Φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση

Reaction score
1.550
Απάντηση: Φτηνή και αξιόπιστη θέρμανση ?

Το φρεον είναι απλά ένα υλικό που έχει μια συγκεκριμένη ενεργειακή συμπεριφορά...
Βλεπε ψυκτικος κυκλος

Y

Yiannis_B

Guest

Κάποιοι που πουλάνε μηχανήματα σας πουλάνε φούμαρα αγνοώντας βαθμούς απόδοσης και στοιχειώδεις κανόνες θερμοδυναμικής,αγνοώντας ακόμα και τις βασικές έννοιες θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...:107:

Kαλά, εσύ διάβασε λίγο θερμοδυναμική 3ης λυκείου και ίσως αλλάξεις γνώμη.

Ξεκίνα από το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής και μετά προσπάθησε να καταλάβεις και τον κύκλο Carnot!!!! :116:

Reaction score
1.070

Λέω απλά ότι η όποια ενέργεια παράγεται κατά την ψύξη- θέρμανση προέρχεται από ηλεκτρική ισχύ καταναλισκόμενη στον κομπρέσορα και ΜΟΝΟ!!!.
Δεν μετέχει καμμιά άλλη ενεργειακή πηγή,από το περιβάλλον πχ, ει μη μόνο του ηλεκτρικού δικτύου.
Φυσική στο γυμνάσιο-λύκειο δεν έκανες;
Ο κομπρέσορας βοηθά στην μεταφορά της ενέργειας και μόνο. Δεν παράγει ούτε ζέστη για το δωμάτιο, ούτε κρύο. (Για την ακρίβεια, κρύο δεν μπορεί να παράγει ΚΑΝΕΝΑΣ, όσο ρεύμα και να χαλάσει.)

Οδηγείς τις πολιτικές συζητήσεις στο ντουβάρι, μην το κάνεις και στα άλλα αντικείμενα... κρίμα είναι :105:

D

Deleted member 23222

Guest

Φυσική στο γυμνάσιο-λύκειο δεν έκανες;
Ο κομπρέσορας βοηθά στην μεταφορά της ενέργειας και μόνο. Δεν παράγει ούτε ζέστη για το δωμάτιο, ούτε κρύο. (Για την ακρίβεια, κρύο δεν μπορεί να παράγει ΚΑΝΕΝΑΣ, όσο ρεύμα και να χαλάσει.)

Οδηγείς τις πολιτικές συζητήσεις στο ντουβάρι, μην το κάνεις και στα άλλα αντικείμενα... κρίμα είναι :105:
Καλά εσύ δεν κατάλαβες ακόμα τι λέμε...
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...ΑΣΤΟ.
Φυσικά ο κομπρέσσορας κάνει αυτό που λες...και έγραψα.

ΥΓ.
Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Υiannis B είχε δίκιο στο σκέλος των θερμικών αντλιών (μόνο) ως αναφορά τη θερμική πρόσοδο λόγω των εναλλακτών...
Θεώρούσα ότι μιλούσαμε για απλά split...

Όμως το λάθος μου δεν δικαιολογεί τον τρόπο που του απάντησα και ΣΕ ΑΥΤΟ είχα ΑΔΙΚΟ!!!

Σου ζητώ λοιπόν ΣΥΓΓΝΩΜΗ για την παρανόηση και την συμπεριφορά μου!!!

Reaction score
1.070

ΥΓ.
Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Υiannis B είχε δίκιο στο σκέλος των θερμικών αντλιών (μόνο) ως αναφορά τη θερμική πρόσοδο λόγω των εναλλακτών...
Στα (απλά;) split, είχε δηλαδή άδικο ο Υannis; χμμμμμ και ξανά χμμμμ...
Δεν μιλάμε φυσικά για αερόθερμα τηλεμάρκετιν που μοιάζουν με κλιματιστικά για να κοροϊδεύουν παππούδες.

Y

Yiannis_B

Guest

Καλά εσύ δεν κατάλαβες ακόμα τι λέμε...
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...ΑΣΤΟ.
Φυσικά ο κομπρέσσορας κάνει αυτό που λες...και έγραψα.

ΥΓ.

Όμως το λάθος μου δεν δικαιολογεί τον τρόπο που του απάντησα και ΣΕ ΑΥΤΟ είχα ΑΔΙΚΟ!!!

Ωφείλω να ομολογήσω ότι με εκπλήσεις ευχάριστα, και ταυτόχρονα με φέρνεις σε δύσκολη θέση, γιατί και 'γω σίγουρα ήμουν αγενέστατος στους δικούς μου χαρακτηρισμούς.

Ελπίζω όλοι να είμαστε περισσότερο διαλλακτικοί στις απόψεις μας, και περισσότερο ευγενικοί.

Μην σου πω τι χαβαλές έπεσε όταν δήλωνα σε άλλο νήμα ότι 90db + 90 db = 180db!!!! :609:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.230

Ωφείλω να ομολογήσω ότι με εκπλήσεις ευχάριστα, και ταυτόχρονα με φέρνεις σε δύσκολη θέση, γιατί και 'γω σίγουρα ήμουν αγενέστατος στους δικούς μου χαρακτηρισμούς.

:607:

Τέλος καλό λοιπόν!

Θα ήταν κρίμα να χαλάσει ένα τόσο ωραίο και χρήσιμο θέμα!

Reaction score
3.341

Καλημέρα σε ολους , θέλω απλά να παραθέσω τις δικές μου εμπειριες.

δεν θέλω να αντιδηκίσω με κανένα και δυστηχως δεν εχω και πολυ χρόνο για γράψιμο στο φοροθμ ωστε να μπορέσω να βοηθησω με τις ''λιγοστεσ γνώσεισ που εχω'' δεν είμαι Μ.μηχανικός είμαι τεχνίτης εγκαταστάτης αλλά εδώ και δεκατρία χρόνια που ασχολούμε επαγγελματικά με την ενέργεια τις περισσοτερες φορές κάνω την δουλεια το Μ.μηχανικού.
ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
όλα τα συστηματα θερμανσης που αναφερατε έχουν τοποθετηθει και εχουν συγκριθει με αντιστοιχα άλλα.
Ξεκινώντας απο τα βασικότερα οπως και τα ηχεια μας .....μας δίνουν το feeling μπασατο, κορνατο, ουδετερο κτλπ
ετσι και η θερμανση ειναι ακριβως θεμα feeling κρυόκ..λη , κρυοκ..λος , θερμοσ, ΠΟλΥ ΒΑΣΙΚΟ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ , θέλω να είμαι συνεχεια με το κοντομάνικο!!!!
Αλλοι βασικοι παράγοντες η μονωση, ο προσανατολισμοσ, η γεωγραφικη θεση.
Ολα τα παραπανω συνεργουν για την μεγιστη οικονομια ανεξρτητων μηχανηματων.

Τωρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Ξεκιναμε με το feeling που λεω εγω ο θερμοστατης στους 20 βαθμουσ και οταν εχει ηλιοφανεια έξω στους 19 χωρις κοντομανικα αλλα ουτε και με μπουφαν.Τον θερμοστατη δεν τον κλείνουμε ποτε και οταν λείπουμε γυρω στουσ 17.

Θερμοστατικοι διακόπτεσ οπως ανεφερε ενας φίλος παραπάνω ΜΟΝΟ σε μονοκατοικίες και σε διαμερισματα τα οποία έχουν πληρη αυτόνομη θέρμανση.Για πολυκατοικίες μονο οσεσ έχουν συστημα θερμιδομέτρησης και όχι ωρομετρησης.

Αλλάζουμε τα βουρτσακια στα αλουμίνια η χρησιμοποιουμε aerostop.. δεν φανταζεστε οτι μπορείτε να ανεβειτε +1 βαθμο κελσιου. Οσο και ακουγετε κουλο 1c ησουτε περιπου με 10% εξοικονόμιση.

Οσοι λοιπον πάνε για αλλαγη
είναι πάρα παρα παρα ...πολλες οι λυσεισ και δεν είναι η στανταρντ οτι ταιριαζει σε ολουσ.

δυο τρια tips ΠΑΝΤΑ κατα την ταπεινη μου γνωμη
Ζουμε στην ΕΛΛΑΔΑ ποτε μην ξεχναμε μια δωρεαν πηγη ενεργειασ τον ΗΛΙΟ. Ηλιοθερμικα συστηματα υποβοηθησης της θερμανσης και ηλιακοι θερμοσιφωνες δεν μπορω να φανταστω σπιτικο στην ΕΛΛΑΔΑ χωρις ηλιακό.Με την υποβοηθηση εξοικονομούμε γυρω στο 20% μεσω ορο τον χρόνο και κουμπώνει σε όλα τα συστηματα με οτι καυσιμο κι ααν χρησιμοποιουν.

ΑΘΗΝΑ,ΛΑΡΙΣΑ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΤΡΙΚΑΛΑ,ΛΑΜΙΑ.
Ολεσ αυτες οι περιοχες εχουν φυσικο αεριο. Με ενα σωστο μηχανημα εχουμε με το καλημερα 36% εξοικονομηση σε σχέση με το πετρελαιο απο 10/10/2012 που ανοιγει η περιοδοσ διανομησ του πετρελαιου θερμανσης .

Εξοχικη κατοικια με χρήση σ/κου τζάκι απαραιτητο σαν δευτερευον συστημα και σομπα πελλετ ωσ κυριο με ενναλακτη για να συνδεσετε και 3 με 4 σωματα οχι στον χωρο που είναι το τζακι και η σομπα αλλα στα υπολοιπα δωματια.

Θελεισ να διαθέσεισ...... αντλια θερμοτητας μονοδρομος με βαθμο αποδοσης '' COP '' πάνω απο 4 εως και 4.4 για δαπεδοθερμανση και κοντα στο 4 για θρμανση με καλοριφερ.

Τα εχεις και θελεις το καλυτερο αντλια θερμοτητας με ηλιοθερμικο συστημα και σε απλα σωματα και κυριως στην δαπεδοθερμανση.

Σου τρεχουν απο τα πατζακια ........ γεωθερμικη αντλια θερμοτητας με ηλιοθερμικο συστημα κοστοσ πολυ υψηλο αναλογα την περιοχη και το μεγεθος του οικοπεδου.

πρεπει να φυγω απο το γραφειο θα επανελθω.

Μια συμβουλη και προσωπικη πάντα γνωμη
Μακρια απο θερμοσυσωρευτες, θερμοπομπους, υπερυθρες, ηλεκτρικουσ λεβητες και λεβητεσ ιωντων κτλπ θα ματωσετε....
Εαν δεν γινετε διφορετικα μονο κλιματιστικο Inverter δεν θερμαινουμε το σπιτι απλα δημιουργουμε προσωρινα κλιματισμό στην επιθυμητη θερμοκρασία, οταν σβησει το αρκουδισιον παει περιπατο και η ζεστη.

Συγνωμη για τυχον ορθογραφικα λαθη και για το άτόνίκό συστημα γραφης

Πολυ καλη μερα σε ολη την παρεα

Σε οτι μπορω να βοηθησω πολυ ευχαριστωσ ριξτε καμια ερωτηση

ryk

Reaction score
925

Απ'ότι κατάλαβα έχει γίνει παρανόηση της απόδοσης ενός κινητήρα (που εξ'ορισμού είναι μικρότερος της μονάδος) και του συντελεστή απόδοσης όπως τον ορίσατε πριν.
Η απόδοση γενικότερα εκφράζεται ως λόγος του: τι πήρα/τι έδωσα. Προσοχή όμως, μιλάμε για την μηχανή και όχι για το περιβάλλον.
http://el.wikipedia.org/wiki/Πρώτος_θερμοδυναμικός_νόμος

Y

Yiannis_B

Guest

Καλημέρα σε ολους , θέλω απλά να παραθέσω τις δικές μου εμπειριες.

δεν θέλω να αντιδηκίσω με κανένα και δυστηχως δεν εχω και πολυ χρόνο για γράψιμο στο φοροθμ ωστε να μπορέσω να βοηθησω με τις ''λιγοστεσ γνώσεισ που εχω'' δεν είμαι Μ.μηχανικός είμαι τεχνίτης εγκαταστάτης αλλά εδώ και δεκατρία χρόνια που ασχολούμε επαγγελματικά με την ενέργεια τις περισσοτερες φορές κάνω την δουλεια το Μ.μηχανικού.
ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
όλα τα συστηματα θερμανσης που αναφερατε έχουν τοποθετηθει και εχουν συγκριθει με αντιστοιχα άλλα.
Ξεκινώντας απο τα βασικότερα οπως και τα ηχεια μας .....μας δίνουν το feeling μπασατο, κορνατο, ουδετερο κτλπ
ετσι και η θερμανση ειναι ακριβως θεμα feeling κρυόκ..λη , κρυοκ..λος , θερμοσ, ΠΟλΥ ΒΑΣΙΚΟ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ , θέλω να είμαι συνεχεια με το κοντομάνικο!!!!
Αλλοι βασικοι παράγοντες η μονωση, ο προσανατολισμοσ, η γεωγραφικη θεση.
Ολα τα παραπανω συνεργουν για την μεγιστη οικονομια ανεξρτητων μηχανηματων.

Τωρα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Ξεκιναμε με το feeling που λεω εγω ο θερμοστατης στους 20 βαθμουσ και οταν εχει ηλιοφανεια έξω στους 19 χωρις κοντομανικα αλλα ουτε και με μπουφαν.Τον θερμοστατη δεν τον κλείνουμε ποτε και οταν λείπουμε γυρω στουσ 17.

Θερμοστατικοι διακόπτεσ οπως ανεφερε ενας φίλος παραπάνω ΜΟΝΟ σε μονοκατοικίες και σε διαμερισματα τα οποία έχουν πληρη αυτόνομη θέρμανση.Για πολυκατοικίες μονο οσεσ έχουν συστημα θερμιδομέτρησης και όχι ωρομετρησης.

Αλλάζουμε τα βουρτσακια στα αλουμίνια η χρησιμοποιουμε aerostop.. δεν φανταζεστε οτι μπορείτε να ανεβειτε +1 βαθμο κελσιου. Οσο και ακουγετε κουλο 1c ησουτε περιπου με 10% εξοικονόμιση.

Οσοι λοιπον πάνε για αλλαγη
είναι πάρα παρα παρα ...πολλες οι λυσεισ και δεν είναι η στανταρντ οτι ταιριαζει σε ολουσ.

δυο τρια tips ΠΑΝΤΑ κατα την ταπεινη μου γνωμη
Ζουμε στην ΕΛΛΑΔΑ ποτε μην ξεχναμε μια δωρεαν πηγη ενεργειασ τον ΗΛΙΟ. Ηλιοθερμικα συστηματα υποβοηθησης της θερμανσης και ηλιακοι θερμοσιφωνες δεν μπορω να φανταστω σπιτικο στην ΕΛΛΑΔΑ χωρις ηλιακό.Με την υποβοηθηση εξοικονομούμε γυρω στο 20% μεσω ορο τον χρόνο και κουμπώνει σε όλα τα συστηματα με οτι καυσιμο κι ααν χρησιμοποιουν.

ΑΘΗΝΑ,ΛΑΡΙΣΑ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΤΡΙΚΑΛΑ,ΛΑΜΙΑ.
Ολεσ αυτες οι περιοχες εχουν φυσικο αεριο. Με ενα σωστο μηχανημα εχουμε με το καλημερα 36% εξοικονομηση σε σχέση με το πετρελαιο απο 10/10/2012 που ανοιγει η περιοδοσ διανομησ του πετρελαιου θερμανσης .

Εξοχικη κατοικια με χρήση σ/κου τζάκι απαραιτητο σαν δευτερευον συστημα και σομπα πελλετ ωσ κυριο με ενναλακτη για να συνδεσετε και 3 με 4 σωματα οχι στον χωρο που είναι το τζακι και η σομπα αλλα στα υπολοιπα δωματια.

Θελεισ να διαθέσεισ...... αντλια θερμοτητας μονοδρομος με βαθμο αποδοσης '' COP '' πάνω απο 4 εως και 4.4 για δαπεδοθερμανση και κοντα στο 4 για θρμανση με καλοριφερ.

Τα εχεις και θελεις το καλυτερο αντλια θερμοτητας με ηλιοθερμικο συστημα και σε απλα σωματα και κυριως στην δαπεδοθερμανση.

Σου τρεχουν απο τα πατζακια ........ γεωθερμικη αντλια θερμοτητας με ηλιοθερμικο συστημα κοστοσ πολυ υψηλο αναλογα την περιοχη και το μεγεθος του οικοπεδου.

πρεπει να φυγω απο το γραφειο θα επανελθω.

Μια συμβουλη και προσωπικη πάντα γνωμη
Μακρια απο θερμοσυσωρευτες, θερμοπομπους, υπερυθρες, ηλεκτρικουσ λεβητες και λεβητεσ ιωντων κτλπ θα ματωσετε....
Εαν δεν γινετε διφορετικα μονο κλιματιστικο Inverter δεν θερμαινουμε το σπιτι απλα δημιουργουμε προσωρινα κλιματισμό στην επιθυμητη θερμοκρασία, οταν σβησει το αρκουδισιον παει περιπατο και η ζεστη.

Συγνωμη για τυχον ορθογραφικα λαθη και για το άτόνίκό συστημα γραφης

Πολυ καλη μερα σε ολη την παρεα

Σε οτι μπορω να βοηθησω πολυ ευχαριστωσ ριξτε καμια ερωτηση
Τα είπες όλα βρε φίλε! Συμφωνώ απόλυτα! :607:

Reaction score
1.006

Για αυτο τι γνωμη εχετε? το διαθετει κανεις απο δω να μας πει εντυπωσεις ?

Last edited by a moderator:

Reaction score
16

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την παραπάνω πρόταση εν μέρη και να εξηγήσω:
Θεωρώ οτί έτσι είναι όταν έχουμε την κακή συνήθεια να ανοιγοκλείνουμε το κλιματιστικό και να μην το αφήνουμε να λειτουργήσει όπως πχ θα αφήναμε ένα θερμοστάτη καλοριφέρ.
Αν το αφήσουμε 24ώρες το 24ώρο κάποιο στιγμή η θερμότητα του αέρα θα αφομοιωθεί και από τοίχους πατώματα αντικείμενα στο χώρο κλπ. Απλά επειδή η μεταφορά της θερμότητας γίνεται μέσω του αέρα ναι μεν γίνεται άμεσα και γρήγορα ως αίσθηση, ουσιαστικά όμως θέλει το χρόνο του για να ζεσταθεί συνολικά ο χώρος...

Reaction score
3.341
Θεωρώ οτί έτσι είναι όταν έχουμε την κακή συνήθεια να ανοιγοκλείνουμε το κλιματιστικό και να μην το αφήνουμε να λειτουργήσει όπως πχ θα αφήναμε ένα θερμοστάτη καλοριφέρ.
Αν το αφήσουμε 24ώρες το 24ώρο κάποιο στιγμή η θερμότητα του αέρα θα αφομοιωθεί και από τοίχους πατώματα αντικείμενα στο χώρο κλπ. Απλά επειδή η μεταφορά της θερμότητας γίνεται μέσω του αέρα ναι μεν γίνεται άμεσα και γρήγορα ως αίσθηση, ουσιαστικά όμως θέλει το χρόνο του για να ζεσταθεί συνολικά ο χώρος...
Μην ξεχναμε οτι ο ζεστος αερας εξαφανιζει την υγρασια απο το περιβαλλον και ξηραινει την ατμοσφαιρα κατι το οποιο δεν ειναι καλο για το αναπνευστικο συστημα.
Για να φτασει σε αυτο το σημειο ενα συστημα που ακτινοβολει την θερμοτητα χρειαζετε υπερπολαπλασια ωρα και τον θερμοστατη πανω απο τους 25 κελσιου φουρνος.....

Reaction score
3.341

Για αυτο τι γνωμη εχετε? το διαθετει κανεις απο δω να μας πει εντυπωσεις ?

θα ψησουμε κουλουρακια στο σπιτι ???
(χωρις παρεξηγηση αστειο αλλα και πραγματικοτητα! )

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.006

θα ψησουμε κουλουρακια στο σπιτι ???
(χωρις παρεξηγηση αστειο αλλα και πραγματικοτητα! )
καμια παρεξηγηση :102:

Kαποιος που να το εχει δοκμασει ??? υπαρχει?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ολο τον χειμώνα πέρυσι έτσι ζέστανα 230 τμ, με ενα 12άρι σε κάθε δωμάτιο και ενα 24 στο σαλόνι(90τμ), ήτοι 5 12άρια και 1 24άρι,χωρίς κανένα πρόβλημα.Απλά είχε μπεί μια θερμοκρασία στον κάθε κλιματιστικό το οποίο δεν έκλεινε ποτέ.Με όλες τις πόρτες ανοιχτές σε όλα τα δωμάτια, ακόμα και στα μπάνια για να πηγαίνει και εκεί η ζέστη , είχα ενα σπίτι πολύ καλά θερμαινόμενο .Δεν πρόσεξα καμία έλλειψη υγρασίας.Επίσης με πολύ πιο λογικό κόστος έναντι του φυσικού αερίου και χωρίς να είναι Inverter , κανένα τους.

Reaction score
12

Γιαννη θυμασαι τι ποσο πληρωσες για την περιοδο του χειμωνα?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88