Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;







Μηνύματα
1.797
Reaction score
2.702
Πως καταφέρνετε και τα φωτογραφίζετε όλα ;

Πχ η ψαρόσουπα ήταν αχνιστή και μυρωδάτη που αντί για το κινητό έπιασα το κουτάλι.....

IMG_20240114_155402621.jpg


Το ρυζότο το πρόλαβα...

IMG_20240114_155354359.jpg


Την πιατέλα με σετ γαύρο σαρδέλα καλαμαράκια την ξέχασα από την χαρά που ο σεφ κατάλαβε τι ποικιλία θέλω για μεζέ !
Έχω τις σαλάτες...

IMG_20240114_151149387.jpg


Και το γλυκό...

IMG_20240114_161629815.jpg
 





melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.079
Reaction score
45.333
Από περιέργεια αν δε σου κάνει κόπο ανέβασε μια φωτογραφία από δικό σου ψήσιμο όταν τη χρησιμοποιήσεις

Ξεχάστηκα, σόρρυ. Και τις έχω βγάλει εδώ και καμιά βδομάδα.

Μπριζόλα rib eye μικρού κόστους (ελληνικό). Ψήθηκε μόνη της στο μέσο της πλάκας της ψησταριάς*, πάχους περίπου 1,5 δάκτυλο. Βγήκε με το που άρχισε η φάση medium. Φαίνονται η πάνω και η κάτω πλευρά. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά πως ψήνει από πάνω και από κάτω.

IMG_5017.jpeg
IMG_5018.jpeg
IMG_5020.jpeg
IMG_5021.jpeg
IMG_5023.jpeg

Οι επόμενες ίδιου τύπου, μπήκαν μόνο οι 2 μαζί που ήταν περίπου του ιδίου πάχους. Βγήκαν λίγο πιο μετά από το medium.

IMG_5025.jpeg
IMG_5026.jpeg
IMG_5027.jpeg
IMG_5028.jpeg

Και η τρίτη που είχε απομείνει. Σε αυτή έκανα και μια περιστροφή στο ενδιάμεσο για να "σταυρώσουν" τα σημάδια και την κράτησα και λίγο παραπάνω. Αλλά νομίζω κάπου σε αυτή τη φάση μπήκε σε mode διατήρησης της θερμότητας και δεν έψηνε πρακτικά.


IMG_5029.jpeg
IMG_5030.jpeg
IMG_5031.jpeg




* εχω την xlarge ψησταριά. Ενα θέμα είναι ότι στο μέσο της πλάκας δεν έχει αντίσταση. Κάνει ένα μεγάλο κενό. Ισως δεν είναι καλή ιδέα να τις ψήνω στο κέντρο όταν είναι μονές.
 
Last edited:


Μηνύματα
17.716
Reaction score
25.503
Ξεχάστηκα, σόρρυ. Και τις έχω βγάλει εδώ και καμιά βδομάδα.

Μπριζόλα rib eye μικρού κόστους (ελληνικό). Ψήθηκε μόνη της στο μέσο της πλάκας της ψησταριάς*, πάχους περίπου 1,5 δάκτυλο. Βγήκε με το που άρχισε η φάση medium. Φαίνονται η πάνω και η κάτω πλευρά. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά πως ψήνει από πάνω και από κάτω.

View attachment 318852 View attachment 318853 View attachment 318854 View attachment 318855 View attachment 318856
Οι επόμενες ίδιου τύπου, μπήκαν μόνο οι 2 μαζί που ήταν περίπου του ιδίου πάχους. Βγήκαν λίγο πιο μετά από το medium.

View attachment 318857 View attachment 318858 View attachment 318859 View attachment 318860
Και η τρίτη που είχε απομείνει. Σε αυτή έκανα και μια περιστροφή στο ενδιάμεσο για να "σταυρώσουν" τα σημάδια και την κράτησα και λίγο παραπάνω. Αλλά νομίζω κάπου σε αυτή τη φάση μπήκε σε mode διατήρησης της θερμότητας και δεν έψηνε πρακτικά.


View attachment 318861 View attachment 318862 View attachment 318863



* εχω την xlarge ψησταριά. Ενα θέμα είναι ότι στο μέσο της πλάκας δεν έχει αντίσταση. Κάνει ένα μεγάλο κενό. Ισως δεν είναι καλή ιδέα να τις ψήνω στο κέντρο όταν είναι μονές.
αυτό το σπαστικό θέμα στις ηλεκτρικές ψησταριές που δεν έχουν κάποια επιφάνεια υψηλής θερμοκρασίας είναι οτι δεν σου δίνουν αυτό το "άρπαγμα" της εξωτερικής επιφάνειας διατηρώντας όμως το ψήσιμο εσωτερικά στα όρια του επιτρεπτού.
το φουρνάκι του Κώστα είναι μια περίπτωση που ακτινοβολεί έντονα, σε σ΄χαρε όμως δύσκολο.

από την άλλη μιλάμε για καθάρισμα που διαρκεί 3 λεπτά , ούτε seasoning ούτε τίποτα , πρακτικότης
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.714
Reaction score
102.600
Έχω Μπουρανί με κότα, για σαλάτα έχω νερόβραστες πρασινάδες, φώτο δεν βάζω.
Θα αφήσω τη φαντασία να οργιάσει σήμερα :biggrin:
Θα σε μαζέψει το Ηθών καμιά μέρα για προσβολή της δημοσίας αιδούς. :roflmao:
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.079
Reaction score
45.333
αυτό το σπαστικό θέμα στις ηλεκτρικές ψησταριές που δεν έχουν κάποια επιφάνεια υψηλής θερμοκρασίας είναι οτι δεν σου δίνουν αυτό το "άρπαγμα" της εξωτερικής επιφάνειας διατηρώντας όμως το ψήσιμο εσωτερικά στα όρια του επιτρεπτού.
το φουρνάκι του Κώστα είναι μια περίπτωση που ακτινοβολεί έντονα, σε σ΄χαρε όμως δύσκολο.

από την άλλη μιλάμε για καθάρισμα που διαρκεί 3 λεπτά , ούτε seasoning ούτε τίποτα , πρακτικότης
και το πιο σημαντικό ίσως ότι τη χρησιμοποιούν εύκολα όλοι στην οικογένεια (στη δική μου περίπτωση έχω ξεχάσει πως είναι το ψήσιμο, δεν ασχολούμαι πια, κάνω μόνο μαγειρέματα :) )
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.305
Reaction score
144.094
Σε μια ταβέρνα του Αγίου Αθανασίου χθες απόγευμα (χαμός γινότανε, γεμάτα όλα και αναμονή για να βρεις τραπέζι), για "χύμα κόκκινο Μπρούσκο" (6,5€ κόστος από τον κατάλογο) έβαλε Μέγα σπήλαιο cuvee iii με μαυροδάφνη, τον έβλεπα να ρίχνει από το μπουκάλι στο καραφακι και έπαθα πλάκα!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, προφανώς του τελείωσε το "χύμα" που είχε, τι άλλο να υποθέσω!

1000010171.jpg
1000010170.jpg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Μηνύματα
3.033.037
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster
Top