Τελικη κινηση ... αλλαγη ενισχυτη!

Status
Not open for further replies.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.198
επειδη βλεπω οτι εγινε πανηγυρι....οτι ειχα να πω το ειπα στο τελευταιο μου ποστ.

Εαν θελει καποιος οντως να με καθοδηγησει καλυτερα να στειλει προσωπικο μνμ....ειδαλλως ας απαντησει εστω και εδω.
(και πριν γινόταν αυτό...:D:D:D)
Παρακαλω οσοι εχετε διαθεση για ειρωνεια και τα σχετικα να το σταματησε διοτι πραγματικα δεν με βοηθατε με αυτον τον τροπο. Το να εχει γνωσεις καποιος και να ειρωνευεται πραγματικα δεν τον κανει πιο ωριμο....αλλα 19.
[DOUBLEPOST=1474115696][/DOUBLEPOST]costas EAR

σε ευχαριστω για την εξηγηση. Εγω αυτο που καταλαβα με τον nad 326 και τον Cayin ειναι οτι ακομα και στις χαμηλες εντασεις ηταν πιο ζωντανο το ηχειο με τον cayin που ειναι 100w....αρα νομιζω οτι δεν ειναι μονο θεμα εντασης που λενε καποιοι.το ποτενσιομετρο το εχω συνηθως ωρα 9 και η συγκριση εγινε σε αυτην την θεση περιπου.

Σιγουρα θα ξερεις πως ενας δυνατος-καλος ενισχυτης εχει διαφορα και στις χαμηλες εντασεις. Η οδηγηση που λεμε δεν ειναι μονο για δυνατες εντασεις.

Το πανηγύρι φίλε μου που αναφέρεις με λίγο πίκρα, εσύ το ξεκίνησες με τις εριστικές απαντήσεις σου(ξαναδιάβασε από την αρχή το ποστ και θα καταλάβεις,όπως διάβασε και αντίστοιχες ερωτήσεις από άλλα μέλη και σύγκρινε το ύφος των απαντήσεων;)) σε άτομα που δεν γνωρίζεις τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο που αναζητείς και που με μεγάλη χαρά προσπάθησαν να σε καθοδηγήσουν.
Όταν αποπαίρνεις άτομα που έχουν ακούσει καμιά 100ριά ηχεία και άλλα τόσα ενισχυτικά και τα συμπεριφέρεσαι με περίσσεια μαγκιά και αυθάδεια γιατί αυτά που σου λένε δεν είναι αυτά που έχεις στο μυαλό σου.... πως περιμένεις να σε συμπεριφερθεί το υπόλοιπο σύνολο των μελών?;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.581
Σιγουρα θα ξερεις πως ενας δυνατος-καλος ενισχυτης εχει διαφορα και στις χαμηλες εντασεις. Η οδηγηση που λεμε δεν ειναι μονο για δυνατες εντασεις.
Σίγουρα ξέρω περισσότερα από όσα πιθανώς να μπορείς να φανταστείς, και ναι, ξέρω πως ακούγεται αυτό. ;)

Εσύ να ξέρεις πως θα κάνεις μεγάλη χάρη στον εαυτό σου αν πας και πάρεις τον κραουν που λέει ο Στέργιος, και να ξέρεις κιόλας πώς θα τον κρατήσεις κι όταν αλλάξεις ηχεία. Επίσης να ξέρεις πως είναι απολύτως άριστη η επιλογή ενός hypex based ενισχυτή, είτε έχει τη στάμπα της nad, είτε όχι, αδιάφορο, και αν είσαι έστω και ελάχιστα λογικός, και πάλι δε θα αλλάξεις ενισχυτή όταν αλλάξεις ηχεία, με μόνη εξαίρεση αν πας σε ενεργό ηχείο, κάτι που ελπίζω να σε φωτίσει ο θεός του χάι φαϊ να πράξεις κάποτε. ;)

Reaction score
6
το dac μου ειναι το ifi micro.εχει volume αλλα για τα ακουστικα.
Αμα το αλλαξω απο direct σε pre amp....αλλαζει ο ηχος....

Οποτε και τυφλη αγορα να εκανα τον crown....δεν νομιζω οτι θα μου εκανε.

Reaction score
11.733
Εγώ πάντως διάβασα το pdf με τις προδιαγραφές του Crown XLS1500 και τον βρήκα πολύ καλή επιλογή.
Μια μικρή-πολύ μικρή ένσταση μόνο στην τιμή 55db του Crosstalk στα 20Khz, αλλά και πάλι, ποιος ακούει εκεί;

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Καταλαβαίνω ότι είσαι επαρχία και δεν υπάρχει δυνατότητα ακροάσεων. Γι'αυτο υπάρχουν σοβαρά reviews.

Άνοιξες αυτό το thread με σκοπό να πέσουν προτάσεις στο τραπέζι, γιατί αντιδράς αλλεργικά σ'αυτές; Υπάρχει ήδη κάτι στο μυαλό σου; Θες κάτι συγκεκριμένο; Θυμήσου ότι το θέμα σωστό είναι ξεκάθαρο, αν εσύ όμως θες ειδικά κάτι δεν πρόκειται κανείς να κρίνει το τι σ'αρέσει, πώς θα μπορούσε άλλωστε. Αλλά εφόσον ζητάς τη γνώμη μας δεν γίνεται να παραλείψουμε το σωστό.

Το είπε ο Dawkins, το λέει και ο ΕΑR:

ear5.jpg

Kαι ο EAR το είπε σχετικά mild, o Zapantis θα είχε στείλει πυρηνική κεφαλή στο σπίτι σου.

Έχε υπόψιν πώς ό,τι άκουσες είναι σχετικό, εξηγείται και δεν επαληθεύει αυτόματα την ανωτερότητα κάποιου εξαρτήματος. Η θέση του ποτενσιόμετρου δεν λέει κάτι, αν τσιτώνει από νωρίς το gain είναι too much, δεν σημαίνει ότι ο ενισχυτής είναι τέρας δύναμης. Το «ακούστηκε γεμάτος» μπορεί να επιτευχθεί με οποιοδήποτε μηχάνημα και να ακούς με loudness -- γιατί το αυτάκι μας είναι λίγο αναίσθητο.

Επίσης οι απόψεις που ήδη γράφθηκαν προέρχονται από άτομα που την πάτησαν, που ήταν στο σημείο που βρίσκεσαι εσύ τώρα και έκαναν λάθος επιλογές. Η γιαγιά μου έλεγε ότι τελικά μονο από τα ίδια σου τα λάθη μαθαίνεις. Άλλοι εύχονται να είχαν κάποιον να τους καθοδηγήσει γιατί κάποια πράγματα είναι 1+1=2.

Ακολούθα τη Σωκρατική μέθοδο, σβήσε ό,τι υπάρχει στο μυαλό σου (θέλω λάμπα, πολλά watt κτλ) και ξεκίνα από το μηδέν. Θα εκπλαγείς.

Εdit: και η τελική κίνηση δεν ειναι η αλλαγή ενισχυτή αλλά η φροντίδα του χώρου.

Reaction score
6
και τι να κανω δλδ?!

ο crown ειναι τελικος.
το DIY που μου λετε δεν μου αρεσει η ιδεα. μηδεν μεταπωληση.και ειναι μια διαδικασια που δεν θα εμπαινα.
μετα για τον καινοιυργιο nad παλι δεν απαντηθηκα.

εγω ρωτησα εαν ενας nad 356 ή arcam fmj 19 μπορει να τα οδηγησει σωστα μιας οπως και ειναι γωστο ταιργιαζει το ματσαρισμα.

Τωρα ολοι οι αλλοι που μου λετε ειναι αγνωστο εαν ταργιαξουν. Δεν ειναι οτι ειμαι προκατελημενος ή οτι δεν ακουω καποιον. μπορει ο ταδε ενισχυτης που λετε να ειναι καλος.....αλλα τον δοκιμασε κανεις με τα 685 ?!οχι

τοτε τι συζηταμε ρε παιδια?!κανεις ενισχυτης δεν ειναι κακος.

Last edited:

Reaction score
11.733
Κάνεις λάθος. Υπάρχουν πολλοί ενισχυτές που είναι κακοί, και ακριβοί και φτηνοί.
Για την ιστορία, απλά να αναφέρω πως κι εγώ σπίτι μου με τελικό κατ' ευθείαν από την έξοδο της (εξωτερικής) κάρτας ήχου παίζω, με ψηφιακό volume.

Reaction score
30.455
και τι να κανω δλδ?!

ο crown ειναι τελικος.
το DIY που μου λετε δεν μου αρεσει η ιδεα. μηδεν μεταπωληση.και ειναι μια διαδικασια που δεν θα εμπαινα.
μετα για τον καινοιυργιο nad παλι δεν απαντηθηκα.

εγω ρωτησα εαν ενας nad 356 ή arcam fmj 19 μπορει να τα οδηγησει σωστα μιας οπως και ειναι γωστο ταιργιαζει το ματσαρισμα.

Τωρα ολοι οι αλλοι που μου λετε ειναι αγνωστο εαν ταργιαξουν. Δεν ειναι οτι ειμαι προκατελημενος ή οτι δεν ακουω καποιον. μπορει ο ταδε ενισχυτης που λετε να ειναι καλος.....αλλα τον δοκιμασε κανεις με τα 685 ?!οχι

τοτε τι συζηταμε ρε παιδια?!κανεις ενισχυτης δεν ειναι κακος.
Άντε λοιπόν να σου δώσω εγώ μια απάντηση όπως τη θες, βασισμένη στην εντελώς ατεκμηρίωτη προσωπική μου εμπειρία και είμαι έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες της οργής του costas ear για το ύφος της απάντησής μου..:D

Είχα για μεγάλο διάστημα τα (ελαφρώς πιο ευαίσθητα σε σχέση με τα δικά σου) 685s1 με τον ισχυρότερο σε σχέση με τον fmj 19 , arcam a 90 και η εντύπωση μου είναι πως δεν τα "πήγαινε". Η εντύπωση ,έγινε βεβαιότητα ,όταν τα άκουσα με τον rotel rb 1080 ,όπου νόμιζα πως ακούω αλλα ηχεία (πόσο κλισέ θεέ μου...)

Reaction score
6
ειναι μια εμπειρια που οσο να ναι βοηθαει.

Απλα rotel δεν ξερω δεν μ αρεσε. Ακουσα εναν ολοκληρωμενο 100αρης εαν θυμαμαι ηταν. ΕΙχα κανει ακροαση στο καταστημα. Θυμαμαι του ειπα που πηγαν τα χαμηλα και κομπλαρε...

Τωρα για προ rotel δεν ξερω τι παιζει εαν τον συνδιασω με nad και b&w.

ομως ο arcam a 90 που λες ειναι πολυκαναλος...

Reaction score
30.455

Απλα rotel δεν ξερω δεν μ αρεσε. Ακουσα εναν ολοκληρωμενο 100αρης εαν θυμαμαι ηταν. ΕΙχα κανει ακροαση στο καταστημα. Θυμαμαι του ειπα που πηγαν τα χαμηλα και κομπλαρε...

ομως ο arcam a 90 που λες ειναι πολυκαναλος...
Ο ρότελ που σου ανέφερα είναι τελικός όχι προ ,και δεν τον ανέφερα για να στον προτείνω ,απλά για να σου παρουσιάσω την "εμπειρία μου" αφού το ζητάς.
Ο arcam a90 δεν είναι πολυκαναλος ,είναι ολοκληρωμένος δικάναλος ενισχυτής.
http://www.arcam.co.uk/products,diva-a90-integrated-amplifier.htm#productdetails

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.581
-Κάνει ο κύκλος και το τετράγωνο πάρτυ... ποιος θα χει περισσότερο κόσμο;
-ποιος;
-Ο κύκλος γιατί έχει 2πρ

2-3

Reaction score
1.391
νομιζω πως οι απαιτήσεις σου ξεκινούν απο τα 3.000 και οχι μεχρι τα 1.000...

επισης αν παρεις τα ντιουικα και δε σου αρεσει τα πουλας μετα σε μενα...

Reaction score
11.733
δλδ ανεβαζεις την ενταση απο το προγραμμα?!ή απο τα windows?!
Χρησιμοποιώ τον foobar2000 για player και είναι στημένος έτσι που δεν περνάει από το volume των windows ο ήχος. Μόνο από το volume του foobar ακούει.

Reaction score
9.782
Ε για να σου φυγει η περιεργεια και να διαπιστωσεις με τα ιδια σου τα αυτακια αν ματσαρει , μπορεις να παρεις τα ηχεια και τον nad και να πας στο μαγαζι με τους rotel . Μονο προσεχε μην συναντησεις στον δρομο τον Ζαπαντη:roflmao: σε καθε περιπτωση αν σε ρωτησουν που πας με τον ενισχυτη και τα ηχεια εσυ πες οτι χαλασαν και παω να τα φτιαξω:D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.581
Ε, ναι.
Άλλη μία εμπειρία είναι να βλέπεις ξανθιά μπροσθόβαρη. Όσο να ναι βοηθάει.

FB_IMG_1474132264014.jpg

Last edited:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Αν δεν καταλαβαίνειs κάτι απο τα παραπάνω .....καλά είναι και τα παρακάτω .
Μην ξεχνάs ότι δεν ακούμε όλοι το ίδιο .;)
Αν ακούγαμε όλοι τό ίδιο , ( με την λογική ) .......θα πηγαίναμε και μπροστά .:o

B&W Bowers Wilkins 685 S2 Speakers
Denon 1500R Integrated Amplifier
Marantz 8003 Super Audio CD Player

B&W 685 S2 on Yamaha AX 497 + Rega RP1 Turntable

B&W Bowers Wilkins 685 S2 Speakers
Radmor 5102

DENON X2000 - B&W 685 S2

Υ.Σ.
Σου έχω βάλει λίγο απ όλα .
Εσύ διάλεξε τι θα " φάs " .

-

Last edited: