Υψηλή πιστότης...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να με συγχωρείτε ρε παιδιά αλλά με φιλοσοφίες και προσωπικές εκτιμήσεις hi fi δεν γίνεται. Τι μπλέκετε την μουσική, τις ηλικίες... σε λίγο θα μιλάμε για τι χρώμα σώβρακο φοράει ο ακροατής...

Τα πράγματα στο audio είναι πιο απλά.
Τα ηχειάκια της φωτογραφίας δεν μπορούν να παίξουν σοβαρά κάτω από ένα συγκεκριμένο συχνοτικό όριο, ενώ δεν μπορούν να παίξουν καθόλου κάτω από ένα άλλο. Αυτό δεν είναι θέμα φιλοσοφίας ή υποκειμενικών εκτιμήσεων, είναι η ωμή πραγματικότητα. Το να αρέσει σε κάποιον αυτός ο ήχος είναι γούστο του και καπέλο του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Μην προσπαθείτε λοιπόν να μεταφέρετε μια κουβέντα που αφορά τεχνολογία, audio - hi fi, σε κουβέντα περί ανέμων και υδάτων. Πιο λογικό θα ήταν να δεχτεί κάποιος ότι γουστάρει ένα σύστημα με αδυναμίες, ότι γνωρίζει πως δεν είναι σωστό αλλά δεν το αλλάζει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, παρά να εφευρίσκει δικαιολογίες και προσωπικές φιλοσοφικές αναζητήσεις στον ήχο και να προσπαθεί να το περάσει σαν κάποια ψαγμένη "άποψη". Μεγάλα παιδιά είμαστε και υποτίθεται ότι ασχολούμαστε με το high fidelity (ούτε με την σύνθεση, ούτε με την ποίηση, ούτε με την κριτική έργων τέχνης). Όλα τα υπόλοιπα τι τα θελέτε;

...

Reaction score
2.248
Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

.........
Τι σχεση εχει ομως το ν ακους και να αγαπας την μουσικη σου μ αυτο που ονομαζουμε υψηλη πιστοτητα. Και τι σχεση εχει επισης η υψηλη πιστοτητα με τα νουμερα που αναφερονται οσο αφορα την αξια των μηχανηματων. Μπορει ενα προιον να ειναι πολυ ακριβο αλλα και τελειως λανθασμενο ηχητικα. Η υψηλη πιστοτητα δεν εχει να κανει με τα λεφτα. Εχει να κανει με την επιστημη του ηχου.

Ενδεχομενως σ ενα καλο αποτελεσμα ηχητικα απο επιστημονικης πλευρας να μην υπαρχουν μονοδρομοι, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορουμε να ημαστε ισοπεδωτικοι και να το παιζουμε παντογνωστες ενω εχουμε μαυρο σκοταδι απο τεχνικα ζητηματα.
Εγραψα περί φιλοσοφίας και προσδοκιών. Απλός μπορούμε να δεχτούμε ότι τα ακριβά και λανθασμένα μηχανήματα (όπως λες) έχουν στοχό ένα αγόραστικό κοινό που η φιλοσοφία του περί μουσικής και αναπαραγωγής της δεν συμβαδίζει με των άλλων και αυτοί έχουν μία διαφορετική προσέγγιση ως προς το τι εστί hi-fi

Το "καλό ηχητικό αποτέλεσμα από επιστημονικής πλευράς" αφορά τους παλμογράφους και στοίχημα για τους κατασκευαστές να το μετατρέψουν σε "καλή μουσική οικιακή αναπαραγωγή" για να λένε ότι κατασκευάζουν μηχανάκια υψηλής πιστότητας

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Σε όλες μας τις επιλογές υπάρχει ένας παράγοντας που λέγετε προσδοκία. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω και κάνω τις επιλογές μου.
Πίσω από την λέξη προσδοκία υπάρχει μία ολόκληρη φιλοσοφία και μπροστά υπάρχει ο σκοπός.
Για το αυτοκίνητο που λες εάν πχ σκοπός μου είναι η οικονομία θα πάρω υβριδικό. Εαν θέλω να παρκάρω παντού σμαρτ. Εαν θέλω να πουλήσω μούρη και τα έχω... ένα χαμμερ και πάει λέγοντας.
Εξάλου δεν λέμε ότι είναι κακό να γλύφουμε μηχανάκια και να μαθαίνουμε. (Η γνώση είναι τσάμπα σήμερα). Η επιλογή μας είναι το σημείο κλειδί και βάση ποιας φιλοσοφίας και προσδοκιών γίνεται.
[Β]Κακό είναι να χαρακτηρίζονται μερικοί εμμέσως "ηλίθιοι" σε αυτό το τhread επειδή δεν μπορούν να ακούσουν της παραμορφώσεις που βγάζουν οι εργαστηριακές μετρήσεις, λες και ξέρουν τις ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ και ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ και να το κάνουν και επανειλλημμένα.[/Β]
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=66469&page=22
Προσωπικά δεν χαρακτηρίζω τους άλλους ΄΄καλά΄΄ ή ΄΄κακά΄΄ οταν τους ΄΄ανάβουν τα λαμπάκια΄΄...

