Τεχνολογία... βινυλίου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...πως λέμε Αλβανός τουρίστας. :142:

Τα video τα ξετρύπωσε ο Audiophile62 και τα πήρα από το avclub. Απολαύστε την hi end διαδικασία για να γίνει ένας δίσκος. Μετά μπορείτε να κλάψετε από τα γέλια με όσους ακόμη επενδύουν υπέρογκα ποσά σε αυτό το απαρχαιωμένο και ακατάλληλο για αποθήκευση μουσικής μέσο.

[YOUTUBE]xUGRRUecBik[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]IReDh9ec_rk[/YOUTUBE]

...

Reaction score
10
Kαλά ακόμα με το αυλακοειδές πλαστικό θα ασχολούμαστε? :116:

Προτείνω να ανοίξει μια κατηγορία Vintage και να βάλουμε εκεί όλα τα θέμα που αφορούν το βινύλιο. :143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Kαλά ακόμα με το αυλακοειδές πλαστικό θα ασχολούμαστε? :116:
Αν υπάρχουν δίσκοι να ασχολούμαστε. Όταν όμως αγοράζουμε πικάπ με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ακούμε αυτό το πλαστικό που παράγεται με διαδικασία χειρότερη από αυτήν που παράγονται τα τάπερ, τότε είμαστε για γέλια. Άλλο να έχεις δίσκους και να πάρεις ένα φυσιολογικό πικάπ να τους ακούς και άλλο να κορδώνεσαι ότι είσαι μεγαλοχομπίστας του hi end επειδή επένδυσες σε... γραμμόφωνο που κάνει όσο ένα αμάξι.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.586
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

είσαι αιρετικός.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

είσαι αιρετικός.
Καλά, εγώ είμαι αιρετικός και τα video είναι καλύτερα κι από κωμωδία του Mr. Bean. :137:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κανείς <<αναλογικός>> δεν ασχολείται με τα πως και τα γιατί του ψηφιακού ήχου εν αντιθέσει με τους <<ψηφιακούς>> που συνεχώς τρώγονται με το βινύλιο!

Δείχνει κάτι άραγε αυτό?

Την ακρίβεια και το κόστος παραγωγής ενός βινυλίου, από όσα μπορεί κανείς να δει στα φιλμάκια αυτά, έγιναν κατανοητά?

Βέβαια ο καθένας ότι θέλει βλέπει.
Να δούμε και τη αντίστοιχη διαδικασία με τα ασημένια δισκάκια?

Εγώ πάντως δεν έχω δει αλλοδαπούς να πουλάνε στα καφέ βινύλια:126::126::126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κανείς <<αναλογικός>> δεν ασχολείται με τα πως και τα γιατί του ψηφιακού ήχου εν αντιθέσει με τους <<ψηφιακούς>> που συνεχώς τρώγονται με το βινύλιο!
Δηλαδή δεν έχεις δει άτομα που δηλώνουν άρρωστα με το βινύλιο και περισσότερο promotion κάνουν παρά να ακούν τη μουσική τους (απ'ότι μέσο τους γουστάρει να την ακούν τέλος πάντων);
Αλλά όπως είπες και παραπάνω:

Βέβαια ο καθένας ότι θέλει βλέπει.
:126:

Την ακρίβεια και το κόστος παραγωγής ενός βινυλίου, από όσα μπορεί κανείς να δει στα φιλμάκια αυτά, έγιναν κατανοητά?

Να δούμε και τη αντίστοιχη διαδικασία με τα ασημένια δισκάκια?

Εγώ πάντως δεν έχω δει αλλοδαπούς να πουλάνε στα καφέ βινύλια
Να τη δούμε. Αλλά η διαδικασία δεν ξεκινάει από το "Πλαίσιο" απ'όπου ο καταναλωτής αγοράζει τα άδεια δισκάκια με 2 ευρώ και το drive εγγραφής με 20 ευρώ. Ξεκινάει από το εργοστάσιο που φτιάχνει αυτά τα δισκάκια και περιλαμβάνει την τεχνολογία (και την έρευνα) που χρειάζεται ώστε να μπορεί ο καθένας, αλλοδαπός ή ημεδαπός, να γράφει στο σπίτι του, με ελάχιστο κόστος, ό,τι θέλει, όπως το θέλει.

Γιατί με τη δική σου λογική, οι ιθαγενείς που κυνηγάνε και σκοτώνουν ζώα για να τα φάνε απολαμβάνουν τρελή πολυτέλεια που θα πρέπει να ευχόμαστε να είναι κάποια μέρα προσιτή στα παιδιά μας.
Αυτοί χρειάζονται περισσότερο τρέξιμο για να εξασφαλίσουν την τροφή τους ενώ εμείς τη βρίσκουμε έτοιμη, σχεδόν στο πιάτο, και άφθονη λόγω μαζικής παραγωγής ενώ, φυσικά, είναι λίγοι αυτοί που έχουν την "πολυτέλεια" να απολαμβάνουν ωμό κρέας ζώου που μόλις το έχουν σκοτώσει με τα χέρια τους. :142:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Άντε, επειδή ανέφερες τα αντεγραμμένα CD και τους αλλοδαπούς, δες πως είναι ένα CD-R workshop.
[Πατήστε στις φώτο για full size]

Λέω ν'ανοίξω κι εγώ ένα τέτοιο τώρα στο υπόγειό μου. :p

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Kι ένα αντίστοιχο video για το πως φτιάχνονται τα "ασημένια δισκάκια":

[youtube]O3FQzwNzUE4[/youtube]

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ερωτηση προς ΤσαρΝικ.

Πηρες πικαπ?:126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Κώστα ούτε υπέρ του ενός μέσου είμαι ούτε υπέρ του άλλου. Το καθένα έχει τη γοητεία του.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχω δει ανάλογο άρθρο από φανατικό αναλογικό τύπο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχω δει ανάλογο άρθρο από φανατικό αναλογικό τύπο.
Πλάκα κάνεις βεβαίως ε; Εδώ δεν τολμάμε να ανοίξουμε θέμα για ψηφιακά μέσα ή high definition και πετάγονται να μας υπενθυμίσουν ότι αν δεν σέρνεις μια πέτρα σε ένα πλαστικό δίσκο δεν ακούς σωστά, κούνια που τους κούναγε. Ωραίο το πικάπ, το γουστάρω πολύ και για χρόνια ολόκληρα έπαιζα δίσκους στα μπαράκια. Αλλά πλέον, ΔΕΝ είναι hi end διότι έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Υπάρχουν άλλα μέσα που υπηρετούν πολύ καλύτερα αυτό που λέγεται "υψηλή πιστότητα", λεπτομέρεια στην καταγραφή και αναπαραγωγή ήχου. Βλέποντας το video απορώ πως είναι δυνατόν δύο αντίτυπα του ίδιου δίσκου να παίζουν το ίδιο.

Αλλά τι λέω... δεν είναι. :142::142:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν έχω ούτε μισό. Όσα είχα κάποτε, τα βρήκα σε cd και μετά τα έδωσα από εδώ κι από εκεί, κυρίως σε φίλους που έπαιζαν μουσική σε μαγαζιά.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.897

Λοιπόν, θέλω να ποστάρω κι εγώ καναδυό ταινιούλες για το πώς γινόντανε τα βινύλια τω χαϊφιντελάδωνε πριν χρόνια, αλλά φοβάμαι ότι θα μου πάρετε την τέχνη. Χμ, χμ...

Τέλος πάντωνε, για το χατήρι σας θα κάνω μια παραχώρησις να πούμε... Για να δω, πού διάολο έχω βάλει αυτά τα μπούκμαρκς. Όταν δεν τα θέλω, τότε είναι που τα έχω συνέχεια μπροστά μου...

Reaction score
8

ειστε τυχεροι που ελειπα σε ακροασεις χθες.
Μην φυγετε ερχομαι.

Reaction score
8

α παρατηρηση, δηλαδης τα σιντις παιζουν παντα καλυτερα απο τα βινυλια και γι αυτο πεταμε τα δευτερα;

Η μαλλον να το θεσω και λιγο διαφορετικα, ολες οι ηχογραφησεις σε σιντις ειναι καλυτερες απο τις ιδιες ηχογραφησεις σε βινυλια, οποτε να πεταξουμε τα πλατω και τους δισκους;

και με το μπαρδον δηλαδης αλλα μια πλαστικουρα κλιαραοντιο ενα απο τα καλα ας πουμε ποσο εχει πιχι σε σχεση με ενα καλο σιντικοπλευρ;

μισο λεπτο σε λιγο ολοκληρωνω.

Reaction score
8

γυρισα
λοιπον ενα πλατω οπως το μαστερ σολουσιον της Κλιαροντιο που ξεκιναει απο κατι λιγοτερο απο 4 χιλιαρικα, ειναι υπερτιμημενο σε σχεση με τα πλευροσιντοκουτακια αναλογης αξιας;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489