Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μηνύματα
17.919
Reaction score
9.060
View attachment 133880


Επι της ευκαιρίας της επισκέψης μου στο ιταλικό μάρκετ,αποφάσισα να παιδευτω στο arancini siciliani.
Μια νοστιμιά που με κυνηγάει εδώ και 25 χρόνια από ένα ταξίδι μου στη Μαλτα.

Και οι δυο συνταγές είναι στα ιταλικά: Η μια από έναν σεφ κουζίνας η άλλη από μια θείτσα.Εκανα έναν συγκερασμό και των δυο,περισσότερο εμπιστεύτηκα το Tutorial της θείας Αντωνίας,που είναι και τσαχπινουλα!



Χρειάζομαι νομίζω δυο μέρες...Η μια μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.Βρισκομαι στο προτελευταίο στάδιο....για να δούμε αν θα τα καταφέρω.

Δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε.:D

Έχω πεθάνει στην ορθοστασία!Θα μου πεις „ γιατί δεν κάθεσαι?»
Επειδή είναι αδύνατον!Σαν αρχάριος δεν έπρεπε να κάνω τη δόση της θείτσα για όλο το χωριό....
 

Attachments


Μηνύματα
17.919
Reaction score
9.060
Τα υπόλοιπα αύριο....


A90ECD4D-A9AA-4F4E-B0C5-24937BFC929D.jpeg



ADECF1D4-F8DD-4784-A43F-F2819E0E6562.jpeg



Εδώ βρίσκονται σε διαφορά στάδια μετάλλαξης....πριν μπουν στην κατσαρόλα με το λάδι ...Τα τελευταία τα έκανα μπάλες,όπως και τα πορτοκάλια Σικελιας!:D

6D253577-85A9-4F1B-BA80-F2D79FE59B52.jpeg


Edit: Χρησιμοποιώ όπου είναι αναγκαίο αλεύρι από άγριο σιτάρι ( Dinkel) και το πανάρισμα γίνεται από ξερά ψωμάκια κάθε είδους που τα αλέθω στο Thermomix. Η ντομάτα που χρησιμοποιήθηκε ήταν από την περισινη σοδειά μου....και περιμένω να μεγαλώσουν και πι ελιές από ένα δεντράκι που έχω να κάνω και ελαιόλαδο δικό μου.:p
 
Last edited:


xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
26.490
Reaction score
47.483
Κυριακάτικο φαγητό μιας μεσοαστικής οικογένειας , τότε που έτρωγαν όλοι μαζί.:D
Η χειρότερη κουζίνα για μένα. Πάντρεμα άσχετων σχολών με έξτρα πινελιές της δήθεν μαστόρας μαγείρισσας που τα έκανε ακόμα χειρότερα. :D
 

bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Τσουκνιδούλης Φετούλης
Μηνύματα
5.634
Reaction score
18.232
Ούτε να μεσημεριασει δεν πρόλαβε και η πείνα μου χτύπησε πάλι τη πόρτα :)
Ομελέτα λοιπόν με 4 αυγά από τις κότες μου, πιπεριά, μανιτάρια :drinks:
20190731_120354.jpg
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.358
Ούτε να μεσημεριασει δεν πρόλαβε και η πείνα μου χτύπησε πάλι τη πόρτα :)
Ομελέτα λοιπόν με 4 αυγά από τις κότες μου, πιπεριά, μανιτάρια :drinks:
View attachment 133928
Ωραίο χρώμα..
Μάλλον λόγω αυγών!;)
Βάζεις γάλα καθόλου μέσα όταν χτυπάς το μείγμα?
 

bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Τσουκνιδούλης Φετούλης
Μηνύματα
5.634
Reaction score
18.232
Γι αυτό Μπομπη έχει αυτο το χρώμα, υπάρχει διαφορά και στη γεύση του αυγού.
Γάλα όχι στη συγκεκριμένη δεν έβαλα αλλά γενικώς βάζω
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.358
Γι αυτό Μπομπη έχει αυτο το χρώμα, υπάρχει διαφορά και στη γεύση του αυγού.
Γάλα όχι στη συγκεκριμένη δεν έβαλα αλλά γενικώς βάζω
Οντως..!
Καμμία σχέση τα αυγά τα "δικά σου" ή γενικώς τα προερχόμενα από σπίτι με όλα τα υπόλοιπα του εμπορίου..;)
Κ εγώ βάζω λίγο γάλα πάντα είτε την κάνω τηγάνι είτε ψητή στο φούρνο..:)
 

bretsos

Μπάμιας Ρεβιθούλης Τσουκνιδούλης Φετούλης
Μηνύματα
5.634
Reaction score
18.232
Η χειρότερη κουζίνα για μένα. Πάντρεμα άσχετων σχολών με έξτρα πινελιές της δήθεν μαστόρας μαγείρισσας που τα έκανε ακόμα χειρότερα. :D
Εχω φάει ως καλεσμένος σε τέτοιου είδους τραπεζοματα, συνήθως το φαγητό ήταν χάλια μέσα στα λάδια τα βούτυρο τους ετοιμους ζωμους και πάντα κλείνει με μια άθλια πίτα η εμπειρία...
Όσο πιο ηλικιωμένη είναι η νοικοκυρά τόσο καλύτερη θα είναι η πίτα, Κανόνας!!
Οι γυναίκες σήμερα δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, κάνουν ένα φαγητό όσο για να πούμε ότι μαγειρεψαν...
 
Last edited:


xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
26.490
Reaction score
47.483
Εχω φάει ως καλεσμένος σε τέτοιου είδους τραπεζοματα, συνήθως το φαγητό ήταν χάλια μέσα στα λάδια τα βούτυρο τους ετοιμους ζωμους και πάντα κλείνει με μια άθλια πίτα η εμπειρία...
Όσο πιο ηλικιωμένη είναι η νοικοκυρά τόσο καλύτερη θα είναι η πίτα, Κανόνας!!
Οι γυναίκες σήμερα δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, κάνουν ένα φαγητό όσο για να πούμε ότι μαγειρεψαν...
Και παλιότερα το ίδιο ίσχυε. Σε πολλές γυναίκες άρεσε η μαγειρική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Τότε που οι περισσότερες δεν εργάζονταν και μαγείρευαν όλο το πρωί για να κάνουν μια βλακεία.

Το φαΐ της μαμάς ή της γιαγιάς έχει υπερεκτιμηθεί λόγω νοσταλγίας και σύνδεσης με την ανέμελη παιδική ηλικία. Σαν τη μουσική, τις διακοπές, τις παρέες κτλ.

Η μαγειρική θέλει γνώσεις υλικών, βασικής χημείας, συνδυασμών, αναλογιών, θερμοκρασιών, γεύσεων. Μπορεί στην τύχη να βγει κάτι καλό αλλά είναι εξαίρεση.

Βέβαια, δεν παραβλέπω ότι ο τελικός κριτής είναι ο "πελάτης". Κι αν είναι εύκολος ή δεν έχει μέτρο σύγκρισης και το μέτριο το βρίσκει εξαίσιο, πάω πάσο. Οι εύκολοι είναι πάντως αυτοί που έχουν κάνει αποδέκτη τη μετριότητα σε όλα.
 

Μηνύματα
17.919
Reaction score
9.060
Και παλιότερα το ίδιο ίσχυε. Σε πολλές γυναίκες άρεσε η μαγειρική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Τότε που οι περισσότερες δεν εργάζονταν και μαγείρευαν όλο το πρωί για να κάνουν μια βλακεία.

Το φαΐ της μαμάς ή της γιαγιάς έχει υπερεκτιμηθεί λόγω νοσταλγίας και σύνδεσης με την ανέμελη παιδική ηλικία. Σαν τη μουσική, τις διακοπές, τις παρέες κτλ.

Η μαγειρική θέλει γνώσεις υλικών, βασικής χημείας, συνδυασμών, αναλογιών, θερμοκρασιών, γεύσεων. Μπορεί στην τύχη να βγει κάτι καλό αλλά είναι εξαίρεση.

