skaloumbakas
4Haris
- Reaction score
- 1.677
Εγώ που την έχω (σε κιτρινάκι ως γνωστόν...) σας διαβεβαιώ ότι στρίβει!
)
Συμφωνώ απόλυτα!κωστα με βαση αυτα που λες μπορουμε να ξεκινησουμε ενα θεμα 70 σελιδων με θεμα το πως η γεωγραφικη περιοχη ενος κατασκευαστη προσδιοριζει το ειδος του προιοντος.
Ελα!!! Σώπα!!! Και αναρωτιόμουν γιατί έφυγε έτσι! Μόνο που έχω μια αντίρρηση, να τόση δα μικρούλα...
Στα καρέ που βλέπουμε, το αυτοκίνητο έχει ΗΔΗ μουτρώσει και πάει προς τον τοίχο, και ο τύπος πέφτει στα φρένα (ακούγονται τα στριγγλίσματα των ελαστικών). Αυτό, ιδιαίτερα με ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΟ, δεν λέγεται υποστροφή ισχύος, λέγεται κουλαμάρα. Υποστροφή δύναμης έχεις με μπροστοκίνητο, όταν η ροπή στρέψης που ασκείς στους τροχούς υπερνικά την εκάστοτε τριβή.
Αν μη τι άλλο, καμμία Ferrari δεν είναι στημένη για υποστροφή...πόσο μάλλον η Enzo...
Εμενα μου ετυχε παρομοιο περιστατικο μονο που για την κακη μου τυχη οχι μονο η στροφη ηταν αντιθετης κλισης αλλα ειχε και χαλικια κατω...Το αμαξι ομως ανταποκριθηκε μια χαρα και σταματησε πριν βγει απο τον δρομο. βεβαια μιλαμε για στροφη 70-80 μοιρων και με 60-70 χιλιομετρα την ωρα. Η ΕΝΖΟ με ποσα στουκαρε εμαθε κανεις ?
Οτι και να λεμε εδω μιλαμε για χαλαρα το καλυτερο ισως αμαξι του κοσμου και δεν μπορω να καταλαβω πωςδεν εστριψε καθολου οταν οι ροδες ηταν καθαρα στριμενες δεξια.
Βλέπε σχετικό βίντεο με Enzo....:happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:Στην πιστα τακακια και λαστιχα μονο .
Βρε luxman, τι είναι αυτά που λες; Μιλάς για dragster τώρα, που δεν ακούν στο τιμόνι γιατί σχεδόν σηκώνονται από το έδαφος μπροστά όταν ξεκινούν;ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ
Υποστροφη δυναμης παρουσιαζεται σ ενα πισωκινητο αυτοκινητο πολλες φορες σε χαμηλες ταχυτητες (και κατα την εκκινηση) οπου εμφανιζεται "μεταφορα βαρους" απο τον εμπρος αξονα στον πισω (αρα υπερπροσφυση πισω)
και
και η ΜΟΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ειναι στιγμιαιο αφημα του γκαζιου προκειμενου να υπαρξει "μεταφορα βαρους" και προσφυση στον εμπρος αξονα και αντιστροφα μειωση προσφυσης του πισω αξονα .
Ο Παναγιωτης επιασε πληρως το τι συνεβη .