Τι πρεπει να αλλαξει για να γινει το AVSite περισσοτερο καλαισθητο?

Reaction score
1
Να θυμίσω ότι εάν αυτό που μας απασχολεί έχει να κάνει με την εμφάνιση, τότε ΔΕΝ χρειαζόμαστε αλλαγή πλατφόρμας. Υπάρχουν ήδη διαθέσιμα themes, μπορούμε να βρούμε ή να φτιάξουμε περισσότερα.

Η αλλαγή πλατφόρμας συνεπάγεται ότι ζητάμε λειτουργίες που το SMF δεν μας παρέχει, είτε σε επίπεδο χρήστη ή administration. Κάποιες από αυτές, πιθανώς, να γίνονται και με κάποια τροποποίηση (mod), διαθέσιμη ή μη.

Εάν φτιαχτεί μια λίστα με το τι ακριβώς ζητάμε, εγώ διατίθεμαι να ασχοληθώ με το SMF για να δούμε το κατά πόσο μπορούμε να το βελτιώσουμε. Είτε εικαστικά, είτε σε επίπεδο κώδικα.

Είναι κρίμα να παρασυρθούμε από τα της εμφάνισης, σε μια περιπέτειεα που μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες. Για παράδειγμα, το clubford που αναφέρθηκε, χρησιμοποιεί vBulletin όπως και το avsforum καθώς και το avforums. To ένα μας αρέσει, τα άλλα άστα να πάνε.

Reaction score
14
zoglair said:
Εάν φτιαχτεί μια λίστα με το τι ακριβώς ζητάμε, εγώ διατίθεμαι να ασχοληθώ με το SMF για να δούμε το κατά πόσο μπορούμε να το βελτιώσουμε. Είτε εικαστικά, είτε σε επίπεδο κώδικα.

Είναι κρίμα να παρασυρθούμε από τα της εμφάνισης, σε μια περιπέτειεα που μπορεί να μας βάλει σε μπελάδες. Για παράδειγμα, το clubford που αναφέρθηκε, χρησιμοποιεί vBulletin όπως και το avsforum καθώς και το avforums. To ένα μας αρέσει, τα άλλα άστα να πάνε.

Συμφωνώ. :wink:

Reaction score
5
Zoglair, το θέμα SEO όμως, δεν φτιάχνεται στο SMF. Έτσι λένε 150 κατασκευαστές πλυντηρίων τουλάχιστον. Ενώ το vbulletin γίνεται indexed, έχει και sitemap κλπ. Με το SMF, βγαίνουν κάτι forums με θέμα "ο υδραυλικός στην ζωή σας" με παραπάνω hits στο Google! (λέμε τώρα...) :lol:

Reaction score
14
Τόοοοοσο ανάγκη έχουμε το Google ή το Search Engine Optimization (για να καταλαβαίνουν όλοι);

Reaction score
5
Δεν είναι θέμα ανάγκης, είναι θέμα αρχής. Το να ψάχνει κάποιος στο Google π.χ. για έναν προβολέα που εμείς πρώτοι κάναμε review (ή και δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά ΚΑΝΑΜΕ), και να μην βρίσκει το θέμα, είναι γενικώτερο πρόβλημα. Ο σκοπός του forum είναι να βοηθάει αλλά και να προσελκύει νέο κόσμο που μπορεί και αυτός με την σειρά του να βοηθήσει.

Reaction score
298
ak1s said:
Το να ψάχνει κάποιος στο Google π.χ. για έναν προβολέα που εμείς πρώτοι κάναμε review (ή και δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά ΚΑΝΑΜΕ), και να μην βρίσκει το θέμα, είναι γενικώτερο πρόβλημα.
Aμήν!

Reaction score
1
Το θέμα του SEO οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι στη λίστα μας. Δεν ξέρω αν φτιάχνεται ή όχι αν δεν μελετήσω τον κώδικα. Η μάλλον, είμαι σίγουρος ότι φτιάχνεται, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Αν είναι να ξαναγράψω το SMF από τη αρχή, τότε θα προσπεράσω. Αν όμως είναι φτιαγμένο με βάση την κοινή λογική που λέει ότι δεν μπερδεύουμε business logic με presentation, και έχει καμμιά 50αριά html templates γι' αυτή τη δουλειά, τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Update:

Γράφοντας αυτό, σκέφτηκα "δεν το κατεβάζω να ξέρω τι μου γίνεται...". Σε ένα λεπτό είχα τελειώσει. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ok. Για περισσότερα, θέλει μελέτη. Ισχύει, λοιπόν, η πρότασή μου.

Reaction score
14
Χμμμ....δεν διαφωνώ....αλλά δεν συμφωνώ κιόλας.

Το googling δεν είναι το συνώνυμο του internet. Γνώμη μου.
Το να ψάχνει κάποιος ....κινέζος τo review στο google και σε παγκόσμιο επίπεδο και να μην μας
βρίσκει δεν πρέπει να μας απασχολεί.
Δεν κερδίζουμε τίποτα από αυτό το traffic και σε κανένα επίπεδο.
Όμως με το να ψάχνει κάποιος Έλληνας στο google και μάλιστα για αποτελέσματα στην Ελληνική.... είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα οδηγηθεί πολύ εύκολα στο AVsite.

Ή στο Avclub.
Επειδή ως ΜΜΕ (το internet) έχει σημαντικές διαφορές από τα "παραδοσιακά" στον τρόπο της
κατανάλωσης της πληροφορίας δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει ο "ανταγωνισμός".

Reaction score
298
preve said:
Όμως με το να ψάχνει κάποιος Έλληνας στο google και μάλιστα για αποτελέσματα στην Ελληνική.... είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα οδηγηθεί πολύ εύκολα στο AVsite.
Δεν ξέρω αν το δοκίμασες, αλλά σε μένα το Google έβγαλε ένα σωρό αποτελέσματα από εταιρείες και καταστήματα και το μόνο σχετικό αποτέλεσμα στην πρώτη σελίδα ήταν το avmentor - σε σχετικά χαμηλή θέση.

Reaction score
14
Όχι δεν το δοκίμασα.

Το Google στην ουσία δημοπραττεί τις "θέσεις" εμφάνισης.
Για αυτό μάλλον σου έβγαλε πρώτα "εταιρείες" (διαφημιζόμενους πιθανότατα) και κατόπιν το Avmentor.

Ειλικρινά δεν είμαι καθόλου αντίθετος με τον SE optimized κώδικα σε ένα site.
Απλά δεν πιστεύω το ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί.
Ειδικά όταν ένας "εκδότης" καλείται να πάρει μια απόφαση και στην ουσία αλλάζοντας πλατφόρμα
(ίσως για αυτό και μόνο τον λόγο) να αναιρέσει κάτι που ήδη "λειτουργεί."

Reaction score
1
Ας μην αναλωθούμε στη συζήτηση του κατά πόσον το SEO είναι σημαντικό.

Εξ' άλλου, αυτό είναι κάτι που αφορά τον ιδιοκτήτη και όχι τα μέλη.

Reaction score
5
preve said:
Όχι δεν το δοκίμασα.
Το Google στην ουσία δημοπραττεί τις "θέσεις" εμφάνισης.
Για αυτό μάλλον σου έβγαλε πρώτα "εταιρείες" (διαφημιζόμενους πιθανότατα) και κατόπιν το Avmentor
Preve, δεν συμβαίνει αυτό, πέραν του Adwords. Δεξιά και πάνω από τα search results, αγοράζεις. Μέσα στα search results φτύνεις αίμα για να ανέβεις. Και αν...
Αν ήταν διαφορετικά, θα πλήρωναν όλοι για να ανέβουν στην πρώτη σελίδα, και θα έχανε την ουσία της η μηχανή. Θα ήταν διαφημιστική φυλλάδα.
Δικές μου καμπάνιες στο Adwords δεν είχαν ανέβει στο κυρίως search, γιατί απλά τα sites δεν ήταν SEO-friendly (δεν τα είχα φτιάξει εγώ ;))

Reaction score
5
Είπαμε...projectors, hdtv, audio, θέματα του forum, όχι άσχετα. Η "Δίχως Όρια" μπορεί να εξαιρεθεί από το SEO! :lol:

Reaction score
298
Ή, αν γίνεται, να οδηγεί κατευθείαν στο αντίστοιχο προφίλ, π.χ. "Pink Betty" > ROSE 8)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.031
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos