ΤΗΧ-Διαφωνίες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: ΤΗΧ-Διαφωνίες

οχι το καλωδιο δεν κανει τρυπα
δεν μπορει καπου να κανει και καπου μην

βεβαια το καλωδιο απλα τα αναφερα,

Reaction score
29.578

Κανόνισε πότε θες να έρθεις απο δω και προηγουμένως να εχεις δει μερικά αποσπάσματα απο ταινίες και να τις ξαναδούμε μαζί εδω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καποια τρακς τα εχω δει πολλες χιλιαδες φορες
χρονια τωρα με τα οσα συστηματα ειχα
και σε καποια ακομα συστηματα.
Και επειδη εχω πει δεν υπαρχουν τα καλυτερα καλωδια
ετσι και ο καλυτερος ηχος ειναι αυτος που μας αρεσει και μπορουμε να το εφαρμοσουμε στον χωρο μας:126:

Reaction score
29.578

Kαλά , εγω πάντως σε περιμένω απο πέρυσι που πήρα τον poa , δλδ εδω και ενα χρόνο σε λίγες μέρες - τον μάρτιο.Ελα εσυ και μη σε νοιάζει , αφού είσια τόσο σίγουρος.
Επίσης και το καλοκαίρι , που πήρα το player ήταν να περάσεις , αλλά έχασες το δρόμο.Ελα ρε , τι φοβάσαι ?

Reaction score
29.578

Αστον εσυ μην τον τσιγκλάς ........................................
Είπαμε εχει thx................ kokokookkookoko.....................
Aσε να τα χώνει σ'εμένα που είμαι συνηθισμένος ................
Ομως ακόμα τον περιμένω τον κερατά να έρθει , και αυτός τίποτα.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
φανταζεσαι να σε επισκεφτει και μετα να παει να αγορασει κανενα depon?

sorry denon !!! :143:

Reaction score
150
Εχεμμμμμμ! Άκου κρύβομαι! Εδώ είμαι κι εγώ.
Λοιπόν! Θα ξεκινήσω ανάποδα και θα πω κι εγώ ότι το THX θα παραμείνει off για πάντα στο σύστημα και αυτό δεν έχει να κάνει ακριβώς μόνο με ξέραμα του ήχου αλλά με άδειασμα και άλλα και θα εξηγήσω μετά το γιατί.

Στη συνέχεια θα ήθελα να σημειώσω πως ασχέτου κόντρας εδώ μέσα ό Αργύρης μου είναι πολύ συμπαθής και εξαιρετικός οικοδεσπότης. Το ενδιαφέρον με αυτό το παιδί είναι ο τρόπος που γράφει και σε στέλνει αλλά έχει πλάκα και οι κόντρες δίνουν ζωή στο μίτο!

Πάμε τώρα στις ακουστικές εντυπώσεις:

Α) ΤΗΧ - Αυτό που συμβαίνει με το THX και είπα στον Αργύρη ότι στο σύστημά του ακούγεται καλύτερα είναι κάπως παραπλανητικό γιατί τελικά κάτι έχει συμβεί στο σύστημά του το οποίο επέφερε ΜΕΓΑΛΕΣ αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Το σκέφτηκα αρκετά μετά και το συζητήσαμε και με το Γιάννη ενώ δοκιμάσαμε κάποιες σκηνές αμέσως μετά στο σύστημα του.

Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει στο σύστημα του Αργύρη με την ενεργοποίηση του THX είναι αλλαγή στα Levels (που δείχνει πάντα σχεδόν καλύτερο) αλλά και ΓΕΜΙΣΜΑ των surround (πιο δυνατά για την ακρίβεια) με αποτέλεσμα να δυναμώνει ο περιφεριακός ήχος. Αυτό στην αρχή δείχνει μεν καλύτερο αλλά είναι παραπλανητικό.

Πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει είναι επαναδρομολόγηση κάποιας πληροφορίας επιλεγμένης συχνοτικά και ενώ γεμίζει ο χώρος με ήχο συγχρόνως "βρωμίζει" και δυστυχώς επηρεάζει και το front stage.

To πρόβλημα είναι ότι στην ουσία κάνει equalisation με roll-off στα ψηλά, κόψιμο στα χαμηλά (80Hz) και πακέτο στο sub (που το είχε βάλει για ύπνο ο Αργύρης) και φυσικά το adaptive decorelation που στην ουσία είναι αλλαγή της φάσης των πίσω surround με σκοπό την ελαχιστοποίηση της κατευθυντικότητας. Ε αυτό είναι που δεν μου αρέσει - το ΕΦΕ ΚΑΠΟΥ ΠΙΣΩ ΣΟΥ η στο πλάϊ.

Θέλω να ξέρω αν έρχεται αυτοκίνητο από την πίσω γωνία και ποιά - όχι πίσω κάπου γενικά. Αυτό είναι πάλι άλλη ιστορία και στηριζεται στην θεωρία ότι δεν ακούμε την κατευθυνση του ήχου από πίσω και άλλα τέτοια παλιακά από την εποχή το μονοφωνικού back surround.

Με άλλα λόγια τα δίπολα ακούγωνται πιο πολύ με το THX αλλά δεν θα έλεγα πιο σωστά. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει ξεκάθαρη ambience αλλά μια ίσως για κάποιους εντυπωσιακή βαβούρα (για εμένα όχι). Το THX μου δίχνει ότι κάτι κόβει κάτι δίνει αλλά το κόψιμο πέφτει στο front stage και αυτό είναι κάπως......

Έχωντας εμπειρία από δυο συστήματα με 7 full range ηχεία δαπέδου (το δικό μου και του Γιάννη) αν υπάρχει ο χώρος για εμένα τα μονόπολα πλέον είναι μονόδρομος. Έχω καταλήξει οριστικά κι έχω κάνει άπειρες δοκιμές και στο δικό σύστημα (διπολα ή μονόπολα) και είναι για'μενα πασιφανές. Θέλει όμως ηχείο με καλό diffusion και μια σωστή απόσταση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δίπολα είναι άχρηστα και είναι μονόδρομος σε μικρότερους χώρους όπου δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση για σωστό diffusion του μονοπόλου.

Στον αδερφό για παράδειγμα λόγω χώρου έχω βάλει δίπολα ενώ έχουμε και μονοπολα της ίδιας σειράς που είναι στα κουτιά τους γιατί δεν δουλεύουν καλά στο χώρο του.

Re-EQ
by ΤΗΧ

To Re-EQ κόβει κάποιες ανώτερες συχνότητες σκοπό να μην ακούγεται ο ήχος πολύ λαμπρός.
Ποιος ήχος όμως? Ο ήχος - αποτέλεσμα του X-Curve στις ταινίες όπου ηθελημένα υπερτονίζουν συχνότητες άνω των 2KHZ με σκοπό να ακούγονται καθαρότερα στη μεγάλη απόσταση θέσης θέασης-ηχείου μιας αιθουσας σινεμά. Εδώ έρχεται το Re-EQ και κόβει αυτό τον υπερτονισμο για να μην ακούγεται στο σπίτι μας το soundtrack ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ και σβουράνε τα σσσσσσσσσσσσ φχχχχχχχχχχχχχ στα αυτιά μας σαν πριόνια.

Εδώ το θέμα είναι σαφώς πιο πολύπλοκο κι εχει να κάνει και με το Mastering του Blu-Ray και κατά πόσο έχει διατηρηθεί το αρχικό X-Curve του soundtrack ή έχει αφαιρεθεί δεδομένου ότι θα γίνει αναπαραγωγή σε περιβάλλον Home Cinema.

H New Line για παράδειγμα συνήθως το αφαιρεί και καλά κάνει οπότε το Re-EQ KANEI ZHMIA γιατί κόβει αυτά που δεν πρέπει να κόψει. Ευτυχώς στα δισκάκια τους ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ αν χρειάζεται Re-EQ ή όχι.

Το θέμα έχει πολύ περισσότερο βάθος οπότε σταματάω εδώ.

Αν σκεφτείται δε ότι ανάλογα με το χώρο και την απόσταση θέασης από τα ηχεία καθως και τον τύπο των ηχείων αλλάζουν τα δεδομένα τότε καλο EQing!

Θα έπρεπε οι κερατάδες να μας δίνουν ακριβείς πληροφορίες της θεσης του μικροφώνου της ηχογράφησεις για ξερουμε τι να κάνουμε δηλαδή.

Με λίγα λόγια προσοχή στο Re-EQ το οποίο θα ενεργοποιούσα μόνο στην περίπτωση που τα πρίμα μιας ταινίας ξυρίζουν! Κι εκεί ακόμα καλό θα ήταν να υπήρχε επιλογή ανα ηχείο για άλλους λόγους.
Πάντως στα Blu-Ray η κατάσταση είναι καλύτερη και συνήθως δεν βασίζονται στο X-Curve.

Ε και στο Salvation δεν χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει προφανώς υπερτονισμός και γι'αυτό ήταν καλύτερο με off. Απ'όσο ξέρω τα περισσότερα blu δεν γράφονται με βάση το X-Curve κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα με τα DVD.

Αυτό άκουσε και ο Γιάννης κι έκανε αυτά τα σχόλια.

Ούφ ανάσα κι επιστρέφω με περισσότερα και πιο συγκεκριμένα σχόλια για το σύστημα του Αργύρη στην τωρινή του μετάλλαξη.

Reaction score
6
Αργύρη γερά ρε συ μην τους ακούς.

Στην τελική στην επόμενη αναβάθμιση βάλε Denon+ΤΗΧ και παρ' τους τα τσόκαρα! :137:

Πσσσσσστ, άμα βρω ευκαιρία θα επισκεφτώ και τους δυονώ σας. Εγώ βάνω τον Ιάκωβο, εσείς τα υπόλοιπα. :136:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το εχω ξαναπει το πως αντιλαμβανεται ο καθενας τον ηχο ειναι κατι το οποιο δεν συκωνει κουβεντα.Απο εκει και μετα ποιον ιακωβο? εχω φερει καφεδες απο πολλες ακρες της γης.Και τους εχω και αυτους σαν συλογη.Οποτε ελα να πιεις απο κασατο ναπολης μεχρι σπανιο περου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οσο για το ερχομαι ξερεις τι ωραρια χτυπαω

Reaction score
150
Αργύρη δεν τελείωσα και θα γράψω κι άλλα απλά να σου πω το εξής; το σύστημά σου μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα απ'ότι άκουσα αν αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις όπως

- Κόψε τα διπλά crossover και άσε τον τελικό "σκέτο"

- Παίξε με τα surround σε bipole - monopole - dipole modes (ότι έχουν).

- Δυνάμωσε το sub το οποίο δεν παίζει.

- Με κάποιο τρόπο δώσε μια κλίση στα μπροστινά γιατί είναι πολύ χαμηλά και τα tweeter πέφτουν κάτω από το αυτί αρκετά.

Εγώ την προηγούμένη φορά είδα άλλο σύστημα με τσαμπουκά, δυναμικά και στάθμες αναφοράς, με μονοκόματο front stage χωρίς κανένα κενό.

Αυτό μπορείς να το ξανακάνεις έτσι και απλά να το "γυαλίσεις" λίγο μετά?

Συνεχίζεται.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: ΤΗΧ-Διαφωνίες

Αργύρη δεν τελείωσα και θα γράψω κι άλλα απλά να σου πω το εξής; το σύστημά σου μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα απ'ότι άκουσα αν αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις όπως

- Κόψε τα διπλά crossover και άσε τον τελικό "σκέτο"
ειναι κομενα απο τοτε που φυγατε

- Παίξε με τα surround σε bipole - monopole - dipole modes (ότι έχουν).
εχουν απο ολα , εχει γινει και αυτο

- Δυνάμωσε το sub το οποίο δεν παίζει.
αυριο θα ξανααλαξω θεση, πρωτα Ο Θεος

- Με κάποιο τρόπο δώσε μια κλίση στα μπροστινά γιατί είναι πολύ χαμηλά και τα tweeter πέφτουν κάτω από το αυτί αρκετά.
ακουω ξαπλωτος οποτε ειναι οκ

Εγώ την προηγούμένη φορά είδα άλλο σύστημα με τσαμπουκά, δυναμικά και στάθμες αναφοράς, με μονοκόματο front stage χωρίς κανένα κενό.
το ξαναπα ακουγαμε στο 75 , και την αλλη φορα στο 82+

Αυτό μπορείς να το ξανακάνεις έτσι και απλά να το "γυαλίσεις" λίγο μετά?
για το πρασινο δεν ειπε κουβενα κανενας , και καλα κανατε
συντομα θα γινει και εκει ενα ψυχοτεστ με 2 ιδιους προβολεις......

Συνεχίζεται.....
ξανασυνεχιζεται!!!!!!!!!

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
ακουω ξαπλωτος ολα τα λεφτα... :135:

γιατι δεν τους ξαπλαρες και τους αλλους να μην εχουν να λενε τιποτα???

argi, νομιζω οτι εκει εγινε το λαθος...! :119:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν εγινε κανενα λαθος, το μικροφωνο μπαινει στην θεση που ειμαι (ξαπλωτος στην μπερζερα)
οσο αφορα την thx επεξεργασια σιγουρο ειναι οτι στον χωρο μου κανει την διαφορα.Τωρα αν αυτη αρεσει ή δεν αρεσει , δεν λεει και πολλα μιας και οπως ξαναειπα : καθενας με τα γουστα του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Οπως ξαναειπα
η thx u2 cinema κανει το συστημα να παιζει πιο δυνατα.
Αυτο δεν σηκωνει αμφισβητηση , αλλα αν καποιος παλι τρωγεται το μετραμε με το dbλομετρο.
Και στα περιφερικα παιζει μεγαλη μπαλα σε σχεση με το τι υπηρχε πριν.
Και μιλαω για τον χωρο μου παντα.
Απο εκει και μετα αν θελουμε να αρχισουμε το θαψιμο ειναι το πιο ευκολο πραμα.
μου λετε μονο να φερω το φουρνοφτυαρο , μιας και με αυτο δουλευω

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
για να μην γινει καμια παρεξηγηση... εγω μονο σε πειραζω...επειδη σε συμπαθω διαδυκτιακα... :105:

προσωπικα δεν εχουμε γνωριστει αλλα πιστευω οτι εισαι απο τα καλυτερα παιδια οπως και jomark & jargon !

τρελενομαι για το παθος σας ! :123:

οπως και οι περισσοτεροι πιστευω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω να παρεξηγηθω ?
μπα
οι μονοι παρεξηγησιαρηδες ειναι οι αλλοι δυο που στραγγισαν μονο 2,5 μπουκαλια ουσικι ο καθενας και ζηταγαν και αλλο.:111:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

οι μονοι παρεξηγησιαρηδες ειναι οι αλλοι δυο που στραγγισαν μονο 2,5 μπουκαλια ουσικι ο καθενας και ζηταγαν και αλλο.:111:
Γι'αυτο χθες που περασαν απο εδω βρωμουσαν...πιοτι απο χιλιομετρο.:142::136:
Και μου κρατουσαν και καφεδες για καμουφλαζ:618:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στην αττικη οδο κοιταγανε να τραμπαρουνε τα αδεια μπουκαλια με εισητηριο εισοδο.
Μετα σταματησαν στο γκουντις για φαι καφε, και μετα ξανα πιοτι.Ωραιους γειτονες εχεις
τη μπεκροκανατα και το κρασοβαρελο:142:
για τα οχταρια και τα μαλιοκουβρα που εκαναν στο δρομο ουτε κουβεντα.
Ασε που στο φευγα κοντεψαν να μπουνε με το αμαξι μεσα στο σουπερμαρκετ:111:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members