Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Με την μετονομασία σε .ts δεν έχω θέμα την έχω κάνει με άλλο τρόπο μέσα από τα vista που δουλεύω. Μετά από προσεκτική όμως προβολή των κλιπ στην τηλεόραση εκτός από το πρόβλημα του ήχου, παρατήρησα ότι και η αναπαραγωγή της εικόνας είναι λίγο πιο αργή από το κανονικό. Τα κλιπ είναι από κάμερα hd panasonic sd90. Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται γενικά στο παίξιμο των κλιπ από την media player της samsung. Σχετικά με τις πληροφορίες ήχου: πρώτη ροή ήχου 256kbps, 48,0 khz 16bits, 2 κανάλια ac-3. Eλπίζω να βοήθησα.
Κατά πάσαν πιθανότητα πρόκειται για κάποια ασυμβατότητα μεταξύ του codec ήχου της Panasonic και του αποκωδικοποιητή της Samsung. Εάν έχεις ήδη αναβαθμίσει το firmware της τηλεόρασής σου, τότε η μόνη λύση που έχεις είναι να επανακωδικοποιείς τα βίντεο σε κάποιο συμβατό format, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα πολλά ανάλογα προγράμματα που υπάρχουν.

Reaction score
0

Όταν ένα αρχείο video (πχ mkv, m2ts, mts) έχει ήχο dts, δεν θα παίξει τον ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης αλλά θα το στείλει απ' ευθείας στην optical out για να το παραλάβει κάποιος ενισχυτής με ψηφιακή είσοδο & να το αναπαράγει μέσω των ηχείων ενός home cinema πχ
Την τηλεόραση την έχω συνδεδεμένη με οπτκή με ενισχυτή, αλλά παρόλα αυτά όταν παίζω mkv από την media player της τηλεόρασης και έχω ανοιγμένο τον ενισχυτή (στην ένδειξη TV/DTV πάλι δεν έχω ήχο. Οπότε μετατρέπω το dts σε ac-3 αναγκαστικά.

Reaction score
0

Κατά πάσαν πιθανότητα πρόκειται για κάποια ασυμβατότητα μεταξύ του codec ήχου της Panasonic και του αποκωδικοποιητή της Samsung. Εάν έχεις ήδη αναβαθμίσει το firmware της τηλεόρασής σου, τότε η μόνη λύση που έχεις είναι να επανακωδικοποιείς τα βίντεο σε κάποιο συμβατό format, χρησιμοποιώντας κάποιο από τα πολλά ανάλογα προγράμματα που υπάρχουν.
Αυτό που σκέφτομαι τελικά είναι να πάρω μία media player που θα τα παίζει όλα σίγουρα, για να μην ασχολούμαι με επανακωδικοποιήσεις κλπ.

Reaction score
49

Αυτό που σκέφτομαι τελικά είναι να πάρω μία media player που θα τα παίζει όλα σίγουρα, για να μην ασχολούμαι με επανακωδικοποιήσεις κλπ.

Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
Κερδίζεις σε χρόνο και κυρίως σε σπάσιμο νεύρων (θα παίξει, δε θα παίξει κοκ).

Reaction score
49

Την τηλεόραση την έχω συνδεδεμένη με οπτκή με ενισχυτή, αλλά παρόλα αυτά όταν παίζω mkv από την media player της τηλεόρασης και έχω ανοιγμένο τον ενισχυτή (στην ένδειξη TV/DTV πάλι δεν έχω ήχο. Οπότε μετατρέπω το dts σε ac-3 αναγκαστικά.

Αν η οπτική από την τηλεόραση συνδέεται στην είσοδο TV/DVD στον ενισχυτή, τότε δεν κάνει pass η τηλεόραση.
Είσαι σίγουρος σε ποια θέση την έχεις συνδέσει στον ενισχυτή σου?
Καμιά φορά, το προφανές μας ξεφεύγει!!

Reaction score
0

Η οπτική είναι στην είσοδο DTV/CBL του ενισχυτή για την ακρίβεια. Άρα η τηλεόραση καταλήγουμε ότι δεν κάνει pass όποτε δεν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχω ήχο dts.

Reaction score
0

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με την LG 47LD750. Παρ' ότι είναι συνδεδεμένη η οπτική στον ενισχυτή, ήχος δεν περνάει.
Κάθε αρχείο με ήχο DTS το περνάω από το PopCorn MKVAudioConverter κι έτσι το αρχείο αποκτά και κανάλι Dolby οπότε έχω ήχο και στην τηλεόραση και στον ενισχυτή. Μεγάλος μπελάς αλλά φαίνεται να μην μπορώ να τον αποφύγω...

Reaction score
0

Καλησπερα ,
αγορασα εχθες την συγκεκριμενη tv-monitor Samsung T27B300EW η οποια στο media player της υποστηριζει mkv αρχεια , κανει dts downmix , δηλαδη εχει ηχο , αλλα δεν εμφανιζει υποτιτλους ...

μπορει καποιος να βοηθησει ?
(εννοειται πως οι υποτιτλοι εχουν srt καταληξη , και παιζουν κανονικα σε λοιπα media players)
υπαρχει καποιο θεμα ασυμβατοτητας η ειναι καποια expert ρυθμιση ?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Πρέπει να υπάρχει επιλογή για το αν θα εμφανίζονται οι υπότιτλοι ή όχι (κουμπί Tools -> Ρύθμιση υποτίτλων). Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις και την κωδικοσελίδα σε ελληνικά, αν χρειάζεται.

Reaction score
0

ειμαι απο πανω απο το χειριστηριο και σου μεταφερω τις ρυθμισεις ,
εχει στο γενικο μενου , στην επιλογη συστημα , την επιλογη υποτιτλους , την οποια και ενεργοποιησα ,
στο μενου των υποτιτλων , εχει και την γλωσσα υποτιτλων , οπου ως μονη επιλογη εχει την προτιμομενη , και τελευταια και 3η επιλογη εχει την λειτουργια υποτιτλων , με επιλογες ," κανονικα" η" για ατομα με προβληματα ακοης ",
αρα συνοψιζω και λεω , πως

υποτιτλοι ενεργοποιημενοι,
λειτουργια κανονικη
γλωσσα προτιμομενη

παρ ολα αυτα , κατα την διαρκεια αναπαραγωγης mkv αρχειου , πατωντας το κουμπακι στο χειριστηριο subs βγαζει" Μη διαθεσιμη υπηρεσια "

σε ευχαριστω για τον χρονο σου

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Όχι, δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι -αυτή η λειτουργία είναι το closed-caption, δηλαδή υπότιτλοι που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά προγράμματα κατ'επιλογή του χρήστη (συνήθως για άτομα με πρόβλημα ακοής).
Αυτό που λέω, εμφανίζεται αν πατήσεις το κουμπί Tools κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής αρχείου βίντεο από τον ενσωματωμένο media-player.

Αν αυτό που προτείνω δε λύσει το πρόβλημα και παίζεις από σκληρό δίσκο που παίρνει τροφοδοσία από τη USB, δοκίμασε και με κάποιο άλλο μέσο (πχ στικ).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.332

Όχι, δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι -αυτή η λειτουργία είναι το closed-caption, δηλαδή υπότιτλοι που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά προγράμματα κατ'επιλογή του χρήστη (συνήθως για άτομα με πρόβλημα ακοής).
Αυτό που λέω, εμφανίζεται αν πατήσεις το κουμπί Tools κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής αρχείου βίντεο από τον ενσωματωμένο media-player.

Αν αυτό που προτείνω δε λύσει το πρόβλημα και παίζεις από σκληρό δίσκο που παίρνει τροφοδοσία από τη USB, δοκίμασε και με κάποιο άλλο μέσο (πχ στικ).
Ακριβώς! Κατά την αναπραγωγή του αρχείου πατάς το πλήκτρο Tools, enter στο υπομενού υπότιτλοι, και στην κωδικοποίηση επιλέγεις τα ελληνικά.

Reaction score
0
Παίδες δεν δουλεύει , όταν κατα την αναπαραγωγή του αρχείου πας στην επιλογή σύστημα/ρυθμίσεις το πεδίο υπότίτλοι ειναι αχνο και μη επιλεξιμο ...

Reaction score
5

Δεν νομίζω ν'άλλαξε η samsung τη λογική του media player της, οπότε φαντάζομαι εξακολουθεί να μην υσοστηρίζει ενσωματωμένους στη ματρόσκα υπότιτλους :-(

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι μια ανεξήγητη παράλειψη -αν κι εμάς δε μας αφορά τόσο πολύ, επειδή κατά κανόνα χρησιμοποιούμε ελληνικούς υπότιτλους, που σχεδόν πάντα είναι εξωτερικοί. Όμως αφού το μέλος λέει ότι οι υπότιτλοι έχουν srt κατάληξη, μιλάει προφανώς για εξωτερικούς κι όχι ενσωματωμένους σε mkv container.

Reaction score
0
Για εξωτερικούς μιλάω , ναι , στον ιδιο Φάκελοι με την ταινια ίδιας ακριβώς ονομασίας αλλα με srt κατάληξη !

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

...και χωρίς την ψευδοκατάληξη .gr που συνηθίζουν να βάζουν κάποιοι subtitlers στους ελληνικούς υπότιτλους;
Δοκίμασες υπότιτλους για ποικιλία αρχείων;
Αγγλικούς υπότιτλους παίζει;
Σε τι μονάδα αποθήκευσης έχεις τα αρχεία; Δίσκοι 2,5" που παίρνουν τροφοδοσία από τη USB της τηλεόρασης και τραβάνε πάνω από 500mA ρεύμα, ενδέχεται να μη λειτουργούν σωστά. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται καλώδιο παράκαμψης.

Reaction score
0

με .gr δεν δοκιμασα , θα κανω και αυτη την υστατη δοκιμη ,
σε εξωτερικο σκληρο mini200gb δοκιμασα , θα δοκιμασω και σε στικακι

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Το αντίθετο εννοώ: να μην υπάρχει το .gr πριν από το .srt.
Κάνε τη δοκιμή με το στικ. Έχω δει "περίεργα" στους υπότιτλους, με δίσκο που τραβούσε πολύ ρεύμα.

Reaction score
0
Οχι οχι , ονομασίες ειναι σωστές και όμοιες δεν τίθεται θέμα . Θα δοκιμάσω στικ και θα ενημερώσω ! Θενξ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός