Το καλύτερο Cd player όλων των εποχών???

Reaction score
3.606
Το Sony το 50άρι ή το Sony το Playstation 1, Παίζεται ακόμη ποιο είναι τελικά το καλύτερο.

Σε πολλά φορουμς γίνεται χοντρή κόντρα με αυτό το θέμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το Sony το 50άρι ή το Sony το Playstation 1, Παίζεται ακόμη ποιο είναι τελικά το καλύτερο.

Σε πολλά φορουμς γίνεται χοντρή κόντρα με αυτό το θέμα.
Καλά μας κοροϊδεύεις?
Εκείνο του praktiker δεν είπαμε...? :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
25.714
ρητορικη ερωτηξης:
ποσο καλυτερο μπορει να ειναι το naim αυτο απο ενα esoteric ?
μη γελατε ρε!

Reaction score
2
Με ολο τον σεβασμο στον kostas δεν ισχυει οτι τα naim παιζουν καλα μονο με naim.Φυσικα ταιριαζουν απολυτα οπως αλλωστε ολα τα μηχανηματα μιας εταιριας αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν παιζουν καλα και με αλλα μηχανηματα αλλων εταιριων.

Reaction score
3.606
Παιδία το CD της NAIM είναι πολύ φτηνότερο από τον Ελληνικό ενισχυτή της Υψιλον, τον single ended με τα δύο στάδια οδήγησης.

Μήπως είναι η ευκαιρία στο HiEnd ?

Reaction score
1.380
Με ολο τον σεβασμο στον kostas δεν ισχυει οτι τα naim παιζουν καλα μονο με naim.Φυσικα ταιριαζουν απολυτα οπως αλλωστε ολα τα μηχανηματα μιας εταιριας αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν παιζουν καλα και με αλλα μηχανηματα αλλων εταιριων.
Δεν αμφιβαλω. Αλλωστε τα δουλευεις και τα ξερεις καλυτερα. Εγω το εισαγωγικο Naim συστημα με Τriangle που ειχα ακουσει, μου αρεσε αρκετα. Η πολιτικη της ομως με εκνευριζει. Το προβλημα matching που εχουν τα Naim με διαφορα καλωδια και το να δινεις 1000 ευρω και να μην σου παρεχουν ψηφιακη εξοδο. Δηλαδη αν ειχα Naim CDP θα επρεπε να βαλω το κινεζικο DVD που εχω (των 50 ευρο) για να παρω ψηφιακο σημα και να γραψω ενα CD. Επισης ασχετο, αλλα μου τι δινει και το κολλημα που εχουν οι Αγγλοι με τα Naim. Αν τσεκαρεις αγγλικο forum, θα νομιζεις οτι υπαρχει μια εταιρεια (Naim) που παραγει ενισχυτικα και φηφιακα και μια εταιρεια (Linn) που παραγει πικαπ!!!

Reaction score
2
Δεν εχεις αδικο ως προς τις επιλογες και τις εμμονες της naim στις συνδεσεις με ειδικα καλωδια και βυσματα τυπου din.Ομως θεωρουν οτι τα μηχανηματα τους δεν εχουν αναγκη απο εξωτερικα d.a.c ισως και αυτος ειναι ο λογος που δεν εχουν ψηφιακη εξοδο.Ομως παραυτα ειναι πραγματικα εξαιρετικα μηχανηματα που τιμουν απο ολες τις αποψεις την μουσικη και προσωπικα τα θεωρω κορυφαια ανεξαρτητου κοστους.Επισης εχεις δικιο και στο κολλημα των Αγγλων με αυτα αλλα γενικα οι Αγγλοι σαν λαος ειναι αρκετα ιδιορυθμοι, ομως ξερουν απο μουσικη.....

Reaction score
498
Ρε παιδιά δεν θέλω να γίνω ο συνήγορος του διαβόλου. Κι εγώ τα θεωρώ του θανατά

υπερτιμημένα τα προιόντα της εν λόγω εταιρίας εκτός από τα εισαγωγικά της

μοντέλλα. Η ιστορική αυτή εταιρία όμως έχει αν μη τι άλλο άποψη δική της για τον

ήχο.

Ο κύριος Μιχαήλος δουλεύει στην αντιπροσωπεία.Ας μην τον φέρνουμε σε δύσκολη

θέση.

Συγνώμη Κώστα αλλά τί σχέση έχει ο KIS σε αυτό το thread? Εχεις δει κανένα

σοβαρά ανταγωνιστικό προιόν που να έρχεται από Ιαπωνία χωρίς να είναι ακριβό?

Ελάχιστες εξαιρέσεις.Τα φτηνά ποτέ δεν είχανε σοβαρό ήχο κατά την γνώμη μου σε

λογικές τιμές. Και ο KIS ότι και να είναι δεν έχω ακούσει και κανένα υπερμηχάνημα

σε αυτά που βάζει την υπογραφή του, ηχητικά τουλάχιστον. :wink: Προσωπική

άποψη πάντα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.159
Λοιπόν, να εξηγηθώ, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν έχω τίποτα με τον κύριο Μιχαήλο, και ούτε, βεβαίως, θέλησα να τον φέρνω σε δύσκολη θέση. Απλώς, το γεγονός ότι η Naim, με όλη την Ιστορική διαδρομή που έχει να επιδείξει έως σήμερα, χρησιμοποιεί βύσματα BNC και DIN, εκ των οποίων τα δεύτερα από κατασκευής δεν συνάδουν με την ηχητική ποιότητα των προϊόντων της, όντας υποδεέστερα ακόμη και από το κλασικό ομοαξονικό RCA, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως αυτό το βύσμα είναι ένα καλό βύσμα, ούτε βεβαίως -το σημαντικότερο- ότι οι άνθρωποί της ξέρουν περισσότερο από μουσική, σε σχέση με κάποιους άλλους. Ρε παιδιά, νισάφι πια με αυτή την καραμέλα.

Για να κατασκευάσει κάποιος μια σωστή συσκευή, ΔΕΝ χρειάζεται να είναι ούτε καλός μουσικός, ούτε γνώστης της μουσικής. Δεν χρειάζεται καν να ξέρει από μουσική. Χρειάζεται απλώς να είναι υγιής (κυρίως στα αυτιά του), και να έχει γνώσεις και ανοικτό μυαλό, δηλαδή να είναι καλός μηχανικός. Εξ άλλου, μια συσκευή όπως η περί ης ο λόγος, ΔΕΝ προορίζεται μόνον για την αναπαραγωγή μουσικών φθόγγων, αλλά οποιουδήποτε ήχου, από το βήξιμο ενός ακροατή, έως τα ηλεκτρικά δισκοπρίονα των Einsturzente Neubauten. Οι συσκευές Audio δεν αναπαράγουν μουσική. Αναπαράγουν ΗΧΟΥΣ. Αυτό και μόνον η αντικειμενική πραγματικότητα.

Ανέφερα τον Ken Ishiwata ως παράδειγμα, μιας και πρόκειται για έναν μηχανικό που ΔΕΝ χρησιμοποιεί ούτε BNC, ούτε DIN, ούτε ο,τιδήποτε άλλο περίεργο και ασύμβατο με το mainstream της βιομηχανίας καταναλωτικών ηλεκτρονικών, όπως κάνουν αυτοί οι περίεργοι τύποι της Naim. Παρά αυτό το γεγονός, ΒΕΒΑΙΩΣ, ο KIS είναι ένας πολύ καλός μηχανικός, και αυτό το έχει αποδείξει. Και οι καλοί μηχανικοί φαίνονται στα δύσκολα. Και τα δύσκολα είναι αυτά που υλοποιούνται υπό το πρίσμα του cost effectiveness. Η υλοποίηση ενός CD player με τελική λιανική τιμή δεκατέσσερις χιλιάδες στερλίνες, είναι το μόνο εύκολο. (Για πείτε μου, για παράδειγμα, ποιό είναι το CIF price του chip set, ή του μηχανισμού οδήγησης αυτού του player). Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καλός μηχανικός, για να υλοποιήσει ένα τόσο ακριβό προϊόν.

Και για να μην μείνουμε μόνο στα λόγια, ο μπαμπάς του Χρήστου πρότεινε κάτι. Βάλτε, λοιπόν, ένα Marantz CD-17 και αυτό εδώ το Naim πίσω από μια κουρτίνα, να δείτε πόσα απίδια βάνει ο σάκκος, ποιός είναι καλός μηχανικός, ποιός ξέρει από μουσική, κ.ο.κ.
Άντε, μπονζούρ και καλή εβδομάδα...

Reaction score
3.606
Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα Κόγια.
Ο Κen δεν θα είχε πρόβλημα να φτιάξει ένα CDP με 10.000 Ευρώ. Τροποποίησε όμως μερικά CDP των 500 Ευρώ και πούλησε η Marantz εκατομμύρια 63 KIS και 17 KIS σε όλο τον κόσμο.
Να μην ξεχνάτε ορισμένοι ότι ένα από τα καλύτερα players που έπαιξαν στην τυφλή ακρόαση που έγινε στην Stepcom ήταν το δικό μου το Marantz 63KIS, που έπαιζε σαν transport.
Αυτό το player ακόμα και μετά από 8 χρόνια συνεχίζει να παίζει και να ακούγεται σωστά.
Πρέπει να έχει στο κοντερ του πάνω από 20.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας με τον ίδιο μηχανισμό στο στρανσπορτ. Αν ποτέ μου χαλάσει θα τον αλλάξω με 80 Ευρώ και θα συνεχίσει να πάιζει για άλλα δέκα χρόνια. Σιγά μην πάρω άλλο player. Δεν σφάξανε.

Reaction score
498
Εντάξει Κώστα, με κάλυψες. Δεν διαφωνούμε.

Πατέρα, το Μπέρυ έκανε την διαφορά και το ξέρεις. Οχι η υπογραφή... :wink:

Σου θίξαμε τον KIS, χαχαχα. :p :p :p

Τεράστιοι άντρες...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ο KSI μπορεί να είναι σπουδαίος σχεδιαστής ηχομηχανών, αλλά έχει απαίσιο γούστο στο ντύσιμο...

Παλιότερα είχα ξετρυπώσει κάτι photo με λαχανί και μωβ σακάκια που θα τα ζήλευε και ο Φλωρινιώτης...

Reaction score
2
Καλημερα.Καταρχας δεν με εφερε κανεις σε δυσκολη θεση λογω αντιπροσωπειας.Αλλωστε εδω γραφω καθαρα φιλικα και λιγοτερο επαγγελματικα.Ο καθενας εχει φυσικα την αποψη του η οποια ειναι απολυτως σεβαστη.Οσο αφορα το kis ενδεχομενως να ειναι πολυ καλο player (αν και ποτε δεν πολυσυμπαθησα το63 στο δικο μου συστημα ) οπως το naim η οποιοδηποτε αλλο μηχανημα.Τωρα για το τι ζητανε δεν νομιζω μονο η naim οτι βγαζει ακριβα προιοντα.Υπαρχουν απειροι κατασκευαστες που ζητουν υπερογκα ποσα για μηχανακια και μη μου πειτε οτι τα εξαρτηματα τους κοστιζουν τοσο.Και για να μην παρεξηγηθω σαν καταστημα φερνω διαφορες μαρκες μηχανηματων(μαζι με διαφορα μετ/μενα) και εχω κανει μαζι με φιλους και γνωστους παμπολα τυφλα τεστ.Τα naim λοιπον ειχαν παντα μια θεση στην κορυφη ανεξαρτητους χρηματων.Λεω δηλαδη οτι δεν μου αρεσουν τοσο ολα τα μηχανηματα που φερνω αλλα μερικα λιγοτερο και μερικα περρισοτερο.Τα naim ειλικρινα τα υποστηριζω γιατι τα θεωρω κορυφαια.Τελος θα μου αρεσε ενα τυφλο τεστ αναμεσα σε marantz και naim.Tι θα λεγατε να το κανονιζαμε στο μαγαζι μου?

Reaction score
3.606
Πολύ ενδιαφερουσα πρόταση. Αρκεί να βρεθεί ένα κανονικό Marantz 17 ή 63 KIS. To δικό μου δεν ξαναβγαίνει από το rack. Εκανε αρκετές βόλτες τελευταία μαζί με το Behringer (Νο 19).

Εχω όμως να προτείνω και μία κόντρα ανάμεσα στο Primare 30 και στο Naim. Το Primare βγήκε πρώτο στο blind test της Stepcom.

Από ηχεία θα χρειαστούμε κι ένα ζευγάρι αχρωμάτιστα ενεργά monitors, για να μην ασχοληθούμε σε αυτή τη φάση με ενισχυτές.
Θα προτιμούσα κάποιο ενεργό της ATC.

Εγώ πάντως είμαι μέσα. Θα βοηθήσω και στο στήσιμο, χωρίς να συμμετέχω βέβαια στη ψηφοφορία.

Reaction score
2
Λοιπον σιγουρα θα χρειαστουμε ενα kis.Για primare υπαρχουν στο μαγαζι.Για ηχεια θα ελεγα τα audiphysic virgo ή scorpio που κατεβαινουν και χαμηλα.Ελευθερες ημερες Σαββατο και Κυριακη.Επειδη το καταστημα δεν ειναι και τοσο μεγαλο(60τμ) θα παρακαλουσα να υπαρξει συγκεκριμενος αριθμος ατομων ή να χωριστουμε καπως σε ομαδες για να εξυπηρετηθουμε και καλυτερα.Για κανονιστε το ρε παιδια επειδη δυστυχως δεν γνωριζω καποιον απο εσας προσωπικα.Μπορουμε να επικοινωνισουμε στο 2105066320 απο το απογευμα και μετα που θα ειμαι στο μαγαζι.Ευκαιρια λοιπον να σας γνωρισω.Αναμενω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound