- Μηνύματα
- 2.331
- Reaction score
- 3.635
Επίσης το Benromach είναι ένα από τα μόνα αποστακτήρια που κάνουν χρήση brewers' yeast. Ένα άλλο είναι το Ben Nevis.Έκπληκτικο! Καπνιστό χωρίς την ''αγριάδα'' των Islay, από αυτό θα χτυπήσω μπουκάλι άνετα.
Επίσης το Benromach είναι ένα από τα μόνα αποστακτήρια που κάνουν χρήση brewers' yeast. Ένα άλλο είναι το Ben Nevis.Έκπληκτικο! Καπνιστό χωρίς την ''αγριάδα'' των Islay, από αυτό θα χτυπήσω μπουκάλι άνετα.
Που να πιεις και το cs το οκταρι.... Η το Heavily peated. (αν τα βρεις βέβαια γιατί γίνονται ανάρπαστα σε χρόνο dt)View attachment 211643
Ωραίος ο Benromach αλλά..
Νομίζω ότι βρήκα το Holy Grail μου στα 12άρια.
Φρουτώδες, γλυκό, ελαφρώς καπνιστό, λίγο αλμυρό, γεμάτο σώμα και όλα αυτά με μια ηπιότητα που θυμίζει ουίσκι άνω των 15 ετών. Είναι ό,τι πιο ισσοροπημένο έχω δοκιμάσει σε 12άρι (βασικά ακόμα και από πολλά παλαιότερα) και ενώ σε ''γεμίζει'' με το πρώτο ποτήρι αναζητάς κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο..
Το ονομα αυτού Kilkerran 12.
Μάλλον Kingerran έπρεπε να το πουν
Όχι ρε. Απλά το καλό ουΐσκι είναι φθηνό σε σχέση με το καλό κρασί. Τσίπηδες είμαστεΡε ουισκακηδες, τι φαση μας τρωτε λαχανο οι πετρελαιαδες;;;
Οι τιμές σε πολλά brands γενικά έχουν ξεφύγει και όχι μόνο στην Ελλάδα@mitsubae έψαχνα το 12άρι τουλάχιστον κανά 6μήνο, ενώ από εκεί που συνήθως ψωνίζω τώρα μπόρεσε να μου φέρει ένα.
Για τα άλλα έβαλε τα γέλια όταν του το είπα και εμένα μου κόπηκαν τα γέλια όταν μου είπε τιμές (κανά 120άρι για το CS 8).
Οι τιμές στην Ελλάδα στα premium ουίσκι είναι θέμα, ενώ έχουν αρχίσει και τσιμπάνε κι άλλο στην μετά Brexit εποχή.
Εξαίρεση είναι οι στανταρ εκδόσεις των malts της Diageo (Lagavulin, Oban, Dalwhinnie, Talikser κτλ) οι οποίες είναι σταθερές εδώ και τουλάχιστον μια 10ετία. Από την άλλη, εκτός του Talisker 10, που έχει εντυπωσιακά καλή σταθερότητα, τα υπόλοιπα όσο πάνε και χειροτερεύουν.
Διαβάζω μεν ότι Laga/Dalwh έχουν αρχίσει και βρίσκουν τον καλό εαυτό τους, αλλά πλέον αν δεν δοκιμάσω δεν ακουμπάω.