Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Σας ενημερώνω, ότι έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις στους Κανονισμούς Λειτουργίας. Μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Επίσης από σήμερα, ισχύουν νέα επίπεδα infractions, τα οποία είναι στην διάθεση όλων των συντονιστών. Παρακάτω θα δείτε όλα τα διαθέσιμα levels με το αντίστοιχο point system, την διάρκεια ισχύς των σε ημέρες καθώς και τα επίπεδα αυτόματου ban που θα προκύπτουν από την συγκέντρωση βαθμών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ δίκαιο σύστημα. Επίσης πιστεύουμε ότι είναι και εξαιρετικά δημοκρατικό. Είμαστε από τα ελάχιστα sites στο διαδίκτυο και ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα, όπου στο σύστημα αυτό συμμετέχει ολόκληρη η συντονιστική ομάδα. Και η συντονιστική ομάδα του AVSite ούτε λίγο ούτε πολύ αποτελείται από 46 ανθρώπους. Έτσι οι αποφάσεις στο AVSite δεν είναι μόνον της Δ.Ο. (δηλαδή δύο προσώπων), αλλά μιας πολύ μεγάλης ομάδας χρηστών...

^Title | Points | Expires
Off-topic | 1 | 2
Chatting (μετατροπή topic σε chat) | 2 | 4
Διαφημιστική προβολή (άνευ αδείας) | 3 | 4
Ανάρμοστο περιεχόμενο (PLAS) | 4 | 7
Αντιαισθητικό μήνυμα (fonts,colors,smiles,κλπ) | 5 | 7
Χαρακτηρισμός/Ύβρις VIP | 6 | 7
Baiting,Trolling (με σκοπό flaming/αποδιοργάνωση) | 7 | 15
Χαρακτηρισμός/Ύβρις Μέλους | 8 | 15
Spamming (συνήθης πρακτική off-topic) | 9 | 15
Παράνομο περιεχόμενο (PLAS) | 10 | 15
Μη συμμόρφωση προς συστάσεις/υποδείξεις | 20 | 30
Χαρακτηρισμός/Ύβρις Συντονιστή | 40 | 40
Χαρακτηρισμός/Ύβρις Διαχειριστή | 40 | 40
Διπλοεγγραφή με δόλο | 60 | 60
Εχθρική ενέργεια κατά του forum | 120 | never
Σημ.: PLAS = Post Link Avatar Signature

^Points | Days
10 | 1
20 | 3
40 | 7
60 | 15
100 | 30
120 | permanent

...

Reaction score
1.844
Απάντηση: Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

Σε γενικές γραμμές καλό το βρίσκω.
Για τις ελαφρές ποινές καλό είναι να υπάρξει μια περίοδος χάριτος (5-6 μέρες χωρίς τις αργίες) ώστε να γίνει κατανοητό τι ακριβώς βεβαιώνει παράβαση. :121:

Και μια και φρεσκάρισα τους Κανόνες Λειτουργίας να τονίσω αυτό:
Όταν απαντάμε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφερόμαστε ή και καθόλου.
που πολύ συχνά δεν τηρείται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Re: Απάντηση: Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

Σε γενικές γραμμές καλό το βρίσκω.
Για τις ελαφρές ποινές καλό είναι να υπάρξει μια περίοδος χάριτος (5-6 μέρες χωρίς τις αργίες) ώστε να γίνει κατανοητό τι ακριβώς βεβαιώνει παράβαση. :121:
Don't worry. Tα infractions λειτουργούν και μόνο ως warnings δηλαδή χωρίς την απόδοση βαθμών.

...

Reaction score
14
κάτι σαν τα bookings δηλαδή των εγγλέζων σοβαρών διαιτητων...

μπράβο πολύ καλη κίνηση, καλή νέα αρχή.

Reaction score
1
Απάντηση: Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

Off-topic
Chatting (μετατροπή topic σε chat)
Ωχ μαυρο φιδι που μας εφαγε!:121:

Reaction score
1.213
Nα ρωτησω και εγω κατι.Πχ...

1.Οι βαθμοι για το off topic για το spamming , και το chatting ειναι ανα ποστ , ανα thread ,ανα ημερα , ανα τι ?

2.Ισχυουν για ολες τις κατηγοριες ? Ακομα και για την κατηγορια γενικης θεματολογιας ?

3.Ποιος θα κρινει ακριβως τι ειναι οff topic τι chatting και τι spamming σε γενικα θεματα, και κυριως θεματα χιουμοριστικα απο τα οποια κατακλυζεται η ΔΟΘ (σε περιπτωση που αυτα ισχυουν και για τη ΔΟΘ ) ?

4.Ισχυουν οι ιδιες ποινες (και τα ban ) και για τους διαχειριστες ?

5.Επισης τι ακριβως σημαινει αναρμοστο και ρατσιστικο περιεχομενο ? Ποιος το κρινει αυτο ?

Αυτα προς το παρον..γιατι μολις γυρισα απο εξω..δεν ειμαι και σε φορμα..ειπα να ριξω απλως μια ματια..πριν δω κανα dvd..προ υπνου..:204:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Τροποποίηση κανονισμών και νέο σύστημα infractions...

κάτι σαν τα bookings δηλαδή των εγγλέζων σοβαρών διαιτητων...
Dear, oh dear, this has to go down to my little book! :114:

Μα ώρες-ώρες παραγίνεται το κακό. Όποιος διαβάσει σε μερικά θέματα τα τελευταία 10 μηνύματα, είναι αδύνατον να μαντέψει τον τίτλο. :416:

Reaction score
4
Τι είναι infraction? :143:

Eμένα δέν μου αρέσουν όλες αυτές οι ποινές.
Απο την άλλη όμως, όταν υπάρχουν και μέλη που δέν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα, που αρχίζει η πλάκα και που αυτή πρέπει να σταματήσει, τότε καλώς υπάρχουν.

Με λίγα λόγια συμφωνώ με το σύστημα άν και το βρίσκω λίγο περίπλοκο.
Βασικά δεν έχω καταλάβει ακόμα δίπλα στα infractions τι είναι η παρένθεση. Δείχνει μεσα εκεί το σύνολο των infraction?
Και ποιά η διαφορά του 1/0 infractions απο το 0/1 infraction ?

Βασικά μακάρι να μην υπήρχαν όλα αυτά τα ''χαζα'' και να μπορούσαμε απο μονοι μας να κουμαντάρουμε τους εαυτούς μας.
Να μήν χρειαζόντουσαν οι ''μπαμπούλες'' για να ρίχνουν infractions.

Τα ξέρω τα παιδιά και πιστέψτε με δέν τους είναι και ότι πιο ευχάριστο να ρίχνουν ποινές. Η να νιώθουν μπαμπούλες.
Τους φέρνουμε σε πολύ δύσκολη θέση όταν τους αναγκάζουμε να μας μπανάρουν η να μας ρίξουν infraction.

Ας τους βγάλουμε απο την δύσκολη θέση λοιπον.
Εγώ δεν θα ξεχνάω τα παπάκια μου για παραδειγμα. @@@@@ :116:

Reaction score
4
'Aραγε γιατί σε ένα forum να χρειάζονται τα infractions ?
Δέν μπορούμε όμορφα και ωραία να συζητάμε?
Τι κάνουμε εδω μέσα? Ήρθαμε και γίναμε μέλη για να ενημερωθούμε ή για να γίνουμε αρεστοί?

Άν υποθέσουμε το δεύτερο τότε λυπάμαι γιατί η ζωή είναι έξω και όχι μέσα σε ένα forum. Στις ζωές μας έξω ας αποδείξουμε τι αξίζουμε. Στις δουλειές μας. Στις ζωές μας έξω ας προσπαθήσουμε να γίνουμε αρεστοί.

Μέσα σε ένα forum τι νόημα έχει αλήθεια? Είναι η μοναξιά? Είναι η αντικοινωνική μας ζωή που δέν μας επιτρέπει την παρέα στον αληθινό κόσμο, και βγάζουμε τα αποθημένα μας πίσω απο μία οθόνη και πίσω απο ένα nick name?

Και εγώ ήρθα σε αντιπαράθεση με ένα μέλος και σας λέω οτι το μετάνιωσα.
Τι απόδειξα? Ότι εγώ ήμουν ο σωστός και ο άλλος λάθος?
Γιατί να με νοιάζει τι γράφει ο άλλος για το επαγγελμά μου? Η για την μόρφωση μου μέσα σε ένα forum?
Άν μου τα έλεγε όλα αυτά έξω στον πραγματικό κόσμο τότε ΝΑΙ. Θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί θα με είχε προσβάλει στον εργασιακό μου χώρο ή στην παρέα μου.

Τώρα εδω μέσα τι νόημα είχε? Γιατί να συζητάμε για τις δουλειές μας η για τα πιστεύω μας σε ένα τεχνικό forum.
Το δεύτερο το έχω κάνει και γω και κατάλαβα οτι ήταν λάθος. Γιατί η συζήτηση πάντα θα ξεφεύγει και θα οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Δέν χρειάζεται.

Ωραία η ΔΟΘ αλλα χάσαμε την ουσία.
Η ύπαρξη της ΔΟΘ δέν είναι για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας.
Μπορούμε εκεί να γράφουμε για θέματα εκτός ΑV και να κάνουμε την πλάκα μας.
Μέχρι εκεί όμως.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός και να μήν κούρασα. :116:

Reaction score
1.213
Μέσα σε ένα forum τι νόημα έχει αλήθεια? Είναι η μοναξιά? Είναι η αντικοινωνική μας ζωή που δέν μας επιτρέπει την παρέα στον αληθινό κόσμο, και βγάζουμε τα αποθημένα μας πίσω απο μία οθόνη και πίσω απο ένα nick name?

Και εγώ ήρθα σε αντιπαράθεση με ένα μέλος και σας λέω οτι το μετάνιωσα.
Τι απόδειξα? Ότι εγώ ήμουν ο σωστός και ο άλλος λάθος?
Γιατί να με νοιάζει τι γράφει ο άλλος για το επαγγελμά μου? Η για την μόρφωση μου μέσα σε ένα forum?
Άν μου τα έλεγε όλα αυτά έξω στον πραγματικό κόσμο τότε ΝΑΙ. Θα υπήρχε πρόβλημα. Γιατί θα με είχε προσβάλει στον εργασιακό μου χώρο ή στην παρέα μου.

Τώρα εδω μέσα τι νόημα είχε? Γιατί να συζητάμε για τις δουλειές μας η για τα πιστεύω μας σε ένα τεχνικό forum.
Το δεύτερο το έχω κάνει και γω και κατάλαβα οτι ήταν λάθος. Γιατί η συζήτηση πάντα θα ξεφεύγει και θα οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Δέν χρειάζεται.

Ωραία η ΔΟΘ αλλα χάσαμε την ουσία.
Η ύπαρξη της ΔΟΘ δέν είναι για να βγάζουμε τα εσώψυχά μας.
Μπορούμε εκεί να γράφουμε για θέματα εκτός ΑV και να κάνουμε την πλάκα μας.
Μέχρι εκεί όμως.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητός και να μήν κούρασα. :116:
Εχει κενα ο συλλογισμος σου...ξαναπερνα τον Σεμπτεβρη να ξαναδωσεις....:204::204::204:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Μελέτη, οι κανόνες και οι "παρατηρήσεις/ποινές", μπαίνουν για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία ενός site. Οι κανόνες τηρούνται και επιτηρούνται από την συντονιστική ομάδα. Αυτοί είναι που θα κρίνουν, θα ζυγίσουν κάθε κατάσταση και θα αποδώσουν αν χρειαστεί κάποια ποινή, όπως γίνεται και μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κάποια "ανώτερη δύναμη" που κρίνει τους πάντες. Είμαστε 50 άνθρωποι και οι αποφάσεις μας κρίνονται καθημερινά.

HCM, έχεις απόλυτο δίκιο. Το να χάνουμε το μέτρο σε κάποιες φάσεις είναι ανθρώπινο, το να το κάνουμε όμως κανόνα και όχι εξαίρεση είναι κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

...

Reaction score
1.213
Μελέτη, οι κανόνες και οι "παρατηρήσεις/ποινές", μπαίνουν για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία ενός site. Οι κανόνες τηρούνται και επιτηρούνται από την συντονιστική ομάδα. Αυτοί είναι που θα κρίνουν, θα ζυγίσουν κάθε κατάσταση και θα αποδώσουν αν χρειαστεί κάποια ποινή, όπως γίνεται και μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κάποια "ανώτερη δύναμη" που κρίνει τους πάντες. Είμαστε 50 άνθρωποι και οι αποφάσεις μας κρίνονται καθημερινά.

HCM, έχεις απόλυτο δίκιο. Το να χάνουμε το μέτρο σε κάποιες φάσεις είναι ανθρώπινο, το να το κάνουμε όμως κανόνα και όχι εξαίρεση είναι κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

...
Ναι ενταξει βρε Νικο...αλλα για να αποφευγονται φαινομενα του τυπου...γιατι εμενα και οχι αυτον...θα πρεπει αυτα να ισχυουν σε ΚΑΘΕ περιπτωση και για ΟΛΟΥΣ .Ποσο ευκολο ειναι να εφαρμοστουν αυτοι οι κανονισμοι στην ΔΟΘ ?

πΧ παραδειγμα (ανεξαρτητων προσωπων που συμμετεχουν)...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=49362

Ποιοι κανονισμοι νομιζεις οτι παραβιαζονται εδω ...και ποιες ποινες νομιζεις οτι πρεπει να δωθουν εδω ? Συμφωνα βεβαια με τους νεους κανονισμους...Καταρχην νομιζεις οτι πρεπει να δοθουν ποινες ? Ειναι off topic καποια ποστ ?Ειναι chatting ?Eιναι απλως η ουσια του φορουμ ?Τι ? Ειπα τυχαιο το παραδειγμα..μπορω να φερω αλλο..

Υ.Γ Απο την αλλη μην γινομαι σπαστικος..αμα ειναι..το βουλωνω..εχω και ενα στοιχημα να παιξω..:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Ξαναλέω. Οι κανόνες επιτηρούνται από την συντονιστική ομάδα κατά την δική τους κρίση. Δεν είναι άρθρα του ποινικού κώδικα που τηρούνται κατά γράμμα. Είναι οδηγίες διαχείρισης. Φυσικά αφορούν τους πάντες.

Δεν θέλουμε ένα αποστειρωμένο site. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του forum αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την υφή ενός ιντερνετικού καφενείου, στο οποίο όλοι περνάμε καλά. Φυσικά λοιπόν και θα γελάσουμε και θα κάνουμε πλάκα και chat κλπ. Δεν θα το κάνουμε παντού όμως, εις βάρος του χώρου που μας φιλοξενεί.

Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

...

Reaction score
4
Βρέ Μελέτη το γιατί σε εμένα και όχι σε αυτόν, μου θυμίζει πολύ παιδική στάση!

Και εγώ έφαγα infraction γιατί δεν έβαλα @ στην λέξη μ@λακία.
Ξέρω και γώ άλλα άτομα που το γράφουν χωρίς παπάκι και δεν τους έχει ρίξει ποτέ κανείς infraction.

Τι πρέπει να κάνω?
Να γίνω 12 χρονών και να πω αυτό που λές και εσύ? Γιατι σε εμένα και όχι στον άλλον? Θα ήμουν το λιγότερο αστείος.

Και τι έγινε άν μας ρίξουν infraction στο κάτω κάτω?
Τόσα προβλήματα έχουμε στις ζωές μας. Με τα infraction θα ασχοληθούμε?

Δέν πάνε και να με μπανιάρουνε :138:
Εγώ περνάω καλά εδω γιατί ΚΑΙ ενημερώνομαι ΚΑΙ θα πώ και κανα αστείο να γελάσω με τους φίλους μου.

Το AV Site δέν είχε ποτέ τέτοια ανάγκη, για να δημιουργησει infractions κτλ.
Τα μέλη αυξήθηκαν όμως, και είναι λογικό κάποια στιγμή να βάλεις και κάποιους όρους, κάποιες ποινές, για να προστατέψεις την ευάριθμη λειτουργία του.

Reaction score
1.213

Ξέρω και γώ άλλα άτομα που το γράφουν χωρίς παπάκι και δεν τους έχει ρίξει ποτέ κανείς infraction.

Τι πρέπει να κάνω?
Να γίνω 12 χρονών και να πω αυτό που λές και εσύ? Γιατι σε εμένα και όχι στον άλλον? Θα ήμουν το λιγότερο αστείος.

Και τι έγινε άν μας ρίξουν infraction στο κάτω κάτω?
Τόσο προβλήματα έχουμε στις ζωές μας. Με τα infraction θα ασχοληθούμε?

Δέν πάνε και να με μπανιάρουνε :138:
Εγώ περνάω καλά εδω γιατί ΚΑΙ ενημερώνομαι ΚΑΙ θα πώ και κανα αστείο να γελάσω με τους φίλους μου.

Το AV Site δέν είχε ποτέ τέτοια ανάγκη για να δημιουργησει infractions κτλ.
Τα μέλη αυξήθηκαν όμως και είναι λογικό κάποια στιγμή να βάλεις και κάποιους όρους και κάποιες ποινές, για να προστατέψεις την ευάριθμη λειτουργία του.
Το γιατι σε εμενα και οχι σε αυτον δεν ειναι παιδικο.Εκει βασιζεται ολος ο κοσμος...σε ενα φορουμ κολλησες εσυ ?

Οσο για το ..''ας μας banιαρουνε..ε και''...να σου πω την αληθεια ..(παρολο που εχουμε ολοι προσωπικη ζωη εξω απο το φορουμ)...δεν εχω συναντησει ποτε ανθρωπο σε φορουμ που τελικα να το δεχτει αδιαμαρτυρητα.Κοινως να εφαρμοσει ο ιδιος αυτο που λες...Εσυ ο ιδιος ειπες..''γιατι να μου την λενε για το επαγγελμα μου'' (μου, σου , του )...θα μπορουσες να πεις..ε και..θα κατσω να στεναχωρηθω για μερικες ιντερνικες περσονες ..ας λενε οτι θελουν..εχω και προσωπικη ζωη...δεν το ειπες ομως..!

Υ.Γ Αυτο που ειπες για το ''12 χρονων''..δεν ειναι προσβολη μελους ??? (κανονισμος..χμμ..ταδε ) :204::204:

Υ.Γ 2 Δεν κατεβαινεις μια τωρα κατω..να πιουμε κανα καφε...που μου ερχεσαι οποτε ναναι...:137:..ΣΚ ερχεται ο κοσμος...!!

Reaction score
4
I rest my case.
Ο Μελέτης δεν παιζεται. :116:
Τι παραπάνω να σου εξηγήσω? ότι και να πώ εσύ θα μας σκάσεις όλους !!!

Στο είπα οτι το μετάνιωσα που τσακώθηκα με ένα μέλος και δέν έδωσα τόπο στην οργή.
Απο εκεί και πέρα ο κάθε ένας κάνει ότι του καπνίσει.

Δέν έχω να γράψω κάτι αλλο στο θέμα. Το κουράζουμε πάλι χωρίς αιτία.

Αυτα.

Reaction score
2

Τι πρέπει να κάνω?
Αμα ο ανθρωπος σκεφτεται... Τα ρεστα μου @ HCM :respect:

Reaction score
1
Εξαιρετικά χρήσιμο και επιβεβλημένο το "συμμάζεμα" τόσο στους κανόνες λειτουργίας του forum όσο και στα infraction levels.

Είμαι μάλιστα από αυτούς που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί δημόσια στην ύπαρξη και λειτουργία τέτοιων κανόνων.
Κανόνων οι οποίοι να είναι σαφείς, αντικειμενικοί, κατανοητοί από όλους και κυρίως εφαρμόσιμοι σε όλους!

Ωστόσο θα ήθελα να διατυπώσω έναν μικρό προβληματισμό:
Θεωρώ ότι όλα παραπάνω μέτρα έχουν εφαρμογή σε ολόκληρη τη θεματολογία του forum εκτός της Δ.Ο.Θ.

Δεδομένου ότι η Δ.Ο.Θ. τόσο από τον τίτλο της αλλά όσο και κυρίως από τη φύση της ως κατηγορία έχει το σκοπό του social networking -με ό,τι αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς συνεπάγεται- εγώ τελικά βλέπω δύο εναλλακτικές:
1. ή θα πρέπει να χάσει/ αλλάξει/ μεταβάλει το χαρακτήρα της, άρα δεν θα είναι Δ.Ο.Θ. όπως το ακρωνύμιο την περιγράφει,
2. ή θα πρέπει να αποφασιστεί ότι θα είναι επιβεβλημένο να έχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης και εποπτίας (ίσως παράλληλο αλλά σίγουρα εκτός του στενού ορισμού των κανόνων ή infraction levels που ορίστηκαν) από τους mods/super mods/Δ.Ο. για να κρατιέται σε εντός πλαισίων. Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε τα "περί καλογερικής"...

Αλλιώς προβλέπω ότι όλη η προσπάθεια θα τεθεί αργά ή γρήγορα από κάποιο μέλος (νέο ή παλαιότερο, φίλο ή εχθρό, ενοχλητικό ή ευχάριστο, απλό χρήστη ή υπεύθυνο για το forum) σε αμφισβήτηση, κάτι που σαφώς κανείς δεν το επιθυμεί.

Ήδη ο Mελέτης έβαλε πολύ σωστά ένα προβληματισμό, ο οποίος δυστυχώς από ό,τι φαίνεται θα πρέπει κάθε φορά να αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση.
Οπότε εκ των πραγμάτων γίνεται αντιληπτό ότι ο κανόνας πιθανόν θα εφαρμόζεται "κατά το δοκούν"!
Άρα...???

Δυστυχώς, αντιλαμβάνομαι προσωπικά και θεωρώ ότι καταλαβαίνετε και εσείς πως είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να βάλεις κανόνες σε κάτι από από τη γέννησή του είναι άναρχο!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Πολύ ωραία όλα αυτά Στέφανε, αλλά έχουν ήδη απαντηθεί.
Νομίζω ότι η κρίση και η συνεργασία 50 ανθρώπων αρκεί για να λειτουργήσει ένα φόρουμ, μαζί με κατηγορία ΔΟΘ. Ξαναλέω, μην περιμένετε τις 12 εντολές και τις αντίστοιχες ποινές σε περίπτωση ακόμη και της ελάχιστης απόκλισης. Τίποτα όμως δεν είναι άναρχο.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η συμμετοχή τους εδώ, σημαίνει αποδοχή των κανονισμών αλλά και αποδοχή των ανθρώπων που τους επιτηρούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι είναι στο απυρόβλητο, αλλά ούτε ότι κάθε απόφαση θα μπαίνει το μικροσκόπιο.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.631
Members
38.474
Νεότερο μέλος
NIKCOLOR