.
Για να αλλάξεις κάτι πρέπει να το γνωρίζεις πρώτα. (εκτός βέβαια από αυτό που αναφέρει ο Ασιάτης 'το συναίσθημα')-(έχεις διαβάσει ποτέ για χαρούμενους - λυπημένους τόνους ;)
Για να το φέρεις εκεί που θέλεις, ακολουθείς τους κανόνες και όχι την τύχη (= βρόντος)

Τώρα, είναι πιο εύκολο ?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Πολύ καλά !
Το κορέκτ πίτς οφ φρικουενσι το βρίσκει ακούγοντας ? :137:

Άρα τι συμπέρασμα βγάζουμε - πιο είναι το σωστό, το μέλοου ή το μπράητ ?
Γιατί δηλαδή η επιλογή του Ασιάτη να είναι πιο "σοβαρή" από ενός άλλου επειδή του άρεσε έτσι ;
Πρόκειται για γούστο+επιλογές και όχι "τέχνη".

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Παρακαλώ, ορίστε μου ΟΛΕΣ τις μετρήσεις που απαιτούνται σε ενα CD Player (δεν αναφέρω πικάπ για να μην σας μπερδέψω...:143:), σε ένα προενισχυτή, σε ένα ενισχυτή, σε ένα ηχείο και σε όλα τα interconnects μεταξύ τους και τα καλώδια ηχείων ώστε το πχιάνο του μάστορα να ακουγεται ιδγιο με το πρωτότυπο...
... στο αυτί μου...

Μία, μία τις μετρήσεις παρακαλώ και να μην σας ξεφύγει καμία ... :143:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Έτσι είναι για το πιάνο, αλλά το ηχείο δε πρέπει να αλλάζει ούτε τόνο ούτε πιτς... φιτίλι. Ότι θέλει να κάνει ο μάστορας το κάνει στο πιάνο. Όχι στο στέρεό μας.... Αλλιώς το στέρεό μας στέλνει στο διάλο τη ρύθμιση του πιάνου του μάστορα, διότι βάζει το δικό του χρώμα και αλλοιώνει το πιάνο του μάστορα...

(...)
QFT

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Παρακαλώ, ορίστε μου ΟΛΕΣ τις μετρήσεις που απαιτούνται σε ενα CD Player (δεν αναφέρω πικάπ για να μην σας μπερδέψω...:143:), σε ένα προενισχυτή, σε ένα ενισχυτή, σε ένα ηχείο και σε όλα τα interconnects μεταξύ τους και τα καλώδια ηχείων ώστε το πχιάνο του μάστορα να ακουγεται ιδγιο με το πρωτότυπο...
... στο αυτί μου...

Μία, μία τις μετρήσεις παρακαλώ και να μην σας ξεφύγει καμία ... :143:
Δεν είναι δουλειά μας.
Μακάρι να έλεγαν το ίδιο και όσοι (νομίζουν ότι) φτιάχνουν ηχεία, ενισχυτές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο χωρίς να είναι δουλειά τους (και μετά τα ρίχνουν στη μαγεία και την "εμπειρία" για δικαιολογήσουν την ασχετοσύνη τους).

Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν κάποιοι (μαζί και οι χομπίστες) θεωρούν πως μπορούν να τα γνωρίζουν και να τα καταλαβαίνουν όλα και αναγκαστικά προσαρμόζουν (βλ. βιάζουν) την πραγματικότητα ώστε να "χωρέσει" στις γνώσεις τους και την αντίληψή τους. :126:
Δεδομένου ότι, στο κάθε αντικείμενο, όσο περισσότερο διαβάζεις τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ασχετοσύνη σου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι παραπάνω δεν έχουν διαβάσει τίποτα για το εκάστοτε αντικείμενο το οποίο νομίζουν ότι γνωρίζουν και για το οποίο τελικά έχουν μόνο άποψη.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν είναι δουλειά μας.
Αφού δεν είναι δουλειά σας, αφήστε αυτούς που είναι δουλειά τους να σχεδιάζουν και να παράγουν...

(εκτός αν κάποιος ειδήμων από εδώ μέσα, απαντήσει συγκεκριμένα στο ερώτημα μου)

Reaction score
4

....
Δεδομένου ότι, στο κάθε αντικείμενο, όσο περισσότερο διαβάζεις τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ασχετοσύνη σου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι παραπάνω δεν έχουν διαβάσει τίποτα για το εκάστοτε αντικείμενο το οποίο νομίζουν ότι γνωρίζουν και για το οποίο τελικά έχουν μόνο άποψη.
Αυτό είναι σωστό και ισχύει σε πολλά.

Ένα βήμα προόδου είναι να καταλάβουμε, τι επηρεάζει - πως και πόσο.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=66469

Και βέβαια πέρα από την θεωρεία να τα δούμε στην πράξη.
Εκεί να δείτε πόσο εύκολο είναι να "την ακούσεις"... και πόσο "αξιόπιστο" όργανο είναι το αφτί, πέρα από την "τελειότητα" του.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Αφού δεν είναι δουλειά σας, αφήστε αυτούς που είναι δουλειά τους να σχεδιάζουν και να παράγουν...
Καταλαβαίνω ότι το post μου γίνεται πιο σύνθετο μετά την πρώτη πρόταση αλλά είχα την ελπίδα ότι θα καταφέρνατε να διαβάσετε και πέρα από αυτήν..

Σε κάθε περίπτωση, δεν είχα καταλάβει ότι με αυτά που γράφουμε τους εμποδίζουμε να κάνουν τη δουλειά τους.. Μπράβο δύναμη το forum! Αλήθεια πόσα νέα ηχεία που ήταν να κυκλοφορήσουν "κόψαμε" φέτος; :143:

Αν κάποιος μπορεί να ενοχληθεί σίγουρα δεν θα είναι ο σχεδιαστής της Χ εταρείας.. Μάλλον το τμήμα marketing δεν αφήνουμε να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Δυστυχώς γι'αυτούς δεν είμαστε στο target group τους και χαλάμε την πιάτσα...

Επίσης δεν εμποδίζουμε όσους το επιθυμούν να συνεχίσουν να χειροκροτάνε, μασώντας άκριτα ό,τι μπούρδα τους πούνε. Ignorance is bliss...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

Καταλαβαίνω ότι το post μου γίνεται πιο σύνθετο μετά την πρώτη πρόταση αλλά είχα την ελπίδα ότι θα καταφέρνατε να διαβάσετε και πέρα από αυτήν..

Σε κάθε περίπτωση, δεν είχα καταλάβει ότι με αυτά που γράφουμε τους εμποδίζουμε να κάνουν τη δουλειά τους.. Μπράβο δύναμη το forum! Αλήθεια πόσα νέα ηχεία που ήταν να κυκλοφορήσουν "κόψαμε" φέτος; :143:

Αν κάποιος μπορεί να ενοχληθεί σίγουρα δεν θα είναι ο σχεδιαστής της Χ εταρείας.. Μάλλον το τμήμα marketing δεν αφήνουμε να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Δυστυχώς γι'αυτούς δεν είμαστε στο target group τους και χαλάμε την πιάτσα...

Επίσης δεν εμποδίζουμε όσους το επιθυμούν να συνεχίσουν να χειροκροτάνε, μασώντας άκριτα ό,τι μπούρδα τους πούνε. Ignorance is bliss...
Για να κάνεις κριτική, πρέπει να γνωρίζεις η να είναι η δουλειά σου.

Αν όχι, τότε απλά...

... τους έκανες τα μουτρα κρέας ... :143:

Αναφέρομαι ειδικά για τα ηχεία Genesis, ισως μέσα στη πρώτη δεκάδα των ηχείων όλου του κόσμου.
(Εκτός αν τα άκουσες και δεν σου άρεσαν...)

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avmentor

....
Αναφέρομαι ειδικά για τα ηχεία Genesis, ισως μέσα στη πρώτη δεκάδα των ηχείων όλου του κόσμου.
Δεν μου λες.....

...δεν σου την "σπάει" που δεν μπορείς να ακούσεις-καταλάβεις τις τεράστιες διαφορές στον ήχο, αν μετακινήσεις το ένα ηχείο 2χιλιοστά ? :137:

Ο "αυτός" μπορεί, εσύ ?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Δεν μου λες.....

...δεν σου την "σπάει" που δεν μπορείς να ακούσεις-καταλάβεις τις τεράστιες διαφορές στον ήχο, αν μετακινήσεις το ένα ηχείο 2χιλιοστά ? :137:

Ο "αυτός" μπορεί, εσύ ?
Εσύ να αφήσεις τις εξυπνάδες και να μου απαντήσεις στο ερώτημα των τεχνικών μετρήσεων που σας έβαλα...

