Τι ακουσατε στην εκθεση Hi End στο Ledra Marriot?

minas

Πισιά
Reaction score
4.282
Περιμένω το Σ/Κ για να ανατρέξω στα τεφτέρια και τις φωτογραφίες πριν κάνω συνολικές κρίσεις, αλλά πρέπει να υπερασπιστώ λιγάκι τα Grande Utopia... Τα μικρά, ως συνήθως, δεν ήταν τίποτα εντυπωσιακό, αλλά τα μεγάλα ...
Χωρίς να μου κάνουν τρομακτική εντύπωση, όπως την πρώτη φορά που τα άκουσα, είναι πολύ ολοκληρωμένα ηχεία, και δύσκολα θα τους προσάψεις ψεγάδια. Ομολογώ πάντως ότι η βαβούρα και η ατυχής επιλογή συγκεκριμένων κομματιών έκλεψαν λίγη από τη μαγεία...

Reaction score
3.593
Τα GRANDE UTOPIA είναι όμως για πολυ παχιά πορτοφόλια.
Τα ενισχυτικά μόνο της KRELL κόστιζαν γύρω στα 90.000 Ευρώ.

σύν 75.000 = ασε καλύτερα

Μόνο με σπόνσορα θα κάνουμε δουλειά.

Reaction score
0
Μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα (εκτός βεβαίως από τα εύστοχα σχόλια σας):

1. Η διάσταση απόψεων όπως π.χ. ο Sony Qualia. Μα καλά, κανένας δεν πρόσεξε το απαράδεκτο (για την τιμή αυτή) colour fringing? Σε κίνηση συχνά εμφάνιζε κάτι σαν χρωματιστή αύρα γύρω από τα αντικείμενα (κυρίως σε πράσινους τόνους). Ακόμα και ο πιο φτηνός DLP δεν έχει τέτοια χάλια. Ναι, δεν λέω, εξαιρετική ευκρίνεια και ζωντανά χρώματα, αλλά για τα χρήματα αυτά μπορεί κανείς να αγοράσει λαμπάτο και να πάρει και μεγαλύτερη ευκρίνεια και πιο φυσικά χρώματα.

2. Τα καταπληκτικά ενισχυτικά της γερμανικής Octave. Φαινομενικά ατελείωτη ισχύς, δυναμικά, λεπτομέρεια και φινέτσα. Άσχετα αν τα παίζανε λίγο πιο δυνατά από τα γούστα μου. Βέβαια στην ποιότητα βοηθούσαν και τα πολύ καλά ηχεία της HGP καθώς και το SACD της Lindemann. Αα, και για τα δυναμικά του συστήματος σας είπα;

Reaction score
1.380
2. Τα καταπληκτικά ενισχυτικά της γερμανικής Octave. Φαινομενικά ατελείωτη ισχύς, δυναμικά, λεπτομέρεια και φινέτσα. Άσχετα αν τα παίζανε λίγο πιο δυνατά από τα γούστα μου. Βέβαια στην ποιότητα βοηθούσαν και τα πολύ καλά ηχεία της HGP καθώς και το SACD της Lindemann. Αα, και για τα δυναμικά του συστήματος σας είπα;
Καθε χρονο τα HGP + Octave ειναι απο τους καλυτερους συνδιασμους. Λιγοι συγκινουνται ομως...

minas

Πισιά
Reaction score
4.282
1. Η διάσταση απόψεων όπως π.χ. ο Sony Qualia. Μα καλά, κανένας δεν πρόσεξε το απαράδεκτο (για την τιμή αυτή) colour fringing? Σε κίνηση συχνά εμφάνιζε κάτι σαν χρωματιστή αύρα γύρω από τα αντικείμενα (κυρίως σε πράσινους τόνους). Ακόμα και ο πιο φτηνός DLP δεν έχει τέτοια χάλια. Ναι, δεν λέω, εξαιρετική ευκρίνεια και ζωντανά χρώματα, αλλά για τα χρήματα αυτά μπορεί κανείς να αγοράσει λαμπάτο και να πάρει και μεγαλύτερη ευκρίνεια και πιο φυσικά χρώματα.
Ομολογώ ότι δεν το παρατήρησα, αν και τον κοίταξα πολύ προσεκτικά. Εννοείς color fringing που οφείλεται στο φακό, ή στην επεξεργασία της εικόνας? Θυμάμαι πολύ ξεκάθαρες γραμμές, χωρίς χρωματικές αποκλίσεις, αλλά τη μνήμη μου κατακλύζουν περισσότερο οι ημι-στατικές εικόνες από το BD. Επίσης περισσότερο θυμάμαι το σώμα των χρωμάτων και λιγότερο τις άκρες.
Μήπως αναφέρεσαι στον VW-100 και όχι στον 004? Ο μικρός είχε διάφορα προβληματάκια στις ρυθμίσεις του με θερμοκρασία και κορεσμό χρώματος...

Reaction score
3.593
Για τον Qualia, αν και δεν κατέχω το θέμα γενικώτερα των βιντεοπροβολέων , ήμουν ο πρώτος που σχολίασα σε αυτό το thread κάποια αρνητικά στοιχεία της εικόνας που έστελνε στο πανί.
Χαίρομαι ιδιαίτερα.
Να μπω στο χώρο της εικόνας ?

Reaction score
3
Αν και έχουν περάσει κάμποσες μέρες που έσβησαν τα φώτα της έκθεσης,τώρα που κατάφερα να γράψω,ωφείλω να παραδεχθώ,ότι ήταν μια απο τις καλύτερες,για να μην πω η καλύτερη Hi End έκθεση που έχω δεί.

Αυτό ίσως να ωφείλετε στον ανταγωνισμό απο την άλλη έκθεση,στο Πεντελικό.

Το καλύτερο μουσικό δωμάτιο κατά την δική μου προσωπική άποψη,ήταν του Θέμη του Ζαφειρόπουλου,και μετά του STUDIO GENESIS του Γ.Ζωδιάτη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.125
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead