Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

Μεσα απο την Πελοποννησο ?:142::138:

Reaction score
20

Για όποιον πιστεύει ότι είναι θέμα χάηφιντέλιτι και μουσικής, εμπειρίας και δισκοθήκης ας απαντήσει στο εξής:

Τι παραπάνω ακούς από εμένα που έχω πληρώσει τα μισά ?
Και μη μου πει "ποιότητα" γιατί θα πρέπει να την ορίσεις..., οπότε ας μιλήσει με "αντικειμενικά κριτήρια" (μαθηματικοί πχ..:138:)
Κάτι που -προφανώς- δεν το έχεις -εσύ, προσωπικά (αλλά και αρκετοί άλλοι)- ανάγκη...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Κάτι που -προφανώς- δεν το έχεις -εσύ, προσωπικά (αλλά και αρκετοί άλλοι)- ανάγκη...
H κατι που προφανως εσυ (οπως και πολλοι αλλοι) δεν εισαι διατεθειμενος να το πληρωσεις. High Fidelity

Reaction score
20

H κατι που προφανως εσυ (οπως και πολλοι αλλοι) δεν εισαι διατεθειμενος να το πληρωσεις. High Fidelity
Αυτό ακριβώς εννοούσα Μάνο ("High Fidelity") και το έχω πληρώσει αρκετές φορές
(και είμαι σίγουρος πως θα το ξαναπληρώσω αρκετές ακόμα)...
Πάντα ανάλογα με τα... κέφια μου και χωρίς ποτέ να το θεωρήσω υποχρεωτικό για όλους
γιατί θυμάμαι πως κι εγώ δεν το είχα πάντα "ανάγκη"...

:605:

Reaction score
4

Πελοποννήσιος
:102: Η ερώτηση δεν ήταν από περιέργεια μόνο, αλλά για να δω πως εννοείς το "Ξιπάζομαι". Στην Κρήτη έχει την έννοια του 'τρομάζω' αλλά και του 'ξαφνιάζομαι' ίσως και μερικές ακόμη..

Πες όμως κάτι παραπάνω για να το καταλάβω καλύτερα... :107:

Reaction score
4

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα (ρε πως τα λέτε έτσι οι χομπίστες:137:)

Ποιος σας είπε όμως ότι δεν έχετε Hi-Fi με τα μισά ?
Από πόσα και πάνω πιάνει ο όρος... ? :138:

Reaction score
1.127

Ένα ρήμα περιγράφει τα παντα: ΞΙΠΑΖΟΜΑΙ του οποίου συνώνυμο
είναι το ΚΟΜΠΑΖΩ.
Ποιος νοιάζεται για τη μουσική...
Nα σου λύσω εγώ την απορία.ελάχιστοι νοιάζονται για τη μουσική.Οι περισσότεροι τρώνε σουβλάκια,πίνουν μπύρες και φωτογραφίζονται μόνο για να κάνουν επίδειξη καταστρέφοντας ωραία θέματα τα οποία πολύς κόσμος θα ήθελε να διαβάσει.yannis7 ελπίζω να σου έλυσα την απορία!!

Reaction score
54

:102: Η ερώτηση δεν ήταν από περιέργεια μόνο, αλλά για να δω πως εννοείς το "Ξιπάζομαι". Στην Κρήτη έχει την έννοια του 'τρομάζω' αλλά και του 'ξαφνιάζομαι' ίσως και μερικές ακόμη..

Πες όμως κάτι παραπάνω για να το καταλάβω καλύτερα... :107:
Έγραψες: "Μετά σκέφτομαι ότι βλέπω εδώ κάποιον που όχι μόνο δεν ντρέπεται να το πει αλλά το φωνάζει κιόλας... :)) 'Αγγίζει την τελειότητα' - 'Αναφοράς' - 'ανεξαρτήτου κόστους' - 'Ιδανικό' - "Το καλύτερο ******" , κτλ..
Αυτό που του προσφέρει όμως δεν είναι χαηφιντελίστικό.. γιατί δεν έχει να κάνει με την μουσική αλλά με του "κοίτα τι έχω εγώ" που δεν έχεις εσύ και τι ζώ (κρασιά, ρόλεξ, κτλ - το "καλύτερο")"

Και γω σου λέω, άλλο το χόμπυ και η αγάπη για τη μουσική, ή και για τα μηχανήματα ακόμα, άλλο κάνω την τρέλα μου, το κέφι μου
και άλλο Επαίρομαι, καυχιέμαι, δείχνομαι.
Με άλλα λόγια το "κοίτα τι έχω εγώ" δείχνει έπαρση,ξιπασιά, αλαζονεία και κενότητα.

Reaction score
54

Nα σου λύσω εγώ την απορία.ελάχιστοι νοιάζονται για τη μουσική.Οι περισσότεροι τρώνε σουβλάκια,πίνουν μπύρες και φωτογραφίζονται μόνο για να κάνουν επίδειξη καταστρέφοντας ωραία θέματα τα οποία πολύς κόσμος θα ήθελε να διαβάσει.yannis7 ελπίζω να σου έλυσα την απορία!!
Την όπερα "Ο Ορφέας στον Άδη" την έχεις ακουστά; Πας γυρεύοντας για να τ'ακούσεις απ'όσους έχουν τη μύγα...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Χαϊφιντελισμος Hobby η καταναλωτισμος?

To Hi-Fi ξεκινάει από τα 1.328,55 ευρώ και το Hi-End από 5.345,76 ευρώ. :138:

Αλλά τι το ψάχνεις ρε παιδί μου. Το Hi-Fi δεν έχει καμία σχέση με τη μουσικοφιλία είπαμε..... :136:

Πάω ν' ακούσω το equinoxe. :610:

Reaction score
20
Απάντηση:

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα (ρε πως τα λέτε έτσι οι χομπίστες:137:)

Καταρχάς δεν με θεωρώ "χομπίστα"...
(Λίγο, αλλά όχι πολύ :138: ) "πυροβολημένο" με τα "καλά" μηχανάκια, ναι.
Πάντα θεωρούσα κάτι τέτοιο καλύτερο για την "αναπαραγωγή" της μουσικής που μου άρεσε να ακούω...
(αν και δεν έβγαιναν πάντα όλοι οι συνδιασμοί καλοί...)
Αυτό που εννούσα Timbre είναι αυτό ακριβώς που έγραψε ο Μάνος και επιβεβαίωσα κι εγώ: υψηλή πιστότητα (ότι κι αν σημαίνει ο όρος...)
Με τα υπόλοιπα που έγραψες Timbre, και με μια γρήγορη ανάγνωση που έκανα, συμφωνώ μαζί σου, νομίζω πως το έγραψα κι όλας με λίγο διαφορετικά λόγια...

Reaction score
4
Απάντηση:

....
Αυτό που εννούσα Timbre είναι αυτό ακριβώς που έγραψε ο Μάνος και επιβεβαίωσα κι εγώ: υψηλή πιστότητα (ότι κι αν σημαίνει ο όρος...)
...
- Με τι πρέπει να είναι πιστό ?
- Με την ηχογράφηση !
- Και που ξέρεις πως έγραψε ?
- "Ακούγεται"
- Δηλαδή ?
- ........

Συμπληρώστε τον διάλογο :137:

Reaction score
20
Απάντηση:

- Με τι πρέπει να είναι πιστό ?
- Με την ηχογράφηση !
- Και που ξέρεις πως έγραψε ?
- .....
Τimbre συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
Νομίζω το θέμα έχει θιχτεί αρκετές φορές.
Ολα είναι μέσα, εννοείται, φυσικά.
Οπως, πάλι εννοείται, συγκρίνω αν όλο το σύστημα είναι και κατά πόσο πιστό με αυτό που νομίζω πως θυμάμαι ως "φυσικό ήχο"...

Reaction score
3.967

Άτιμο ζώο η αλεπού...μεγάλη πονηρία...μικρά αλτικότης...

Reaction score
4

Αυτό που ψάχνω να βρω είναι, από ποιο σημείο γίνεται καταναλωτισμός και όχι 'δίκαιη' αγορά :137:

Reaction score
3.967

Αυτό που ψάχνω να βρω είναι, από ποιο σημείο γίνεται καταναλωτισμός και όχι 'δίκαιη' αγορά :137:
Τι θα μάθεις, ή τι θα κερδίσεις εσύ απ' αυτό?:126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Να πω και εγω τα περι HiFi.

To κομματι που φθανει στα χερια μου (vinyl,cd,download) δεν το οριζω.Περισσοτερο ψαχνω το περιεχομενο παρα το mastering.Μουσικη θελω να ακουσω ,οχι ηχους.

Μετα μπαινω σττην διαδικασια να αποκτησω καποιο μηχανακι που μπορει να παιξει οσο γινεται καλυτερα το περιεχομενο.Προσπαθεια οχι παντα επιτυχης.Γι'αυτο και οι αλλαγες με σκοπο την βελτιωση του ηχου του αναπαραγωμενου προγραμματος.

Δεν ειμαι της λογικης οτι οσο πλερωσεις τοσο ακους καλυτερα αλλα εχω διαπιστωσει οτι ανεβαινοντας κατηγορια τιμης εχεις μεγαλυτερη γκαμα προϊοντων που αναπαραγουν την μουσικη πιο πιστα.πχ η Clearaudio κεφαλη των 500 € ακουστηκε καλυτερα στα αυτια μου απο την DenonDL 160 με ολα τα συνοδα ιδια.Αν καποια στιγμη μου περισεψουν 500 θα την κτυπησω.Υπαρχουν και των 1000,3000 και 13000 .Εκει νομιζω χρειαζεται πολυ συνεση και τα ορια μεταξυ κοστους και αποδοσης ειναι πολυ δισδιακριτα.Επισης περισσοτερο με νοιαζει κατι να ακουγεται στα αυτια μου ευχαριστο απο "σωστα".Ιδανικα τα 2 αυτα θα επρεπε να ταυτιζονται αλλα η μακρα ,καιτοι σχετικα μικρη,εμπειρια μου μου εχουν δειξει οτι συχνα - πυκνα τα "ευφωνικα"συστηματα ειναι προτιμητεα απο τους πολλους.Γι'αυτο ποτε δεν γενικευω τις ακουστικες μου προτιμησεις.Τις παραθετω σαν προσωπικες σε τοπο και χρονο.

Αν ξεκιναγα σημερα θα εκανα 2 πραγματα.
1) Μετρηση ακουστικη του χωρου και τις οποιες δυνατες παρεμβασεις

2)Αγορα του καταλληλου ηχειου και επειτα το υπολοιπο κτισιμο των συνοδων σε σχεση με αυτο.

Παντα στα οικονομικα ορια που θα αντεχα.

Reaction score
29.634

Άτιμο ζώο η αλεπού...μεγάλη πονηρία...μικρά αλτικότης...

Που το ξέρεις? (μικρά αλτικότης)
Εχεις διατελέσει? :142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv