Φωτογράφοι κι όχι μόνο, δείξτε το ταλέντο σας

Reaction score
4.485
Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

Fields of the Nephilim Gagarin 205. Saturday 29 May 2010

Reaction score
4.485

Jean Michel Jarre @ Athens 01 June 2010

Reaction score
4.485

2010 - DM \ Nitzer Ebb @ Düsseldorf Germany

Reaction score
4.485

Metallica @ DatchForum, Milan on June 22, 2009

Reaction score
4.485

PSB 2009

Reaction score
1

@asikamin καλησπέρα , οι φωτογραφίες από Metallica @ DatchForum, Milan on June 22, 2009 είναι δικές σου; Υπάρχουν κάπου σε υψηλότερη ανάλυση;

@OldEars μήπως έχεις τη φωτογραφία που υπάρχει εδώ ακόμα σε καλύτερη ανάλυση; Είναι καταπληκτική!!!!!!!!

Reaction score
4.485

@asikamin καλησπέρα , οι φωτογραφίες από Metallica @ DatchForum, Milan on June 22, 2009 είναι δικές σου; Υπάρχουν κάπου σε υψηλότερη ανάλυση;
ναι δικές μου αλλά μόνο σε web album (picassa)

Reaction score
1

ναι δικές μου αλλά μόνο σε web album (picassa)

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσα να τις "δανειστώ" μιας και πέρα του ότι είναι πολύ καλές είναι και ένα συγκρότημα το οποίο μας μεγάλωσε...

Ευχαριστώ!

Reaction score
0

Στην πρώτη φωτογραφία δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποίησες τόσο κλειστό διάφραγμα.Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μη γράψει καθόλου καλά το φόντο,αλλά ούτε και τα καλάμια.Προσωπικά πάνω από το f/8 και από απόσταση με τηλεφακό δε θα ανέβαινα.Πλησίασες κοντά άρα ένα f/5.6 θα ήταν καλύτερο.Κρίνοντας από τα νούμερα των αρχείων η μηχανή είναι καινούρια και πειραματίζεσαι με τις ρυθμίσεις.Υπομονή,όλοι περνάμε από αυτό το στάδιο.

Και κάτι ακόμα.Δεν είναι απαραίτητο να τραβάς στο manual μπορείς να επιλέγεις προτεραιότητα διαφράγματος (το Α που έχει η μηχανή) και να ελέγχεις έτσι το βάθος πεδίου,αφήνοντας τη μηχανή να επιλέξει την ταχύτητα

Reaction score
1

Στην πρώτη φωτογραφία δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποίησες τόσο κλειστό διάφραγμα.Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μη γράψει καθόλου καλά το φόντο,αλλά ούτε και τα καλάμια.Προσωπικά πάνω από το f/8 και από απόσταση με τηλεφακό δε θα ανέβαινα.Πλησίασες κοντά άρα ένα f/5.6 θα ήταν καλύτερο.Κρίνοντας από τα νούμερα των αρχείων η μηχανή είναι καινούρια και πειραματίζεσαι με τις ρυθμίσεις.Υπομονή,όλοι περνάμε από αυτό το στάδιο.

Και κάτι ακόμα.Δεν είναι απαραίτητο να τραβάς στο manual μπορείς να επιλέγεις προτεραιότητα διαφράγματος (το Α που έχει η μηχανή) και να ελέγχεις έτσι το βάθος πεδίου,αφήνοντας τη μηχανή να επιλέξει την ταχύτητα

Και η μηχανή καινούργια αλλά και εγώ νέος στον τομέα αυτό. Πειράματα έκανα και δοκιμές μιας και έχει αρκετές λειτουργίες / επιλογές.
Οπότε απ ότι αντιλαμβάνομαι για μακρινά πλάνα να κυμαίνομαι στο
f/8 και στα κοντινά f/5.6 όπως μου αναφέρεις; Ήθελα να κάνω πλήρης χρήση της μηχανής και να αποφύγω το auto και τις λοιπές επιλογές αλλά απ ότι διαπιστώνω ως αρχάριος πρέπει να βαδίσω εκεί έως ότου μπω στο κλίμα του είδους... :121:

Reaction score
0

Για να χρησιμοποιήσεις το manual mode πρέπει να έχεις κάνει πρώτα φωτομέτρηση είτε με ένα φωτόμετρο χειρός είτε με μια γκρι κάρτα που μπορείς να βρεις στα καλά φωτογραφικά μαγαζιά.Αν αποκτήσεις φωτόμετρο χειρός παίρνεις μέτρηση από το θέμα και το φωτόμετρο σου λέει τι διάφραγμα θα βάλεις και τι ταχύτητα για συγκεκριμένη ευαισθησία ISO.Πολλοί νομίζουν ότι ο φωτογράφος χαρακτηρίζεται από τη χρήση του manual mode.Είναι λάθος αυτή η άποψη.Επαγγελματίες από το χώρο του ρεπορτάζ φωτογραφίζουν ή σε προτεραιότητα διαφράγματος ή σε προτεραιότητα ταχύτητας πολλοί και στο P το οποίο ουσιαστικά είναι αυτόματο αλλά σου δίνει δυνατότητα να παρακάμψεις τις ρυθμίσεις για ταχύτητα ή διάφραγμα.Το manual είναι πιο πολύ για στούντιο φωτογράφηση όπου ο φωτισμός είναι ελεγχόμενος και σταθερός.

