Τεχνολογία... βινυλίου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επαναλαμβάνω τα συγκεκριμένα ερωτήματα και όποιος μπορεί ας δώσει επαρκείς - σοβαρές απαντήσεις και όχι του τύπου "να τα πετάξουμε ή "παίζει καλύτερα":

1. Για ποιόν λόγο να ασχοληθεί ένας νέος με το βινύλιο (ένα τόσο ακριβό σπορ) αφού το μέσο είναι νεκρό, δεν υπάρχουν δηλαδή παραγωγές; Για να πλουτίζουν κατασκευαστές και έμποροι;
2. Τι μπορεί να δώσει μια τεχνολογία μηχανών αναπαραγωγής βινυλίου, όταν μιλάμε για δίσκους που παρήχθησαν 20-30 χρόνια πριν και με μια μέθοδο που δεν εξασφαλίζει ούτε καν την ίδια ποιότητα στα αντίγραφα της ίδιας πρέσας. Πόσο hi end είναι μια τέτοια προσέγγιση;

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Έχουμε πάρει τον όρο ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ και τον κάναμε καραμέλα και λάστιχο.
Από πότε μουσικόφιλος είναι αυτός που δε σέβεται το κόπο και τον ιδρώτα του άλλου και του στερεί χρήματα κλέβοντας του τη πνευματική του ιδιοκτησία?

Γιατί ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το DOWNLOAD είναι μια παράνομη διαδικασία και ποινικά διώξιμη.

Σε τέτοιες καινούργιες μεθόδους στραφήκαμε εμείς οι προχωρημένοι και το διαφημίζουμε και το παινευόμαστε?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι σχέση έχει η μουσική με τα χρήματα; Το πιο ωραίο το είπε ο Λουκάς. Μπορεί κάποιος να είναι μουσικόφιλος και να μην έχει ούτε έναν δίσκο.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιατί ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το DOWNLOAD είναι μια παράνομη διαδικασία και ποινικά διώξιμη.
Μα ποιός τα λέει αυτά; Επειδή κατεβάζουν διάφορα; Ξέρεις πόσα albums έχω πληρώσει ένα κάρο λεφτά ρε Πέτρο για να τα κατεβάσω;

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Πιστεύεις ότι αυτό που κάνεις εσύ το κάνουν πολλοί?
Κάνε το κόπο να διαβάσεις κάποια από τα προηγούμενα κείμενα.

Λοιπόν στο αν αξίζει ένας νέος να ασχοληθεί σήμερα με το βινύλιο θα σου πω ένα ξεκάθαρο όχι.
Παρόλα αυτά αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινάνε τη δισκοθήκη τους σήμερα.
Ο λόγος? Υπάρχει πολύ πράγμα σε πολύ καλές τιμές. Μεταχειρισμένη δίσκοι με 3 ευρώ, που άντε στους 10 να πετάξεις 3, ενώ οι υπόλοιποι είναι μια χαρά.
Υπάρχει νεολαία που ακούει Χατζηδάκη και Θεοδωράκη και έχω δει νέα ζευγαράκια στο Μοναστηράκι να ψάχνουν δίσκους τους.

Πιστεύεις ότι τόσα χρόνια που έβγαιναν βινύλια δεν υπάρχουν μουσικοί θησαυροί?

Αν σου πω τώρα ότι δεν έχω τη παραμικρή αγωνία αν το τραγούδι που θα μας αντιπροσωπεύσει στη γιουροβίσιον βγει και σε βινύλιο θα με πιστέψεις?:128::128::128:

Reaction score
4
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Εγώ θέλω να μου πείτε αν ο δίσκος που έβαλα παραπάνω θα παίξει καλύτερα από το αντίστοιχο cd.
Και εαν ναι, με ποιο κόστος σε πικάπ ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Από πότε μουσικόφιλος είναι αυτός που δε σέβεται το κόπο και τον ιδρώτα του άλλου και του στερεί χρήματα κλέβοντας του τη πνευματική του ιδιοκτησία?

Σε τέτοιες καινούργιες μεθόδους στραφήκαμε εμείς οι προχωρημένοι και το διαφημίζουμε και το παινευόμαστε?
Δηλαδή για συγγνώμη, τα αναλογικά είναι ανώτερα από τα ψηφιακά, επειδή τα download είναι παράνομα; :111:

Θεία Μερόπηηηηηηηηη... :114: :114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν στο αν αξίζει ένας νέος να ασχοληθεί σήμερα με το βινύλιο θα σου πω ένα ξεκάθαρο όχι.
Με κάλυψες!

Παρόλα αυτά αρκετοί είναι αυτοί που ξεκινάνε τη δισκοθήκη τους σήμερα.
Ο λόγος? Υπάρχει πολύ πράγμα σε πολύ καλές τιμές. Μεταχειρισμένη δίσκοι με 3 ευρώ, που άντε στους 10 να πετάξεις 3, ενώ οι υπόλοιποι είναι μια χαρά.
Μαζί τους, πρόκειται για μια πολύ ωραία ασχολία. Γι αυτήν την χρήση μια χαρά είναι. Το θέμα χαλάει όταν οι δίσκοι των 3€ γίνονται σημαία χαϊεντική που πρέπει να συνοδευτεί από πανάκριβες πικαπάντζες.

Πιστεύεις ότι τόσα χρόνια που έβγαιναν βινύλια δεν υπάρχουν μουσικοί θησαυροί?
Φυσικά και υπάρχουν. Μιλάμε για χρυσές εποχές μουσικής. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι και τώρα γράφεται ποιοτική μουσική. Οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει σε βινύλιο υπάρχει και σε cd. Το ανάποδο δεν συμβαίνει.

Αν σου πω τώρα ότι δεν έχω τη παραμικρή αγωνία αν το τραγούδι που θα μας αντιπροσωπεύσει στη γιουροβίσιον βγει και σε βινύλιο θα με πιστέψεις?:128::128::128:
Γιατί ποιός ενδιαφέρεται για τον Sakis; Αν όμως δεν ενδιαφέρεσαι για την νέα κυκλοφορία πχ του Θανάση Παπακωνταντίνου, ή ενδιαφέρεσαι αλλά την αφήνεις γιατί δεν βγαίνει σε βινύλιο, έχουμε θέμα. :126:

...

Reaction score
0

Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα και όποιος θέλει μου απαντάει.
Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για το δικό μου όφελος (τσ, τσ, είμαι εγωίσταρος :138:).

Μου φαίνεται ότι έγραψα κάπου στην αρχή για κάτι δίσκους των Beatles σε Βινύλιο.

Δε κουέστιον:
Αυτοί οι δίσκοι (όλα τα album σε Parlophone και καναδυό σε Capitol) για λόγους δικαιωμάτων δεν έχουν κυκλοφορήσει σε remaster CD και φυσικά ούτε λόγος για HD audio. Η δε σύγκριση με τους ίδιους σε CD απλώς αστεία, τα συγκεκριμένα είναι πολύ υποδεέστερα ηχητικά από τα αντίστοιχα βινύλια (μόνο γι' αυτά μιλάω εντάξει;).
Γιατί να μην εκμεταλευτώ λοιπόν με ένα πικάπ τους συγκεκριμένους δίσκους βινυλίου; Να τους πετάξω ρε παιδιά και να περιμένω του Αγίου π****** ανήμερα πότε θα δεήσουν να τα βγάλουν σε καμιά ηχογράφηση ψηφιακή της προκοπής;

.

Λάθος . Το The White album παραδείγματος χάριν , στην έκδοση του σε περιορισμένα αντίτυπα με digipack εξώφυλλο - απομίμηση του κανονικού LP είναι πολύ καλύτερο από την βινυλιακή έκδοση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Λάθος . Το The White album παραδείγματος χάριν , στην έκδοση του σε περιορισμένα αντίτυπα με digipack εξώφυλλο - απομίμηση του κανονικού LP είναι πολύ καλύτερο από την βινυλιακή έκδοση.
Κρύβε λόγια γιατί θα απειληθείς κι εσύ με καμιά αγωγή. :142:

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Δε ξέρω αν ζεις σε άλλο πλανήτη, πάντως στο δικό μας πλανήτη, σε όλο τον πλανήτη, όλα τα νέα παιδιά που το ίντερνετ το έχουν μέσα στο αίμα τους, έχουν μουσική κατεβασμένη από το ίντερνετ.

Αυτά είναι τα δεδομένα, με αυτά πορεύσου.

Τώρα αν είναι παράνομο και αν βρουν κάποτε τρόπο να το σταματήσουν με ελέγχους και κόλπα - βάσανα δε ξέρω, αλλά προς το παρών είτε αμερική είτε ευρώπη είτε ιαπωνία, όπου κι αν δεις, κατεβασμένη μουσική κουβαλάνε όλοι οι χρήστες ίντερνετ!

Και την ανταλλάσουν μεταξύ τους, τα τορρεντάδικα έχουν πάρει φωτιά εδώ και κάτι χρόνια, και δεν μπορούν να τα σταματήσουν, διότι αυτά σίγουρα δεν είναι παράνομα με καμιά υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Κρύβε λόγια γιατί θα απειληθείς κι εσύ με καμιά αγωγή. :142:

...
Και να σκεφτείς ότι τα έχω πάρει όλα και σε βινύλιο direct metal master from the digitally remastered analogue tapes. :138: ΞΥΡΙΖΟΥΝ :139:

Reaction score
0

Δε ξέρω αν ζεις σε άλλο πλανήτη, πάντως στο δικό μας πλανήτη, σε όλο τον πλανήτη, όλα τα νέα παιδιά που το ίντερνετ το έχουν μέσα στο αίμα τους, έχουν μουσική κατεβασμένη από το ίντερνετ.

Αυτά είναι τα δεδομένα, με αυτά πορεύσου.

Τώρα αν είναι παράνομο και αν βρουν κάποτε τρόπο να το σταματήσουν με ελέγχους και κόλπα - βάσανα δε ξέρω, αλλά προς το παρών είτε αμερική είτε ευρώπη είτε ιαπωνία, όπου κι αν δεις, κατεβασμένη μουσική κουβαλάνε όλοι οι χρήστες ίντερνετ!
Κάπου έχω κρατημένη μιά έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή σχετικά με το τι κατεβάζουν αυτοί που κατεβάζουν. Μόλις την βρώ θα τα γράψω. Μόνο μουσικόφιλοι δεν είναι . Σκουπιδαριό του χειρίστου είδους .:135:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Δε ξέρω αν ζεις σε άλλο πλανήτη, πάντως στο δικό μας πλανήτη, σε όλο τον πλανήτη, όλα τα νέα παιδιά που το ίντερνετ το έχουν μέσα στο αίμα τους, έχουν μουσική κατεβασμένη από το ίντερνετ. Αυτά είναι τα δεδομένα, με αυτά πορεύσου.
Νταξ ρε παιδί μου η λογική του Πέτρου είναι ότι επειδή τρώνε τόσες μύγες σκ@τά δεν θα φάμε κι εμείς. Αλλά αυτό από ένα σημείο και μετά δεν στέκει, τουλάχιστον όχι για όλους τους χομπίστες. Διότι υπάρχουν και βινυλιολάτρεις που δεν είναι άρρωστοι.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Κάπου έχω κρατημένη μιά έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή σχετικά με το τι κατεβάζουν αυτοί που κατεβάζουν. Μόλις την βρώ θα τα γράψω. Μόνο μουσικόφιλοι δεν είναι . Σκουπιδαριό του χειρίστου είδους .:135:
Έχεις δίκιο αλλά το downloading δεν ξεκίνησε από χομπίστες audio. Εμείς απλά προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες αλλά και στις ευκαιρίες που αυτοί δημιούργησαν.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Νταξ ρε παιδί μου η λογική του Πέτρου είναι ότι επειδή τρώνε τόσες μύγες σκ@τά δεν θα φάμε κι εμείς.
Όχι παλικάρι μου, διότι τα σκατά που τρώνε τόσες μύγες ακούγονται καλύτερα από τα βινύλια και είναι και τζάμπα!

Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν όλοι σου λεν ότι είσαι γάιδαρος πάρε σαμάρι και άρχισε να γκαρίζεις...:143::135:

θεία μερόπη τρις....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Το καραμελάκι του "μουσικόφιλου" πάντως να μη το γλύφουν οι καρακομπλεξικοί με τα 7 45-άρια αμέσου κοπής, διότι δε το δικαιούνται!

Πολύ περισσότερο το δικαιούνται οι συλλέκτες mp3 παρά αυτοί...

Με τα 45-άρια αμέσου κοπής με περιεχόμενο "Hi-End" δικαιούνται να μιλούν για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής υπό προϋποθέσεις και με παραχωρήσεις, αλλά ως εκεί.

Reaction score
0

Το καραμελάκι του "μουσικόφιλου" πάντως να μη το γλύφουν οι καρακομπλεξικοί με τα 7 45-άρια αμέσου κοπής, διότι δε το δικαιούνται!

Πολύ περισσότερο το δικαιούνται οι συλλέκτες mp3 παρά αυτοί...
Να σου το θέσω διαφορετικά . Δεν θεωρώ μουσικόφιλο αυτόν που βάζει μουσική να παίζει και κάνει ταυτόχρονα κάτι άλλο . Μπορεί να ακούει από όποια πηγή θέλει , αλλά μουσική δεν ακούει . Background δημιουργεί .

( πάντω εγώ δεν έχω 7 45άρια αμέσου κοπής . Οπότε ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα . Βέβαια επίσης δεν έχω κατεβάσει ποτέ ούτε ένα κομμάτι σε mp3 ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή και ούτε θα το κάνω ). :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Δεν θεωρώ μουσικόφιλο αυτόν που βάζει μουσική να παίζει και κάνει ταυτόχρονα κάτι άλλο
Διαφωνούμε. :144:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός