Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.292
Reaction score
42.012
Του γαλαξία είναι οι καλύτερες, για τις extra πάντα, μετά είναι του ΑΒ και τέλος του μπάρμπα.
Κάποιες φορές μπορεί να αλλάξει η σειρά αυτή, ανάλογα τη σοδειά
 

Μηνύματα
3.118
Reaction score
10.320
Του γαλαξία είναι οι καλύτερες, για τις extra πάντα, μετά είναι του ΑΒ και τέλος του μπάρμπα.
Κάποιες φορές μπορεί να αλλάξει η σειρά αυτή, ανάλογα τη σοδειά
Πω πω έχεις κάνει PhD στη μπάμια :hi:

Για σήμερα όμως

E9278DA6-7412-4712-ADEE-280EC1658F10.jpeg


το αποτέλεσμα σε λίγο.
 


Μηνύματα
3.118
Reaction score
10.320
Η λευκή μπεζ σκόνη στο ταψί τι είναι?
θες να μάθεις όλα τα κόλπα πονηρούλη .... σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης.
γινεται πιο τραγανή .... κριτς:) μετά το περισσευούμενο το εβγαλα για να μην καεί.
 









Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.384
Reaction score
79.494
Του γαλαξία είναι οι καλύτερες, για τις extra πάντα, μετά είναι του ΑΒ και τέλος του μπάρμπα.
Κάποιες φορές μπορεί να αλλάξει η σειρά αυτή, ανάλογα τη σοδειά
Κάνει και γευσιγνωσίες μπάμιας.
Δοκιμάζει με κλειστά μάτια και σου λέει, “Μπάρμπα Στάθης 2016, καλή χρονιά, είχε βρέξει αρκετά τον Δεκέμβριο”.
 
Last edited:


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Έλα να κολαστούμε νταρλινγκ.

View attachment 190614
Πανσέτα χωρίς κόκκαλο αγορασμένη ολόκληρη η πλευρά ως ενιαίο καρέ μονάχα με ένα λεπτό υμένα λίπους στην εξωτερική πλευρά...

Μαρινάρισμα επί 12ωρο σε μίγμα από καστανή ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,καπνιστή πάπρικα,λίγο μπούκοβο, θυμάρι,κόλιανδρο,σησαμέλαιο.

Αφήνεται μιάμιση ώρα εκτός ψυγείου για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο.Ενόσω προθερμαίνεται ο φούρνος,τυλίγεται και γεμίζεται με τυρί φέτα,δαμάσκηνα,σκόρδα,πιπεριές πασπαλιζόμενο εσωτερικά με πρόσθετα μυρωδικά.Ψήνεται σε ταψί με καπάκι.

Το ενιαίο κομμάτι μέσα στον καραμελωμένο από το ψήσιμο ζωμό του :
1607551316102.png


Κομμένο στη μέση όπου φαίνεται η ενσωμάτωση όχι των...sub,αλλά της γέμισης :
1607551735407.png


Σερβίρεται σε φέτες πασπαλισμένες με καραμελωμένο ζωμό και υγιεινή γαρνιτούρα όπως χορταρικά και σωταρισμένα πράσα

1607551904892.png


(την επόμενη ημέρα μπορεί να κοπεί και σαν γύρος σερβιρισμένο με πίτες,τζατζίκι,ντομάτα,κρεμμύδι,κ.τ.τ.
 
Last edited:


Μηνύματα
20.125
Reaction score
14.508
Πανσέτα χωρίς κόκκαλο αγορασμένη ολόκληρη η πλευρά ως ενιαίο καρέ μονάχα με ένα λεπτό υμένα λίπους στην εξωτερική πλευρά...

Μαρινάρισμα επί 12ωρο σε μίγμα από καστανή ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,καπνιστή πάπρικα,λίγο μπούκοβο, θυμάρι,κόλιανδρο,σησαμέλαιο.

Αφήνεται μιάμιση ώρα εκτός ψυγείου για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο.Ενόσω προθερμαίνεται ο φούρνος,τυλίγεται και γεμίζεται με τυρί φέτα,δαμάσκηνα,σκόρδα,πιπεριές πασπαλιζόμενο εσωτερικά με πρόσθετα μυρωδικά.Ψήνεται σε ταψί με καπάκι.

Το ενιαίο κομμάτι μέσα στον καραμελωμένο από το ψήσιμο ζωμό του :
View attachment 190648

Κομμένο στη μέση όπου φαίνεται η ενσωμάτωση όχι των...sub,αλλά της γέμισης :
View attachment 190649

Σερβίρεται σε φέτες πασπαλισμένες με καραμελωμένο ζωμό και υγιεινή γαρνιτούρα όπως χορταρικά και σωταρισμένα πράσα

View attachment 190650

(την επόμενη ημέρα μπορεί να κοπεί και σαν γύρος σερβιρισμένο με πίτες,τζατζίκι,ντομάτα,κρεμμύδι,κ.τ.τ.
Μου αρέσει το καλοσιδερωμένο τραπεζομάντηλο και οι ασημένιες λαβίδες.

Τα πλαστικά λουλούδια,λένε,πως «φέρνουν« κακοτυχία. Τα φρέσκα όμως στο βάζο με νερό «φέρνουν» πολλά κουνούπια.

Ένα τέτοιο θα σε τσίμπησε μου φαίνεται και σε λίγο θα σε βλέπουμε και να θερμομετρας τα κρέατα...:biggrin:

Χαιρομαι που μας βάζεις στην κουζίνα σου!:smile:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Αυτό ΝΑΙ, είναι ενιαία οντότητα!
...που λιώνει στο στόμα.
Μου αρέσει το καλοσιδερωμένο τραπεζομάντηλο και οι ασημένιες λαβίδες.

Τα πλαστικά λουλούδια,λένε,πως «φέρνουν« κακοτυχία. Τα φρέσκα όμως στο βάζο με νερό «φέρνουν» πολλά κουνούπια.

Ένα τέτοιο θα σε τσίμπησε μου φαίνεται και σε λίγο θα σε βλέπουμε και να θερμομετρας τα κρέατα...:biggrin:

Χαιρομαι που μας βάζεις στην κουζίνα σου!:smile:
Δεν θερμομετρώ ούτε κρέατα ούτε...κέρατα.Εκτελώ όλες τις συνταγές από μνήμης και με στιγμιαίες εμπνεύσεις,ενώ το ψήσιμο βάσει παρατήρησης κι εμπειρίας.
 
Last edited:




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.977
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top