Υψηλή πιστότης...

Reaction score
10
βέβαια απο την άλλη και ο ίδιος λέει...

If it truly sounded more alive, more convincing of reality, does it matter?

Kαι ακριβώς εδώ είναι η ουσία. Είμαι σίγουρος ότι φαντάζεστε ένα ενισχυτή με εμφανές ακουστικό πρόβλημα που αν κάποιος δεν είναι κουφός αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό.

Έλα όμως που τον έχω ακούσει και σας βεβαιώνω ότι είναι ότι πιο πενταδιάφανο και καθαρό έχω ακούσει! Ότι η ποιότητα και η αληθοφάνεια του είναι κάτι το απίστευτο? Ότι ορκίζεσαι ότι οι μουσικοί είναι εκεί μαζί σου?

Εγώ πλέον έχω πειστεί ότι απλά οι μετρήσεις δεν αρκούν.

Σας διαβεβαιώ δε ότι δεν θα τον αγόραζα ποτέ ούτε εγώ με τέτοιες μετρήσεις.

Όπως δεν πρόκειται να αγοράσω και αυτό που μετράει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο χωρίς να το ακούσω. :126:

Καλά μπάνια!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Θα μου λύσει κάποιος μια απορία;

That's what the SH-833 did with every instrument or voice it reproduced. It made everything seem more alive, more real, more pure
Δλδ είχε τις μπάντες και τους τραγουδιστές στο σαλόνι του και μετά έκανε αντιπαραβολη με διάφορα μηχανάκια για να καταλήξει στο ανωτέρω συμπέρασμα για τον ενισχυτη;

(Και μην αρχίσω ν ακούω μλκιες περί ακουστικής μνήμης..Μόνο επαγγελματίες μουσικοί που ζούν καθημερινά κάποιο συγκεκριμένο όργανο ενδέχεται να έχουν σωστή άποψη περί αυτού..Άλλιώς όλα τ άλλα είναι στην φαντασία του.Που δεν είναι κακό στην τελική αλλά είναι πλασματικό.)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

"...και τη τζούλια πακέτο..."
Υπαρχουν και καλυτερα στην αλλοδαπη

Reaction score
777
Όπως δεν πρόκειται να αγοράσω και αυτό που μετράει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο χωρίς να το ακούσω. :126:

Καλά μπάνια!
ε ντάξει αυτά τα χουμε πεί...πάντα ακούμε.τώρα αν κάποιοι δέν γουστάρουν τί να κάνουμε...εγώ και λάπτοπ να αγοράσω πάω απο το μαγαζί να το δώ...αν μου ταιριάζει το πληκτρολόγιο στην τελική βρε αδερφέ!!!

Θα μου λύσει κάποιος μια απορία;

Δλδ είχε τις μπάντες και τους τραγουδιστές στο σαλόνι του και μετά έκανε αντιπαραβολη με διάφορα μηχανάκια για να καταλήξει στο ανωτέρω συμπέρασμα για τον ενισχυτη;

(Και μην αρχίσω ν ακούω μλκιες περί ακουστικής μνήμης..Μόνο επαγγελματίες μουσικοί που ζούν καθημερινά κάποιο συγκεκριμένο όργανο ενδέχεται να έχουν σωστή άποψη περί αυτού..Άλλιώς όλα τ άλλα είναι στην φαντασία του.Που δεν είναι κακό στην τελική αλλά είναι πλασματικό.)
είναι αρκετά εύκολο να κατηγορήσουμε τον ριβιούερ.νομίζω όμως οτι είναι σαφής
In the bridge of the Mamas and the Papas' "California Dreamin' " there's a flute solo that, if you've heard it once, you've heard it a thousand times. Me, I've heard it a million times. Yet when I heard that flute through the SH-833s during one of my many "I wonder what that record sounds like through these amps..." sessions, I was taken by complete surprise. I literally sat up, taking notice of that flute as never before.
βέβαια αυτό δέν αναιρεί τις κατηγορίες.απλά βρε παιδιά...αν πράγματι υπήρξε κάποια ρύθμιση του ριβιού τότε θα ήταν πειραγμένες και οι μετρήσεις.
νομίζω?

"...και τη τζούλια πακέτο..."
Υπαρχουν και καλυτερα στην αλλοδαπη
εγώ θα έπαιρνα τη gaga.
δέ ξέρω βρε παιδί μου κάτι έχει και μου αρέσιε.χωρίς να είναι τόσο όμορφη...αλλα πιστεύω οτι με αυτά τα λεφτά την είχα.έστω και για καμία ωρίτσα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Άλεξ δεν κατηγορώ τον ριβιουέρ για πιασ-μαν.
Αλλά που στο διάολο το έχει ακούσει το γ@μίδι το φλάουτο του συγκεκριμένου δίσκου εκατομύρια φορές;Ήταν μπροστά στην ηχογράφηση(δεν το νομίζω).Όπότε σκ@τ@ ξέρει πως είναι στην πραγματικότητα.Ανάμεσα στα μηχανήματα που έχει ακούσει αυτό του φάνηκε πιό αληθοφανές.Χωρίς να ξέρει πως είναι στην πραγματικότητα!Ε αν αυτό είναι ασφαλές συμπέρασμα..

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Υψηλή πιστότης...

Kαι ακριβώς εδώ είναι η ουσία. Είμαι σίγουρος ότι φαντάζεστε ένα ενισχυτή με εμφανές ακουστικό πρόβλημα που αν κάποιος δεν είναι κουφός αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό.

Έλα όμως που τον έχω ακούσει και σας βεβαιώνω ότι είναι ότι πιο πενταδιάφανο και καθαρό έχω ακούσει! Ότι η ποιότητα και η αληθοφάνεια του είναι κάτι το απίστευτο? Ότι ορκίζεσαι ότι οι μουσικοί είναι εκεί μαζί σου?

Εγώ πλέον έχω πειστεί ότι απλά οι μετρήσεις δεν αρκούν.

Σας διαβεβαιώ δε ότι δεν θα τον αγόραζα ποτέ ούτε εγώ με τέτοιες μετρήσεις.

Καλά μπάνια!
Παντως Μιχαλη, αν και εχεις απο οποιοδηποτε αλλο εδω μεσα την μεγαλυτερη εμπειρια με τους εν λογω ενισχυτες, ωστοσο θα ηθελα να ειχες μια αντιστοιχη εμπειρια και απο τον Dared (ξερεις αυτον που εχει ο Τσαντουλης) και να τον δοκιμαζες στο SARASTRO για καμμια βδομαδα. Βεβαια τωρα ειναι, αλλα λογια να αγαπιομαστε!

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Άλεξ δεν κατηγορώ τον ριβιουέρ για πιασ-μαν.
Αλλά που στο διάολο το έχει ακούσει το γ@μίδι το φλάουτο του συγκεκριμένου δίσκου εκατομύρια φορές;Ήταν μπροστά στην ηχογράφηση(δεν το νομίζω).Όπότε σκ@τ@ ξέρει πως είναι στην πραγματικότητα.Ανάμεσα στα μηχανήματα που έχει ακούσει αυτό του φάνηκε πιό αληθοφανές.Χωρίς να ξέρει πως είναι στην πραγματικότητα!Ε αν αυτό είναι ασφαλές συμπέρασμα..
δέν μου φαίνεται κακό ως συμπέρασμα...ουσιαστικά λέει οτι απ όσα συστήματα έχει ακούσει αυτή την εκτέλεση σε αυτό του άρεσε πιο πολύ απ όλα.αυτή είναι η δουλειά του και γι αυτό πληρώνεται.να πεί αν του άρεσε ή όχι.δέν ρωτήθηκε για το αν είναι σωστό ή λάθος...είπε απλά οτι του άρεσε.

επίσης ας κάνω ένα συλλογισμό.απο το διάγραμμα απόκρισης ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει απο τα 200 hz μέχρι τα 20 khz +-3 db.σωστά?έτσι λοιπόν αν κρίνω απο το διάγραμμα τονίζει λίγο τα χαμηλά και έχει μουντά μεσαία.
το ηχείο όμως που καλειται να οδηγήσει όπως βλέπω είναι ένα σχετικά εύκολο φορτίο χωρίς πολλά πολλά.εξαίρεση πάλι τα χαμηλά.εκεί γίνεται σχετικά δύσκολο.επίσης νομίζω οτι πάνω απο τα 100 hz η συμπεριφορά του είναι εξαιρετική.

άρα ίσως το ακουστό αποτέλεσμα να μήν είναι τοσο κακό όσο νομίζουμε...τουλάχιστον για έναν που του αρέσει η λαμπίλα και θα σβήσει κάποιες ατέλειες στα ψηλά...
ας μιλησουν όμως και οι ειδικοί:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

αυτή είναι η δουλειά του και γι αυτό πληρώνεται.να πεί αν του άρεσε ή όχι.δέν ρωτήθηκε για το αν είναι σωστό ή λάθος...είπε απλά οτι του άρεσε.
Ελπίζω φυσικά να καταλαβαίνεις ότι έτσι το ριβιού είναι γριβιού,δλδ περί ορέξεως άρα και άχρηστο.Γιατί δεν εκφράζει μια αντικειμενικότητα αλλά μια προτίμηση που έμενα(και ίσως και χιλιάδων άλλων) πιθανόν να είναι διαφορετική.
Είναι αυτό που φωνάζει ο Κωσταυτίας χρόνια τώρα.Και όμως ότι πουν αυτοί οι ριβιούερς είναι(για πολύ κόσμο) θεσφάτο.Γιατί ο πολύς κόσμος νομίζει ότι λένε ποιό είναι το αντικειμενικά καλύτερο,χωρίς να ασχολείτε περαιτέρω..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

εγώ θα έπαιρνα τη gaga.
http://images.starpulse.com/news/media/Lady-Gaga-jet-1.jpg

δέ ξέρω βρε παιδί μου κάτι έχει και μου αρέσιε.χωρίς να είναι τόσο όμορφη...αλλα πιστεύω οτι με αυτά τα λεφτά την είχα.έστω και για καμία ωρίτσα...

Τον απο πισω της μην παρεις ...γιατι ...κακα ξεμπερδεματα:402:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Ελπίζω φυσικά να καταλαβαίνεις ότι έτσι το ριβιού είναι γριβιού,δλδ περί ορέξεως άρα και άχρηστο.Γιατί δεν εκφράζει μια αντικειμενικότητα αλλά μια προτίμηση που έμενα(και ίσως και χιλιάδων άλλων) πιθανόν να είναι διαφορετική.
Είναι αυτό που φωνάζει ο Κωσταυτίας χρόνια τώρα.Και όμως ότι πουν αυτοί οι ριβιούερς είναι(για πολύ κόσμο) θεσφάτο.Γιατί ο πολύς κόσμος νομίζει ότι λένε ποιό είναι το αντικειμενικά καλύτερο,χωρίς να ασχολείτε περαιτέρω..
μα απο φυσικής απόψεως είναι αδύνατο να ορίσουμε κάποιον να μας πεί το αντικειμενικά καλύτερο.απλά τον εμπιστευόμαστε οτι η γεύση του θα μας αρέσει και εμάς.στη θέση αυτή βρίσκεται διότι το περιοδικό θεώρησε οτι το άκουσμα του θα συμπίπτει με αυτό πολλών καταναλωτών.τουλάχιστον ο πρώτος έτσι λειτουργεί...
ας πούμε εσύ ασχολείσαι έχω δεί πολύ με τηλεοράσεις.αν μου πείς μου αρέσει η τάδε σαν χρώματα τότε εγώ θα σε εμπιστευτώ επειδή εμπιστεύομαι το μάτι σου.
αυτό όμως δέν σημαίνει οτι είναι αντικειμενικά καλύτερη...
δέν ξέρω αν με πιάνεις...:137:

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

μα απο φυσικής απόψεως είναι αδύνατο να ορίσουμε κάποιον να μας πεί το αντικειμενικά καλύτερο.απλά τον εμπιστευόμαστε οτι η γεύση του θα μας αρέσει και εμάς.στη θέση αυτή βρίσκεται διότι το περιοδικό θεώρησε οτι το άκουσμα του θα συμπίπτει με αυτό πολλών καταναλωτών.τουλάχιστον ο πρώτος έτσι λειτουργεί...
ας πούμε εσύ ασχολείσαι έχω δεί πολύ με τηλεοράσεις.αν μου πείς μου αρέσει η τάδε σαν χρώματα τότε εγώ θα σε εμπιστευτώ επειδή εμπιστεύομαι το μάτι σου.
δεν είναι μόνο αυτό... υπάρχει και κάτι άλλο -ΙΜΗΟ- πολύ σημαντικό που χρειάζεται αρκετό χρόνο, κόπο και εμπειρία για να γίνει πρακτικά αξιοποιήσιμο: είναι ο τρόπος που γράφει και αυτα που γράφει ο ρηβιούερ...

θα παραθέσω ένα (εξαιρετικά σπάνιο αλλά και εξαιρετικά χαρακτηριστικό) παράδειγμα επειδή είναι το συντομότερο που έχω δει και δεν θα χρειαστεί προηγουμενη εμπειρία ή να διαβάσετε πολλά για να το "δείτε":

ξεκινούν συγκριτική ακρόαση του προενισχυτή BAT VK-51 SE με άλλους 3 (Halcro dm10, VTL TL-7.5 Reference, Mark Levinson No.32 Reference) και μέχρι το τέλος του Sidebar 4 δεν αναφέρουν ποτέ ξανά τον VTL...:111:

εμένα αυτό μου λέει πολλά...:138:

πλήρες εδώ: http://stereophile.com/tubepreamps/1103bat/index5.html

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Αυτό αστο καλλυτερα, γιατι ποναει.

Όταν βγαινει μια καινουρια τηλεοραση, ολοι ξεκινανε από τις μετρησεις. Ειδες, η τελευταια η ΣΟΝΥ (π.χ.) παιζει στα 200 hz, η φωτεινοτητα της μετρηθηκε στα …ansi, το μαυρο της στο χχχχ κ.λ.π. Και η ολη συζητη ξεκιναει ακριβως σ αυτά τα τεχνικα χαρακτηριστικα ποσο βελτιωνουν την ποιοτητα της εικονας σε καποιους τομεις. Και ερχεται η επομενη τιβι της PANASONIC με καποια αλλα πλεονεκτηματα σε τεχνικα χρακτηριστικα και ξανα ντορος.

Μονο στο audio τα τεχνικα χαρακτηριστικα αποτελουν τα ψιλα γραμματα και προσπερνιουνται στο ντουκου. Χωρια που αν θιγουν τον ενισχυτη μου τους λεω «ναι αλλα αν τον ακουσεται θα χασεται πασα ιδεα» και ξεμπερδεψα. Αντε να το πεις αυτό στις τιβι και τους προβολεις, θα σε παρουν με τις ντοματες.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

Αυτό αστο καλλυτερα, γιατι ποναει.

Όταν βγαινει μια καινουρια τηλεοραση, ολοι ξεκινανε από τις μετρησεις. Ειδες, η τελευταια η ΣΟΝΥ (π.χ.) παιζει στα 200 hz, η φωτεινοτητα της μετρηθηκε στα …ansi, το μαυρο της στο χχχχ κ.λ.π. Και η ολη συζητη ξεκιναει ακριβως σ αυτά τα τεχνικα χαρακτηριστικα ποσο βελτιωνουν την ποιοτητα της εικονας σε καποιους τομεις. Και ερχεται η επομενη τιβι της PANASONIC με καποια αλλα πλεονεκτηματα σε τεχνικα χρακτηριστικα και ξανα ντορος.

Μονο στο audio τα τεχνικα χαρακτηριστικα αποτελουν τα ψιλα γραμματα και προσπερνιουνται στο ντουκου. Χωρια που αν θιγουν τον ενισχυτη μου τους λεω «ναι αλλα αν τον ακουσεται θα χασεται πασα ιδεα» και ξεμπερδεψα. Αντε να το πεις αυτό στις τιβι και τους προβολεις, θα σε παρουν με τις ντοματες.
ok

έχω ένα sony vaio 4ετίας τεχνολογίας lcd.
έχω ένα apple mac book pro τεχνολογίας led.

το vaio σκίζει σε χρώματα το apple.αυτό βέβαια φαντάζομαι το δείχνουν και οι μετρήσεις.
αν όμως εσύ εμπιστεύεσαι το μάτι μου και την εμπειρία μου τότε εγώ είμαι ένας ριβιούερ που ταιριάζω στο γούστο σου.
αυτά...νομίζω είπα ότι ήθελα να πώ, ήμουν σαφής και άρα ο καθείς κινείται και επιλέγει...
στην τελική αν κρίνω απο τον εαυτό μου μου αρέσει ο μόνιτορ ήχος και συνήθως το άκουσμα συμπίπτει με τις μετρήσεις.παρ όλ αυτά καταλαβαίνω την αγάπη για τις λάμπες και ακούω το κάτι που υπάρχει σε αυτές.
άρα καταλαβαίνω και το γούστο του ριβιούερ...:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σας διαβεβαιώ δε ότι δεν θα τον αγόραζα ποτέ ούτε εγώ με τέτοιες μετρήσεις. Όπως δεν πρόκειται να αγοράσω και αυτό που μετράει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο χωρίς να το ακούσω. :126:
Πολύ σωστή προσέγγιση!

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

δηλαδή ας γίνω πιο σαφής...
σε αρχικό πόστ έγινε περιγραφή πολλών ειδών παλμών.Ας πούμε οτι έχω το κελεπούρι που έχει όσο μία φεράρι.στα 1khz ο παλμος είναι αξιοπρεπής.στα 10khz είναι άθλιος.
όμως σύμφωνα με την θεωρία που παρέθεσε ο Σπύρος με έναν παλμό σε κάποια συχνότητα μπορώ να βρώ τα πάντα.
Πώς?ποιά συχνότητα είναι η σωστή?μπερδεύτηκα...:120:
Γι αυτό εφαρμόζονται και τετραγωνικά σήματα διαφορετικών συχνοτήτων.Ορίστε ένα ενδεικτικό παράδειγμα:

http://www.sacthailand.com/Transformer_TestOutput.html

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
βέβαια αυτό δέν αναιρεί τις κατηγορίες.απλά βρε παιδιά...αν πράγματι υπήρξε κάποια ρύθμιση του ριβιού τότε θα ήταν πειραγμένες και οι μετρήσεις.νομίζω?
Οι εξηγήσεις γιατί συγκεκριμένες ακροάσεις εντείνουν σε υψηλό βαθμό το ενδιαφέρον του ακροατή ανήκουν στη σφαίρα της ψυχοακουστικής.Η περασμένη αναφορά στην ΄΄ψυχεδελική εμπειρία΄΄ δεν έχει γίνει τυχαία....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Απλά ξέρεις τί γίνεται?
Μπαίνω εκεί και παρατηρώ οτι η κουβεντούλα δέν μου αρέσει.
Δέν το λέω για να προσβάλλω αυτούς ή εσάς.Απλά μου αρέσει η γνώση, μου αρέσουν οι μετρήσεις και έτσι κινούμαι.
Καλώς ή κακώς στα άλλα φόρουμ δέν μου αρέσει το κλίμα.δέν μου αρέσει διότι πραγματικά δέν έχω καμία όρεξη να συζητάω με τις ώρες για εταιρείες και αν το άκουσα καλά ή όχι.Προτιμώ να ακούω τον ίαρ να μιλάει για τεχνικά, για μετασχηματιστές και κλόκς.Αυτό σπούδασα και αυτό γουστάρω.
Βέβαια σε πολύ κόσμο αρέσει η παράθεση και αντιπαράθεση εμπειριών και γι αυτό το λόγο γεμίζει τις σελίδες.
Όμως αν μπορούσα να πάρω κάτι απο εκείνα τα φόρουμ θα ήταν ο σεβασμός στις απόψεις.Και δέν εννοώ απόψεις του τύπου 'μου αρέσει" αλλα απόψεις επιστημονικές οι οποίες έχουν κάποια βάση απλά δέν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.Αλλα ακόμα και αν οι απόψεις προέρχονται καθαρά απο υποκειμενικούς παράγοντες οφείλουν να είναι σεβαστές.

Το να μου λές "εσύ μόνος έρχεσαι" και στο τέλος θα μου πείς "χάρη σου κάνουμε που σου μιλάμε" δέν μου λέει κάτι.
Αν δέν τυγχάνω αποδοχής και ενοχλώ μπορώ πολύ απλά να κλείσω το pc και να φύγω απο τον χώρο μιάς και δέν βρίσκω κάτι να με εκφράζει τόσο όσο αυτό το σάιτ.

Στο μεταπτυχιακό και στη δουλειά που είμαι τώρα μου υπενθυμίζουν καθημερινά οτι χάρη μου κάνουν που είμαι μαζί τους.Και δέν είναι οτι φτάινε αυτοί.Η ίδια η χώρα με το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο που διατηρεί λειτουργεί έτσι.Έξω είναι αλλιώς τα πράματα.και στη δουλειά, και στις σχολές και όπως βλέπω τώρα και στις παρέεςΑν θέλετε να συνεχίσετε το σημερινό "τίποτα" της χώρας δέν θα σταθώ εμπόδιο.εγώ έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους και όταν οι απόψεις και οι φιλοσοφίες διίστανται να αποχωρώ(εκτός αν μαλώσω).

Οπότε αν περισσεύουμε εγώ και καμια άλλα 100στή άτομα μπορούμε να μήν "ενοχλούμε" πλέον.Απλά μετά αυτό δέν λέγεται φόρουμ αλλα blog. τουλάχιστον έτσι νομίζω.Αν πάλι δέν ενοχλούμε αλλα κάτι δίνουμε και εμείς θα σε παρακαλούσα να μήν αναφέρεσαι σε εμάς με εκφράσεις του τύπου Αν δεν σου αρέσει... ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα..Τουλάχιστον εγώ δέν πιστεύω οτι το αξίζω αυτό.
Στην τελική το βρόμισμα του κάθε θέματος εσείς το προκαλείτε...πάρτα ένα ένα και δές.εγώ ούτε φιγουρατζίδες ούτε "λεφτάδες" βλέπω στο σάιτ.
τα χουμε πεί τα ξανάπαμε και τα ξαναλέμε...
αν θέλετε μπορείτε να σβήσετε τα μηνύματα μου απο το παρών θρέντ.
Δεν χρειάζεται να νιώθεις έτσι,γιατί σε ό,τι αφορά την υψηλή πιστότητα ίσως κανείς να μην κάνει πραγματικά χάρη σε κανέναν.
Ακόμα και οι καλύτερες των προθέσεων,στο τέλος καταλήγουν σε...αντιφατικούς συνδέσμους.:126:
Η ύπαρξή σου όμως εδώ είναι απόρροια απόλυτα δικής σου επιλογής.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Μακάρι να ήταν τα μοναδικά. Σε έναν ενισχυτή παίζουν πολλά πράγματα ρόλο (ισχύς, παραμορφώσεις κλπ κλπ). Σιγά σιγά θα τα δούμε όλα...
Ένας καλός ενισχυτής είναι καλός παντού. Αν κάπου δεν τα πάει καλά σημαίνει ότι η αρχική σχεδίαση δεν είναι σωστή.
http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/bitstream/123456789/2551/1/diplomatiki.pdf

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos