Τεχνολογία... βινυλίου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Βλέπω κάτι μηχανάκια ποιο μικρά και από DAC των 150 ευρώ να περνιούνται για high-end προενισχυτές.
Ρε έτσι πράγμα γίνεται?
όχι μάνα μου, δε γίνεται.

Μου θύμισες τον τύπο που πουλάει βινύλια, έχει ένα μαγαζί - δισκάδικο κάτω από το ιατρείο μου και κάνουμε πολύ παρέα, είναι όντως πολύ καλό παιδί. Πουλάει αποκλειστικά βινύλια, ούτε ένα CD για δείγμα δεν έχει μέσα στο μαγαζί του.

Σε κάποια φάση που λες, μετά από πολύωρη συζήτηση για μουσικές και διαφορετικές εκτελέσεις, τον ρωτώ γιατί ακούει και πουλάει βινύλια και δεν ασχολείται και με CD.

Και μου απαντάει με μια φυσικότητα και με μπόλικα κιλά ύφος "μα αφού παίζει καλύτερα, είναι χάι έντ το βινύλιο"...

και έχω λυθεί στα γέλια!:143::135:

Γιατί στο σπίτι του έχει ένα AIWA πικάπ που το είχε πάρει πιτσιρικάς και ένα "κόμπο" ενισχυτή-ραδόφωνο-κασετόφωνο με τα ηχεία που πήγαιναν πακέτο, ενώ στο μαγαζί παίζει μουσική από ένα άθλιο πικάπ της Sansui με ενισχυτικά -κασετόφωνο κλπ κλπ της τεκνίκς και ένα ζευγάρι πανάθλια επίσης ηχεία της κένγουντ, αγορασμένα την εποχή του νώε, που λίαν επιοικώς παίζουν εντελώς απαράδετα... (οι μάρκες που αναφέρω είναι ενδεικτικές, μη τις δέσετε κόμπο...)

έχει όμως άποψη, το πικάπ λέει παίζει κλάσεις καλύτερα από το CD και έιναι και Hi-End πανάθεμά τον....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.620
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Αντί να ασχολούμαι, με ανούσιες αντιπαραθέσεις, προτιμώ είτε να πατώ το "Play", είτε να "σβουρίζω" το μαύρο (συνήθως...) δίσκο.
Άσχημα πράττω; :133:
Όχι φιλαράκι, την καλυτερη δουλειά κάνεις!

Φυσικά όποιος έχει δισκοθήκη βινυλίου καλά θα κάνει να έχει και μια πηγή να μπορεί να την ακούει. Εννοείται.
Ακόμα κι αν είναι της Lenco, με μόνη έξοδο μια USB...

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...80-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...78-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...66-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...67-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

Reaction score
4

Πάλι τα ίδια αλλά αλλιώς. :116:

Εγώ ανήκω στους άτυχους...
Είμαι 38 πλέον και αγοράζω δίσκους από τα .... να ο πρώτος που είχαμε αγοράσει με τον αδελφό μου.

Με την μουσική κόλλημα από μικρός.
Οι περισσότεροι δίσκοι που έχω-είχα είναι μοιρασμένοι σε φίλους όπως έχω και εγώ δικούς τους.

Άτυχος λοιπόν γιατί όταν βγήκε το cd απλά δεν συγκρινόταν το ένα με το άλλο.
Μιλάω για την φθηνή κατηγορία γιατί δεν είχα να διαθέσω σε αγορά ακριβού πικάπ και cd.

Όταν λοιπόν βλέπω ανθρώπους να μιλάνε για την ανωτερότητα του μέσου και την ΜΟΥΣΙΚΗ.....δεν ξέρω τι να πω.....
Μόνο εγώ αγόραζα κακούς ηχητικά δίσκους ?
Βέβαια έχω κατι "αμερικάνικα" και κάποια "εισαγωγής" που είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά (παραγωγής) αλλά πόσα τέτοια έβρισκες εκείνη την εποχή ?

Πως όλοι αυτοί οι σημερινοί βινυλιάδες αγόραζαν τα καλύτερα - τους ένοιαζε από τότε ?
Ήξεραν τα μαγαζιά ή ξεκίνησαν από παιδιά με jazz και "μουσική κουλτούρα" 'άλλη' ..?

Αν κουβεντιάσω σήμερα με ένα συνομήλικο μου που άκουγε κασσέτες και εγώ δίσκους, λέτε να έχουμε άλλη άποψη για την μουσική της sade ?

Τέλος αν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει στα αλήθεια να πάμε σε ένα 'δισκοπωλείο' με 100ευρώ.
Θα πάρουμε τα ίδια cds και δίσκους και να δούμε ποιο παίζει καλύτερα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

όχι μάνα μου, δε γίνεται.

Μου θύμισες τον τύπο που πουλάει βινύλια, έχει ένα μαγαζί - δισκάδικο κάτω από το ιατρείο μου και κάνουμε πολύ παρέα, είναι όντως πολύ καλό παιδί. Πουλάει αποκλειστικά βινύλια, ούτε ένα CD για δείγμα δεν έχει μέσα στο μαγαζί του.
Καλό παιδί και ασχολείται αποκλειστικά με Βινύλιο???
Μήπως πρέπει να προσέχεις τις παρέες σου?:128::128::128:
Ο αδερφός σου το ξέρει?

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Όχι φιλαράκι, την καλυτερη δουλειά κάνεις!

Φυσικά όποιος έχει δισκοθήκη βινυλίου καλά θα κάνει να έχει και μια πηγή να μπορεί να την ακούει. Εννοείται.
Ακόμα κι αν είναι της Lenco, με μόνη έξοδο μια USB...

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...80-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...78-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...66-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...67-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en
Τι κριμα για μια μαρκα σαν την lenco πως καταντησε ετσι ,μονο η ονομασια εμεινε αγορασαν το brand name η πως αλλοιως λεγεται καποιοι απο taiwan μερια . καποτε lenco μαζι με thorens !!!!!

Reaction score
313

Μόνο εγώ αγόραζα κακούς ηχητικά δίσκους ?
Βέβαια έχω κατι "αμερικάνικα" και κάποια "εισαγωγής" που είναι πολύ καλύτερα από τα Ελληνικά (παραγωγής) αλλά πόσα τέτοια έβρισκες εκείνη την εποχή ?
Μαζί σου! :126:

Αν κουβεντιάσω σήμερα με ένα συνομήλικο μου που άκουγε κασσέτες και εγώ δίσκους, λέτε να έχουμε άλλη άποψη για την μουσική της sade ?
Ούτε καν για την ίδια τη Sade...:136:

Reaction score
1.844

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που δείχνουν τα video του 1ου μηνύματος, υπάρχει και κάτι άλλο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η περιορισμένη δυναμική περιοχή των δίσκων βινυλίου καθώς και το έλλειμά τους στα άκρα των ακουστών συχνοτήτων. Άλλος τα εισπράττει αυτά τα δυό σαν υστέρηση και άλλος σαν ζεστό ήχο, γιατί είναι αλήθεια λειαίνουν τις αδυναμίες παιξίματος, ηχογράφησης, ακουστικής χώρου.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι γιατί ένα μέσο που υστερεί αρκετά σε σχέση με νεότερά του, να το υποστηρίξει κάποιος με συσκευή αναπαραγωγής τόσο δαπανηρή. Είναι σαν αυτούς που αγοράζουν μεγάλα τζιπ για να κυκλοφορούν στην πόλη. Δεν είναι λογικό αυτοί που καβαλάνε (δίκυκλο) να τους θεωρούν σαν μη ενημερωμένους και μη εκσυγχρονισμένους; Αφού οι μοτοσυκλετιστές πάνε γρηγορότερα και με ποσό αγοράς στο 1/10.

Επίσης η αποκλειστική χρήση δίσκων βινυλίου περιορίζει τις μουσικές επιλογές, χωρίς κουβέντα! Πως λοιπόν θεωρούν οι εντός τοιχών τους εαυτούς τους περισσότερο μουσικόφιλους από άλλους που έχουν μια θάλασσα επιλογές;

Reaction score
1.844

Που πήγανε όλοι, σκορπίσανε;
Να δεις που δεν θα πάρω απάντηση, ειδικά για την τελευταία παράγραφο ... :121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ενώ εμείς οι φιλόμουσοι, είμαστε ανοιχτοί σε ο.τιδήποτε θα μας κάνει να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όσο πιο καλά γίνεται, για τον απλό λόγο: οι πραγματικά φιλόμουσοι δεν ενδιαφέρονται για το πώς λέγεται το μέσον από το οποίο ακούνε και ευχαριστιούνται, αν λέγεται lp, cd, hd...., αλλά γι' αυτούς μετράει το τί τους φέρνει πιο κοντά στη ζωντανή μουσική.
Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα. Εσύ ο ίδιος δεν έχεις cd player στο σύστημά σου και αν μιλήσουμε για HD/PC audio θα νομίζεις ότι κατέβηκα από το φεγγάρι ρε Λουκά. Το σημαντικότερο δε, αυτό που ένας πραγματικός φιλόμουσος δεν θα έπρεπε να ανέχεται, είναι ο περιορισμός της διαθέσιμης μουσικής. Όταν υποχρεωτικά ακούς μόνον ότι υπάρχει σε βινύλιο, πως θεωρείς τον εαυτό σου μουσικόφιλο;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Λοιπόν ας σοβαρευτούμε. Οσοι έχουν δίσκους - αρκετούς- μπορούν να πάρουν ένα καλό πικ απ ( όσο αντέχει η τσέπη τους ) . Οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν.
Διότι (συμπληρώνω) όσο και να το αγαπούν κάποιοι, το μέσο πέθανε οριστικά και αμετάκλητα.
Δατς δε μπότομ λάιν. :126:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.390
Με λίγα λόγια Νίκο μου πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί σου!

Τα ίδια έγραφε και ένα περιοδικό του <<ειδικού τύπου>> πριν από πολλάάάά χρόνια και ενώ το περιοδικό κοντεύει να πάει στα αζήτητα για το βινύλιο συνεχίζουμε να κουβεντιάζουμε:142:

Reaction score
4.250

Η χαζομάρα αλλού είναι Νίκο. Όχι στο ότι ασχολείστε με HD audio, αλλά για το ότι εθελοτυφλείτε και περιορίζετε τον εαυτό σας, χωρίς να έχετε απαρκώς ασχοληθεί με το παλιό μέσο. Ενώ εμείς οι φιλόμουσοι, είμαστε ανοιχτοί σε ο.τιδήποτε θα μας κάνει να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όσο πιο καλά γίνεται, για τον απλό λόγο: οι πραγματικά φιλόμουσοι δεν ενδιαφέρονται για το πώς λέγεται το μέσον από το οποίο ακούνε και ευχαριστιούνται, αν λέγεται lp, cd, hd...., αλλά γι' αυτούς μετράει το τί τους φέρνει πιο κοντά στη ζωντανή μουσική. Και αν οι φιλόμουσοι το έχουν ψάξει και έχουν καταλήξει υπέρ του αναλογικού, αυτό είναι αποτέλεσμα ψαξίματος και όχι προκατάληψης ή τεχνολολαγνίας.
Ξέρεις πόσο θα μου άρεσε να ακούω κάποια έργα που παίζονται συνεχόμενα και χωρίς διακοπή! Αλλά προτιμώ να γυρίσω το δίσκο βινυλίου. Λ.Σ.
Λουκα εχεις καπιταλιστικη αποψη για το τι ειναι "φιλομουσος". Δηλαδη αυτος που δεν εχει οικονομικες δυνατοτητες να αγορασει ενα πολυ ακριβο ηχοσυστημα δεν μπορει με τιποτα να αισθανθει οτι ειναι φιλομουσος? Παρολο που μπορει να ειναι σπουδαγμενος στην μουσικη και να ακουει απο ενα φθηνιαρικο συστημα 10 ωρες την μερα μουσικη? Κι ακομη οταν του περισευουν χρηματα να προτιμαει να τα δινει θεατρα, οπερες, συναυλιες κ.λ.π.?

Reaction score
1.844

... Επίσης η αποκλειστική χρήση δίσκων βινυλίου περιορίζει τις μουσικές επιλογές, χωρίς κουβέντα! Πως λοιπόν θεωρούν οι εντός τοιχών τους εαυτούς τους περισσότερο μουσικόφιλους από άλλους που έχουν μια θάλασσα επιλογές;
... Το σημαντικότερο δε, αυτό που ένας πραγματικός φιλόμουσος δεν θα έπρεπε να ανέχεται, είναι ο περιορισμός της διαθέσιμης μουσικής. Όταν υποχρεωτικά ακούς μόνον ότι υπάρχει σε βινύλιο, πως θεωρείς τον εαυτό σου μουσικόφιλο;
Μπήκε ένα ερώτημα και περιμένει τοποθετήσεις. Αν απαξιείτε να μου απαντήσετε, τουλάχιστον δείξτε διαφορετική τακτική απέναντι στον Αν. Γενικό. Στο φινάλε ο στόχος μου δεν είναι να πουλήσω κάτι, αλλά να περάσω μια ορθή, κατ' εμέ άποψη. Αν δεν απαντά κανείς, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Εδώ γύρω θα είμαι ... :121:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Λουκα εχεις καπιταλιστικη αποψη για το τι ειναι "φιλομουσος". Δηλαδη αυτος που δεν εχει οικονομικες δυνατοτητες να αγορασει ενα πολυ ακριβο ηχοσυστημα δεν μπορει με τιποτα να αισθανθει οτι ειναι φιλομουσος? Παρολο που μπορει να ειναι σπουδαγμενος στην μουσικη και να ακουει απο ενα φθηνιαρικο συστημα 10 ωρες την μερα μουσικη? Κι ακομη οταν του περισευουν χρηματα να προτιμαει να τα δινει θεατρα, οπερες, συναυλιες κ.λ.π.?
Να το πω ακόμη μία φορά:
ΦΙΛΟΜΟΥΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΔΙΣΚΟ!!
Φυσικά δεν κατάλαβα από που βγάζεις το συμπέρασμα. Έχεις βάλει και απόσπασμα των όσω είπα. Απλά επειδή γνωρίζεις και το σύστημα και τη δισκοθήκη, συμπεραίνεις πολύ εσφαλμένα τα όσα συμπεραίνεις.
Απέχω δε, κάποια έτη φωτός από την καπιταλιστική ιδεολογία.
Και πάλι βλέποντας το σύστημα και τους δίσκους θα βγάζεις και αυτό το επίσης εσφαλμένο συμπέρασμα.
Εξαρτάται το πως ξοδεύει κανείς τα όποια χρήματα έχει. Εγώ δεν αγόραζα ένα ρούχο γιατί έβρισκα μεγαλύτερη ικανοποίηση σε ένα δίσκο. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο.Λ.Σ.

Reaction score
59
Ανέμελε και Νίκο, εξαρτάται τί μουσική ακούς. Αν θέλεις να ακούς μουσική ποπ κλπ της τώρα εποχής μάλλον δεν θα τη βρεις σε βινύλιο. Άλλωστε η εποχή δυστυχώς δεν έχει αξιόλογα πράγματα σε γενικές γραμμές. Οι άλλες εποχές έχουν πολύ περιεχόμενο που μπορείς να βρεις σε βινύλιο είτε audiophile είτε μεταχειρισμένο. Αν σε ενδιαφέρει και το παρόν αγόρασε την μουσική αυτή σε όποια ψηφιακή μορφή θέλεις.
Εμένα που ακούω βασικά κλασική, Τζαζ και Ροκ-Ποπ, καλύπτομαι με το παραπάνω με τα παλιά βινύλια της παλιάς εποχής. Υπάρχουν τα πάντα. Ειλικρινά δεν μου λείπει και τίποτε αξιόλογο. Φυσικά όταν θέλω κατι που είναι μόνο σε cd όπως αρκετοί σύγχρονοι συνθέτες κλασικής μουσικής, τότε αγοράζω και cd. Ξέρεις τί ωραία που ακούγονται στις διακοπές το καλοκαίρι από ένα Sony Discman με ακουστικά; Δεν θα το πιστέψεις!!!
Σου λέει τίποτα αυτό το τελευταίο;;;;Λ.Σ.

Reaction score
0

Μετά την νιοστή φορά που έχω διαβάσει για την κόντρα βινυλίου - cd ή άλλων φορμά μεταξύ τους , με συμμέτοχους στην κουβέντα περίπου τους ίδιους ( είτε εδώ είτε αλλού ) και με τα γνωστά επιχειρήματα ένθεν και ένθεν για θέμα προσωπικού γούστου , προτείνω όπως εφ' εξής όποιος ανοίγει θέμα αναλογικής - ψηφιακής κόντρας , να μπανάρεται αυτόματα για 3 μήνες , σε περίπτωση δε υποτροπής να μπανάρεται δια βίου και να δημεύεται ο υπολογιστής του ή το πικ απ του ή το cd player του .:111::116:

και μη μου πεί κανείς να μην τα διαβάζω . Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως ( και αδερφή της ανίας ) :135:

Reaction score
2
Εγώ παιδιά πάντως τη χρυσή τομή την βρήκα.
Άλλο αν όλοι αδιαφόρησαν για την πρόταση μου και παρέκαμψαν το post μου σαν να μην υπάρχει.

Reaction score
4

...
.. Ξέρεις τί ωραία που ακούγονται στις διακοπές το καλοκαίρι από ένα Sony Discman με ακουστικά; Δεν θα το πιστέψεις!!!
Σου λέει τίποτα αυτό το τελευταίο;;;;Λ.Σ.
Soοοny.??!!....πφφ :433:... που να ακούσεις 'άλλα' !

Συμφωνούμε στην σχέση που δίνεις, (εποχή-είδος-μουσική) με το (μέσο αναπαραγωγής). :126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.916

Και αν οι φιλόμουσοι το έχουν ψάξει και έχουν καταλήξει υπέρ του αναλογικού, αυτό είναι αποτέλεσμα ψαξίματος και όχι προκατάληψης ή τεχνολολαγνίας.
Ενώ, αν άλλοι φιλόμουσοι έχουν ψάξει και έχουν καταλήξει υπέρ των ψηφιακών, αυτό είναι αποτέλεσμα προκατάληψης και τεχνολολαγνείας; Μ;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας