Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.668
δεν είναι δουλειά του σχολείου να ασχολείται με μαχαιροβγάλτες,
δουλειά του είναι τα παιδιά να μη γίνουν μαχαιροβγάλτες,
άπαξ και γίνουν, είναι πλέον δουλειά της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος,
και η αστυνομία κουτσά στραβά κάνει τη δουλειά της,
για το δεύτερο, δεν είμαι και τόσο σίγουρος
Είναι δουλειά όμως του σχολείου να ενημερώσει τις αρχές…
Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιμένω ότι το έθαψαν όλοι…είμαι πολύ περίεργος να δω με ποια δικαιολογία έγινε η αίτηση αλλαγής σχολείου στη μέση της χρονιάς …

ika

News
Reaction score
17.760
Το ποινικό κατά πάσα πιθανότητα πατσιθηκε με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος…κ το γνωστό ωχαδερφελαμωρτωρα παιδιά είναι …παίζει να είναι κ κανένας γνωστός ο πατέρας ή η μητέρα κ όλα καλά
Το παιδί χρειάζεται παρακολούθηση…πριν βγάλει σπαθί
Οικογενειακά χρειάζονται παρακολούθηση

Reaction score
2.465
Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιμένω ότι το έθαψαν όλοι…είμαι πολύ περίεργος να δω με ποια δικαιολογία έγινε η αίτηση αλλαγής σχολείου στη μέση της χρονιάς …
συμφωνώ ότι το σχολείο πρέπει να ενημερώνει,
δεν ξέρω τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφέρθηκα γενικά

Reaction score
343
Ρε Τάσο, τι λές; Ποιός θα απαγορέψει σε έναν μαθητή/μαθήτρια να συνεχίσει να είναι μαθητής/μαθήτρια; Το σχολείο; Η εκπαιδευτική κοινότητα;
Δηλαδή σε έναν άλλο χώρο (πχ σε έναν χώρο εργασίας) αν ένας εργαζόμενος επιτεθεί με μαχαίρι σε κάποιον άλλο θα πρέπει να του απαγορέψει την είσοδο ο προϊστάμενος του χώρου;
Μήπως επεμβαίνει η αστυνομία κατόπιν καταγγελίας από το θύμα;
δεν είπαμε να δικάσει το σχολείο....αλλά ότι το έκανε αβαβά το σύνολο της δευτεροβάθμιας για λόγους που θα μαθευτούν...μη αξιολογώντας σωστά τον βαθμό επικινδυνότητας της μαθήτριας...
εγώ απορώ με τους γονείς του προηγούμενου σχολείου...πως το άφησαν έτσι....μακριά από τον κώλο μας και όπου θέλει ας πάει
Τι εννοείς το έκανε αβαβά; Το σχολείο έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του ρόλου και τίποτα άλλο.
Για να έφτασε στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σημαίνει οτι εξάντλησε όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος.
Τα υπόλοιπα ας τα αναλάβει η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Άραγε οι γονείς του πρώτου θύματος κάνανε μήνυση ώστε να αρχίσει η ποινική δίωξη;

Last edited:

Reaction score
343
Βιάζεσαι φίλε μου (όπως κι ο Τάσος) και βγάζετε λάθος συμπεράσματα.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για την αλλαγή περιβάλλοντος, το προβλέπει η εκπαιδευτική νομοθεσία αν ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει οτι η αποκλίνουσα συμπεριφορά μαθητή/μαθήτριας δεν είναι δυνατόν να επανέλθει εντός της αυτής σχολικής μονάδας. Τότε επιβάλλεται η πειθαρχική κύρωση της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος (το "πάρτο αλλιώς" που είπα παραπάνω) ώστε να προστατευτεί η σχολική κοινότητα και να δοθεί η ευκαιρία στον παραβατικό μαθητή/μαθήτρια να επανέλθει ευρισκόμενος πλέον σε άλλο σχολείο.
Όσο για τις παράπλευρες ενέργειες, προφανώς το σχολείο πρέπει να ενημερώσει την εισαγγελία ανηλίκων και την αστυνομία (αναφορά συμβάντος). Αυτοί τι κάνουν είναι το θέμα!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.668
Δηλαδή σε έναν άλλο χώρο (πχ σε έναν χώρο εργασίας) αν ένας εργαζόμενος επιτεθεί με μαχαίρι σε κάποιον άλλο θα πρέπει να του απαγορέψει την είσοδο ο προϊστάμενος του χώρου;
όχι βέβαια...θα πρέπει να του δώσει και αντικλείδι

Τι εννοείς το έκανε αβαβά; Το σχολείο έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του ρόλου και τίποτα άλλο.
Για να έφτασε στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σημαίνει οτι εξάντλησε όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος.
Τα υπόλοιπα ας τα αναλάβει η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Άραγε οι γονείς του πρώτου θύματος κάνανε μήνυση ώστε να αρχίσει η ποινική δίωξη;
για να φτάσει σε σημείο να κάνει μετεγγραφή ένα παιδί...πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι....από μια απλή αλλαγή διεύθυνσης οικίας....έωςπιο σοβαροί όπως οικογενειακοί-πχ διαζύγιο ή υγείας .....κλπ κλπ
εδώ με τι αιτιολογία άλλαξε σχολείο? ενημερώθηκε ο νέος διευθυντής για το ιστορικό? είναι ενήμερη η δευτεροβάθμια?
ή το έθαψαν όλοι οι παράγοντες του προηγούμενου σχολείου σε τοπικό επίπεδο...διευθυντές, σύλλογος γονέων-διδασκόντων(ΑΝ εφτασε μέχρι εκεί) και γονείς ΄΄θυμάτων΄΄ προκειμένου να φύγει το παιδί εύκολα από το σχολείο και να γίνει πρόβλημα κάποιου άλλου...
αυτό εννοούσα
γιατί από πρόσφατη εμπειρία μου σε ένα σχολείο που έμαθα...δημοτικό....έγινε αντίστοιχο παζάρι για ένα παιδί τρίτης δημοτικού προκειμένου να αλλάξει σχολείο γρήγορα και εύκολα ώστε να μην προβούν οι γονείς σε καταγγελίες σε πρωτοβάθμια, διευθύντρια κλπ...
γι αυτό είμαι τόσο καχύποπτος για μια τόσο σοβαρή περίπτωση όπου έπεσαν όλοι από τα σύννεφα από την πρώτη μέρα κιόλας

Reaction score
343
όχι βέβαια...θα πρέπει να του δώσει και αντικλείδι

για να φτάσει σε σημείο να κάνει μετεγγραφή ένα παιδί...πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι....από μια απλή αλλαγή διεύθυνσης οικίας....έωςπιο σοβαροί όπως οικογενειακοί-πχ διαζύγιο ή υγείας .....κλπ κλπ
εδώ με τι αιτιολογία άλλαξε σχολείο? ενημερώθηκε ο νέος διευθυντής για το ιστορικό? είναι ενήμερη η δευτεροβάθμια?
ή το έθαψαν όλοι οι παράγοντες του προηγούμενου σχολείου σε τοπικό επίπεδο...διευθυντές, σύλλογος γονέων-διδασκόντων(ΑΝ εφτασε μέχρι εκεί) και γονείς ΄΄θυμάτων΄΄ προκειμένου να φύγει το παιδί εύκολα από το σχολείο και να γίνει πρόβλημα κάποιου άλλου...
αυτό εννοούσα
γιατί από πρόσφατη εμπειρία μου σε ένα σχολείο που έμαθα...δημοτικό....έγινε αντίστοιχο παζάρι για ένα παιδί τρίτης δημοτικού προκειμένου να αλλάξει σχολείο γρήγορα και εύκολα ώστε να μην προβούν οι γονείς σε καταγγελίες σε πρωτοβάθμια, διευθύντρια κλπ...
γι αυτό είμαι τόσο καχύποπτος για μια τόσο σοβαρή περίπτωση όπου έπεσαν όλοι από τα σύννεφα από την πρώτη μέρα κιόλας
Αγνοείς διαδικασίες και κάνεις λάθη.
Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι μετεγγραφή με αίτηση γονέα όπου φυσικά επικαλείται κάποιον λόγο (αλλαγή κατοικίας, αλλαγή τύπου σχολείου κλπ)
Είναι μετεγγραφή για υπηρεσιακούς λόγους η οποία είναι υποχρεωτικά εκτελεστή. Θεωρείται επιβολή της πειθαρχικής ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος και υλοποιείται με απόφαση της οικείας ΔΔΕ/ΔΠΕ κατόπιν εισήγησης/πρότασης του συλλόγου διδασκόντων.
Μην είσαι καχύποπτος για υπόγειες συναλλαγές, φαίνεται να ακολουθήθηκε η διαιδικασία που πρέπει. Επίσης, όταν ένας διευθυντής δέχεται στο σχολείο του (υποχρεωτικά, κατόπιν απόφασης δευτεροβάθμιας) μαθητή/μαθήτρια με αλλαγή περιβάλλοντος, ενημερώνεται για την υπόθεση. Δεν του στήνει κανένας κάποιο είδος παγίδας.

ika

News
Reaction score
17.760
.....
....
Αν είναι ιδιωτική εταιρεία, δεν θα απολύσουν τον μαχαιροβγάλτη?
Θα τον κρατήσουν από φόβο μην μαχαιρώσει αυτόν που θα του ανακοινώσει την απόλυση?
Αν είναι κρατική, δεν θα γίνει τουλάχιστον ΕΔΕ (με όποια αποτελέσματα μετά)?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.940
Members
38.629
Νεότερο μέλος
vespoukis