Ούτε και ο Diderot άλλωστε-όπως μας είχε υπενθυμίσει κάποτε μιά ψυχή...:126:

Γιά να μην υποτεθεί βέβαια ότι το σύνολο των λαμπάτων εμφανίζει ανάλογη συμπεριφορά,παρατίθενται από το αρχείο της γνωστής πηγής ορισμένα παραδείγματα σε αντιπαράθεση μ'ένα τρανζιστορικό ολοκληρωμένο ΄΄ορόσημο΄΄:

Τ+Α V 10 :

Krell FBI:

Από λαμπάτους ΄΄θρύλους΄΄ ας δούμε τα προηγούμενα καμάρια της Lamm (ΜL1):

Και γιά το τέλος,η ένδειξη ότι ο περιβόητος ενισχυτής των 5Κ θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιους μέχρι και ως "value for money":142:

Wavac SH-833 ΄΄ δικός μας΄΄ με 350000 δολ:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547

αν είχα 35.000 αμέρικαν ντάλαρς, δε θα τά'δινα για κάτι τέτχιο, τον κώλο σας κάτω να βαράτε όλοι μαζί με όσες φιλοσοφίες θέλετε... καλύτερα να τα κάνω πακοτίνια... :138::137:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

αν είχα 35.000 αμέρικαν ντάλαρς, δε θα τά'δινα για κάτι τέτχιο, τον κώλο σας κάτω να βαράτε όλοι μαζί με όσες φιλοσοφίες θέλετε... καλύτερα να τα κάνω πακοτίνια... :138::137:
Μην υποτιμάς τα πακοτίνια,έχουν μεγαλύτερη...θερμιδική αξία...:142:

Reaction score
20

αν είχα 35.000 αμέρικαν ντάλαρς, δε θα τά'δινα για κάτι τέτχιο, τον κώλο σας κάτω να βαράτε όλοι μαζί με όσες φιλοσοφίες θέλετε... καλύτερα να τα κάνω πακοτίνια...
και να τάδινες το ίδιο τους έκανε γιατι σου ξέφυγε ένα μηδενικό!!!:137::111::143:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

αν είχα 35.000 αμέρικαν ντάλαρς, δε θα τά'δινα για κάτι τέτχιο, τον κώλο σας κάτω να βαράτε όλοι μαζί με όσες φιλοσοφίες θέλετε... καλύτερα να τα κάνω πακοτίνια...
γιατί ρε?λίγο στα ψηλά χάνει μόνο.:138::142::143:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θα μπορουσες ομως να γινεις προεδρος αυτης της ομαδας
[/IMG]
Παρεπιπτοντος σε ποιο δωματιο μενει ο Βλασσης με θεα το γηπεδο του Απροβαλτιακου?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Θα το ανεβασουμε το ποστ.
Για ριξτε ...να αποσυμφορηθει το αλλο ....το γνωστο με τον ενισχυτη...

Reaction score
20

από αριστερά τέταρτη και έβδομη έκλεισαν!!!:137::136:

Reaction score
2.248

Η πέμπτη (κέντρο) με την υψηλή πιστότητα και χαμηλή ποιότητα για να πάω και με τις
επιταγές το παρόντος νήματος.:105:

Μάνο έγραψες πάλι...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ώρε μάγκα μου θαύμα της τεχνολογίας λέμε...

Και σε τιμή χώμα. Βάλε 2 κιλά.

Είναι καλός στο αυτί, έχεις και Πρατ(Πριτ) τεφαρίκι...

Reaction score
11

Πάντως ρε παιδιά δεν ξέρω τι μου κοπανάτε για WAVAC των 350.000 ντάλαρς, με αυτούς τους τρεμάμενους ... παπουδοπαλμούληδες...

Το δικό μου το Ιταλικό το ενισχυτάκι του 1975, (HIRTEL C90), της ευτελούς αξίας των 15.000 δρχ.,

είχε αυτούς τους τετραγωνικούς,

και καμααάρι τα Ιταλάκια...

:107:

Reaction score
777
καράβελε...έλα να τους σκίσουμε...δώσε μετρήσεις απο το ενισχυτάκι...

αμ πώς...google εσείς?google και ο καράβελος...και το ξέρει και καλύτερα απο εσάς...:137:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Υψηλή πιστότης...

καράβελε...έλα να τους σκίσουμε...δώσε μετρήσεις απο το ενισχυτάκι...

αμ πώς...google εσείς?google και ο καράβελος...και το ξέρει και καλύτερα απο εσάς...:137:
Δεν είναι από το Google...

To ενισχυτάκι αυτό είναι ... αυθόρμητο γονεϊκό δώρο, αφού ενώ ήμουν μετά από εγχείρηση αμυγδαλών, είχα σηκωθεί και έψαχνα στα διάφορα studio, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσω και να με τρέχουνε!

Και πίστευα το λοιπόν, ότι από τότε έχουν λυθεί τα προβλήματα αυτά...

:107:

Reaction score
2.248

Αυτό Νίκο ελπίζω να έχει την τεχνολογία να χαρακτιριστεί hi-fi από το άλλο ποταπό με τα μικρά ηχειάκια (proac) που δεν μπορούν να παίξουν χαμηλά και με τη λυχνιακή υλοποίηση του περασμένου αιώνα.

Οπότε η "αποψη" που λες είναι και ψαγμένη και φιλοσοφιμένη εκ μέρους μου από σε σχέση με κάποιους άλλους που αρκούντε στην άποψη των διαγραμμάτων και την φιλοσοφία των παλμογράφων.

Αυτό λοιπόν που είναι σε μεγάλο δωμάτιο και έχει τεράστια σκηνή, βαθή μπάσο, ανάλυση κι όλα τα χιντεφιλέδικα που λέτε εσείς, με dac, wav, pc, γαβ γαβ, dual mono, trully balanced, class AB, isolators κτλ κτλ υπερτερεί μεν σε πιστότητα από το μικρό μου αλλά υστερεί σε ποιότητα λόγο της ποταπής λάμπας του περασμένου αιώνα.

Οτι μετρά καλά λοιπόν δεν ακούγετε και καλά και αυτό δεν είναι "άποψη". Επιπλέον δεν έχω κανένα λόγο να εφεύρω δικαιολογίες.

Καλό μπάνιο στην παραλία που είσαι και μην ξεχνάς τα κουβαδάκια σου :105:

Reaction score
11

Αυτό λοιπόν που είναι σε μεγάλο δωμάτιο και έχει τεράστια σκηνή, βαθή μπάσο, ανάλυση κι όλα τα χιντεφιλέδικα που λέτε εσείς, με dac, wav, pc, γαβ γαβ, dual mono, trully balanced, class AB, isolators κτλ κτλ υπερτερεί μεν σε πιστότητα από το μικρό μου αλλά υστερεί σε ποιότητα λόγο της ποταπής λάμπας του περασμένου αιώνα.

:622:

Reaction score
20

Νίκο η "αποψη" που λες είναι και ψαγμένη και φιλοσοφιμένη εκ μέρους μου από σε σχέση με κάποιους άλλους που αρκούντε στην άποψη των διαγραμμάτων και την φιλοσοφία των παλμογράφων.
Υπονοείς κάτι για μένα???

Αυτό είναι σε μεγάλο δωμάτιο και έχει τεράστια σκηνή, βαθή μπάσο, ανάλυση κι όλα τα χιντεφιλέδικα που λέτε εσείς, με dac, wav, pc, γαβ γαβ, dual mono, trully balanced, class AB, isolators κτλ κτλ
Πρέπει να μάθεις καλά την χαηενδικήν γλώσσην, με τσάτρα-πάτρα δεν θα σε ακούσει κανείς χαηενδίστας που σέβεται τον εαυτό του και, πάνω απόλους και απόλα, το πορτοφόλι του!!!

Ριπίτ άφτερ Μί:
Dac wav pac man
Pc pi pi
Γαβ γαβ και αχ βαχ
Dual mono με τον Μπόνο, ντούπλ φας και Αν φας, Προ και φίλ και Μπιγκ Deal
Truly fully bully balanced και λόκαλ γκλόμπαλ ζίρο φήντμπακ
Class Abe Κλασ’ κι αν βγεί
Isolators, detonators, πορτοκαλάάάδεεες...

Οτι μετρά καλά λοιπόν δεν ακούγετε και καλά και αυτό δεν είναι "άποψη". Επιπλέον δεν έχω κανένα λόγο να εφεύρω δικαιολογίες
Αυτό δεν θα σε σώσει από την διεθνή κατακραυγή και την δημόσιο διαπόμπευσή σου βάση του νόμου 3.000 περι τεντιμποησμού, παράγραφος κ.λπ, τα γνωστα...

Καλό μπάνιο στην παραλία που είσαι και μην ξεχνάς τα κουβαδάκια σου
Εμ, δεν είμαι στην παραλία, είμαι ακριβώς από...
ΩΧ!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Νομιζω σε ...αλλο... Νικο τα λεει

Ωραιο το RCM

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006