Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Φιλομουσος χωρις κατι να παιζει στο σπιτι του μου μοιαζει με chef που εχει αλλεργια στο αλατοπιπερο.Ανοστα φαγητα θα φτιαχνει:126:

Reaction score
7.053

Και εμείς ο Οιδίποδας με τα μηχανήματα.
Τους ..... τη μάνα και τυφλωνόμαστε με την συμπεριφορά μας..
Αρχηγέ μου έγραψες!!:112:

Γιαννη κατ αρχην χρονια σου πολλα, δεν ξερω αν στην προκειμενη περιπτωση ειμαι επιθετικος η αμυντικος.
Γιατι οσοι ακουμε μ αυτον τον τροπο μουσικη (αποκλειστικα η οχι εχει μικρη σημασια) γινομαστε αυτοματα κλεφτες και κλεπταποδοχοι.

Οντως ο καθενας κανει αυτο που του αρεσει, αλλα δεν μπορει καθε λιγο και λιγακι να μας την λεει ο Geovaz. Η επιλογη του ειναι και δικαιωμα του, ομως οσοι εχουμε κατα συνειδηση επιλογη για κατι διαφορετικο δεν θα επιτρεψω τοσο ευκολα να αποκαλουμαστε κλεφτες κλπ.

Κατανοω απο την αλλη οτι εκφραση για βραβειο ηθικης απο την πολιτεια οτι ειναι σκληρη, ομως ποτε αυτο το κωλοκρατος δεν εκανε το παραμικρο για να καταπολεμησει την αισχροκερδεια, για το αντιθετο ομως εδωσε γη και υδωρ. Σε καμμια περιπτωση δεν προκειται να πεισθω οτι καποτε θ αλλαξει αυτο το πραγμα, για να δωσω το ηθικο παραδειγμα. Και ο λογος ειναι παραπανω απο προφανης.

Ομως οπως καταλαβαινεις η κουβεντα παει σε τελειως διαφορετικο θεμα. Αν ειναι να ξεκινησουμε με τετοια συζητηση και να αναλυσουμε διεξοδικα ολες τις παραμετρους μια τετοιας κινησης (downloading) να ανοιξουμε ενα ειδικο νημα γι αυτην την περιπτωση.
Κατα τα αλλα δεν εχω κανενα προβλημα με τον Geovaz, αντιθετως μου ειναι ιδιαιτερα συμπαθης. Απλα δεν συμφωνουμε σ αυτο το θεμα, και θα εκφραζω κι εγω τις αντιρησεις μου.
Να με συγχωρέσετε για μία άσχετη σχετικά με το θέμα
παρέμβαση αλλά διαβάζοντας τέτοια μυνήματα με νόημα του
τύπου ότι αφού οι άλλοι κάνουν αυτό εγώ θα κάνω το άλλο
εκτός από το ότι στενοχωριέμαι πραγματικά, θα πω
να δώσουμε όλοι μας την προσοχή που πραγματικά αξίζει
στην υπογραφή που έχει ο ΚΩΣΤΑΣ Φ. από την Κρήτη
που είναι ότι συγκλονιστικότερο πιστεύω έχει υποθεί
σε αυτόν τον πλανήτη ποτέ και θεωρώ ότι αν έστω κάποιοι
από εμάς το εφαρμόσουμε θα αλλάξουν πολλά πράγματα
και ίσως ζήσουμε πραγματικά την υπόλοιπη
ζωή μας σαν Άνθρωποι!!:121:

D

Deleted member 23222

Guest

Φιλομουσος χωρις κατι να παιζει στο σπιτι του μου μοιαζει με chef που εχει αλλεργια στο αλατοπιπερο.Ανοστα φαγητα θα φτιαχνει:126:
Mπορεί να τραγουδάει στο μπάνιο...και να διασκεδάζει όλη η φιλόμουση πολυκατοικία...υπάρχουν κι άλλα πράγματα να παίξει σπίτι του ένας φιλόμουσος που δεν έχει σύστημα!!!

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Όχι στο Μπαγκλαντές αλλά σε χώρες πιο προηγμένες από τη δική μας. Λ.Σ.
Τέτοια κατάντια στους πρηγμένους άμουσους- μουσικόφιλους πολίτες της...Για πες μια τέτοια χώρα!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

...........υπάρχουν κι άλλα πράγματα να παίξει σπίτι του ένας φιλόμουσος που δεν έχει σύστημα!!!
Ταβλι....I presume:105:

Reaction score
2

Πετάγομαι στο νήμα σας να πω κι εγω και τα δικά μου. Νομίζω το χετε παει στα ακρα το επιχειρημα, δηλαδη δε σημαινει οτι καποιος μουσικοφιλος θα ειναι ειτε με το συστημα των 50.000 ειτε χωρις ηχεια τραγουδωντας στο μπανιο ή ακουγοντας ραδιοφωνο απο το παραθυρο του γειτονα.

Εχω ενα σωρο φιλους που ζουν κ αναπνεουν για τη μουσικη, που ειναι 25-35 χρονων και ακουνε με το ιδιο παθος που ακουγαν και στην εφηβεια τους. Οι περισσοτεροι ακουνε με logitech ηχεια κ ακουστικα των 40-50ε. Τι να λεει;
Αν εχεις λεφτα δινεις οσα σε παιρνει για να παρεις ο,τι καλυτερο μπορεις. Αν δεν εχεις, βολευεσαι με τη μουφα αποκριση των logitech και το μυαλο σου συμπληρωνει την υπολοιπη ηχητικη εικονα. Job done. Ορεξη να υπαρχει και να σαι ανοιχτος στη μουσικη για να σε ταξιδευει.

Απο κει και περα προς θεου, δεν ειναι κακο να ψαχνει καποιος μουσικοφιλος το καλυτερο που μπορει να παρει για ενα δεδομενο budget! Το κακο αρχιζει οταν γινεται εμμονη και καταληγεις να ακους πιο συχνά το ηχειο/ενισχυτη/dac σου απο οτι τη μουσικη που παιζουν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037

...

Εχω ενα σωρο φιλους που ζουν κ αναπνεουν για τη μουσικη, που ειναι 25-35 χρονων και ακουνε με το ιδιο παθος που ακουγαν και στην εφηβεια τους. Οι περισσοτεροι ακουνε με logitech ηχεια κ ακουστικα των 40-50ε. Τι να λεει;

...
Να σου πω εγώ τί λέει. Προφανώς, εκτός του Μπαγκλαντές, η αγάπη για τη μουσική και το πνευματικό επίπεδο είναι σαν μπουκάλια κρασί: Αγοράζονται.

Reaction score
2

Βαλε μου ρε Κωσταντινε μισο κιλο μουσικοφιλία, 1 πιτα γυρο χωρς κρεμμυδι και 1/4 καλωδια για πινκ φλόυντ :136:

D

Deleted member 23222

Guest

Πετάγομαι στο νήμα σας να πω κι εγω και τα δικά μου. Νομίζω το χετε παει στα ακρα το επιχειρημα, δηλαδη δε σημαινει οτι καποιος μουσικοφιλος θα ειναι ειτε με το συστημα των 50.000 ειτε χωρις ηχεια τραγουδωντας στο μπανιο ή ακουγοντας ραδιοφωνο απο το παραθυρο του γειτονα.

Αν εχεις λεφτα δινεις οσα σε παιρνει για να παρεις ο,τι καλυτερο μπορεις. Αν δεν εχεις, βολευεσαι με τη μουφα αποκριση των logitech και το μυαλο σου συμπληρωνει την υπολοιπη ηχητικη εικονα. Job done. Ορεξη να υπαρχει και να σαι ανοιχτος στη μουσικη για να σε ταξιδευει.

Απο κει και περα προς θεου, δεν ειναι κακο να ψαχνει καποιος μουσικοφιλος το καλυτερο που μπορει να παρει για ενα δεδομενο budget! Το κακο αρχιζει οταν γινεται εμμονη και καταληγεις να ακους πιο συχνά το ηχειο/ενισχυτη/dac σου απο οτι τη μουσικη που παιζουν.
Και ποιός ο ψόγος?
Αυτό μπορούν-θέλουν, αυτό κάνουν...
Εδώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι μουσικοφιλία υπάρχει και χωρίς μέσα αναπαραγωγής...
Τα 200 ευρώ,ευτυχώς ακόμα,δεν είναι είδος πολυτελείας για έναν μουσικόφιλο...
Και εν κατακλείδι,αν κάποιοι θέλουν να αποκαλούν μουσικόφιλο,κάποιον που ακούει από το τρανζιστοράκι του γηπέδου,δικαίωμα τους...εγώ δεν τους θεωρώ...Για να μην τρελλαθούμε κιόλας δηλαδή...

D

Deleted member 23222

Guest

Να σου πω εγώ τί λέει. Προφανώς, εκτός του Μπαγκλαντές, η αγάπη για τη μουσική και το πνευματικό επίπεδο είναι σαν μπουκάλια κρασί: Αγοράζονται.
Υπάρχουν και εξαιρετικά σπιτικά κρασιά!!!

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Πες τα ρε φίλε γιατί θα μας τρελάνουν οι... μουσικόφιλοι :116: εδώ μέσα.

...
Εντάξει ρε παιδιά...
Εσείς είστε χαι εντάδες,γιατί γουστάρετε να σκαλίζετε,να βελτιώνετε,να γυαλίζετε,να ρυθμίζετε,να αγοράζετε και να πουλάτε...αν και κάποιοι σαν τον αδελφό σου,είναι τελείως αλλού και χρόνια μπροστά...
Υπάρχουμε κι εμείς που λέμε απλά ότι η μουσική είναι το κίνητρο μας για ότι έχουμε καταφέρει σε αυτό το χώρο και δεν μας πολυενδιαφέρει πως μας αποκαλείτε...
Και αυτό τελικά είναι πιο υγειές...και μπορώ να σου αναλύσω και το γιατί...αλλά θα είναι εκτός θέματος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.226

εμένα πάντως, η κόρη μου είναι μουσικόφιλη.

παίζει πιάνο. κι έχουμε πιάνο στο σπίτι. κι είναι και πολύ καλή στο πιάνο, παίζει πάρα πολλά κομμάτια πλέον, και καλά θα έλεγα.

γουστάρει ρε παιδί μου, αν την αφήσεις παίζει όλη μέρα πιάνο στο σπίτι. κι επειδή στο πιάνο δε γίνεται να είναι όλη μέρα (ως γνωστό είναι φυσικό όργανο που παράγει μεγάλη ηχητική στάθμη, ικανή να σου σπάσει τα νεύρα) της αγόρασα κι ένα αρμόνιο και παίζει κι εκεί πιάνο, στο δωμάτιό της, χωρίς να ενοχλεί, αλλά με την πρώτη ευκαιρία πάει στο κανονικό πιάνο, που το γουστάρει με τα 1000, πολύ περισσότερο από το αρμόνιο.

να συμπληρώσω πως η κόρη μου δεν ακούει βινύλια, δεν ξέρει τι είναι το πικαπ και οι λαμπάτοι ενισχυτές, βάζει που και που κάτι cd ή dvd με παιδικά κυρίως τραγουδάκια που τα ακούει από τα ηχεία της TV. Δεν έχει στερεοφωνικό στο δωμάτιό της και (εννοείται) το δικό μου στερεοφονικό δε το αγγίζει κανείς, άλλωστε κανείς δε μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί....:143::138::137:

δε σας είπα:

η κόρη μου είναι 8 χρονών.

κι είναι μουσικόφιλη.

ΥΓ 1. η κόρη μου και τα άλλα μου παιδιά έχουν γνωρίσει το δίσκο βινυλίου. δε ξέρουν τίποτα βέβαια για λαμπάτη χάραξη, αλλά ξέρουν να παίζουν φρίσμπι με το δίσκο βινυλίου. πήραν τους δίσκους μου και παίζουν όλη μέρα, πολύ γουστάρουν. είναι παντελώς αδύνατο να κατανοήσουν πως αυτό το μαύρο πράγμα παίζει και μουσική. προσπάθησα να τους το εξηγήσω, ε, δε γίνεται. μουσική παίζει το cd και το dvd. αυτά.:136:

ΥΓ 2. όποιος νομίζει πως η κόρη μου δεν είναι μουσικόφιλη επειδή δεν έχει ξοδέψει χρήματα για στέρεο, να πάει να τον κοιτάξει κανας γιατρός...

ΥΓ 3. κι η γυναίκα μου είναι μουσικόφιλη. κι η γυναίκα μου παίζει πιάνο. κι η γυναίκα μου δεν έχει στερεοφωνικό. κι ούτε αγοράζει δίσκους. ούτε βινύλια, ούτε cd. η γυναίκα μου θυμάται τα βινύλια. αμυδρά... ακούει μουσική από τα ηχεία του πισ-σί. συνήθως ακούει κλασσική, πιάνο, από κάτι κινεζόνια που παίζουν απίστευτα καλά, στο γιου-τιούμπ. δε την ενδιαφέρει καθόλου το πως ακούγεται στο γιου-τιούμπ. επίσης ακούει ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο. επίσης έχει μια σχετική πτώση ακοής στις μεσαίες συχνότητες, μάλλον από κάποια αντιβίωση που πήρε μικρή σε μεγάλες δόσεις και για μεγάλη χρονική διάρκεια. αυτό δεν την εμποδίζει να ακούει διαφορές από καλώδια. ναι, από καλώδια. καλά ακούσατε. στο στερεοφονικό μου.

D

Deleted member 23222

Guest

Μάλλον παίζουμε με τις λέξεις...
Η όλη συζήτηση ξεκινά με το κατά πόσο ένας άνθρωπος,συνειδητά επιλέγει να μην διαθέτει μέσα αναπαραγωγής και να λέγεται μουσικόφιλος.
Η κόρη σου και η δική μου,που επίσης της αρέσει πολύ να ακούει,και μάλιστα Μπαχ και Μότσαρτ και Ρουβά και Ελεονώρα Ζουγανέλη ( 5 ετών),ας αποφασίσουν μόνες τους όταν μεγαλώσουν με το καλό αν θα ακούνε από...το γείτονα μουσική...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.226

Η όλη συζήτηση ξεκινά με το κατά πόσο ένας άνθρωπος,συνειδητά επιλέγει να μην διαθέτει μέσα αναπαραγωγής και να λέγεται μουσικόφιλος.
όχι.

η όλη συζήτηση ξεκινά με το αν έχει σχέση η μουσικοφιλία με το hi-fi.

και η απάντηση σε αυτό είναι σαφέστατη.

ΟΧΙ.:126:

D

Deleted member 23222

Guest

Το έχω τονίσει αρκετές φορές ότι φιλόμουσος μπορεί να ειναι και κάποιος που δεν έχει ούτε ένα δίσκο, ούτε σύστημα ανπαραγωγής μουσικής. Λ.Σ.
όχι.

η όλη συζήτηση ξεκινά με το αν έχει σχέση η μουσικοφιλία με το hi-fi.

και η απάντηση σε αυτό είναι σαφέστατη.

ΟΧΙ.:126:
No comments!!!!

D

Deleted member 23222

Guest

Άλλο το Hi fi, άλλο τα μέσα αναπαραγωγής γενικά...δεν νομίζετε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.226

Άλλο το Hi fi, άλλο τα μέσα αναπαραγωγής γενικά...δεν νομίζετε?
εννοείται. ούτε ο ήχος από την τι-βι δεν είναι hi-fi, ούτε από την μαμά εγκατάσταση ήχου στο αυτοκίνητο, ούτε από τα ηχεία στο πι-σι.

το hi-fi προϋποθέτει κάποια πράγματα. χαμηλές παραμορφώσεις (βγάλε αrκετους λαμπάτους), εκτεταμένη απόκριση συχνότητας, στερεοφωνία (τοποθέτηση, χώρος), κλπ κλπ κλπ.

πχιο αυτοκίνητο και πχια τι-βι...

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

εμένα πάντως, η κόρη μου είναι μουσικόφιλη.

παίζει πιάνο. κι έχουμε πιάνο στο σπίτι. κι είναι και πολύ καλή στο πιάνο, παίζει πάρα πολλά κομμάτια πλέον, και καλά θα έλεγα.

γουστάρει ρε παιδί μου, αν την αφήσεις παίζει όλη μέρα πιάνο στο σπίτι. κι επειδή στο πιάνο δε γίνεται να είναι όλη μέρα (ως γνωστό είναι φυσικό όργανο που παράγει μεγάλη ηχητική στάθμη, ικανή να σου σπάσει τα νεύρα) της αγόρασα κι ένα αρμόνιο και παίζει κι εκεί πιάνο, στο δωμάτιό της, χωρίς να ενοχλεί, αλλά με την πρώτη ευκαιρία πάει στο κανονικό πιάνο, που το γουστάρει με τα 1000, πολύ περισσότερο από το αρμόνιο.
.......................
η κόρη μου είναι 8 χρονών.
.......................

κι είναι μουσικόφιλη................
Να της πάρετε ηλεκτρικό πιάνο με πλήρους έκτασης κλαβιέ και βαρυκεντρισμένα πλήκτρα... και να τη στείλετε σε ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ...

Από τα σχολεία αυτά ΔΕΝ βγαίνεις μουσικός, αντίθετα απ' ότι νομίζει ο πολύς κόσμος, απλά καλλιεργείται το ταλέντο και το πνεύμα των παιδιών... Είναι ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία που κάνουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά... Είναι βέβαια αρκετά ΔΥΣΚΟΛΑ για τα παιδιά, γιατί έχουν μεγάλα και εξαντλητικά ωράρια... Όμως αξίζουν 100% τον κόπο... Η κόρη μου(remenber Asprovalta) τελείωσε τέτοιο σχολείο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll