Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Reaction score
0
Απάντηση: Τηλεοράσεις με ενσωματωμένο media player!

Συγνώμη που ξανά κάνω την ερώτηση και εδώ αλλά τώρα είδα το συγκεκριμένο post ότι υπάρχει. Έχω την samsung 46ES8000 και προσπαθώ να της δώσω αρχεία μέσω του τοπικού δικτύου με έναν δίσκο. Ενώ τον βλέπει ότι υπάρχει δεν διαβάζει τίποτα μέσα και τον εμφανίζει κενό.
Του έχω δώσει την ip της τηλεόρασης του δίσκου για να διαμοιράζει με nas αλλά η τηλεόραση δεν συνεργάζεται. Ο μόνος τρόπος να δει τα αρχεία είναι μέσω ενός media server από pc αλλά θα πρέπει το pc να είναι πάντα ανοιχτό κάτι που δεν θέλω.
Στην αρχή του νήματος διάβασα ότι το κάνουν οι προηγούμενες samsung. Αν ισχύει αυτό δεν μπορεί να μην το κάνουν οι πιο καινούριες. Μήπως ξέρει κανείς τον τρόπο γιατί δεν το έχω καταφέρει και με ενδιαφέρει. Η αντιπροσωπεία πάντως δεν γνωρίζει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Εάν ισχύει για τη σειρά "S" ότι και για τη "C" που έχω εγώ, αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι ένας απλός δικτυακός δίσκος, αλλά κάποιος με ενσωματωμένες δυνατότητες DLNA server, συμβατές με την τηλεόραση.
Η εναλλακτική λύση είναι αυτή που ήδη γνωρίζεις, δηλαδή ένα PC με εγκατεστημένο κάποιο software DLNA server. Αυτός μπορεί να είναι δωρεάν (πχ της Samsung ή της Microsoft) ή κάποιο εμπορικό πρόγραμμα όπως το Mezzmo.

Reaction score
0

Το δοκίμασα το mezzmo αλλά δεν μου έπαιξε. Το καλύτερο που συνεργάστηκε ήταν το ps3.
Επειδή είμαι λίγο αδαής με τους δικτυακούς δίσκους. Απο που βλέπω πως έχει δυνατότητες dlna ένας δίσκος. Εγώ π.χ έχω τον wd 4t ethernet. Πως θα δω αν έχει dlna

Reaction score
1.458

Το δοκίμασα το mezzmo αλλά δεν μου έπαιξε. Το καλύτερο που συνεργάστηκε ήταν το ps3.
Επειδή είμαι λίγο αδαής με τους δικτυακούς δίσκους. Απο που βλέπω πως έχει δυνατότητες dlna ένας δίσκος. Εγώ π.χ έχω τον wd 4t ethernet. Πως θα δω αν έχει dlna
Εννοείς μάλλον τον WD MyBookWorld II 4TB?Αυτός έχει σαν dlna τον Twonky Media Server.Πρέπει να μπεις στο μενού του όμως για να τον ενεργοποιήσεις.Νομίζω μαζί με τη συσκευασία του δίσκου έρχεται κι ένα cd με δίαφορα utilities και ένα gui για να σετάρεις το δίσκο,δοκίμασε το στον υπολογιστή σου θα σε βοηθήσει αρκετά.

Reaction score
0

Αυτό που λες το είδα προχθές που τον έψαχνα. Αλλά δεν ξέρω πως να το ενεργοποιήσω. Ωστόσο έχω 2 χρόνια που τον έχω τον δίσκο και άντε να βρω το cd.

Reaction score
0

Υπάρχει φόβος αν το πειράξω να προκαλέσω καμια ζημιά στα αρχεία; Μην κάνω καμιά βλακεία και πάθω κανένα έμφραγμα.

Reaction score
1.458

Δεν παθαίνουν τίποτα τ'αρχεία μην ανησυχείς.Αν ξέρεις την ip του δίσκου ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω.Μπορείς να τη βρεις αν μπεις στο μενού του router.

Reaction score
1.458

Ωραία αν πληκτρολογήσεις την ip στον browser θα πρέπει να σε βγάλει στο μενού του WD.Θα σου ζητήσει user name και password.Αν δεν έχεις αλλάξει κάτι θα είναι admin/admin και στις 2 περιπτώσεις.Μπες στο μενού,κάνε firmware update που σίγουρα θα υπάρχει και όλες τις ρυθμίσεις που θες μετά.Μπες στο advanced μενού και όχι στο simple.

Reaction score
0

το θέμα είναι ότι δεν είμαι αυτή την στιγμή στο σπίτι. Αλλά πες μου και θα το κάνω όταν γυρίσω το βράδυ

Reaction score
0

αντε μπας και βγάλω άκρη. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες μέρες παλεύω. Φαντάσου ότι μπαινωβγάζω την τηλεόραση απ' την κούτα γιατί αλλάζω κάποια πράγματα στο σαλόνι και την έχω στην κούτα της για να βρω τις ρυθμίσεις.

Reaction score
1.458

Οχι και πριν κάνεις firmware update υπάρχουν,απλά με το τελευταίο firmware στα WD ο Twonky media server έχει αρκετές βελτιώσεις και θα κάνεις τις ρυθμίσεις μια και καλή.Μη το φοβάσαι το firmware update,αν έχεις σταθερή σύνδεση στο internet χωρίς διακοπές,δεν είναι τίποτα!

Reaction score
0

ωραία κάνω το firmware update. Μετά τι κάνουμε;

Reaction score
1.458

Μετά θα κάνει restart ο σκληρός και θα μπεις πάλι στο advanced μενού και θα πας στα Media.Κάνε όλα τα παραπάνω και αν είναι ok,θα σου πω.

Reaction score
0

θα αργήσω να τα κάνω. Στο σπίτι θα πάω κατά της 10,30 . Δεν μου τα λες από τώρα να ξέρω γιατί τότε μπορεί να μην είσαι μέσα.

Reaction score
1.458

Θα είμαι online μάλλον και τότε και νομίζω θα είναι καλύτερα να μου πεις που κολλάς (αν κολλάς κάπου) και να σου ανεβάσω τα αντίστοιχα screens.
Σε γενικές γραμμές μπαίνεις στο advanced mode του δίσκου και κάνεις firmware update και μετά πας Media/Twonky και κάνεις τις ρυθμίσεις που θες στο twonky,δηλ.ορίζεις ποια video,music.photo θες να μοιράζει στο κοινό δίκτυο του σπιτιού.

Reaction score
0

οκ. Θα τα πούμε σε 2 ώρες. Φίλε σ' ευχαριστώ πολύ πάντως. Μου έφτιαξες το βράδυ μου.

Reaction score
0

Λοιπόν έκανα update και όλα οκ. Μετά μπήκα στον media server. Δεν ξέρω αν τα έκανα καλά. Πείραξα εκεί κάτι ρυθμίσεις και σε λίγο θα δω αν δουλεύει. Προς το παρόν του κάνω μία επαννεκίνηση.

Reaction score
1.458

Στο media server έχει ρυθμίσεις για να ορίσεις τι θέλεις να μοιράζεις στο home network από video,music,photo.Δες κι απ'το ps3 αν σου δουλεύει το twonky σωστά,αν και νομίζω και η tv θα είναι ok!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός