Τί σε 9,5μ2 ??


Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Εκτός από τα KLIPSCH HERESY που συζητάμε σε άλλο thread, κατέληξα για τον μικρό μου χώρο να πάρω είτε τα USHER S520 είτε τα EPOS ELS8, μιας και λόγω πολλών και διαφορετικών μεγάλων αγορών δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 350€ για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης. Μπορείτε να μου προτείνετε γι αυτά τα ηχεία κι έναν μικρό σχετικά ενισχυτή μέχρι 300-400€? Η πηγή θα είναι τo pc με υψηλού bitrate mp3 και flac και με εξωτερική κάρτα ήχου με μετατροπείς Cirrus Logic 24bit / 96kHz.
Κάθε βοήθεια μου είναι πολύτιμη από εσάς παιδιά! Ευχαριστώ!
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.599



Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Mίλησα με μαγαζί που τα έχει για ακρόαση και μου πρότειναν τον ADVANCE MAP101, θα τα ακούσω το Σάββατο. Τα έχει ακούσει κανείς με αυτόν?
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Αφού θα "χώσεις" που θα "χώσεις" τον ντιούη το φίλο σου, δεν τον βάζεις να σου φτιάξει κι ένα εύκολο κιτάκι από εδώ παρέα με ένα παθητικό με Alps motorized, να κάνεις σωστά τη δουλειά σου;
Και φθηνότερα θα σου βγει, και καλύτερο ήχο θα έχεις.
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
E το θέμα είναι να μην τον παραχώσω, πόσο μάλλον για το δευτερεύον σύστημα...άσε που ψιλοβιάζομαι κιόλας γιατί ο χώρος είναι έτοιμος, με τα pc του, το καθιστικό του, τα πάντα του...και δεν έχω μουσικήηηη!!
 

toulou

Δικαναλίδης
Μηνύματα
1.400
Reaction score
1.856
Απάντηση: Re: Τί σε 9,5μ2 ??

...Τα Totem εχουν φοβερο μπασο δε θα το πιστευεις οτι ηχειο βασης βγαζει τετοιο μπασο...
+1 (και όχι μόνο για το μπάσο)

Επίσης: Basic Bass από την MTZ
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Παιδιά πήγα και άκουσα σήμερα στο Ελληνικό σε πολύ εξυπηρετικό κατάστημα, τα Leema xero και πραγματικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα...
Βασικά είχα πάει να ακούσω τα USHER S520 στα οποία είχα καταλήξει θεωρητικά, αλλά τελικά άκουσα κι άλλα:
Στην αρχή με τον Αdvance MAP101 άκουσα τα USHER S520. Για ένα σύνολο λεφτών 650€ πραγματικά πολύ καλός συνδυασμός. Το ηχειάκι είναι αρκετά καλό, αναλυτικό, με ικανοποιητικά χαμηλά και μου ακούστηκε σχετικά ουδέτερο και ο συνδυασμός τους ταιριάζει, πραγματικά και ο ενισχυτάκος είναι αξιοπρεπέστατος και ζεστός.
Μετά έβαλα τα xero με τον ίδιο ενισχυτή και η διαφορά ήταν παραπάνω από αισθητή. Λεπτομέρειες που δεν φαινόντουσαν πριν, ζεστασιά και καμιά έλειψη στις εντάσεις και στα χαμηλά παρόλο το μικρό μέγεθος του ηχείου.
Μετά τα συνδέσαμε με τον Roksan Kandy K2. Εκεί πλέον τα ηχεία απογειώθηκαν, φάνηκε δηλαδή το πώς μπορούν να αποδώσουν πραγματικά, πολύ καλή στεροφωνική εικόνα, τα ηχεία χάθηκαν στο χώρο όταν καθόσουν στο σωστό σημείο, ζεστασιά και ανάλυση, δυναμικά και..τα πάντα!
Μετά τα συνδέσαμε και με τον Leema Pulse. Εκεί όσον αφορά στη απόδωση των ηχείων υπήρχε πάλι μια βελτίωση, μικρότερη βέβαια, παρόλα αυτά αισθητή. Δηλαδή δόθηκε ακόμα περισσότερος όγκος και δυναμικά και σα να γλύκανε ο ήχος ακόμα περισσότερο. Γενικά είναι ηχεία που ότι ενισχυτικό τους δώσεις το ξεγυμνώνουν και ως εκ τούτου θα δείξουν το μεγαλείο τους με καλά μηχανήματα.
Αν πορώ να κάνω μια σύγκριση με τα EPOS M5i που τα άκουσα πρόσφατα είμαι σαφώς υπέρ του XERO, αν και ομολογώ ότι τα epos δεν τα άκουσα με τους παραπάνω ενισχυτές.
Γενικά πάντως όποιος διαθέτει σχετικά μικρό χώρο και μπορεί να διαθέσει 700+850 (xero + roksan) ή και 700+1200 (xero + pulse), νομίζω θα κάνει μια από τις καλύτερες επιλογές.
Μάλλον θα είναι και η δικιά μου για τον μικρό χώρο μου, παρόλο που ξεφεύγω στο κόστος, δύσκολο να αντισταθείς στα άτιμα!

Επίσης να δηλώσω ότι έπαιξαν πολύ καλύτερα -εκτός από τις 2 χαμηλότερες οκτάβες - από όλα τα δαπέδου μέχρι 1500€ που έχω ακούσει !!! Κι εδώ βέβαια να ομολογήσω ότι δεν τα έχω ακούσει με τους συγκεκριμένους ενισχυτές, παρόλα αυτά τα έχω ακούσει με καλούς ενισχυτές των 1000-1500 €. Αυτός είναι και ο λόγος που με κέρδισαν!
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Σε τι τιμή παίζουν τα leema xero? 700 αν κατάλαβα καλά?
Γιατί στα 800 νομίζω παίζουν και τα ATC SCM-11... Να τα ακούσεις οπωσδήποτε πριν καταλήξεις.
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Σωστά, 700€ ! Nα υποθέσω ότι μπορώ τα atc να τα ακούσω στη Location?
Βασικά αυτά θέλω να ακούσω ακόμα και τα TOTEM RAINMAKER και μετά αγοράζω...
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Καλησπέρα σε όλους,

Xθες πήγα και άκουσα στην Αθήνα στον κ. Πάνο τα Spendor 3/5R και SA1. Είχαν μείνει και αυτά που δεν είχα ακούσει!
Πολύ εξυπηρετικός ο άνθρωπος, κάτσαμε ώρες και ακούγαμε σε διάφορους συνδυασμούς με ενισχυτές τα παραπάνω ηχεία και με διάφορα cd.
Tα άκουσα με τον Roksan Kandy 2, τον μεγαλύτερο αδερφό του Caspian, έναν λαμπάτο 4.000€ κλπ. για να δω τις δυνατότητες του ηχείου κ.λπ.
Όσον αφορά τα 3/5R αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ίσως τα πιο μουσικά ηχείά που έχω ακούσει μέχρι τώρα, ξεπερνώντας στα σημεία, ιδιαίτερα στην απόδωση των φωνητικών και το Leema Pulse που με είχε ενθουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα με τον Kandy 2. Πραγματικά, με τον ίδιο ενισχυτή, ο τρόπος που απέδιδαν τις φωνές ήταν καταπληκτικός, απόλυτη ζεστασιά, κανένας τονισμός και ενόχληση ούτε όταν φώναζε η Duffy. Όταν έπαιζε στη διαπασών η τρομπέτα σε άλλο κομμάτι, είναι το μόνο ηχείο που δεν με ενόχλησε καθόλου και την απέδιδε υποδειγματικά, κανένας χρωματισμός. Συμπαθητικά επίσης χαμηλά για τον όγκο του και πολύ απλά και όμορφα εμφανησιακά. Επίσης με εντυπωσίασε η απόδωσή του με τις λάμπες, άλλο πράγμα ρε παιδιά οι λάμπες, όπως και να το κάνουμε...φυσικά ανεβαίνει το κόστος και δεν θα πάω προς τα εκεί.
Άκουσα και τα SA1, δεν μπορώ να πώ ότι άκουσα σοβαρές διαφορές, βέβαια είχα κουραστεί και λίγο και δεν πολυπρόσεχα, δεν ξέρω αν αξίζει τα 200€ παραπάνω, εσείς τί λέτε?
Τέλος άκουσα και τα SP3/1R, φοβερό ηχείο, μου ακούστηκε ακόμα καλύτερο δηλαδή από τα μικρά..λογικό θα μου πείτε! Αλλά δεν εννοώ μόνο λόγο όγκου κ.λ.π, και οι χροιές του και η απόδωση των οργάνων μου ακούστηκαν ακόμα καλύτερες, μου έκανε φοβερή εντύπωση!! Και έπαιζε και με τον Roksan μια χαρά!
Γενικά κατέληξα τελικά μετά από πολλές ακροάσεις πολλών ηχείων στα Spendor, νομίζω δεν θα το μετανιώσω, απλά δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο να πάω... σε σχέση με τον δεύτερο -μικρό- χώρο μου (10τ.μ.).
Τα ηχεία θα είναι σε βάσεις στον τοίχο κοντά και με τον πίσω τοίχο και οι θέσεις ακρόασης 2, η μία στο γραφείο ακριβώς στη μέση της απόστασης μεταξύ των 2 ηχείων και μισό το πολύ μέτρο μπροστά τους και η δεύτερη περίπου 3,5 μέτρα μπροστά τους και πάλι στη μέση μεταξύ τους. Τί μου προτείνετε?
Sorry για το μεγάλο post!

Υ.Γ.: Πάντως τελικά βλέπω ότι εκτός από τα Heresy και DIY λαμπάτο για το σαλόνι που είπαμε σε άλλο θέμα, θα αναγκαστώ να τα σκάσω και για τον μικρό μου χώρο...
Εμ, δε γίνεται, αν ακούσεις καλά μικρά κάτι παθαίνεις! Και κάτι άλλο βέβαια, αν ακούω όπως μου αρέσει σε ένα χώρο και στον άλλον καμία σχέση, δεν θα το αντέξω, ιδιαίτερα αν σε αυτόν τον μικρό χώρο περνάω τις περισσότερες ώρες που είμαι σπίτι.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.341
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top