Τι θα κάνατε αν ...

Reaction score
6
Σε σχεση με τι, παλλουκαρακι μου; :138: Για πε!!! :138:
Περιγράφω αυτό που συμβαίνει Βασίλη. Όχι τι θα έπρεπε ή τι θα ήταν το σωστό και δίκαιο κλπ.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Γάμος με αλλοδαπό = πρέπει να αποδείξει στην οικογένεια με το παραπάνω ότι είναι "άξιος". Φαντάζεστε να μην έχει και το "σωστό" χρώμα;

Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για κατάσταση που ο "ξένος" αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει περισσότερα απ' ότι ο "συντοπίτης".

Η πικρή αλήθεια είναι αυτή.

Φιλε αυτα ειναι ακυρα.

Το μονο που πρεπει να κανει ενας γονιος ειναι να πει :

'' Αν εσυ εισαι ευτυχισμενος/η ειμαι και εγω.''

Αν καποιος γονιος εχει αντιρρηση ..μπορει να την διατυπωσει...αλλα μετα πρεπει να πει :

Tα υπολοιπα ειναι ενδοοικογενειακα....του ζευγαριου...αυτοι θα παλεψουν οσο και οπως θελουν για την δικια τους ζωη και την δικια τους οικογενεια.

Αν ο γονιος θελει και μπορει να βοηθησει ας το κανει.Αλλιως ας κατσει στην ακρη και ας μην φερνει δυστυχια , γκρινια στο ζευγαρι ..

Τα αλλα ειναι τριχες...και οχι μονο τριχες..αλλα και τι θα πει η γειτονια..

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Φαντάσου όμως να σκέφτεται και αυτός για μας το ίδιο!!!:139:
Φρίκη!!!!

Μάχη σε black & white !!!:205:
Όπως είπα και στον Βασίλη, λέω αυτό που συμβαίνει όχι κάτι άλλο.

Η οικογένεια στην Ελλάδα έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς, μην ξεχνάμε.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Το λέω γιατί είμαι παθούσα!:143:

Τον λόγο έχει η Μυρτώ!!!
Τόπο στις παθούσες!!!:137:

Για παράδειγμα ένας χριστιανός και μια μουσουλμάνα. Τι γίνεται τότε????
Αυτοί θα τα βρούνε!!! :138:
Με τα παιδιά δεν ξέρω τι θα γίνει ...:118:

Reaction score
6

Φιλε αυτα ειναι ακυρα.

Το μονο που πρεπει να κανει ενας γονιος ειναι να πει :

Αν καποιος γονιος εχει αντιρρηση ..μπορει να την διατυπωσει...αλλα μετα πρεπει να πει :

Tα υπολοιπα ειναι ενδοοικογενειακα....του ζευγαριου...αυτοι θα παλεψουν οσο και οπως θελουν για την δικια τους ζωη και την δικια τους οικογενεια.

Αν ο γονιος θελει και μπορει να βοηθησει ας το κανει.Αλλιως ας κατσει στην ακρη και ας μην φερνει δυστυχια , γκρινια στο ζευγαρι ..

Τα αλλα ειναι τριχες...και οχι μονο τριχες..αλλα και τι θα πει η γειτονια..
Θα έπρεπε. Η πραγματικότητα είναι αλλιώς.

Και μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα τρέξεις στην οικογένειά σου ακόμα και όταν κάνεις τη δική σου ζωή.

Είπαμε, η πικρή αλήθεια είναι αυτή. :121:

Reaction score
8
Εν παση περιπτωση,

Πιστευω οτι καθε ατομο, μετα απο μια ηλικια ειναι εντελως ελευθερο να αποφασισει τι θα κανει στην μετεπειτα ζωη του.

Ο γονιος θα πρεπει να ειναι ουραγος σε καθε βημα που θα κανει το παιδι και να του συμπαρισταται με συμβουλες.

Αν θελει ας τις ακουσει, αν οχι, κακο της κεφαλης του και του γονιου φυσικα, που θα ελθει στην δυσαρεστη θεση να αντιμετωπισει τις κουταμαρες που θα εχει κανει ο απογονος του.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Η οικογένειά της την αποκηρύσσει πάραυτα.
Όχι απαραίτητα... η "ανοχή" είναι και θέμα παιδείας. Από γνωστούς η εμπειρία...
Αρκεί βέβαια να μην "αλλαξοπιστήσει" και να κάνει τις προσευχές της και τις νηστείες της. Αλλά αν κι ο χριστιανός πιστεύει αλλά δεν είναι φανατικός, σέβεται το πιστεύω και του άλλου, οπότε η διαφορετική θρησκεία δεν είναι πρόβλημα για το ζευγάρι.

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Θα έπρεπε. Η πραγματικότητα είναι αλλιώς.

Και μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα τρέξεις στην οικογένειά σου ακόμα και όταν κάνεις τη δική σου ζωή.

Είπαμε, η πικρή αλήθεια είναι αυτή. :121:
Θα τρεξω οταν μου σταθουν.Αν μπουν εμποδιο(αν ειχα τετοιο φοβο δηλαδης ) στην ευτυχια μου..θα ριξω μαυρη πετρα πισω μου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.941

Έλα τώρα ...
Αν δεν πεις και συ τη γνώμη σου ... δεν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα :126:
Ότι το διαφορετικό, με την έννοια του παράταιρου-ετερόκλητου κι όχι μόνο της ράτσας, θα προκαλέσει αργά ή γρήγορα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα με το πως βλέπουμε ορισμένα θέματα και το πόσο μας ενδιαφέρουν.

Χρώμα, καταγωγή, κοινωνικο-οικονομική τάξη, θρησκεία, ιδεολογία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που καλό θα είναι να συμβαδίζουν σε ένα ζευγάρι.

Δε μου αρέσουν τα ανακατέματα.

Και μη μου φέρετε παραδείγματα ηθοποιών και πλουσίων. Αυτοί έχουν τους τρόπους τους να προσπερνούν τα προβλήματα.

Reaction score
1.214

Χρώμα, καταγωγή, κοινωνικο-οικονομική τάξη, θρησκεία, ιδεολογία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που καλό θα είναι να συμβαδίζουν σε ένα ζευγάρι.

Μα το θεμα δεν ειναι τι επιλεγει ο καθενας..αλλα τι θα εκανε σε μια τετοια περιπτωση αν ηταν γονιος...

Πρεπει να εισαι πολυ γελοιος (οχι εσυ ) για να στεκεσαι εμποδιο στην ευτυχια του παιδιου σου....
Τουλαχιστον ασε να κανει τα δικα του λαθη , να πονεσει..και αγκαλιασε το μετα...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Όχι απαραίτητα... η "ανοχή" είναι και θέμα παιδείας. Από γνωστούς η εμπειρία...
Αρκεί βέβαια να μην "αλλαξοπιστήσει" και να κάνει τις προσευχές της και τις νηστείες της. Αλλά αν κι ο χριστιανός πιστεύει αλλά δεν είναι φανατικός, σέβεται το πιστεύω και του άλλου, οπότε η διαφορετική θρησκεία δεν είναι πρόβλημα για το ζευγάρι.
Εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ καλά από μουσουλμάνους. :126:

Θα τρεξω οταν μου σταθουν.Αν μπουν εμποδιο(αν ειχα τετοιο φοβο δηλαδης ) στην ευτυχια μου..θα ριξω μαυρη πετρα πισω μου.
Θα. Εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις. Ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι ζεις στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό. Meaning ότι έτσι είναι το σύστημα ακόμα και με οικονομικούς όρους να το δει κάποιος.

Εδώ σκαλώνεις πολύ πιο εύκολα. Άσε που ο παππούς τρελλαίνεται με το εγγονάκι!
Θα τα ζήσεις...

Reaction score
8

Ότι το διαφορετικό, με την έννοια του παράταιρου-ετερόκλητου κι όχι μόνο της ράτσας, θα προκαλέσει αργά ή γρήγορα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα με το πως βλέπουμε ορισμένα θέματα και το πόσο μας ενδιαφέρουν.

Και μη μου φέρετε παραδείγματα ηθοποιών και πλουσίων. Αυτοί έχουν τους τρόπους τους να προσπερνούν τα προβλήματα.
Καλο ειναι να μην υπαρχουν ανακατεματα. Ολοι νομιζω συμφωνουμε σ' αυτο.

Το θεμα ειναι αν υπαρξουν.

Εκει δεν εχει, "μου αρεσει, δεν μου αρεσει".

Σου αρεσει, δεν σου αρεσει, πρεπει να το δεχτεις και να κανεις και δεκαπεντε κωλοτουμπες, διοτι οπως ειπε και ο Μελετης, οταν βλεπεις το παιδι σου ευτυχισμενο εισαι και εσυ, οταν το βλεπεις μαραζομενο, μαραζωνεις και εσυ.

Reaction score
8

Εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ καλά από μουσουλμάνους. :126:

Θα. Εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις. Ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι ζεις στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό. Meaning ότι έτσι είναι το σύστημα ακόμα και με οικονομικούς όρους να το δει κάποιος.

Εδώ σκαλώνεις πολύ πιο εύκολα. Άσε που ο παππούς τρελλαίνεται με το εγγονάκι!
Θα τα ζήσεις...
Να παψουμε να ζουμε με αυτες τις νοοτροπιες. Τι θα πει, ζουμε στην Ελλαδα.Ε και. Να μαθουμε να σκεφτομαστε σαν ανθρωποι πανω απ' ολα.

Reaction score
6

Να παψουμε να ζουμε με αυτες τις νοοτροπιες. Τι θα πει, ζουμε στην Ελλαδα.Ε και. Να μαθουμε να σκεφτομαστε σαν ανθρωποι πανω απ' ολα.
Συμφωνώ να πάψουμε 100%. Όμως για να πάψουμε πρέπει να αλλάξουν πάααααααρα πολλά πράγματα.

Πιο πριν ο xfader είπε ότι όσο λιγότερα τα προβλήματα τόσο καλύτερα.
Ακόμα πιο πριν εγώ είπα ότι τα προβλήματα εντείνονται λόγω των διαφορών.

Ποιο νομίζεις ότι είναι πιο πιθανό να συμβεί;

Χαλαρά μιλάμε για μεγάλες πιθανότητες προβληματικής σχέσης σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο το προσωπικό επίπεδο.

Reaction score
40

Χρώμα, καταγωγή, κοινωνικο-οικονομική τάξη, θρησκεία, ιδεολογία κάποια στιγμή θα καταλήξουν στο χώμα...:138:μαζί με το σώμα:142:
Ας χαρούμε λοιπόν τις οποιεσδήποτε επιλογές μας όσο κρατήσουν…. Κανένας δεν εγγυάται την ευτυχία ή την αρμονική συνύπαρξη δύο ανθρώπων έχοντας σαν βάση τα παραπάνω που ανέφερες παρά μόνο η θέληση , η αγάπη , το ελεύθερο πνεύμα και φυσικά ο διάλογος.

Εξάλλου η παιδεία είναι αυτή που μπορεί να κρατήσει ένα ζευγάρι ταιριαστό ή παράταιρο:142: εκτος το σεξ φυσικά :136:

Reaction score
6

Χρώμα, καταγωγή, κοινωνικο-οικονομική τάξη, θρησκεία, ιδεολογία κάποια στιγμή θα καταλήξουν στο χώμα...μαζί με το σώμα
Ας χαρούμε λοιπόν τις οποιεσδήποτε επιλογές μας όσο κρατήσουν…. Κανένας δεν εγγυάται την ευτυχία ή την αρμονική συνύπαρξη δύο ανθρώπων έχοντας σαν βάση τα παραπάνω που ανέφερες παρά μόνο η θέληση , η αγάπη , το ελεύθερο πνεύμα και φυσικά ο διάλογος.

Εξάλλου η παιδεία είναι αυτή που μπορεί να κρατήσει ένα ζευγάρι ταιριαστό ή παράταιρο εκτος το σεξ φυσικά
Το ερώτημα δεν πραγματεύεται την εδώ ζωή πριν γίνουμε χώμα;

Γιατί άμα είναι έτσι, σιγά, μια γήινη ζωή είναι θα περάσει και θα βρούμε εν τέλει το soul mate στην αιώνια ζωή. :138:

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Γιατί άμα είναι έτσι, σιγά, μια γήινη ζωή είναι θα περάσει και θα βρούμε εν τέλει το soul mate στην αιώνια ζωή. :138:

Γιατι δεν λες οτι εισαι μαμοθρεφτο να τελειωνουμε..:204::204::204:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Γιατι δεν λες οτι εισαι μαμοθρεφτο να τελειωνουμε..:204::204::204:
Όχι Μελέτη εδώ κάνεις λάθος. Έφυγα από το σπίτι σε μικρή ηλικία και από πολύ νωρίς έζησα μόνος με τη γυναίκα που εν τέλει έγινε σύζυγός μου. Βέβαια εμένα με έσπρωξε η ανάγκη. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι συνθήκες να με οδηγήσουν προς τα εκεί.

Θεωρώ πως αν δεν υπήρχαν οι συνθήκες που επισπεύσανε τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα διάλεγα αυτό το δρόμο. Και είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο ισχύει για την πλειοψηφία.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να αποφασίσεις να τραβήξεις σταυρό χωρίς να υπάρχει η ανάγκη.

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα κάνατε αν ...

Το ερώτημα πραγματεύεται την εδώ ζωή αλλά με τόσους φραγμούς και φανταστικές δυσκολίες που βάζουμε...όχι soul mate δεν θα υπάρξει αλλά ούτε play mate.:143:

Reaction score
6

Τον λόγο έχει η Μυρτώ!!!
Τόπο στις παθούσες!!!:137:

Αυτοί θα τα βρούνε!!! :138:
Με τα παιδιά δεν ξέρω τι θα γίνει ...:118:

Η σύνδεση μου κάνει πολλά κόλπα τελευταία και θα σπάσω το router!

Λοιπόν, αν μιλάς για υπαρκτό πρόβλημα τότε, κατά την ταπεινή μου άποψη οι γονείς δεν πρέπει να πάνε κόντρα. Θα χάσουν το παιχνίδι και το παιδί τους.

Αν το πάνε για γάμο τότε να τους πουν να μη βιασθούν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.128
Members
38.656
Νεότερο μέλος
VKartalidis