Δεν υπάρχει κανόνας τι F θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε φωτογραφία.Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από την απόσταση.Παράδειγμα,ένα τοπίο το φωτογραφίζεις με f/8-f/32,κατά κανόνα.Ένα πορτραίτο από f/1.4-f/8 ανάλογα την περίσταση.Αυτά τα βρίσκεις με την εμπειρία.Όσο πιο μικρό νούμερο χρησιμοποιείς,άρα μεγάλο διάφραγμα,τόσο πιο φλουταρισμένο βγαίνει το φόντο.Ουσιαστικά με το f ελέγχεις το βάθος πεδίου.Δες την φωτογραφία της Πέρδικας που τράβηξα στο Σούνιο.Χρησιμοποίησα f/5.6 από πολύ κοντινή απόσταση και το φόντο βγήκε ιδανικό.Εκ των υστέρων είδα όμως ότι θα έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει πιο κλειστό διάφραγμα διότι κάποια σημεία στα πόδια της πέρδικας είναι "φλου" και όχι εστιασμένα σωστά.

Reaction score
1

Για να χρησιμοποιήσεις το manual mode πρέπει να έχεις κάνει πρώτα φωτομέτρηση είτε με ένα φωτόμετρο χειρός είτε με μια γκρι κάρτα που μπορείς να βρεις στα καλά φωτογραφικά μαγαζιά.Αν αποκτήσεις φωτόμετρο χειρός παίρνεις μέτρηση από το θέμα και το φωτόμετρο σου λέει τι διάφραγμα θα βάλεις και τι ταχύτητα για συγκεκριμένη ευαισθησία ISO.Πολλοί νομίζουν ότι ο φωτογράφος χαρακτηρίζεται από τη χρήση του manual mode.Είναι λάθος αυτή η άποψη.Επαγγελματίες από το χώρο του ρεπορτάζ φωτογραφίζουν ή σε προτεραιότητα διαφράγματος ή σε προτεραιότητα ταχύτητας πολλοί και στο P το οποίο ουσιαστικά είναι αυτόματο αλλά σου δίνει δυνατότητα να παρακάμψεις τις ρυθμίσεις για ταχύτητα ή διάφραγμα.Το manual είναι πιο πολύ για στούντιο φωτογράφηση όπου ο φωτισμός είναι ελεγχόμενος και σταθερός.

Δεν υπάρχει κανόνας τι F θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε φωτογραφία.Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από την απόσταση.Παράδειγμα,ένα τοπίο το φωτογραφίζεις με f/8-f/32,κατά κανόνα.Ένα πορτραίτο από f/1.4-f/8 ανάλογα την περίσταση.Αυτά τα βρίσκεις με την εμπειρία.Όσο πιο μικρό νούμερο χρησιμοποιείς,άρα μεγάλο διάφραγμα,τόσο πιο φλουταρισμένο βγαίνει το φόντο.Ουσιαστικά με το f ελέγχεις το βάθος πεδίου.Δες την φωτογραφία της Πέρδικας που τράβηξα στο Σούνιο.Χρησιμοποίησα f/5.6 από πολύ κοντινή απόσταση και το φόντο βγήκε ιδανικό.Εκ των υστέρων είδα όμως ότι θα έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει πιο κλειστό διάφραγμα διότι κάποια σημεία στα πόδια της πέρδικας είναι "φλου" και όχι εστιασμένα σωστά.

Πολύ καλό το μάθημά σου... :137:, θα παίξω λίγο με τις επιλογές που υπάρχουν τότε έως ότου εξοικειωθώ και μετά θα μπω στην διαδικασία του manual. :121:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

Επαγγελματίες από το χώρο του ρεπορτάζ φωτογραφίζουν ή σε προτεραιότητα διαφράγματος ή σε προτεραιότητα ταχύτητας πολλοί και στο P το οποίο ουσιαστικά είναι αυτόματο αλλά σου δίνει δυνατότητα να παρακάμψεις τις ρυθμίσεις για ταχύτητα ή διάφραγμα.Το manual είναι πιο πολύ για στούντιο φωτογράφηση όπου ο φωτισμός είναι ελεγχόμενος και σταθερός.
Λογικό μου ακούγεται. Μόνο που σε τοπία και συγκεκριμένα συννεφιασμένο ουρανό σε ηλιοβασίλεμα που τραβούσα τις προάλλες (με τον ήλιο να έχει ήδη δύσει) η προτεραιότητα διαφράγματος μου έδινε σκοτεινό αποτέλεσμα (με διάφραγμα περίπου 4-5). Χωρίς να αλλάξω τύπο φωτομέτρησης και iso γύρισα σε manual έβαλα πιο αργή ταχύτητα και πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα.
Οπότε σε στημένη φωτογραφία έχω A για μπούσουλα και αν χρειαστεί γυρνάω σε Μ.

Reaction score
20

ήθελα ν ανεβάσω κι εγώ μερικές αλλά δεν βρήκα τον τρόπο πως να το κάνω έτσι παραθέτω το Link που οδηγεί στο blog μου με τις φωτογραφίες μου . Τελευταία τραβάω με μια pantax K20D και με 3 φακούς 18-55, 50-200 και 70-300
Ελπίζω να σας αρέσουν τ

http://phootografia.blogspot.com/

Υ.Γ Ας μου πει κάποιος πως ανεβάζω φωτο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster