ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Reaction score
1.685
Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Οσο και να το κουραζουμε ο αγωνας εχει κριθει..

Εχουμε την δυνατοτητα ως τεχνολογια να κατασκευασουμε το τελειοτερο μεσο εγγραφης αλλα αδυνατουμε να κατασκευασουμε το αντιστοιχο μεσο αναπαραγωγης. Πως τα καταφεραμε ετσι??

Τωρα θα μου πεις γιατι ολοενα και περισσοτερο ακουμε οτι ενα "καλο" dac ακουγεται καλυτερα οταν ειναι λεει λαμπατο για να γλυκανει ο ηχος..? ταυτοχρονα συχνα ακους "ακου ποσο ωραια παιζει αυτο το cd, παιζει σαν πικαπ" κ.λ.π.
Οταν ακουσω οτι "αυτο το πικαπ παιζει σαν cd" , πιστευω θα ερθω στην απολυτη ολοκληρωση μου ως "χαλιεντας"..

Το γ@μωτο ειναι ομως οτι ολοι εχουν δικιο, καθενας θεωρει αυτο απο το οποιο εισπρατει τα μεγιστα της δικης του ευχαριστησης πιο τελειο στ αυτια του, αρα ευκολα θα μπορουσε να πει, ειναι καλυτερο...

Τωρα, ποιος θα κατσει να μου ψηφιοποιησει τα 2200 βινυλια μου (μονο 2500 ωρες θα χρειαστει) σε ποιοτητα "εστω ισαξια" τους, για να τα πουλησω ολα και να παρω mac - dac? (οχι Donalt Mcduck)..

Προτασεις??

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Για να κατανοήσει κάποιος επαρκώς το θέμα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η "πηγή" είναι από τους τελευταίους κρίκους στο σύστημά μας. Προηγούνται σε σημασία (με τεράστια διαφορά), τα ηχεία, η οδήγησή τους και ο χώρος.

...
άρα με λίγα λόγια πιστεύεις οτι η πηγή είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας και γι αυτό πολύ απλά τα αποτελέσματα συγκλίνουν.

δεν μπορώ να σου πώ οτι διαφωνώ...:137:

πάντως νομίζω οτι απο όλα τα ερωτήματα analog vs digital που έχουν τεθεί σε αυτό το σάιτ το παρόν ερώτημα παραμένει το πιο πετυχημένο απ όλα...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ;

Εχουμε την δυνατοτητα ως τεχνολογια να κατασκευασουμε το τελειοτερο μεσο εγγραφης αλλα αδυνατουμε να κατασκευασουμε το αντιστοιχο μεσο αναπαραγωγης. Πως τα καταφεραμε ετσι??

Τωρα θα μου πεις γιατι ολοενα και περισσοτερο ακουμε οτι ενα "καλο" dac ακουγεται καλυτερα οταν ειναι λεει λαμπατο για να γλυκανει ο ηχος..? ταυτοχρονα συχνα ακους "ακου ποσο ωραια παιζει αυτο το cd, παιζει σαν πικαπ" κ.λ.π.
Οταν ακουσω οτι "αυτο το πικαπ παιζει σαν cd" , πιστευω θα ερθω στην απολυτη ολοκληρωση μου ως "χαλιεντας"..

Το γ@μωτο ειναι ομως οτι ολοι εχουν δικιο, καθενας θεωρει αυτο απο το οποιο εισπρατει τα μεγιστα της δικης του ευχαριστησης πιο τελειο στ αυτια του, αρα ευκολα θα μπορουσε να πει, ειναι καλυτερο...

Τωρα, ποιος θα κατσει να μου ψηφιοποιησει τα 2200 βινυλια μου (μονο 2500 ωρες θα χρειαστει) σε ποιοτητα "εστω ισαξια" τους, για να τα πουλησω ολα και να παρω mac - dac? (οχι Donalt Mcdack)..

Προτασεις??
κοίτα να δείς...αυτό που σκούζω και λέω κάθε φορά είναι το εξής..

δεν υπάρχει κανείς λόγος να πουλήσεις τα βινύλια.έχεις μάθει να ακούς έτσι.αν σου δώσω τα τέρα μουσικής που έχω θα πελαγώσεις και θα αρχίσεις να ακούς ραδιοφωνο.
απλά μπορείς στο σύστημα σου να εισάγεις σιγά σιγά και ένα pc.όχι ντε και καλά mac.βάλε ένα πισι και μετά όταν μπορείς πάρε και ενα mac.
το να πάρεις μακ για μουσική ο λόγος IMHO είναι οι έτοιμες συλλογές του itunes που κυκλοφορούν.όχι λόγοι "ποιότητας".

Reaction score
1.685

Alex,
Οπως καταλαβαινεις επροκειτο περι αστειου.
Παρεπιπτωντος και pc διαθετω και dac και καμποσα tera μουσικης και αλλα τοσα cd....

Αλλα οταν κατσω να ακουσω μουσικη, οταν θελω να ακουσω το συστημα μου αν προτιμας βρε αδελφε, τοτε βαζω πικαπακι...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Επαναλαμβανω κατι που ειχα γραψει αλλα δυστυχως διαγραφτηκε στο νημα του mastering.

Ειναι σε θεση το μηχανημα αναπαραγωγης του ψηφιακου μεσου ειτε λεγεται σιντι πλαιυερ ειτε λεγεται ντακ να αναπαραγει το 100% της πληροφοριας που δεχεται? Αυτο οχι με ικασιες αλλα αποδεδειγμενα. Μηοως ακομη υπαρχει αρκετη δουλεια απο τεχνολογικης πλευρας? Αν οντως υπαρχει δυσκολια αναπαραγωγης της πληροφοριας που δεχεται μηπως εκει βρισκεται η απαντηση στον τιτλο του θρηντ? Πως ομως αυτο θα το αποδειξουμε?

Η αληθεια ειναι οτι αυτην την στιγμη κατα την γνωμη της πλειοψηφιας των ανα τον κοσμο ρηβιουερ το καλλυτερο ψηφιακο μεσο ειναι το DCS Pussini. Αν αυτο το ακουγαμε σε σχεση με ενα καλο αναλογικο τοτε θεωρητικα τουλαχιστον το ψηφιακο θα επρεπε να ακουστει με σαφη υπεροχη. Βεβαια κατα τα αλλα το Weiss & Metric Halo αποτελουν μια ενδιαφερουσα εναλλακτικη λυση. Ποσο εφικτο ομως ειναι αυτο?

Ο Θεμης ειναι "ριψακοντιος":143: και δεν δινει το ντακ στο Χρηστο. Χωρια που αυτος μιλαει κατα την διαρκεια του συγκριτικου και επηρεαζει τα μελη. Εκτος αν τον φιμωσουμε σαν τον Κακοφωνιξ στον Αστεριξ.

Μεχρι λοιπον να γινει ενα αντιστοιχο συγκριτικο με το κορυφαιο ντακ μονο υποθεσεις θα κανουμε. Και αντε εδω κανουμε υποθεσεις. Ομως μου κανει εντυπωση, ανα τον κοσμο δεν εχει γινει καποιο τετοιο συγκριτικο?
:142: :142: :142:

Reaction score
4.250

Alex,
Οπως καταλαβαινεις επροκειτο περι αστειου.
Παρεπιπτωντος και pc διαθετω και dac και καμποσα tera μουσικης και αλλα τοσα cd....

Αλλα οταν κατσω να ακουσω μουσικη, οταν θελω να ακουσω το συστημα μου αν προτιμας βρε αδελφε, τοτε βαζω πικαπακι...
Κωστα μια ερωτηση, αν την θεωρησεις αδιακτιτη προσπεραση την.
Τι πικαπ με συνοδα εχεις και τι ψηφιακα μεσα (ντακ και σιντιπλαιυρ)?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Ο Θεμης ειναι "ριψακοντιος":143: και δεν δινει το ντακ στο Χρηστο.
Ο Θέμης δίνει το ντακ, όπως είχε δηλώσει, στον Χρήστο και σε όποιον άλλο θέλει για δοκιμές.
Η ερώτησή μου είναι: ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΣΑΝ ΒΙΝΥΛΙΟ ΚΑΙ HD για να κάνει αξιόπιστες δοκιμές?
Και προς την ερώτηση Βασίλη:
1. Αν μιλάμε για αναλογικά βινύλια Α' κοπής τότε, όπως κουράστηκα να λέω, τα πράγματα είναι θαυμάσια και συγκρίσιμα με HD (σε ακριβό και καλοστημένο πικάπ)
2. Αν μιλάμε για οποιοδήποτε άλλο βινύλιο από ψηφιακή μήτρα, ούτε για αστείο δεν υπάρχει σύγκριση.
Άρα το -χιλιοειπωμένο-συμπέρασμα είναι οτι:
ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΒΙΝΥΛΙΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ '80.
Όλα τα άλλα είναι ή ανοησίες ή εκ του πονηρού.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003

Οταν ακουσω οτι "αυτο το πικαπ παιζει σαν cd" , πιστευω θα ερθω στην απολυτη ολοκληρωση μου ως "χαλιεντας"...
Ε τότε ίσως να ευθύνεται γιά την ΄΄ολοκλήρωση΄΄ και ο πάλαι ποτέ ΄΄Ηχητικός΄΄ reviewer που είχε γράψει πριν μερικά χρόνια επαινετικά ότι πτυχές της απόδοσης κάποιου μοντέλου της Clearaudio του θύμιζαν ψηφιακή αναπαραγωγή...:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Θα διαφωνήσω για αυτή την τόσο απελπισμένη ρήση. Τα συστήματα αναπαραγωγής είναι σήμερα εξαιρετικά και υπάρχουν και πάμπολλα φθηνά και εξαιρετικά, σε σχέση με το παρελθόν.
Ας μην ξεχνάμε οτι τα συστήματα αυτά καλούνται να αναπαράγουν αυτά που κατέγραψαν τα μικρόφωνα και όχι τα αυτιά μας, και γι αυτό τον σκοπό είναι περισσότερο από επαρκή.

D

deleted user 10898

Guest
@bhutia
το γραφει και ο σταματακος στο τελευταιο high fidelity στο τεστ του burmester phono/pro
"ειναι ο πρωτος προ φονο που επετρεψε στους δισκους μου να προσεγγισουν επιπεδα ψηφιακης ακριβειας στην στερεοφωνικη εικονα, αναδεικνυοντας ενα προβλημα που τελικως ειναι σοβαροτερο απο οσο εχουμε εκτιμησει"

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Επαναλαμβανω κατι που ειχα γραψει αλλα δυστυχως διαγραφτηκε στο νημα του mastering.

Ειναι σε θεση το μηχανημα αναπαραγωγης του ψηφιακου μεσου ειτε λεγεται σιντι πλαιυερ ειτε λεγεται ντακ να αναπαραγει το 100% της πληροφοριας που δεχεται? Αυτο οχι με ικασιες αλλα αποδεδειγμενα. Μηοως ακομη υπαρχει αρκετη δουλεια απο τεχνολογικης πλευρας?

Να, κοιπόν, τί ευθύνεται τελικά: Η προκατάληψη.

Reaction score
684

Η αληθεια ειναι οτι αυτην την στιγμη κατα την γνωμη της πλειοψηφιας των ανα τον κοσμο ρηβιουερ το καλλυτερο ψηφιακο μεσο ειναι το DCS Pussini. Αν αυτο το ακουγαμε σε σχεση με ενα καλο αναλογικο τοτε θεωρητικα τουλαχιστον το ψηφιακο θα επρεπε να ακουστει με σαφη υπεροχη. Βεβαια κατα τα αλλα το Weiss & Metric Halo αποτελουν μια ενδιαφερουσα εναλλακτικη λυση. Ποσο εφικτο ομως ειναι αυτο? Ο Θεμης ειναι "ριψακοντιος":143: και δεν δινει το ντακ στο Χρηστο. Χωρια που αυτος μιλαει κατα την δειαρκεια του συγκριτικου και επηρεαζει τα μελη. Εκτος αν τον φιμωσουμε σαν τον Κακοφωνιξ στον Αστεριξ.
οι reviewers δε ξερουν που πανε τα τεσσερα....

υπαρχουν αλλα DAC που πατανε ολα τα προαναφερθεντα (και μαλιστα με ανεση)....

συντομα το κορυφαιο DAC στον πλανητη θα ειναι στα χερια συμφορουμιτη οποτε θα σας λυθουν ολες οι αποριες σας.... μονο μη του ζητησετε να σας το φερει στο συστημα σας εαν εχετε κανενα κορυφαιο αναλογικο γιατι μπορει να συγχυστειτε....

τουλαχιστον η κοντρα θα ηταν τιμια απο αποψη τιμης αφου το συγκεκριμενο DAC κανει 37000 Ευρω... περισσοτερα απο τον ιδιο οταν ερθει η ωρα....

Reaction score
140
Εγώ ένα δεν μπορώ να καταλάβω
Συζητάμε για ψηφιακά ,
Μα όλα στο τέλος αναλογικά καταλήγουν
Η φροντίδα στο αναλογικό κομμάτι του dac είναι που κάνει την διαφορά
Ικανότητα σχετικά με ορθή αναπαραγωγή hd αρχείων έχει και η onboard κάρτα ήχου μιας motherboard που κάνει 50 ευρω
Αυτό που στερείται είναι φροντισμένου ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ σταδίου

Reaction score
140
Μα Αντώνιε αναλογικά ακούμε ακόμη!:123:
κ. Θέμη ,μήπως εκεί είναι το πρόβλημα αλλά και η λύση ?
Να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε από την αλυσίδα αναλογικούς κρίκους ? :121:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
κ. Θέμη ,μήπως εκεί είναι το πρόβλημα αλλά και η λύση ?
Να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε από την αλυσίδα αναλογικούς κρίκους ? :121:
Πιθανώς μόλις μας εμφυτευτούν ηλεκτρόδια:113:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Είστε τυχεροί που δεν ανεβαίνω συχνότερα Αθήνα. Γιατί δε θα μου την είχατε γλυτώσει... Θα το είχα οργανώσει εγώ το τυφλό τεστάκι με κάμερες... Όπου αφού υμνούσαν μερικοί-μερικοί τον αναλογικό ήχο (που θα είχα περάσει από A/D και D/A χωρίς να το πάρουν χαμπάρι - σε 24/96 για το γαμώτο), τη φυσικότητα και τα - άφταστα από το ψηφιακό - χαρίσματά του θα ανέβαζα τις μούρες τους στο youtube.
Γιατί το ζητάει ο οργανισμός τους...
Αφήστε που έτσι, όπου διάβαζα για "άπειρη δειγματοληψία" και λοιπές μπούρδες, δε θα χρειαζόταν καν να σχολιάσω. Απλά θα έβαζα απλά το link από το video.

Κι αυτός ο Κόγιας τι κάνει πχιά;!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος