Χτίσιμο απλού Home Cinema 5.1

Reaction score
1
καλη φαση ηταν αυτος http://www.pixmania.gr/gr/gr/2792245/art/yamaha/aieo-oo-o-aeeuiao-io-rx-v.html
που την περασμενη βδομαδα τον ειχε 267 Το Pixmania που ειναι και πληρης
Καλησπέρα παιδιά,

Α, είμαι άσχετος!

Μετά από αναζήτηση στο πολύ ψαγμένο αυτό σάιτ, το σκέφτομαι κι εγώ για τον συγκεκριμένο ενισχυτή (Υamaha RX-V465) για να χτίσω ένα home cinema value-for-money. To θέλω για ταινίες και για μουσική, ας πούμε 50/50%. Απαιτήσεις δεν έχω για την ένταση (διαμέρισμα..) αλλά στην ποιότητα του ήχου. Ο χώρος είναι 33τμ (σαλοτραπεζαρία) με ξύλινο πάτωμα (νομίζω βοηθάει τα επιδαπέδια ή λέω βλακείες;) Α, υπάρχει και προεγκατάσταση καλωδίωσης πίσω ηχείων στις πλευρές του καναπέ, με απλό καλώδιο όμως..

Είναι καλή αγορά; Α, από έξω σάιτ για να τα παραγγείλω πχ από γερμανία παίζει;;;

Ήδη έχω μια Samsung 40άρα 1 έτους με 50.000/1 contrast και 3x HDMI κλπ (εγκαίνια Κωτσόβολου = 699€), και μόλις τώρα ένα Blu Ray Sony BDP-S350 (εγκαίνια Ηλεκτρονικής στο Μαρούσι = 99€)
(καταλάβατε γιατί θέλω value for money) .

Τέλος, σε τί budjet θα έπρεπε να κινηθώ για τα "ανάλογα" ηχεία; κάποιο προτεινόμενο σέτ; να κοίταζα και για μεταχειρισμένα;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Αν μπορείς να ψωνίσεις απο Γερμανία καλύτερο value for money από εδώ δεν νομίζω να βρείς.
Eιδικά αυτό....αχχχχχ

Από κει και πέρα μια εξαιρετική λύση είναι και αυτά(το σετ).
Πολύ μου αρέσει και η σειρά emphasis της Roister.Xωρίς σαμπ για αρχή.Για να πάρεις κάτι καλό αργότερα.

Υπάρχουν στημένα σε διάφορες αλυσίδες(πλην των teufel-μονο απο Γερμανία),αν θες να τα ακούσεις(καλό θα ήταν).

Όχι,το ξύλινο πάτωμα δεν βοηθάει....

Γενικά μέχρι 700-800ε τα θεωρώ υπεραρκετά.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Χτίσιμο απλού Home Cinema 5.1

Καλησπέρα παιδιά,

Τέλος, σε τί budjet θα έπρεπε να κινηθώ για τα "ανάλογα" ηχεία; κάποιο προτεινόμενο σέτ; να κοίταζα και για μεταχειρισμένα;
Eσυ μεχρι τι budget αντεχεις ? :109:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Χτίσιμο απλού Home Cinema 5.1

Αν μπορείς να ψωνίσεις απο Γερμανία καλύτερο value for money από εδώ δεν νομίζω να βρείς.
Eιδικά αυτό....αχχχχχ

Από κει και πέρα μια εξαιρετική λύση είναι και αυτά(το σετ).
Πολύ μου αρέσει και η σειρά emphasis της Roister.Xωρίς σαμπ για αρχή.Για να πάρεις κάτι καλό αργότερα.

Υπάρχουν στημένα σε διάφορες αλυσίδες(πλην των teufel-μονο απο Γερμανία),αν θες να τα ακούσεις(καλό θα ήταν).

Όχι,το ξύλινο πάτωμα δεν βοηθάει....

Γενικά μέχρι 700-800ε τα θεωρώ υπεραρκετά.
Πολύ καλά φαίνονται όλα αυτά! :123: να υποθέσω οτι για να μου τα προτείνεις?! :109: α, τον yamaha δεν τον βρίσκω σε αυτό το Γερμανικό σάιτ (δεν υπάρχει η δεν ξέρω να ψάξω?? :108: )

Reaction score
1

Eσυ μεχρι τι budget αντεχεις ? :109:
Ούφφφ.. καθόλου δεν αντέχω.. πολλά έξοδα επίπλωσης κλπ γάρ.. απλά θα φορτώσω καμιά κάρτα να έχω ένα HC.. οπότε κάτι ικανοποιητικό με "λογική" τιμή, πιστεύω ότι τα 700€ για ηχεία αν είναι εξαιρετικά θα τα σηκώσω.. :141:

υπάρχει και καμιά άλλη ιδέα :118:

Α, ο ενισχυτής δεν μου είπατε, είναι προτεινόμενος;

Και πάλι ευχαριστώ! :107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ο ενισχυτής μια χαρά είναι.Κατάστημα για τον πάρεις απο Γερμανία δεν ξέρω.Το αρχικό λινκ είναι της εταιρίας Τeufel που φτιάχνει τα ηχεία,δεν εμπορεύεται άλλα προϊόντα.

Reaction score
1

Ο ενισχυτής μια χαρά είναι.Κατάστημα για τον πάρεις απο Γερμανία δεν ξέρω.Το αρχικό λινκ είναι της εταιρίας Τeufel που φτιάχνει τα ηχεία,δεν εμπορεύεται άλλα προϊόντα.
Σ ευχαριστώ πολυ για τις άμεσες απαντήσει! :145:

Αύριο μεθαύριο θα πάω να ακούσω τα ηχεία που μου προτείνεις.. :125:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δυσκολα θα βρεις ν ακουσεις Teufel.
H εταιρεια εχει επιλεξει να μην εχει αντιπροσωπους και να διαθετει τα προιοντα της απ ευθειας σε πολυ καλες τιμες .

Reaction score
1

Δυσκολα θα βρεις ν ακουσεις Teufel.
H εταιρεια εχει επιλεξει να μην εχει αντιπροσωπους και να διαθετει τα προιοντα της απ ευθειας σε πολυ καλες τιμες .
thanx.. αυτό βλέπω κι από ένα γρήγορο googlάρισμα..

πάντως και να τα ακούσω δεν ξέρω πώς θα τα κρίνω αφού δεν έχω μέτρα σύγκρισης σ'αυτό τον τομέα.. :140: υπάρχει κανένα αντίστοιχο σέτ που να τους "μοιάζει" ας πουμε ποιοτικά και σε απόδοση να ακούσω;; :133:

Reaction score
1

...

Eιδικά αυτό....αχχχχχ

...
Διάβασα χαρακτηριστικά, τα reviews κλπ και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά :144::145:

απ'ότι είδα σε άλλα πόστς έχουν και πρόσφατα και καλύτερη τιμή.. :138:

Reaction score
1

Γνωρίζετε από καλώδια τί έξτρα θα χρειαστώ; έχουν ήδη κάποια καλώδια στο σέτ; (στο σαλόνι υπάρχει ήδη καλωδίωση απλή απο κατασκευής για τα πίσω, οπότε όλες οι διαδρομές που απομένουν θα είναι μικρές..)

Reaction score
1
Για ενισχυτη να σου προτεινω τον onkyo ts-xr 507.Tον παρελαβα χτες απο το https://www.schlauershoppen.de/index.php?language=en .
Πολυ καλος-φθηνος χωρις πολλα φρου φρου και με ολα τα νεα standards ηχου.
Για ηχεια εχω παραγγειλει τα http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-S.cfm , τα ακουσα σε φιλο μου και δεν πιστευα οτι κοστιζαν μονο 450euro!!! (Eχω παραγγηλει το set με τις 4 κολωνες που ειναι λιγο ακριβοτερο!)
Πιστευω οτι ο συνδυασμος θα σε ικανοποιησει (σε σχεση με το κοστος του βεβαια!) γιατι και εγω εχω παρομοιο set-up sony 40w5000,ps3 και egreat m34a.

Reaction score
1

Για ενισχυτη να σου προτεινω τον onkyo ts-xr 507.Tον παρελαβα χτες απο το https://www.schlauershoppen.de/index.php?language=en .
Πολυ καλος-φθηνος χωρις πολλα φρου φρου και με ολα τα νεα standards ηχου.
Για ηχεια εχω παραγγειλει τα http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-S.cfm , τα ακουσα σε φιλο μου και δεν πιστευα οτι κοστιζαν μονο 450euro!!! (Eχω παραγγηλει το set με τις 4 κολωνες που ειναι λιγο ακριβοτερο!)
Πιστευω οτι ο συνδυασμος θα σε ικανοποιησει (σε σχεση με το κοστος του βεβαια!) γιατι και εγω εχω παρομοιο set-up sony 40w5000,ps3 και egreat m34a.
ευχαριστώ για την πρόταση! :)

Φαίνεται πολύ καλός και ο ενισχυτής και τα ηχεία, και το budjet μειώνεται σε πιο ρεαλιστικά για μένα επίπεδα με κάτι τέτοιο..

κάπου πρόλαβα να διαβάσω οτι οι Onkyo έχουν θέμα με υπερθέρμανση :141: ή είναι φήμη?

και χαζή ερώτηση, υπάρχει διαφορά στην απόδοση ανάμεσα με την επιλογή κολόνας ή είναι μόνο πρακτικό θέμα (θα προτιμούσα στηρίγματα σε τοίχο..)

Πότε με το καλό θα τα παραλάβεις; θέλω εντυπώσεις! Από αυτά που άκουσες σε εντυπωσίασε περισσότερο η ένταση ή η ποιότητα;

Ευχαριστώ και πάλι! :107:

Reaction score
1
Χτες τον δουλεψα κανα 3ωρο με διαφορες χρησεις λιγο star trek σε blue ray ,λιγο .mkv απο το e-great και καμια ωριτσα killzone 2 σε ps3.Η θερμοκρασια του ειναι σε κανονικα πλαισια, εχω και αρκετο χωρο για να αεριζεται!
Με το συγκεκριμενο μοντελο πολλοι εκαναν παραπονα οτι ζεσταινεται γιατι ειχαν κατα λαθος ενεργη μια επιλογη που σου επιτρεπει να βλεπεις στην tv σημα,ακομα και αν ο onkyo ειναι σε stand by!!!!
Οσον αφορα το θεμα κολωνα η βαση για τα ηχεια δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω γιατι δεν εχω καταλληλες γνωσεις! Εγω ακουσα τις κολωνες εμεινα εκπληκτος και αφου βολευουν στον χωρο μου τις παρηγγειλα!
Τωρα σχετικα με τον ηχο εγω λογω σπιτιου δεν ακουω σε εξωπραγματικες εντασεις και εψαχνα εναν ενισχυτη να δινει λεπτομερεια σε ηρεμες καταστασεις!!! Αφου λοιπον κουβαλησα τον onkyo στο σπιτι του κουμπαρου μου και συνδεσα τα teufel ,βρηκα ακριβως αυτο που ηθελα , καθαροτητα ευκρινεια και λογικη ενταση-δυναμη.
Να σου πω οτι δεν ειμαι καποιος μαγος του ηχου, εχω σχετικα μικρη εμπειρια και ακουσματα στο home cinema(4-5 συστηματα εχω ακουσει ολα και ολα) ,οποτε πριν αποφασισεις περιμενε και καποιο αλλο μελος με μεγαλυτερη πειρα να σου πει μια γνωμη!!!!

Reaction score
119

Εχω εδω κι ενα μηνα τον Onkyo 607 και τα Teufel Columa 700.
Oυτε ειδικος ειμαι και σιγουρα ουτε τελεια εχω σεταρει το ολο συστημα.
Παρ'ολα αυτα, σε αναπαραγωγη ταινιων, βγαζουν μια ακριβη, για τ'αυτια μου παντα, ηχητικη εικονα χωρις υπερβολες και χωρις να "επιβαλλονται" με τσιριχτα πριμα ή αχρειαστα κουφια μπασα.
Δε χανεις τιποτα ακομα και σε εντασεις "διαμερισματος" οπως λες και ειναι και η περιπτωση μου επισης...
Ειναι εκει, διακριτικα, και το θροϊσμα του φυλλου ν'ακουσεις και την αισθηση στο στομαχι απο την εκρηξη να σου δωσουν χωρις να "ζοριζονται".
Ποιοτικα και τιμια θα τα χαρακτηριζα.Α ναι, και πανεμορφα...:105:
Οσο για το οτι δε μπορεις να τα ακουσεις πιστευω οτι ολο και καποιο φιλοξενο μελος του φορουμ θα βρεις στην Αθηνα να τα δεις και ακουσεις απο κοντα.:615:

Reaction score
1

Χτες τον δουλεψα κανα 3ωρο με διαφορες χρησεις λιγο star trek σε blue ray ,λιγο .mkv απο το e-great και καμια ωριτσα killzone 2 σε ps3.Η θερμοκρασια του ειναι σε κανονικα πλαισια, εχω και αρκετο χωρο για να αεριζεται!
Με το συγκεκριμενο μοντελο πολλοι εκαναν παραπονα οτι ζεσταινεται γιατι ειχαν κατα λαθος ενεργη μια επιλογη που σου επιτρεπει να βλεπεις στην tv σημα,ακομα και αν ο onkyo ειναι σε stand by!!!!
Οσον αφορα το θεμα κολωνα η βαση για τα ηχεια δεν ειμαι σε θεση να σου απαντησω γιατι δεν εχω καταλληλες γνωσεις! Εγω ακουσα τις κολωνες εμεινα εκπληκτος και αφου βολευουν στον χωρο μου τις παρηγγειλα!
Τωρα σχετικα με τον ηχο εγω λογω σπιτιου δεν ακουω σε εξωπραγματικες εντασεις και εψαχνα εναν ενισχυτη να δινει λεπτομερεια σε ηρεμες καταστασεις!!! Αφου λοιπον κουβαλησα τον onkyo στο σπιτι του κουμπαρου μου και συνδεσα τα teufel ,βρηκα ακριβως αυτο που ηθελα , καθαροτητα ευκρινεια και λογικη ενταση-δυναμη.
Να σου πω οτι δεν ειμαι καποιος μαγος του ηχου, εχω σχετικα μικρη εμπειρια και ακουσματα στο home cinema(4-5 συστηματα εχω ακουσει ολα και ολα) ,οποτε πριν αποφασισεις περιμενε και καποιο αλλο μελος με μεγαλυτερη πειρα να σου πει μια γνωμη!!!!
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες! τώρα τα διλλήματα αυξάνονται έχω περισσότερες επιλογές να σκεφτώ! :138:

Καμία συμπληρωματική γνώμη για τον Onkyo ts-xr 507 ή για τα Teufel Concept S κανείς;

Reaction score
1

Εχω εδω κι ενα μηνα τον Onkyo 607 και τα Teufel Columa 700.
Oυτε ειδικος ειμαι και σιγουρα ουτε τελεια εχω σεταρει το ολο συστημα.
Παρ'ολα αυτα, σε αναπαραγωγη ταινιων, βγαζουν μια ακριβη, για τ'αυτια μου παντα, ηχητικη εικονα χωρις υπερβολες και χωρις να "επιβαλλονται" με τσιριχτα πριμα ή αχρειαστα κουφια μπασα.
Δε χανεις τιποτα ακομα και σε εντασεις "διαμερισματος" οπως λες και ειναι και η περιπτωση μου επισης...
Ειναι εκει, διακριτικα, και το θροϊσμα του φυλλου ν'ακουσεις και την αισθηση στο στομαχι απο την εκρηξη να σου δωσουν χωρις να "ζοριζονται".
Ποιοτικα και τιμια θα τα χαρακτηριζα.Α ναι, και πανεμορφα...
Οσο για το οτι δε μπορεις να τα ακουσεις πιστευω οτι ολο και καποιο φιλοξενο μελος του φορουμ θα βρεις στην Αθηνα να τα δεις και ακουσεις απο κοντα.
Φίλε σ'ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες!

(καλά εγώ σίγουρα είμαι εκτός συναγωνισμού στο θέμα γνώσεων )

Από τον Onkyo 607 είσαι μια χαρά ικανοποιημένος απ'ότι καταλαβαίνω σωστά;

Τα Teufel Columa 700 βλέπω ότι ξεφέυγουν αρκετά από το ποσό που θα διέθετα.. πάντως βλέπω ότι γενικά με τα Teufel όλοι είναι τουλάχιστον ικανοποιημένοι.. Αλήθεια τί "χάνω" αν επιλέξω αντί για κολώνες ηχεία τοίχου; (και για τα μπροστινά)

thanx και πάλι.....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Θα χασεις σε χαμηλες συχνοτητες κατι .
Ειδικα αν παιζεις μουσικη δικαναλα χωρις το sub.

Reaction score
119

Από τον Onkyo 607 είσαι μια χαρά ικανοποιημένος απ'ότι καταλαβαίνω σωστά;
Για 400 ευρω ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος...:137:

Δες για ενισχυτη αφοβα και απο technikdirekt.de και απο schlauershoppen.de...Ζητα τους και με μειλ καλυτερη τιμη, κατι καλυτερο κανουν ή μπορει να παιζει customised offer για συγκεκριμενους ενισχυτες.
Οτι γλυτωσεις απο τις αντιστοιχες ελληνικες τιμες(...ειδικα σε Οnkyo ειναι τεραστιες οι διαφορες) δωστο στα ηχεια.

Και κατι αλλο...Τα Teufel λογω της μη δυνατοτητας ακροασης πριν την αγορα, εχεις δικαιωμα μεσα σε 8 εβδομαδες να τα επιστρεψεις χωρις δεσμευσεις και να παρεις τα χρηματα σου πισω.

Αντε, καλο ψαξιμο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale