- Μηνύματα
- 4.419
- Reaction score
- 14.360
Είναι πολύ εύκολο πέτρο..Για πες συνταγή να το κάνω.
Λοιπόν βασικό είναι το κοτόπουλο αυτός που θα σου το κόψει σε μερίδες να μην σου το σακατέψει..
Δλδ να μην το κόψει όπου να'ναι κ όσο να'ναι..
Το σωστό κόψιμο για ένα κοτόπουλο κανονικό 1.000 με 1.200 γρ. είναι 10 με 12 κομμάτια αν θες να το τηγανίσεις.
Τώρα εμείς χρησιμοποιούμε 2 τρόπους "προετοιμασίας" ανάλογα με το ποιά γεύση προτιμούμε περισσότερο κ ανάλογα με το τι θα το συνοδεύσουμε.
Ο πρώτος τρόπος είναι αφού πλυθούν πολύ καλά τα κομμάτια, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι ώστε να στραγγίσουν καλά τα νερά (συνήθως 30' είναι αρκετά), κ μετά σε ένα ταψί απλώνουμε τα κομμάτια κ ρίχνουμε από πάνω λεμόνι αρκετό, πιπέρι, πάπρικα για κοτόπουλο, κ αλάτι ΧΟΝΤΡΟ! κ από τις 2 πλευρές των κομματιών, κ ακολούθως τα επόμενα κομμάτια κατά τον ίδιο τρόπο κ από πάνω τους, κ τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο από το βράδυ αργά έως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.
Μετά η διαδικασία του τηγανίσματος είναι λίγο πολύ γνωστή, με λίγο αλεύρι κ αν θες έξτρα κρούστα λίγο τρίμμα φρυγανιάς πρίν το αλευρώσεις.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ότι χτυπάς μουστάρδα αραιωμένη με νερό 2 πρός 3 όχι πολύ καυτερή (Medium) κ ρίχνεις μέσα λίγο αλάτι κ λεμόνι.
Χτυπάς το μίγμα σε ένα μεγάλο μπώλ κ βάζεις τα κομμάτια μέσα να μαριναριστούν πάλι από το βράδυ αργά μέχρι το μεσημέρι της επομένης.
Οταν θες να τα τηγανίσεις πρίν τα βάλεις στο τηγάνι τους ρίχνεις αλάτι ΧΟΝΤΡΟ από πάνω κ λίγο αλεύρι, χωρίς τρίμμα φρυγανιάς αυτή τη φορά.
Διαφορετική γεύση κ οι δύο συνταγές..
Δοκίμασε τις κ θα με θυμηθείς!!