Βέβαια, δεν παραβλέπω ότι ο τελικός κριτής είναι ο "πελάτης". Κι αν είναι εύκολος ή δεν έχει μέτρο σύγκρισης και το μέτριο το βρίσκει εξαίσιο, πάω πάσο. Οι εύκολοι είναι πάντως αυτοί που έχουν κάνει αποδέκτη τη μετριότητα σε όλα.
Αγαπητέ μου,

Στο παρελθόν,όταν οι γυναίκες δεν εργάζονταν έξω από σπίτι,έφτιαχναν αυτά που ήξεραν από τις μανάδες,γιαγιάδες τους και με υλικά που είχαν πρόχειρα : είτε από κήπους,είτε από το μπακάλικο της γειτονιάς και τη λαϊκή,αν υπήρχε κοντά τους.

Το ζητούμενο ήταν να τραφούν τα παιδιά και να μεγαλώσουν κάτω από τις δεδομένες οικονομικές καταστάσεις.Το γκουρμέ δεν ήταν στις προτεραιότητες τους...Και φυσικά δεν αναφέρομαι στα χρόνια της ανέχειας η της πείνας,όπου ήσουν ευτυχισμένος και με ψωμοτύρι,αν υπήρχε κι αυτό.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω « βλακείες» αυτά που μαγείρευε η μητέρα μου.Μ αυτά που είχε μας μεγάλωσε.

Οι μαγειρικοί ορίζοντες διευρύνθηκαν με την παγκοσμιοποίηση,ναι, και με την διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου.Σημερα δεν μαγειρεύουμε μόνο μπάμιες και πράσινα φασολάκια — προσωπικά τα θεωρώ πολύτιμα γεύματα μαζί με τα γεμιστά κολοκυθάκια.

Το dry Aged μοσχάρι και η μοριακή κουζίνα δεν μας κάνουν πιο διατροφικά πολιτισμένους και με εκλεπτυσμένο γούστο γενικότερα.

Αν θέλεις όλα τα παραπάνω που ανέφερες περί γνώσης της σωστής μαγειρικής,πήγαινε σε μια σχολή και μάθε τα. Μετά όμως μαγείρεψε δωρεάν και με αγάπη για την οικογένεια σου!

Δεν είναι „ πελάτες» τα μέλη της οικογένειας μας,εκτός κι αν παρερμήνευσα κάτι από αυτά που έγραψες και είχες στο μυαλό σου τα εστιατόρια που επισκέπτεσαι καθημερινά.

«Εύκολος» στο φαγητό και « μέτρο σύγκρισης « δεν μου λέει τίποτα.Οταν πεινάω η θα μαγειρέψω μόνος μου με αυτά που έχω στο σπίτι,η θα κάνω λίστες με υλικά σπάνια να βρεθούν κοντά μου - από συνταγές „γαλλικής κουζίνας «- και θα πάω πρώτα να ψωνίσω. Όταν πας πεινασμένος να ψωνίσεις,γνωρίζεις πολύ καλά τι συμβαίνει: καταλήγεις η σε ταχυφαγείο η σ ένα γρήγορο παγωτό...γλυκό κοκ.

Το θέμα του τι θα φάμε σήμερα _υγιεινά _ είναι από τα σημαντικότερα σε μια κοινωνία που τρέχει καθημερινά να προλάβει .....Αλήθεια,τι?
 


D

Deleted member 23222

Guest
Και παλιότερα το ίδιο ίσχυε. Σε πολλές γυναίκες άρεσε η μαγειρική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Τότε που οι περισσότερες δεν εργάζονταν και μαγείρευαν όλο το πρωί για να κάνουν μια βλακεία.

Το φαΐ της μαμάς ή της γιαγιάς έχει υπερεκτιμηθεί λόγω νοσταλγίας και σύνδεσης με την ανέμελη παιδική ηλικία. Σαν τη μουσική, τις διακοπές, τις παρέες κτλ.

Η μαγειρική θέλει γνώσεις υλικών, βασικής χημείας, συνδυασμών, αναλογιών, θερμοκρασιών, γεύσεων. Μπορεί στην τύχη να βγει κάτι καλό αλλά είναι εξαίρεση.

Βέβαια, δεν παραβλέπω ότι ο τελικός κριτής είναι ο "πελάτης". Κι αν είναι εύκολος ή δεν έχει μέτρο σύγκρισης και το μέτριο το βρίσκει εξαίσιο, πάω πάσο. Οι εύκολοι είναι πάντως αυτοί που έχουν κάνει αποδέκτη τη μετριότητα σε όλα.
Διαφωνώ, τηρουμένων των αναλογιών,τότε και σήμερα.

Και τότε υπήρχε η νοικοκυρά που δεν ήξερε, και σήμερα υπάρχει αυτή που ταίζει το παδί της πίτσα και κοτομπουκιές.

Η διαφορά είναι ότι η παλιά νοικοκυρά, είχε άριστη ποιότητα α υλών, και μάλιστα μόνο των εποχικών φυσικά.
Η γιαγιά μου πχ, έφτιαχνε πάντα μόνη τις χυλοπίτες της χρονιάς, το ψωμί της εβδομάδας, είχε τα λαχανικά από το μποστάνι, το λάδι από τις ελιές της, το αυγό και το κοτόπουλο από το κοτέτσι της, μέχρι και το τυρί από τις κατσίκες της.

Όλη μέρα ασχολούνταν με την περιποίηση της γης και των ζωντανών, για να προετοιμάσει το μαγείρεμα, μαγειρεύοντας στο γκάζι, ή στον χωριάτικο φούρνο.

Οπότε, ναι, είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι μπορούν σήμερα να φτιάξουν το γιουβέτσι της, ακόμα και τα σιγοβρασμένα ρεβίθια της από το χάραμα, γιατί ο παππούς ήταν και αυστηρός...:p
12 ακριβώς το μεσημέρι, το τραπέζι έπρεπε να είναι στρωμένο, η σαλάτα έτοιμη, κι ένα τσιγάρο (το μοναδικό της ημέρας) για μετά.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
14.945
Reaction score
33.491
- μήν ξεχνάμε πως τότε υπήρχαν πρώτες ύλες με γεύση . . . λαχανικά , οπωροκηπευτικά κλπ . . . σήμερα ειδικά στις μαγαλουπόλεις λόγω υπερκατανάλωσης αυτά είναι άγευστα ( εάν δεν το ψάξεις ) . . . θυμάμαι το μαρούλι να αφήνει στην ατμόσφαιρα την σχετική μυρωδιά του
 

xfader

Imbecility rules
Administrator
Μηνύματα
26.490
Reaction score
47.483
Αγαπητέ μου,

Στο παρελθόν,όταν οι γυναίκες δεν εργάζονταν έξω από σπίτι,έφτιαχναν αυτά που ήξεραν από τις μανάδες,γιαγιάδες τους και με υλικά που είχαν πρόχειρα : είτε από κήπους,είτε από το μπακάλικο της γειτονιάς και τη λαϊκή,αν υπήρχε κοντά τους.

Το ζητούμενο ήταν να τραφούν τα παιδιά και να μεγαλώσουν κάτω από τις δεδομένες οικονομικές καταστάσεις.Το γκουρμέ δεν ήταν στις προτεραιότητες τους...Και φυσικά δεν αναφέρομαι στα χρόνια της ανέχειας η της πείνας,όπου ήσουν ευτυχισμένος και με ψωμοτύρι,αν υπήρχε κι αυτό.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω « βλακείες» αυτά που μαγείρευε η μητέρα μου.Μ αυτά που είχε μας μεγάλωσε.

Οι μαγειρικοί ορίζοντες διευρύνθηκαν με την παγκοσμιοποίηση,ναι, και με την διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου.Σημερα δεν μαγειρεύουμε μόνο μπάμιες και πράσινα φασολάκια — προσωπικά τα θεωρώ πολύτιμα γεύματα μαζί με τα γεμιστά κολοκυθάκια.

Το dry Aged μοσχάρι και η μοριακή κουζίνα δεν μας κάνουν πιο διατροφικά πολιτισμένους και με εκλεπτυσμένο γούστο γενικότερα.

Αν θέλεις όλα τα παραπάνω που ανέφερες περί γνώσης της σωστής μαγειρικής,πήγαινε σε μια σχολή και μάθε τα. Μετά όμως μαγείρεψε δωρεάν και με αγάπη για την οικογένεια σου!

Δεν είναι „ πελάτες» τα μέλη της οικογένειας μας,εκτός κι αν παρερμήνευσα κάτι από αυτά που έγραψες και είχες στο μυαλό σου τα εστιατόρια που επισκέπτεσαι καθημερινά.

«Εύκολος» στο φαγητό και « μέτρο σύγκρισης « δεν μου λέει τίποτα.Οταν πεινάω η θα μαγειρέψω μόνος μου με αυτά που έχω στο σπίτι,η θα κάνω λίστες με υλικά σπάνια να βρεθούν κοντά μου - από συνταγές „γαλλικής κουζίνας «- και θα πάω πρώτα να ψωνίσω. Όταν πας πεινασμένος να ψωνίσεις,γνωρίζεις πολύ καλά τι συμβαίνει: καταλήγεις η σε ταχυφαγείο η σ ένα γρήγορο παγωτό...γλυκό κοκ.

Το θέμα του τι θα φάμε σήμερα _υγιεινά _ είναι από τα σημαντικότερα σε μια κοινωνία που τρέχει καθημερινά να προλάβει .....Αλήθεια,τι?
Βρε Σωτηράκη, με παρανόησες. 8-)

Δεν μίλησα για εποχές που δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να ψαχτεί η νοικοκυρά με το φαγητό.

Ο φίλος μας, ο Βαγγέλης, ανέφερε το Κυριακάτικο τραπέζι της μεσοαστικής οικογένειας και αυτό ακριβώς έκραξα. Εκεί που οι γυναίκες μαγείρισσες έκαναν επίδειξη πιάτων με υβριδικές συνταγές τσελεμεντέ και έξτρα "μυστικά" που τους έμαθε η μαμά/γιαγιά τους και τα δέχτηκαν όπως τη θρησκεία ή τις προκαταλήψεις, χωρίς να τολμήσουν να αμφισβητήσουν τίποτα.

Τα κατοχικά σύνδρομα συνέχιζαν να υπάρχουν, παρόλο που δεν υπήρχε έλλειψη σε ποσότητα και υλικά. Γι' αυτό θυμάμαι τον πατέρα μου να τρώει μακαρόνια μέσα στο λάδι και να γυαλίζει το πιάτο με το ψωμί.

Κατανοώ πλήρως τους λόγους και τις συνήθειες που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, απλά γελάω με το καμάρι των μαγειρισσών, κυρίως λόγω άγνοιας και εύκολων/άσχετων ουρανίσκων (μιας που με το "πελάτες" στράβωσες). :D Βλαχοχλιδή.

Οι καλές πρώτες ύλες (σχετικό κι αυτό) που γράφει ο Βαγγέλης ήταν πιο εύκολο να βρεθούν. Σήμερα, πρέπει να ξέρεις για να τις βρεις. Και να πληρώσεις παραπάνω. Όμως, χρειαζόμαστε πολλή και φτηνή τροφή για να τραφούν όλοι αυτοί που υπερασπίζεται ο Βαγγέλης. Οπότε η ποιότητα σπανίζει. :p:D
 

D

Deleted member 23222

Guest
- μήν ξεχνάμε πως τότε υπήρχαν πρώτες ύλες με γεύση . . . λαχανικά , οπωροκηπευτικά κλπ . . . σήμερα ειδικά στις μαγαλουπόλεις λόγω υπερκατανάλωσης αυτά είναι άγευστα ( εάν δεν το ψάξεις ) . . . θυμάμαι το μαρούλι να αφήνει στην ατμόσφαιρα την σχετική μυρωδιά του
Γιατί η ντομάτα??
Το μεγαλύτερο πλήγμα των γεύσεων, προέρχεται από την κακή ντομάτα σήμερα.
 


D

Deleted member 23222

Guest
Σήμερα, όμως, χρειαζόμαστε πολλή και φτηνή τροφή για να τραφούν όλοι αυτοί που υπερασπίζεται ο Βαγγέλης. Οπότε η ποιότητα σπανίζει. :p:D
Να μην υποστηρίζετε (υποστηρίζεται) τότε ανόητες πολιτικές αύξησης των πληθυσμών.;)
Αλλιώς συνταχθείτε με τα μεταλλαγμένα (που οι διάφοροι φοβικοί μάχονται επίσης).

"Αφήστε" και χώρο για τον μπαμπουίνο,την αρκούδα ή την τίγρη.
Και μετά ελάτε να τα ξαναπούμε...:p
 



Μέλη online

No members online now.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
160.061
Μηνύματα
2.513.896
Members
36.065
Νεότερο μέλος
Angelheaven76
Top