Reaction score
4

Εσύ να αφήσεις τις εξυπνάδες και να μου απαντήσεις στο ερώτημα των τεχνικών μετρήσεων που σας έβαλα...
Δεν είναι δική μου εξυπνάδα, δυστυχώς...
Δες την συνέντευξη και θα καταλάβεις ποιος το είπε. :126:
(Είπε κιαλλα)

Για τις ερωτήσεις που έθεσες δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις.
Το μόνο που μπορώ να σου πω και να το σκεφτείς σε αναλογία είναι:
Γιατί τι πικάπ σου είναι καλύτερο από ένα άλλο ;
Δεν θα απαντήσεις με νούμερα ?
Το ίδιο γιατί επέλεξες τάδε κεφαλή από μια άλλη, κτλ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την συσκευή, είναι ένα μέρος της απάντησης λοιπόν.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την συσκευή, είναι ένα μέρος της απάντησης λοιπόν.
Η μόνη λογική πρόταση που είδα να γράφεις στα 2924 posts που έγραψες μέχρι τώρα... :142::143:

Reaction score
777
Εγώ θα ρωτήσω κάτι πάλι σαν απλός ακροατής...
Εκτός απο τους μελαγχολικούς πυκνωτές...τί άλλο παράλογο είπε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής???

Επίσης έχουμε ξαναεξηγήσει οτι μία αντίσταση ή ένας πυκνωτής επιδρά μή γραμμικά στο φάσμα.Επίσης ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει επιδρά μή γραμμικά.Επίσης ένας επώνυμος-χαρούμενος-πυκνωτής έχει καλύτερη αντοχή στο χρόνο.Επίσης φορτίζει και ξεφορτίζεται σχεδόν ακαριαία.Επίσης...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεντεύξη του Gary Koh(Genesis) στο avment

Για να κάνεις κριτική, πρέπει να γνωρίζεις η να είναι η δουλειά σου.

Αν όχι, τότε απλά...

... τους έκανες τα μουτρα κρέας ... :143:

:144:

Reaction score
8
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά μόλις χθες ανέβηκε και η απομαγνητοφώνηση-απόδοση της συνέντευξης του G.K. στο abouthifi από εμένα. Ιδιαίτερα στο δεύτερο και στο τέταρτο μέρος, ο άνθρωπος εκφράζει πολύ αξιόλογες απόψεις που, αν μη τι άλλο, φανερώνουν και συγκρότηση και κατάρτιση. Είναι πολύ πιο εύκολο να τις παρακολουθήσει κάποιος στο γραπτό, γι' αυτό σάς το αναφέρω.

Δεν βλέπω τον λόγο ένας σχεδιαστής να μην είναι και δημιουργός, έχοντας ενίοτε και αιρετικές, υπερβολικές ή δυσεξήγητες απόψεις.

Αυτό είναι και το ενδιαφέρον σε κάποια συνέντευξη. Δεν πρόκειται για τεστ ερωτήσεων, όπου υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση και νομίζω ότι λάθος (και σαφώς λιγότερο έως καθόλου διασκεδαστικό-εποικοδομητικό) είναι να τις βλέπει κάποιος με αυτό το πρίσμα. Αν ήξερε ο οποιοσδήποτε συνεντευξιαζόμενος ότι θα κριθεί κατ' αυτόν τον τρόπο ή ότι πιθανόν ακόμα και να ζημιωθεί η αξιοπιστία του εξαιτίας μίας αυθόρμητης δήλωσής του, ενδεχόμενα θα ήταν πιο προσεκτικός, κουμπωμένος, χλιαρός και άχρωμος εξουδετερώνοντας την όποια δυναμική της διαλεκτικής μιας συνέντευξης.

Υπάρχουν papers γι' αυτόν τον σκοπό όπου δεν νομίζω να αναφέρεται ο ψυχισμός του πυκνωτή. Αυτά, μάλιστα, ας τα περάσουμε από ψιλό κόσκινο, διότι είναι επιστημονικά δοκίμια και ως εκ τούτου υπόλογα για όποια ανακρίβεια φέρουν, κατά της οποίας μπορεί να τεκμηριωθεί ο σχετικός αντίλογος.

Reaction score
4

Η συνέντευξη δεν είναι κάτι κρυφό και ο σκοπός είναι να δημοσιευτεί και να διαβαστεί.

Γενικά είναι σωστά όσα λες αλλά υπάρχει και ένα όριο.
Η "συγκρότηση και κατάρτιση" που αναφέρεις δεν πρέπει να σε κάνει να λες πράγματα που ισχύουν και όχι ...... ?

Κάνουμε άσχημα που δεν πιστευουμε ότι υπάρχουν πυκνωτές, που αλλάζουν την διάθεση του ηχείου ?
Που δεν πιστευουμε ότι η επικοινωνία του ηχείου με τους μουσικούς είναι αδύνατη !?
κτλ..(είναι κιάλλα)
Ποιος θα τα έλεγε αυτά και δεν θα τον κατηγορούσαν . . . ?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop