Χτίσιμο απλού Home Cinema 5.1

Reaction score
0
Απάντηση: Χτίσιμο απλού Home Cinema 5.1

Καλησπέρα φίλε μου θα σου πω τι έκανα την περίοδο των Χριστουγέννων που κατέληξα σε ένα πολύ καλό ηχοσύνολο έπιτα από αρκετό ψάξιμο.
Έψαξα στο skroutz για ενισχυτή και κατέληξα στον "Pioneer VSX-819H K" τον βρήκα και τον πήρα 325euro από το "artsound.gr" επειδή ήταν και Θεσσαλονίκη για να πάω να το ελέγξω κατα την παραλαβή.
Και για ηχεία με διευκόληνε βέβαια το internet γα σύγκριση τιμών και η άδεια που είχα και γύρισα σχεδόν όλα τα μαγαζιά που υπάρχουν στην πόλη.Κατα τύχη βρέθηκα σε ένα κατάστημα της Ηλεκτρονικής και είχε stock 1 τελευταίο κομμάτι set "Crystal Audio THX10 5.1ch" και το πήρα 270euro που το συγκεκριμένο αν δείς στο skroutz κάνει καμια 450 το λιγότερο.Πίστεψε με για το χώρο που το θές είναι πολύ καλό το set ενισχυτή - ηχείων το σαλόνι που τα έβαλα αρχικά ήταν 37τ.μ. αλλα κατ΄ληξαν στο δωμάτιο μου 15τ.μ. μιας και μένω ακόμη (δυστυχώς) τους δικούς μου!!!:110:
http://s892.photobucket.com/albums/ac126/johnies_84/Finally Upgrade my home cinema/
Αμα ψάξεις θα βρεις καλές τιμές .....:137:

Reaction score
0

Καλησπέρα φίλε μου θα σου πω τι έκανα την περίοδο των Χριστουγέννων που κατέληξα σε ένα πολύ καλό ηχοσύνολο έπιτα από αρκετό ψάξιμο.
Έψαξα στο skroutz για ενισχυτή και κατέληξα στον "Pioneer VSX-819H K" τον βρήκα και τον πήρα 325euro από το "artsound.gr" επειδή ήταν και Θεσσαλονίκη για να πάω να το ελέγξω κατα την παραλαβή.
Και για ηχεία με διευκόληνε βέβαια το internet γα σύγκριση τιμών και η άδεια που είχα και γύρισα σχεδόν όλα τα μαγαζιά που υπάρχουν στην πόλη.Κατα τύχη βρέθηκα σε ένα κατάστημα της Ηλεκτρονικής και είχε stock 1 τελευταίο κομμάτι set "Crystal Audio THX10 5.1ch" και το πήρα 270euro που το συγκεκριμένο αν δείς στο skroutz κάνει καμια 450 το λιγότερο.Πίστεψε με για το χώρο που το θές είναι πολύ καλό το set ενισχυτή - ηχείων το σαλόνι που τα έβαλα αρχικά ήταν 37τ.μ. αλλα κατ΄ληξαν στο δωμάτιο μου 15τ.μ. μιας και μένω ακόμη (δυστυχώς) τους δικούς μου!!!:110:
http://s892.photobucket.com/albums/ac126/johnies_84/Finally Upgrade my home cinema/
Αμα ψάξεις θα βρεις καλές τιμές .....:137:
Απορροφήθηκα τόσο στη κουβέντα και δε πρόσεξα ότι κατέληξες !!!!!:121: Καλορίζικα :123:

Reaction score
1

Απορροφήθηκα τόσο στη κουβέντα και δε πρόσεξα ότι κατέληξες !!!!!:121: Καλορίζικα :123:
Να 'σαι καλα!!! και λέω κι εγώ κάτι δε μου κόλλαγε στην απάντηση σου χεχε :107:

επίσης είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος από ποιότητα και απόδοση! :)

Πάντω με μια έρευνα που έκανα σε όλα τα eshops (μέσω skroutz), το "πακέτο" που χτύπησα είναι ακόμα κάπου 7% φτηνότερο από τις φτηνότερες επιλογές που μου βγήκαν αν το αγόραζα κομάτι κομάτι..

μπράβο σου πάντως που βρήκες στόκ και χτύπησες καλή τιμή - αξίζει να το κυνηγάμε κι έτσι ρίχνουμε και τις τιμές..:109:

Reaction score
1

επίσης είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος από ποιότητα και απόδοση! :)
Nα το χαίρεσαι το συστηματάκι σου. Και εγώ περίπου στο ίδιο budget κινήθηκα πριν από 1 χρόνο και κάτι περίπου και θεωρώ ότι πήρα καλό hardware.

Mην ξεχνάς πως όταν κάνεις μια σημαντική αλλαγή στο χώρο σου να τρέχεις το audyssey :126:

Reaction score
1

Nα το χαίρεσαι το συστηματάκι σου. Και εγώ περίπου στο ίδιο budget κινήθηκα πριν από 1 χρόνο και κάτι περίπου και θεωρώ ότι πήρα καλό hardware.

Mην ξεχνάς πως όταν κάνεις μια σημαντική αλλαγή στο χώρο σου να τρέχεις το audyssey :126:
Να'σαι καλά φίλε! :116:

Τελικα πιστεύω οτι κάπου σε αυτό το budjet βρίσκεται η χρυσή τομή "λογικού κόστους" και "καλής απόδοσης" :144:

Πρόσφατα οριστικοποίησα τα πίσω ηχεία.. και το audyssey δεν το έχω τρέξει ακόμα :120: αλλά σύντομα!

Reaction score
1

To Audyssey έκανε φοβερή δουλειά!.. αισθάνομαι οτι είμαι "μέσα" στην ταινία πλέον!!! :107:

Αυτό που με προβλημάτισε είναι οτι από όλα τα ηχεία μου μείωσε εντάσεις.. -6,5 και -7 db στα μπροστινά, κάπου -5 στο κεντρικό, και τέλος περίπου -2 και -1,5 db στα surround (sub δέν έχω). :111:

Δεν έχω καμία άλλη εμπειρία από Audyssey αλλά καταλαβαίνω οτι θέλει να φτιάξει μεταξύ άλλων και την ένταση ώστε να επιτύχει σωστή αναλογία εντάσεων μεταξύ των ηχείων. γιατί όμως να τα μειώσει όλα - δεν θα ήταν πιό λογικό άλλα να τα πάει (+) και άλλα (-) ??? Ή μου στέλνει έτσι μήνυμα οτι ο χώρος μου έχει ανακλάσεις? ή το κάνει για να έιναι αρκετό το σχετικό μπάσσο από τα μεγάλα? :118:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Δεν έχω δουλεψει οντισι αλλά σχεδόν πάντα ρίχνει τις εντάσεις για να δίνει headroom ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο δυναμικής περιοχής σε καμιά έκρηξη.
Οπότε είναι κάτι φυσιολογικό.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Χτίσιμο απλού Home Cinema 5.1

Δεν έχω δουλεψει οντισι αλλά σχεδόν πάντα ρίχνει τις εντάσεις για να δίνει headroom ούτως ώστε να υπάρχει περιθώριο δυναμικής περιοχής σε καμιά έκρηξη.
Οπότε είναι κάτι φυσιολογικό.
Κατάλαβα! λέω κι εγώ μήπως κατι δεν παει καλά!..

Πάντως το σύστημα μεταμορφώθηκε ! :109:

Να σαι καλά και πάλι thanx! :116:

Reaction score
1

Εγώ χρειάστηκε να πειράξω την ένταση του κεντρικού γιατί παραήταν χαμηλά. Τώρα είναι οκ. Ακούμε σαν άνθρωποι τους διαλόγους και τον....μονοφωνικό καιρό της Πετρούλας :116:

Ξέρω δεν έχει σχέση με το Audyssey, αλλά κοίτα και τις στάθμες στις εισόδους των πηγών σου πάνω στον ενισχυτή. Συνήθως.....θέλουν σήκωμα!

Reaction score
1

Εγώ χρειάστηκε να πειράξω την ένταση του κεντρικού γιατί παραήταν χαμηλά. Τώρα είναι οκ. Ακούμε σαν άνθρωποι τους διαλόγους και τον....μονοφωνικό καιρό της Πετρούλας :116:

Ξέρω δεν έχει σχέση με το Audyssey, αλλά κοίτα και τις στάθμες στις εισόδους των πηγών σου πάνω στον ενισχυτή. Συνήθως.....θέλουν σήκωμα!
Απ'ότι κατάλαβα το Audyssey είναι ενεργοποιημένο by default πλέον όταν επιλέγω τρόπο ακρόασης (dolby κλπ) ή προγραμματισμένο εφφέ που εμπλέκει τα 5 ηχεία.

Μου φαίνεται μια χαρά η ρύθμιση στο κεντρικό, απλά μόνο το βράδυ υπάρχει λίγο θέμα αν ακούς χαμηλά ή θα δυσκολεύεσαι να ακούς το διάλογο ή θα αυξηθεί αρκετά η συνολική ένταση μόλις αρχίζουν τα εφφέ/μουσική.

Με την πετρούλα δεν προσέχω τον ήχο οπότε έχω αποτελέσματα από τέστ ! :138:

Reaction score
1

Σε αυτές τις περιπτώσεις φτιάχνεις την ένταση του κεντρικού ανάλογα με την ταινία, την ώρα κλπ.

Reaction score
1

Σε αυτές τις περιπτώσεις φτιάχνεις την ένταση του κεντρικού ανάλογα με την ταινία, την ώρα κλπ.
Καλή και απλή λύση! :144:

μια φορά δηλαδή μου έτυχε και όταν ανοιγόκλεινα το volume σκεφτόμουν κάποιους AV με πρόγραμμα "νυχτερινής προβολής" που εγώ δεν έχω..

αντε να διαβάσουμε το μάνουαλ πάλι :138:

Reaction score
1

E και εμένα που έχει μην φανταστείς τρελή διαφορά. Κόβει τις κορυφές του εύρους συχνοτήτων και αυτό είναι όλο.
Αν δεν πειράξεις ο ίδιος το κεντρικό και το master volume, μην περιμένεις πολλά από τα night mode κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe