Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
2.699
Πόσα άτομα ;
4 .

Και τα σημερινά:

IMG_20231017_152600040.jpg
IMG_20231017_152540863.jpg
IMG_20231017_152515731.jpg
IMG_20231017_151238481.jpg

αν μου έλεγαν πριν 20 χρόνια πως θα πλήρωνα κάποια στιγμή 60 ευρώ για 3 μπιφτέκια, μία μερίδα πατάτες και τρεις μπύρες , ακόμη θα γελούσα.
Πως μας δημιούργησαν την ανάγκη για τέτοια γούστα βρε παιδιά ;

Τελικά από τις τελευταίες φορές που κατέβηκα Θεσσαλονίκη για φαγητό ξεχωρίζω ένα μικρό μαγαζί στην πλατεία Ναβαρίνο που μας έφερε μια πιατέλα ζουμερά κρεατικά με ένα ψωμί νομίζω ζυμωτό δικό τους και πήρα γεύση (βασικά είχαμε σκάσει) ψητού κρέατος με ανθρώπινο λογαριασμό.
Ξέρω ξέρω θα πείτε για μαγαζί με φοιτητόκοσμο και ίσως ανάλογη ποιότητα, δεν έπαθα και τίποτε όμως. Πιστεύω έχει ξεφύγει η κατάσταση στο φαγητό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.873
αν μου έλεγαν πριν 20 χρόνια πως θα πλήρωνα κάποια στιγμή 60 ευρώ για 3 μπιφτέκια, μία μερίδα πατάτες και τρεις μπύρες , ακόμη θα γελούσα.
Αμ αυτό προσπαθούσα να θίξω παραπάν και κανείς δεν έπχιασε το βαθύτερο νόημα...
Όπως πάει λίγο λίγο κάθε φορά, πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου θα συζητάμε για 80€ τα ίδια πράματα...

Reaction score
5.502
Νάουσα, κατεβαίνω όμως συχνά Θεσσαλονίκη λόγω του ότι σπουδάζει ο μεγάλος μου εκεί οπότε έχουμε να μείνουμε.
Υπήρχε παλιά ένα ξηροκαρπαδικο στη Ναουσα πολύ δυνατό. Έχει κλείσει χρόνια νομίζω...

Reaction score
2.699
Υπήρχε παλιά ένα ξηροκαρπαδικο στη Ναουσα πολύ δυνατό. Έχει κλείσει χρόνια νομίζω...
Είχαμε ένα στην κεντρική πλατεία και ένα ακόμη στον κεντρικό δρόμο λίγο πιο κάτω, το πρώτο έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης, το δεύτερο το ανέλαβε ο γιος και κάθε φορά που πάω φεύγω τίγκα στα ψώνια και κατσούφης γιατί δεν πήρα περισσότερα, δεν ξέρεις τι να διαλέξεις !

Reaction score
11.672
Νάουσα, κατεβαίνω όμως συχνά Θεσσαλονίκη λόγω του ότι σπουδάζει ο μεγάλος μου εκεί οπότε έχουμε να μείνουμε.
Ααα απο την ηρωική πόλη !
Και εγώ ανεβαίνω ψιλοσυχνά στη Βεροια για δουλειές.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.696

Τελικά από τις τελευταίες φορές που κατέβηκα Θεσσαλονίκη για φαγητό ξεχωρίζω ένα μικρό μαγαζί στην πλατεία Ναβαρίνο που μας έφερε μια πιατέλα ζουμερά κρεατικά με ένα ψωμί νομίζω ζυμωτό δικό τους και πήρα γεύση (βασικά είχαμε σκάσει) ψητού κρέατος με ανθρώπινο λογαριασμό.
Ξέρω ξέρω θα πείτε για μαγαζί με φοιτητόκοσμο και ίσως ανάλογη ποιότητα, δεν έπαθα και τίποτε όμως. Πιστεύω έχει ξεφύγει η κατάσταση στο φαγητό.
Το "λάθος" είναι να συγκρίνουμε με μοναδικό κριτήριο το φαγητό. Ναι, είναι το βασικό, μόνο που πληρώνουμε μαζί την υπεραξία που δημιουργεί ο χώρος, το brand, ο κόσμος που μαζεύει κλπ. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα έξτρα, άλλοι τα βάζουν πάνω από το φαγητό. Πέρα από τη χόρταση υπάρχει η "έξοδος" που ερμηνεύεται διαφορετικά ως προς τις προϋποθέσεις της.

Το Fridays ήταν ανέκαθεν ένα κλικ πιο ακριβό από τον ανταγωνισμό. Όταν όμως χρειάζεσαι τα ίδια περίπου χρήματα για να φας σε ένα νεο-κεμπαμπτζίδικο (μου αρέσει δεν το γράφω υποτιμητικά) τότε το Fridays είναι "φτηνό".

Για μένα, άλλο είναι το αξιοπρόσεκτο. Ότι ακολουθούμε το εξωτερικό και χάνεται η μικρομεσαία κατηγορία εστίασης. Από το ορθάδικο και το βρώμικο περνάμε κατευθείαν στο 20άρικο/ άτομο ακόμα και σε μαγαζιά που ήταν αμιγώς λαϊκά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut