Τελικα ποιοι AV κανουν upscaling εικονας με HDMI

Reaction score
0
Μετα τις αποκαλυψεις που βγηκαν στην φορα οτι ο Pionneer LX-70 και ο Yamaha 3800 δεν κανουν upscaling της εκονας απο HDMI σε HDMI , παρα μονον απο component, τι ακριβως επιπτωση θα εχει αυτο (η συνδεση δηλαδη με component) στην ποιοτητα της εικονας?
Τελικα γιατι ονομαζονται και video receivers και εχουν και επεξεργαστες εικονας αν αυτοι οι επεξεργαστες δεν κανουν αυτο ακριβως που καλουνται να κανουν .. δηλαδη επεξεργασια και upscaling της εικονας απο HDMI σε HDMI (αφου αυτος ο τροπος συνδεσης ειναι και το μελλον της συνδεσιμοτητας των συσκευων) ?
Η μηπως δεν τα εχω καταλαβει σωστα??
Τελικα ποιοι ενισχυτες (μαρκες - τυποι )κανουν αυτη την δουλεια? Δηλαδη να συνδεεις το player (dvd , bluray) με τον AV Receiver μεσω HDMI και απο τον AV στην TV παλι με HDMI και ο ενισχυτης να κανει το upscale μια και γι'αυτο τον αγοραζουμε.

Και μια παρακληση μηπως θα ηταν παρα πολυ χρησιμο να γινουν sticky καποιες οδηγιες ανα ενισχυτη με τις καλυτερες-καταληλοτερες συνδεσεις που μπορουμε να κανουμε στον καθε ενισχυτη.
Αυτο θα ηταν πολυ βολικο για τους αναγνωστες του forum να μην ψαχνουν μια γραμμη αναμεσα σε χιλιαδες.

Reaction score
0
Είναι σίγουρο ότι ο lx70 και ο lx60 δεν κάνουν upscaling από hdmi σε hdmi?Εγώ σε άλλο forum που ρώτησα κάτοχο lx60 μου είπε ότι κάνει και ότι επιλέγεις σε κάθε είσοδο hdmi τι upscaling να κάνει.

Reaction score
0
Και εχω την ευλογη απορια μια και ειμαι αρχαριος σε ολο αυτο το θεμα...
Δηλαδη αν υποθεσουμε οτι εχεις ενα bluray player που μπορει να δωσει ως 720 και μια τηλεοραση που ειναι στα 1080ρ τοτε με τους εν-λογω ενισχυτες θα μπορεις να παρεις το μεγιστο εως 720 για να μην εχεις και απωλεις των νεων Format Ηχων (εξου και η συνδεση με HDMI).
Η μηπως κανω λα8ος???
Ας απαντησει καποιος σχετικος.

Reaction score
62
Αφήνεις το player να κάνει το upscaling και ο ενισχυτής λειτουργεί ως pass through και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!!

ps: Τα blu-ray κανουν upscaling μέχρι 1080p!!

Reaction score
50
Καλό είναι πάντως, πριν απορρίψουμε κάποιον ενισχυτή λόγω της (απώλειας της) συγκεκριμένης λειτουργικότητας, ν' αναρωτηθούμε αν θα τη χρησιμοποιήσουμε. Αν το player που έχουμε κάνει το ίδιο upscale, για ποιο λόγο να παρεμβάλουμε άλλη μια συσκευή για να το κάνει αυτή; Από την άλλη βέβαια δεν μπορώ να διαφωνήσω με το γεγονός ότι αποτελεί παράλειψη σ' ένα σύγχρονο audio video ενισχυτή η απουσία upscale από HDMI σε HDMI...

Reaction score
0
Γιατι να μην αναλαβει δηλαδη ας πουμε ο REON το upscale της εικονας μια και εχουμε δωσει και 2000 euro για να τον αποκτησουμε και αντι αυτου να κανει το player με πιο απλους επεξεργαστες?
Παντως οι Denon (4308 , 3808 ) και οι Onkyo , μια και εχω αρχισει και το ψαχνω το θεμα , κανουν upscale και απο HDMI οτι και αν τους βαλεις στη εισοδο.
Μηπως ειναι αυτος ο λογος που ο LX-70 ειναι και κατα 500 euro φτηνοτερος σε σχεση με τα ανταγωνιστικα μοντελα ? Ο καινουριος pioneer LX-90 που θα βγει καλυπτει αυτο το "κενο" και κανει upscale σε ολες τις HDMI. Αλλα εχει και 5000 euro!!!

Reaction score
0
Αυτο που με ενοχλει ομως περισσοτερο μια και ειμαι (ημουν) υποψηφιος αγοραστης του εν λογω ενισχυτη (LX-70) μια και εχει πολυ δελεαστικη τιμη ειναι οτι τα περιοδικα του χωρου αναφερουν ακριβως αυτο που ειπε και ο φιλος πιο πανω ... οτι κανει upscale και μαλιστα ανα εισοδο!!! Σκετη παραπληροφορηση δηλαδη.!!

Reaction score
62
Όπως είπε κι ο Μάνος, μην απορρίπτεις έναν ενισχυτή μόνο και μόνο απο αυτή τη λειτουργία. Το να κάνει κάποιος ενισχυτής upscaling πχ και να παίζει χάλια κατα τ' άλλα, είναι χειρότερο. Στο κάτω κάτω τα νέα players κάνουν κορυφαίο upscaling και δεν νομίζω να είναι μεγάλο το ποσοστό αυτών που χρησιμοποιούν τον ενισχυτή γι' αυτή τη λειτουργία!! Το οτι δεν έχουν απο την άλλη αυτή τη λειτουργία, το θεωρώ παράλειψη, αλλά όχι σοβαρή!!

Reaction score
0
Ναι αλλα αν χρειαστει να συνδεσεις με Component τελικα καποια πηγη τοτε χανεις τα τελευταια συχγρονα μη απωλεστικα ψηφιακα φορματ ηχου (μια και η συνδεση δεν θα ειναι HDMI to HDMI). Δεν το καταλαβαινω αυτο.

Reaction score
50
Γιατι να μην αναλαβει δηλαδη ας πουμε ο REON το upscale της εικονας μια και εχουμε δωσει και 2000 euro για να τον αποκτησουμε και αντι αυτου να κανει το player με πιο απλους επεξεργαστες?
Τα 2000 ευρώ τα έχεις δώσει μην ξεχνάς για όλο τον ενισχυτή και όχι μόνο για τον scaler. Πώς είσαι σίγουρος ότι ο ενσωματωμένος scaler είναι καλύτερος απ' αυτόν που έχει το player σου; Τις πιο πολλές φορές το scaler του player είναι καλύτερο απ' του ενισχυτή. Άσε που, όπως είπαμε και πριν, η παρεμβολή του ενισχυτή εισάγει ένα ακόμα στάδιο στο σήμα, το οποίο είναι αρνητικό.

Τώρα φυσικά υπάρχει περίπτωση με scaling από ενισχυτή να πάρεις καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με απευθείας σύνδεση απ' το player, αλλά αυτό εν γένει είναι η εξαίρεση (βέαια η ποιότητα στους scalers των ενισχυτών είναι όλο και καλύτερη, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα players). Τέσπα, όπως είπα και πριν κι εγώ αρνητικός είμαι στο να μην υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα σ' ένα σύγχρονο ενισχυτή. Από την άλλη μπορεί να μην υλοποιήθηκε ακριβώς με το παραπάνω σκεπτικό (ότι είναι "άχρηστη", αφού απευθείας από player θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα), οπότε να την έκοψαν για να δώσουν βάρος αλλού.

Reaction score
5
o lx70 δεν κανει το i σε p. Αν του δώσεις 720p σε HDMI θα στο βγάλει μια χαρά.

Αν του δώσει 1080i δεν θα δουλέψει καθολου...

Reaction score
5
Δεν έχω ιδέα. Τι να σου πω; Εμενα μου έχουν δουλέψει όλες οι συσκευές στον LX-70.

το μονο που δεν δούλεψε είναι το video box της On Telecoms που δινει 1080i από την HDMI του και μάλλον θα το βάλω με component τελικα για να τελειώνει η υπόθεση :)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελικα ποιοι AV κανουν upscaling εικονας με HDMI

Δεν έχω ιδέα. Τι να σου πω; Εμενα μου έχουν δουλέψει όλες οι συσκευές στον LX-70.

το μονο που δεν δούλεψε είναι το video box της On Telecoms που δινει 1080i από την HDMI του και μάλλον θα το βάλω με component τελικα για να τελειώνει η υπόθεση :)
Θές να πείς ότι το HD-E1 μου που βγάζει μέχρι 1080i θα έχει πρόβλημα?......έλεος δηλαδή........:crazy_1::pc:

Reaction score
0
Εδώ ρε παιδιά το hitech αξιολογεί τους av και σαν εικόνα.Δηλαδή τι αξιολογεί το pass through ? Θα τρελαθούμε τελείως !!! Ας δοκιμάσουν οι κάτοχοι lx70 και lx60 κάποια πηγή που δεν δίνει 1080p και έχει hdmi να την συνδέσουν με τον ενισχυτή μέσω hdmi να δούμε στην πράξη αν θα κάνει ο av upscaling στα 1080p να μάθουμε κι εμείς τελικά που είμαστε υποψήφιοι αγοραστές τι παίζεται.

Reaction score
0
Τωρα εχετε αρχισει και με καταλαβαινετε τι ζορια τραβαω με τις παραπληροφορησεις των περιοδικων !!!
Με το που ενημερωθηκα απο ξενο φορουμ περι LX-70 (εξου και το pdf που σας εδωσα πιο πανω) αρχισε και ο πανικος.
Και εγω lynyrd υποψηφιος αγοραστης ειμαι και μια και θα δωσω τα ευρουδακια μου, οπως και ολοι μας δηλαδη, θελω αυτο που 8α αγορασω να αξιζει τα λεφτα του (και ας κοστισει τελικα και λιγο παραπανω).

Παντως για το 1080ρ που ρωτας , και συμφωνα παντα με το pdf παραπανω , αν του δωσεις στην εισοδο 1080ρ θα δωσει στην εξοδο 1080ρ. Pass through δηλαδη? Δεν ξερω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef