Τι πρεπει να αλλαξει για να γινει το AVSite περισσοτερο καλαισθητο?

Reaction score
49
Δε νομίζω ότι πρέπει ντε και καλά να κάνουμε αλλαγές στις σελίδες μας.....
Σε τελική ανάλυση περισσότερο με κουράζουν οι αλλαγές και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό λόγο (ή αποτέλεσμα).
Τώρα που έχουμε συνηθίσει που βρίσκεται το κάθε τι, θα ξαναρχίσουμε από την αρχή??

Άσε που με τις αλλαγές θα αρχίσουμε πάλι τα σχόλια: "αργό έγινε", "δεν με ενημερώνει για τα πμ", δεν με αφήνει να κάνω log in" κ.ο.κ

Δουλειά δεν είχε ο διάολος.........

Παρακαλώ, ας κάτσουμε στ' αυγά μας!! :D

Reaction score
6
Καλό θα ήταν να υπάρχουν υποκατηγορίες σε κάποιες κατηγορίες .
Προφανώς αυτό να μην γίνετε σε όλες αλλα σε κάποιες μπορεί να εφαρμοστεί

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.721
Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν μπορούσε να υπάρχει προεπισκόπηση των θεμάτων.
Είναι μεγάλο χάσιμο χρόνου, (πολύτιμο αγαθό την σήμερον) να πρέπει να μπαίνεις στο θέμα για να δεις τι λέει.

Reaction score
3
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου περιληπτικά:
1. Το logo δεν χρειάζεται να αλλάξει, μια χαρά είναι.
2. Σε κάθε κατηγορία (π.χ. projectors) να υπάρχουν σαν sticky όλες εκείνες οι βασικές
απορίες - ερωτήσεις και όποιος το επιλέγει να μπορεί να διαβάζει όλα εκείνα τα
θέματα με απορίες και ερωτήσεις, έτσι ώστε να μην αυξάνονται οι σελίδες που πρέπει
να ψάξει κάποιος για να βρεί μια απορία ή ερώτηση που πιθανό να καλύπτει και τη
δικιά του.
3. Να βελτιωθεί το search, γιατί όποτε το έχω χρησιμοποίησει με δυσκολεύει να βρω
ακόμα και δικά μου ποστ.
4. Δεν ξέρω αν έχουν κι άλλα μέλη πρόβλημα, αλλά η είσοδός μου στη σελίδα, γίνεται
μόνο από την αριστερή επιλογή και όχι από την επάνω, γιατί αν μπω από αυτή
ζητάει ξανά να κάνω είσοδο.
Αυτά προς το παρόν, και όσο αφορά το look της σελίδας, δεν νομίζω ότι θέλει κάποια αλλαγή.

Reaction score
62
Cinemusic - Ανδρεας said:
Καλό θα ήταν να υπάρχουν υποκατηγορίες σε κάποιες κατηγορίες .
Προφανώς αυτό να μην γίνετε σε όλες αλλα σε κάποιες μπορεί να εφαρμοστεί
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Το έχουμε συνηθίσει τώρα και το αισθανόμεστε οικίο!!

Reaction score
14
dream_GR said:
http://www.adslgr.com/forum/index.php

κάτι σαν αυτό το Look ϊσως??

Με menu bar αριστερά όπου μπορούμε να έχουε μερικές θεματικές εννότητες και ίσως και κάποια θέματα κατηγοριοποιημένα. Μερικά sticky θα μπορούνε να είναι θέματα υπομενού.

Άπαπα.
Θεωρώ το Adslgr από πλευράς layout....χάλι μαύρο.
Αν θα είχα να αντιπροτίνω κάτι αυτό θα ήταν το DPGR

Το λογότυπο θέλει φρεσκάρισμα.
Όχι τόσο στο χρώμα όσο στη γραμματοσειρά.
Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο.

Τόσο το λογότυπο όσο και το layout του site αποτελούν την "εταιρική ταυτότητα" του AVsite.
Δεν βλέπω κανέναν λόγο να αλλάζει το Avsite... "εταιρική ταυτότητα" κάθε χρόνο.
Η τακτική αυτή στρατηγικά δεν οδηγεί πουθενά. Συμφωνώ μερικώς με τον Χρήστο. (Ακρατό)

1) Emoticons . Τόσο δύσκολο είναι βρε παιδιά; :roll:

2) Βελτίωση του search.

3) Υποκατηγοριοποίηση κάποιων κατηγοριών. (Αν όχι όλων)
Η "εξάπλωση" των threads κάθετα και σε βάθος μετά από λίγο καιρό τα εξαφανίζει.
Η υποκατηγοριοποίηση πέρα από το συμμάζεμα θα προσφέρει στα μέλη και ευκολότερη αναζήτηση.

4) Καλύτερο moderation. :|

5) Επαναφορά του δικαιώματος της διαγραφής των posts.
Εφόσον έχω το αποκλειστικό δικαίωμα πάνω στον γραπτό μου λόγο, διατηρώ και το δικαίωμα της διαγραφής του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η δική μου άποψη είναι ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει σε άλλη βάση διότι πολύ απλά δεν έχετε πάρει χαμπάρι ποιοι είμαστε.

Θα σας θυμίσω ένα στατιστικό (που προκύπτει από αναφορά σε post που έχω κρατήσει του Κόγια - Noε 30 2003). Το πάλαι ποτέ avforum.gr, σε τρεισήμισι χρόνια ζωής δεν είχε ούτε 2500 μέλη και αυτό σε καιρούς μονοπωλιακούς όσον αφορά το ελληνικό διαδικτυακό γίγνεσθαι για τον χώρο.

Σήμερα με ούτε καν δυόμισι χρόνια ζωής, το AVSite.gr έχει 3600 μέλη, και με τους ρυθμούς αυτούς στα τρεισήμισι χρόνια ζωής μας, θα πάμε περίπου στις 5000, δηλαδή τα διπλά από ότι το avforum.gr στην αντίστοιχη ηλικία.

Πρέπει να ξεχάσετε λοιπόν οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης και να δείτε ξεκάθαρα, ότι είμαστε το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο site στον χώρο και φυσικά το μεγαλύτερο site όσον αφορά τον αριθμό μελών, την επισκεψιμότητα και την κίνηση, ήτοι τα καθημερινά νέα posts και threads.

Η αντιμετώπισή μας λοιπόν πρέπει να είναι ανάλογη του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε. Συνεπώς δεν είναι δυνατόν, το καλύτερο site να μην έχει την καλύτερη πλατφόρμα. Απλά πράγματα...

Η παρούσα πλατφόρμα είναι πολύ λειτουργική αλλά αποδεικνύεται λίγη στο πέρασμα του χρόνου, χώρια που έχουμε μονίμως προβλήματα. Βασικά έχω βαρεθεί να απασχολούμαι κι εγώ και να απασχολώ τον Τάσο με θέματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί άπαξ και δια παντός. Δικαιώματα, attachments, version και features που μια έχουμε και μια δεν έχουμε, μετρήσεις που δεν έχουμε, gallery που δεν έχουμε, downloads που δεν έχουμε κλπ κλπ, ούτε μια σειρά από φατσούλες της προκοπής δεν αξιωθήκαμε να βάλουμε 2 χρόνια τώρα. Ναι ναι, ξέρω... Το site δεν είναι αυτά αλλά η ουσία του, οι συζητήσεις η διάδοση γνώσης και εδώ πάμε καλύτερα από όλους. Όμως μήπως παραμυθιαζόμαστε με όλα τα υπόλοιπα? Έλα μωρέ τι σημασία έχει το ένα, τι σημασία έχει το άλλο και στο τέλος θα στέλνουμε mail ο ένας στον άλλον και θα είμαστε και ευχαριστημένοι.

Πολλοί χρήστες, πολλές απαιτήσεις και τελικά θεωρώ επιβεβλημένο να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές και όχι να αλλάξουμε χρώματα ή να βάλουμε φρου φρου κι αρώματα. Είμαστε πλέον ώριμοι για να ξέρουμε τι θέλουμε σε επίπεδο λειτουργικότητας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε σε θέση να θέσουμε τον πήχη ψηλά γιατί εκεί πρέπει να είναι. Είμαστε οι καλύτεροι και πρέπει να έχουμε το καλύτερο. Δεν κατανοώ τους λόγους του συμβιβασμού πλέον, πέραν φυσικά του οικονομικού θέματος που νομίζω ότι one way or another είναι αντιμετωπίσιμο και αν χρειαστεί η βοήθειά μας νομίζω ότι θα δοθεί. Φυσικά το κοστούμι μέχρι στιγμής το ξέρει μόνον ένας.

- Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πάμε σε v-bulletin.
Η αλήθεια είναι ότι το στήσιμο είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα πάρει καιρό. Όμως είναι κάτι που πρέπει να γίνει, να τελειώνουμε με το θέμα και να μην ξαναασχοληθούμε ποτέ. Τότε θα έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με χρώματα και ομορφιές αφού θα έχουμε πρώτα όμως λύσει σοβαρά θέματα που αφορούν στην λειτουργικότητα. Δεν χρειάζεται καν να ξεχωρίσουμε features. Τα χρειαζόμαστε ΟΛΑ. Πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα και δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο δεν πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση και κάνουμε συμβιβασμούς.

Μια απόφαση είναι, είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να την πάρουμε, δεν υπάρχει λόγος να το καθυστερούμε άλλο.

Τα υπόλοιπα περί themes και τέτοια, τα θεωρώ απλά μετριότητες και προσωρινές λύσεις.

ΙΜΗΟ

Reaction score
25.598
ακυρο τρελο η συγκριση σου νικο

δεν μπορεις να βγαζεις τετοια συμπερασματα σε μια εποχη που ακομα και σημερα μετα απο τοσα χρονια η διεισδυση του ιντερνετ στην ελλαδα εινια μεν πιο ανεπτυγμενη αλλα σε βρεφικο επιπεδο. ακομα και το κοστος προσβασης με dial up τοτε (αλλα ακομα και σημερα οπως φαινεται) ηταν αποτρεπτικο γαι τετοιου ειδους περιηγησεις. κοινως το η μετρηση που κανεις εχει συστηματικο σφαλμα...

περαν της λαιφσταιλοποιησης του οικιακου κινηματογραφου που στελνει περισσοτερο κοσμο στο ψαξιμο.

δεν λεω οτι το avforum ηταν αξεπεραστο η οτι το avsite ειναι κορυφη πατος δεν ξερω γω τι

παντως απο τον αριθμο των μελων αυτο το συμπερασμα δεν βγαινει για τον παραπανω λογο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παναγιωτης Κροκος said:
παντως απο τον αριθμο των μελων αυτο το συμπερασμα δεν βγαινει για τον παραπανω λογο.
Διαφωνούμε αλλά δεν έχει σημασία, ας βγαίνει το ίδιο συμπέρασμα για άλλον λόγο.
Πάντως βγαίνει, αυτό έχει σημασία. Είμαστε πολλοί τι να κάνουμε?

GTX

Reaction score
39
Άμα είναι για καλύτερα συμφωνώ για αναβάθμιση της πλατφόρμας κι ας μας ταλαιπωρήσει, να γίνει να τελειώνουμε.

Εγώ πάντως πιστεύω οτι το logo θέλει αλλαγή, όσο λάθος τακτική και να είναι, η αλλαγή του logo πιστεύω οτι θέλει κάτι καλύτερο για να μονιμοποιηθεί εκείνο. Εν πάση περιπτώση δε χρειάζεται όλοι οι νόμοι του marketing να εφαρμόζονται σε ένα forum έτσι?

Τέλος ας γίνει κάτι με αυτά τα Emoticons ρε παιδιά έλεος τοοοσο καιρό κάτι δε μπορεί να γίνει? Δε τολμώ να μιλήσω για καινούρια αλλά ακόμα και αυτά που έχουμε είναι ανεπίτρεπτο τόσο καιρό να βγαίνουν μισά μισά.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Η αληθεια ειναι πως εχετε και οι δυο δικαιο.
Ναι μεν το avforum ηταν...γολγοθας καθως επαιρνα τον κοσμο στην κυριολεξια τηλεφωνο η τους μιλουσα με τις ωρες για να γραφτει ενα απλο μελος καθως οι εποχες τοτε ηταν μεσαιωνικες για ιντερνετικες προσεγγισεις, απο την αλλη δεν μπορουμε να αρνηθουμε πως ηταν μονοπωλιο και μαλιστα στον ευρυτατο τεχνολογικο χωρο.

Σαφεστατα ομως ο Νικος δεν κανει speculation αλλα αναφερει γεγονοτα στο:
Πρέπει να ξεχάσετε λοιπόν οποιοδήποτε μέτρο σύγκρισης και να δείτε ξεκάθαρα, ότι είμαστε το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο site στον χώρο και φυσικά το μεγαλύτερο site όσον αφορά τον αριθμό μελών, την επισκεψιμότητα και την κίνηση, ήτοι τα καθημερινά νέα posts και threads.
Oμως αυτο δεν ειναι το κυριο θεμα μας.
Ας προχωρησουμε στα του τιτλου διοτι η συζητηση αποκτα πολυ μεγαλο ενδιαφερον :wink:

Reaction score
1.596
Σε οτι αφορά το logo, δεν συνηθίζεται να αλλάζουν γρήγορα μιας και δημιουργούν οπτικό συσχετισμό. Τα 2 χρόνια είναι πραγματικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για την αλλαγή λογοτύπου (ΙΜΗΟ).

Ανάλογο ή και καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί με την αλλαγή θέματος καθώς και με τη δυνατότητα παραμετροποίησης της γενικότερης "εικόνας" του site. Προσωπικά υποστηρίζω θερμά την εισαγωγή themes.

Επιπλέον σε οτι αφορα τα καθαρά λειτουργικά χαρακτηριστικά, το search θεωρώ οτι χρειάζεται βελτίωση όπως επίσης και η δυνατότητα προ-επισκόπησης των θεμάτων.

Reaction score
5
Πάντως από ότι φαίνεται υπάρχει Importer για την βάση από SMF σε vbulletin. Ίσως αυτό κάνει την ζωή πιο εύκολη.
To vbulletin κοστίζει βέβαια. Αλλά έχει και την καλύτερη υποστήριξη.

Επί του πρακτικού, οτιδήποτε είναι καλύτερο, πρέπει να το ψάχνουμε.

Το αισθητικό του όλου θέματος πρέπει να το δούμε επίσης. Εγώ είμαι πάντα υπέρ των 'καθαρών' και απλών εικόνων, ευανάγνωστων σελίδων, χωρίς άσχετα και βαριά χρώματα. Και μένει περισσότερο κάποιος και δεν κουράζεται.

Σχετικά με τις υποκατηγορίες, με εκνευρίζουν πολύ μερικά forums που έχουν ένα δένδρο με πιο πολλά κλαδιά και από βελόνες πεύκου. Υπάρχουν αλληλοκαλυπτόμενα θέματα σε όλα τα forums, κι έτσι το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο. Εδώ τώρα είναι δύσκολο κάποιος να αποφασίσει αν ένα θέμα είναι για το TV ή για το HDTV. Φανταστείτε να είχαμε και 4-5 υποκατηγορίες στο καθένα.
Εντελώς αντιχρηστικό.

Reaction score
1
Τρία πράγματα μου λείπουν:

• 1. Συνδρομητική υπηρεσία
    Ως έχει, η λειτουργία "Notify" μου είναι άχρηστη. Ο μόνος τρόπος για να παρακολουθήσω μια συζήτηση που με ενδιαφέρει, χωρίς να συμμετάσχω (και χωρίς να λαμβάνω e-mail), είναι ένα άδειο post.
  • 2. Προπεπισκόπηση θέματος
    Είναι μεγάλη ευκολία να τοποθετείς το mouse πάνω σε κάποιο θέμα και να βλέπεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Άσε, δε, που κάτι τέτοιο εκτοξεύει το SEO στα ύψη.
  • 3. Inline attachments
    Ο μόνος τρόπος για να παρεμβάλεις μια εικόνα στο κείμενο ενός θέματος, είναι μέσω τρίτου παροχέα. Κι αν ο παροχέας αυτός κλείσει, η αποφασίσει να ξεσκαρτάρει, τότε καταστρέφεται το θέμα.

Όσο για το search που αναφέρθηκε, πράγματι "χωλαίνει". Και είναι κρίμα καθώς είναι μία από τις χρησιμότερες λειτουργίες σε ένα φόρουμ.

Με το layout και τα χρώματα δεν έχω πρόβλημα. Υπάρχουν καλύτερα όπως και χειρότερα. Είναι θέμα συνήθειας.

Για το λογότυπο θα συμφωνήσω με τον Γενικό, συν του ότι το βρίσκω μια χαρά.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
zoglair said:
  • 2. Προπεπισκόπηση θέματος
    Είναι μεγάλη ευκολία να τοποθετείς το mouse πάνω σε κάποιο θέμα και να βλέπεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Άσε, δε, που κάτι τέτοιο εκτοξεύει το SEO στα ύψη.
  • 3. Inline attachments
    Ο μόνος τρόπος για να παρεμβάλεις μια εικόνα στο κείμενο ενός θέματος, είναι μέσω τρίτου παροχέα. Κι αν ο παροχέας αυτός κλείσει, η αποφασίσει να ξεσκαρτάρει, τότε καταστρέφεται το θέμα.

Όσο για το search που αναφέρθηκε, πράγματι "χωλαίνει". Και είναι κρίμα καθώς είναι μία από τις χρησιμότερες λειτουργίες σε ένα φόρουμ.

Με το layout και τα χρώματα δεν έχω πρόβλημα. Υπάρχουν καλύτερα όπως και χειρότερα. Είναι θέμα συνήθειας.

Για το λογότυπο θα συμφωνήσω με τον Γενικό, συν του ότι το βρίσκω μια χαρά.

Συμφωνω απολυτα!

Reaction score
6
Γράφεις γράφεις γράφεις
Βγαλαμε παλι τα μάτια μας με το ολόκληρο κατεβατό που έγραψες.
Και το ρεζουμέ ποιο ηταν;

Νίκος Τσαρουχάς said:
- Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πάμε σε v-bulletin.
Πες το επιτέλους ..

Συμφωνώ. 8) :lol:

Reaction score
5
Παρακαλώ η συζήτηση να μην συνεχιστεί περί των θεμάτων του forum. Ας σεβαστούμε την αρχική ερώτηση του Ανδρέα.
Περί αισθητικής, χρηστικότητας, δυνατοτήτων κλπ του forum μόνο.

Ευχαριστώ

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
ak1s said:
Παρακαλώ η συζήτηση να μην συνεχιστεί περί των θεμάτων του forum. Ας σεβαστούμε την αρχική ερώτηση του Ανδρέα.
Περί αισθητικής, χρηστικότητας, δυνατοτήτων κλπ του forum μόνο.

Ευχαριστώ
συμφωνω απολυτα Ακη..απλα θεωρησα οτι αφορουσε εμενα το ποστ του HV...γι αυτο και απαντησα... :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επειδή το συγκεκριμένο thread το παρακολουθούν και οι άνθρωποι που μας υποστηρίζουν σε επίπεδο πλατφόρμας και hosting (και πρέπει και αυτοί να βγάλουν ένα συμπέρασμα), ξεχώρισα τις προτάσεις σας για θέματα που δεν αφορούν σε αυτά τα σημεία, φιάχνοντας ένα νέο θέμα.

Παρακαλώ να συνεχίσουμε εδώ μόνο με προτάσεις και απόψεις επί της λειτουργικότητας του site, της πλατφόρμας κλπ.

Ευχαριστώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos