Τι είδαμε, τι θα δούμε

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.382
Να το πάρει, έτσι κι αλλιώς δε θα την έβλεπα γιατί φαίνεται μούφα. :p

melina

Cargo 200
Reaction score
44.972
πόσες φορές έχουμε δει στις ταινίες τον στρατιώτη που πατάει την νάρκη, κάνει κλικ και δεν πρέπει να κουνηθεί για να μην σκάσει; πολλές, ε; πάντα έτσι είναι στις ταινίες...έλα όμως που δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα! με το πάτημα σκάει, δεν έχεις επιλογή, πατάς και μπουμ, no movie πως το λένε!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
πόσες φορές έχουμε δει στις ταινίες τον στρατιώτη που πατάει την νάρκη, κάνει κλικ και δεν πρέπει να κουνηθεί για να μην σκάσει; πολλές, ε; πάντα έτσι είναι στις ταινίες...έλα όμως που δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα! με το πάτημα σκάει, δεν έχεις επιλογή, πατάς και μπουμ, no movie πως το λένε!
Αναλόγως τη νάρκη και την ταινία:D
άλλες λειτουργούν με απελευθέρωση μετά από πίεση
άλλες μόνο με την πίεση
άλλες με χρονοδιακόπτη
άλλες δεν ξέρω:p:D

Reaction score
1.560
να το πάρει το ποτάμι; :laugh:
εγώ την έχω δει την ταινία άρα καλύτερα να μην το πεις εάν είναι αυτό που νομίζω

Επίσης zizik πρέπει να την δεις για να μας πει την γνώμη σου ;)

Reaction score
6.592
Eνα ερωτηματικο γεννηθηκε , γιατι να ενεργοποιειται κατι με την απελευθερωση? ποιος ο λογος να γινει ποιο συνθετος ο μηχανισμος και γιατι να δωθει η δυνατοτητα απενεργοποιησης ? το ποιο πιθανο σεναριο ειναι μονο εαν εχεις πατησει αντιαρματικη , που εχει συμβει και την εχουν γλυτωσει , να μην εχει αφαιρεθει η ασφαλεια κατα την τοποθετηση ή τελος να υπαρχει δυσλειτουργια για διαφορους λογους... πουθενα τεκμηριωμενα δεν ειδα μηχανισμο να λειτουργει με απελευθερωση παντως .
Η μονη με καποιο χρονο εκρηξης απο την πυροδοτηση ειναι η Μπετυ αυτη που σηκωνεται στο αερα αλλα και παλι πρεπει να εισαι ο Flash ή ο γιος του woolverin για να τη γλιτωσεις :D

melina

Cargo 200
Reaction score
44.972
Eνα ερωτηματικο γεννηθηκε , γιατι να ενεργοποιειται κατι με την απελευθερωση? ποιος ο λογος να γινει ποιο συνθετος ο μηχανισμος και γιατι να δωθει η δυνατοτητα απενεργοποιησης ? το ποιο πιθανο σεναριο ειναι μονο εαν εχεις πατησει αντιαρματικη , που εχει συμβει και την εχουν γλυτωσει , να μην εχει αφαιρεθει η ασφαλεια κατα την τοποθετηση ή τελος να υπαρχει δυσλειτουργια για διαφορους λογους... πουθενα τεκμηριωμενα δεν ειδα μηχανισμο να λειτουργει με απελευθερωση παντως .
Η μονη με καποιο χρονο εκρηξης απο την πυροδοτηση ειναι η Μπετυ αυτη που σηκωνεται στο αερα αλλα και παλι πρεπει να εισαι ο Flash ή ο γιος του woolverin για να τη γλιτωσεις :D
οι αντιαρματικές θέλουν διπλό πάτημα (των 100+ κιλών) και αυτό ώστε να σκάσει όταν το άρμα είναι για τα καλά από πάνω της

Reaction score
6.592
:rolleyes: ε... εαν φορας 45+ νουμερο αρβυλα, θα εισε καποια κιλα αναλογικα συν εξοπλισμο συν την ταχυτητα με το ενα ποδι ολο το βαρος μπορει να σε περασει για τεθωρακισμενο η ναρκη :D

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
και για εκείνες κατά προσωπικού.... για να σκάσουν εκτός ατόμου και να ''πιάσουν'' και τον πίσω..

Reaction score
6.592
και για εκείνες κατά προσωπικού.... για να σκάσουν εκτός ατόμου και να ''πιάσουν'' και τον πίσω..
Δεν το καταλαβαινω αυτο.. η και να πιασουν τον πισω και να αφησουν τον μπροστα θα ελεγα εγω..:D
Παρα το οτι οι κτπ ειναι πολλοι τυποι, δειξε μου εναν τυπο , εναν σε λινκ να δειχνει εναν τετοιο μηχανισμο..εκτος του HSE..
Explosive Ordnance Disposal (EOD) technicians commonly refer to such landmines as HSE mines - Hollywood Special Effect mines

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Δεν το καταλαβαινω αυτο.. η και να πιασουν τον πισω και να αφησουν τον μπροστα θα ελεγα εγω..:D
Παρα το οτι οι κτπ ειναι πολλοι τυποι, δειξε μου εναν τυπο , εναν σε λινκ να δειχνει εναν τετοιο μηχανισμο..εκτος του HSE..
Explosive Ordnance Disposal (EOD) technicians commonly refer to such landmines as HSE mines - Hollywood Special Effect mines
Δεν είπα καλέ ότι αφήνουν τον μπροστά και πιάνουν τον πίσω..εννοούσα ότι σκάνε στο ενδιάμεσο (και σε ύψος) ώστε να προξενήσουν μεγαλύτερη ζημιά στη διμοιρία και όχι μόνο σε ένα άτομο...

στα 9-10' εξηγεί τη φιλοσοφία της και γενικότερα το ντοκ είναι πολύ διαφωτιστικό
:drinks:

[DOUBLEPOST=1495057875][/DOUBLEPOST]

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Για την απενεργοποίηση των βομβών τελικά ποιο καλώδιο κόβεις ένα δευτερόλεπτο πριν εκραγούν;
Το κόκκινο ή το μαύρο; :p

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Για την απενεργοποίηση των βομβών τελικά ποιο καλώδιο κόβεις ένα δευτερόλεπτο πριν εκραγούν;
στατιστικά μαύροι και δευτεράτζες ότι και να κόψουν κάνει μπουμ...
τα πρώτα ονόματα και τον π2uτσ@ τους να κόψουν πιάνει:roflmao::roflmao:

Reaction score
6.592
Eλα με Καιρο μιλαω, ενα δυο..:p αναφερεσε στη ''Μπετυ'' ...αυτο τι σχεση εχει με την ενεργοποιηση με την απελευθερωση του βαρους? η πυροδοτηση θα ενεργοποιηθει με το πατημα που σημαινει οτι αυτη θα εκραγει ακομη και εαν διατηρησεις το βαρος του σωματος χωρις να σηκωσεις δηλαδη το ποδι... οποτε το μενω πατημενος σημαινει σιγουρα σκοτωμενος αντι ισως βαρια τραυματισμενοι πολλοι..
Eνα ερωτηματικο γεννηθηκε , γιατι να ενεργοποιειται κατι με την απελευθερωση?
[DOUBLEPOST=1495090584][/DOUBLEPOST]Για να μην τα λεω εγω οπως αντιλαμβανομαι βλεποντας το μηχανισμο...
The time between triggering and ignition of the propelling charge varied between 3.9 and 4.5 seconds, depending on the age and condition of the mine. According to German documentation, the S-mine was lethal within 20 meters (66 ft) and could inflict casualties within 100 meters (330 ft).[1] American training manuals warned of casualties at up to 140 meters (460 ft).[12]

A common misconception prevailed that the S-mine would not detonate until its victim stepped off the trigger. This fallacy was propagated by incorrect United States propaganda during World War II. The mine would detonate whether the trigger was released or not. Standing still or attempting to run from the S-mine would be equally dangerous. The most effective way to survive the mine's detonation would not be to flee but to fall to the ground lying face down as quickly as possible.;)

Αρα ο ΜΕΛΙΝΑΣ εχει δικιο...

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Eλα με Καιρο μιλαω, ενα δυο..:p αναφερεσε στη ''Μπετυ'' ...αυτο τι σχεση εχει με την ενεργοποιηση με την απελευθερωση του βαρους? η πυροδοτηση θα ενεργοποιηθει με το πατημα που σημαινει οτι αυτη θα εκραγει ακομη και εαν διατηρησεις το βαρος του σωματος χωρις να σηκωσεις δηλαδη το ποδι... οποτε το μενω πατημενος σημαινει σιγουρα σκοτωμενος αντι ισως βαρια τραυματισμενοι πολλοι..

Αρα ο ΜΕΛΙΝΑΣ εχει δικιο...
Προφανώς ναι...με την μέχρι τώρα αναζήτησή μας εκεί καταλήγουμε :p:D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.368
Αναλόγως τη νάρκη και την ταινία:D
άλλες λειτουργούν με απελευθέρωση μετά από πίεση
άλλες μόνο με την πίεση
άλλες με χρονοδιακόπτη
άλλες δεν ξέρω:p:D
- εμείς στα Εξάρχεια λέγαμε παλιά νάρκη τους αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών ( νάρκη . . . νάρκα . . . narcos . . . narcotics ) . . . https://en.wiktionary.org/wiki/narco . . .

. . . πλέον δεν ''λειτουργούν'' :whistling:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.368
- αναλόγως πολιτικών πεποιθήσεων :whistling:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.368
- εάν σας άρεσε η ρεββέκα , παρακαλώ δείτε το , έχει ατμόσφαιρα

Ο πύργος του μαρτυρίου (1945)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