Τι θα πιούμε σήμερα;



jiovani75

Sailing!
Μηνύματα
2.177
Reaction score
10.164
Μιας και εδώ στην εξοχή κρατάει λίγο κρύο ακόμη λέω σήμερα να την "ακούσω" παραδοσιακά και δικάναλα :neo: :neo:
Μανιφέστο Limited edition λοιπόν από τις πρώτες σχετικά φιάλες;);)
View attachment 155055
Ωραία φάση ......μπράβο Στέλιο :hi:
 



melina

Unabomber
Μηνύματα
16.729
Reaction score
27.384
 



wizzy

Music is our friend!
Μηνύματα
8.377
Reaction score
10.128
Καλή φάση, γύρω στα €25 το παίρνουμε εδώ.
 






Μηνύματα
2.131
Reaction score
3.412
Πιο μαλακό το Merlot. Βέβαια παίζει ρόλο και η οινοποίηση σίγουρα αλλά το ρημάδι το ξινόμαυρο είναι πολύ μπρουτάλ!!
 


Μηνύματα
2.131
Reaction score
3.412
Φυσικά και δεν θα τα χαλάσουμε, εννοείται :) :)
Υπήρχε (και χρησιμοποιώ την συγκεκριμένη λέξη γιατί δεν νομίζω να μπορείς να βρεις σήμερα εύκολα έστω την συγκεκριμένη ΚΡΑΣΑΡΑ) από τον Μπουτάρη ένα 2003 Grande Reserve Νάουσα. Είναι πολλή σημαντική η χρονολογία και ότι γράφω ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο.
Το αγόραζα όταν και όπου το έβρισκα όσο και αν έκανε από το 2010 έως το 2016 άντε βία 2017. Μετά δεν το ξανα είδα πουθενά σε ράφι κάβας.
Με αυτή την ετικέτα λάτρεψα την συγκεκριμένη ποικιλία!

Υ.Σ. Εδώ θα ήθελα και την άποψη του αγαπητού Μελίνα.:):)
 

melina

Unabomber
Μηνύματα
16.729
Reaction score
27.384
Η τανικοτητα του κρασιού έχει να κάνει με πολλά πράγματα...ποικιλία, ηλικία αμπελιού, κλιματολογικές συνθήκες της χρονιάς, ωρίμανση σταφυλιού στον τρύγο σε σάκχαρα και φαινολικές, εκχύλιση, βαρέλι και αλλά που θα έχω ξεχάσει σίγουρα.
Με τόσους πολλούς παράγοντες στο τέλος είναι επικίνδυνο να λέμε κατηγορηματικά οτι η μια ποικίλα είναι λιγότερο τα νίκη από την αλλη, όποτε να τα λαμβάνουνε όλα αυτά υπόψη με μια δόση επιφύλαξης.
Ναι γενικά το μερλο είναι πιο μαλακό κρασί από ένα ξινόμαυρο. Αλλά δεν είναι και όλα τα ξινόμαυρα σούπερ τανικα, μπορεί να βρούμε νεμεα που θα μας ξερανει το στόμα αν την πιούμε νέα.
Επισης οταν πίνουμε ένα κρασί που έχει ωριμάσει χρόνια στο μπουκάλι το πιο πιθανό είναι οι τανινες του να έχουν στρογγυλέψει...για αυτό άλλωστε και το αφήνουμε να ωριμάσει.
 

Μηνύματα
2.131
Reaction score
3.412
Η τανικοτητα του κρασιού έχει να κάνει με πολλά πράγματα...ποικιλία, ηλικία αμπελιού, κλιματολογικές συνθήκες της χρονιάς, ωρίμανση σταφυλιού στον τρύγο σε σάκχαρα και φαινολικές, εκχύλιση, βαρέλι και αλλά που θα έχω ξεχάσει σίγουρα.
Με τόσους πολλούς παράγοντες στο τέλος είναι επικίνδυνο να λέμε κατηγορηματικά οτι η μια ποικίλα είναι λιγότερο τα νίκη από την αλλη, όποτε να τα λαμβάνουνε όλα αυτά υπόψη με μια δόση επιφύλαξης.
Ναι γενικά το μερλο είναι πιο μαλακό κρασί από ένα ξινόμαυρο. Αλλά δεν είναι και όλα τα ξινόμαυρα σούπερ τανικα, μπορεί να βρούμε νεμεα που θα μας ξερανει το στόμα αν την πιούμε νέα.
Επισης οταν πίνουμε ένα κρασί που έχει ωριμάσει χρόνια στο μπουκάλι το πιο πιθανό είναι οι τανινες του να έχουν στρογγυλέψει...για αυτό άλλωστε και το αφήνουμε να ωριμάσει.
Σωστότατος!!
Και επίσης (μεγάλη παράλειψη) αγαπάμε Νεμέα και Παλυβό!! ;)
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
154.464
Μηνύματα
2.352.151
Members
35.102
Νεότερο μέλος
thanasisgr64
Top