Υπερθέρμανση ενισχυτη

Reaction score
5.624
Αυτο που σου εδειξαν το τοποθετεις αναποδα δηλαδη να βγαζει αερα προς τα πανω στην επανω πλευρα του ενισχυτη.
Εναλλακτικα αλλα ακριβοτερα
https://www.e-shop.gr/bitfenix-spectre-pro-230mm-fan-green-led-white-p-PER.641124
η καποιον απο αυτους

Reaction score
29.630
Το πάτωμα του 717 δεν είναι κλειστό . Κάτω από τις ψύκτρες υπάρχουν αντίστοιχου μεγέθους τρύπες όπως το κανάλι που έχει στην μέση η ψύκτρα.
Μόνο κάτω από τις ψύκτρες.
Δεν τίθεται θέμα υπεροδήγησης.
Απλά εάν έπαιζε μία ζεστή μέρα για αρκετό διάστημα τσίτα λογικό είναι να ζεσταθεί . Εχει και λίγο τσιμπημένο ρεύμα ηρεμίας και voila.
Ενα σετ ανεμιστηράκια που θα τραβάνε τον ζεστό αέρα προς τα πάνω , θα κάνει δουλειά.

TGD

Reaction score
10.597
Δεν θα βόλευε ένα σετ ανεμιστηράκια που να σπρώχνει από κάτω; Είναι καλύτερο θερμικά το από πάνω ή απλά ευκολότερο στην τοποθέτηση;

ika

News
Reaction score
16.764
Δεν θα βόλευε ένα σετ ανεμιστηράκια που να σπρώχνει από κάτω; Είναι καλύτερο θερμικά το από πάνω ή απλά ευκολότερο στην τοποθέτηση;
Νομίζω μόνο πρακτική διαφορά έχει το πάνω. Η ροή θα είναι η ίδια.
Θα υπάρχει επαρκές διάστημα από κάτω γιά να μπουν τα ανεμιστηράκια και κενό για να μπορούν να ρουφάνε αέρα?

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.029
Πολύ σωστά. Επίσης, η παρουσία ανεμιστήρων στο επάνω μέρος εμποδίζει τα βάρβαρα χέρια να σκεπάσουν τον ενισχυτή με διάφορα εργόχειρα, κάνοντάς του τη ζωή εφιαλτική. (Εκτός αν το κέντημα είναι high end)...

ika

News
Reaction score
16.764
Πολύ σωστά. Επίσης, η παρουσία ανεμιστήρων στο επάνω μέρος εμποδίζει τα βάρβαρα χέρια να σκεπάσουν τον ενισχυτή με διάφορα εργόχειρα, κάνοντάς του τη ζωή εφιαλτική. (Εκτός αν το κέντημα είναι high end)...
Προστατεύουν και από το κακό μάτι αν καλύπτουν πλήρως την συσκευή.

Reaction score
5.624
Η φυσικη ροη των θερμων ρευματων αερα ειναι προς τα επανω, οπου και να τοποθετησεις τον ανεμιστηρα παραλληλα με την φυσικη επιταχυνεις και αυξανεις την ροη(απο το παθητικο συστημα)και ετσι ψυχεται καλυτερα η συσκευη.

Reaction score
94
Αυτό πιστεύω και εγώ το σωστό είναι από κάτω
Κάτι ανάλογο με τα cooling pad των laptop

Reaction score
5.624
Πρεπει να κανεις πατεντα γιατι πρωτον οι βασεις των laptop ειναι μικρες και ο ενισχυτης περισευει και θα ειναι στον αερα και θελει λιγο προσοχη για να μπορει ο ανεμιστηρας να τραβαει αρκετο αερα και να τροφοδοτει την συσκευη. Απο πανω δεν εχεις τετοια θεματα βαζεις τον ανεμιστηρα να στελνει αερα προς τα πανω και τελειωσες.

Reaction score
94
Δηλαδή ηλεκτρική παρέμβαση δεν γίνεται για να αποφύγεις όλα αυτά σωστά ?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.473
Ένας έλεγχος από τεχνικό επιβάλλεται κατά την γνώμη μου.
Από εκεί και πέρα βλέπεις!
Η τοποθέτηση ανεμιστήρα σε τέτοιο μηχάνημα, μου φαίνεται άκυρη!

ika

News
Reaction score
16.764
Μα με τα εξωτερικά ανεμιστηράκια δεν κάνεις κάποια παρέμβαση στον ενισχυτή. Και είναι φτηνή βοήθεια ψύξης.
Αν ο 717 δεν έχει ρυθμιστεί σωστά είναι άλλο θέμα.

Last edited:

Reaction score
5.624
Ο ενισχυτης σου ,οπως και οι περισσοτεροι ενισχυτες σχεδιαστικαν για να δουλευουν παθητικα. Στην Ελλαδα που το κλίμα ειναι ζεστο ειναι λογικο να συμβαινει κατι τετοιο,και εσυ προσπαθεις με τον ποιο ανωδυνο τροπο(ανεμιστηρας και τροφοδοτικο)να βοηθησεις αυτη την κατασταση. Το ηλεκτρικη παρεμβαση τι χρηση εχει; Επισης απο την στιγμη που περασε απο τον Σακη ο ενισχυτης τι αλλο να κανεις; Μαλλον οταν ανεβαζεις το volume κοντα στην μεση οπως ειπες να κλεινεις το loudness;

gid

Reaction score
10.174
Στα λαπτοπ το βάζουν από κάτω γιατί το λαπτοπ είναι ανασηκωμένο πάνω σε κεκλιμένη βάση, οπότε το φαν έχει χώρο από κάτω του να τραβήξει αέρα και να τον στείλει προς το πάνω προς τη συσκευή.

Εσύ αντίθετα αν το βάλεις από κάτω το φαν θα βρίσκεται ακριβώς πάνω στο έπιπλο, από πού θα τραβήξει αέρα για να τον στείλει προς τα πάνω; Θα πνίγεται από την επιφάνεια του επίπλου.

Βάλε το φαν από πάνω όπως σου λένε όλοι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv