Χτιζοντας τον Ηχο.....απο τα Μπετα!!..Την Ακουσα Pt. II

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γ. ΚΟΨ. said:
..., αναμενόμενη ήταν η επιτυχία των NBS (αληθοφάνεια, φυσικές χροιές, μουσικότητα, ξεκούραστο για ώρες ακρόασης)...
Πρόσεχε τι λες εσύ έτσι...
Έχεις αγγελία. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.813
Νίκος Τσαρουχάς said:
Γ. ΚΟΨ. said:
..., αναμενόμενη ήταν η επιτυχία των NBS (αληθοφάνεια, φυσικές χροιές, μουσικότητα, ξεκούραστο για ώρες ακρόασης)...
Πρόσεχε τι λες εσύ έτσι...
Έχεις αγγελία. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Δεν το έκρυψα άλλωστε το έχω δηλώσει πριν την ακρόαση και υπάρχει και συγκεκριμένος λόγος στην αγγελία, αφου έβγαλε καλώδιο η Sonus πρέπει να ακολουθήσω!!!!  8) :lol::lol:αλλιώς δεν το έδινα το NBS και για αυτό είπα και αυτά:

Όλα τα παραπάνω σε διαφορετικό σύστημα χώρο πιθανόν να έχουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα και καλό είναι να μην κάνετε κίνηση πριν ακούσετε, άλλωστε τα καλά κομμάτια κοστίζουν αρκετά και καλό είναι να δοκιμάζονται σε κατασταλαγμένο από μηχανήματα σύστημα.
Επίσης μην θεωρήσετε τίποτα ως προτροπή για αγορά ή μη αγορά, το σύστημα σας θα  το πει, ούτε οι μετρήσεις ούτε οι αναλύσεις ούτε τα ριβιούς ούτε οι γκουρού.
:lol:

Reaction score
3.606
Το γεγονός ότι έρχονται για δοκιμές και κάποια πράγματα που βρίσκονται σε αγγελία στη BAZAAR, είναι ένας λόγος παραπάνω για να διατηρηθεί ζωντανή η συγκεκριμένη κατηγορία.

Οποιος έχει αυτιά ακούει και μετά αγοράζει. Αν δει και τις τιμές των μεταχ/νων έχει ένα λόγο παραπάνω να αγοράσει αυτό που του αρέσει περισσότερο και με πολύ λιγότερα χρήματα.

Οσον αφορά τα καλώδια NBS Signature του Γ.Κοψ. , εγώ τον έπεισα να τα φέρει στη ακρόαση. Ο ίδιος δεν ήθελε.
Οσοι ήταν στην ακρόαση, τα άκουσαν αυτά τα καλωδια και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Ας μας γράψουν τις εντυπώσεις τους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά να σας πω κάτι...

Το γεγονός ότι υπάρχουν εμπειρίες, παραδείγματα ή σκιές, από περιοδικολαμογιές, φορουμολαμογιές, αγοραπωλησίες μελών - διαχειριστών κλπ δεν πρέπει να μας κάνουν να χάνουμε τον αυθορμητισμό μας και να μην μιλάμε εδώ μέσα όπως πρέπει να μιλάμε, ήτοι σαν φίλοι προς φίλους.

- Έθιξα το θέμα για να δείξω πόσο υπερβολικοί μπορεί να είμαστε καμιά φορά. Αν είναι δυνατόν να πρέπει να απολογηθεί ο Κοψ γιατί έφερε τα καλώδια που έχει στις αγγελίες στην ακρόαση που κάνατε! :shock:

Αυτά είναι παιδικές ιστορίες για αρκούδες. Εδώ στο AVSite ελπίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μια σοβαρότητα, ειδικά με βάση το δεδομένο ότι κανείς από εμάς δεν έχει δώσει τέτοιου είδους δείγματα. Πέραν αυτών εμένα ποσώς με ενδιαφέρει ο πρότερος ανέντιμος ή έντιμος βίος του οποιουδήποτε. Το θέμα είναι πως συμπεριφέρεται ΕΔΩ.

Reaction score
3.606
Κι εγώ παρθένα ήμουν πριν γραφτώ σε αυτό εδώ το φόρουμ. Μετά του έδωσα να καταλάβει .
καλομουνιμ μοντιάλ όπως λέιει και η Λουντμίλλα.

Ρε συ Αναμουρλίδη , άσε τον π...στη κι έλα γράψε εδώ τίποτα για τα καλώδια !!!

Reaction score
3.606
Αυτή η Λουντμίλλα έχει πάρει μέσω ίντερνετ  όλα τα καλά παιδιά της Hi-End και της Audio. Αμα πάρει και τον Μπλάτσιο πάει καταστραφήκαμε..  χάλασε ο κόσμος. :lol: :lol: :lol:

Ο Αντώνης Κ. με τη βίλλα του, θα της δώσει όμως ένα καλό μάθημα για να μάθει ...να κλέβει τις καρδιές των παιδιών μας.
Αντώνη, ανέβασε να δούμε και την απόκριση συχνότητας .

Reaction score
3
...Ρε συ Αναμουρλίδη , άσε τον π...στη  κι έλα γράψε εδώ τίποτα για τα καλώδια !!!...
Ρε συ,μην γράφεις τέτοια,γιατί θα με παρεξηγήσουνε... :lol: :lol:

Στα καλώδια είσαστε ακόμη?
Εδώ πρέπει να βρούμε τρόπο να τα καταργήσουμε,όχι να τα ψάχνουμε... :)
Είναι και αντιοικονομικά τα άτιμα... :)

Reaction score
3
Andrew said:
Αντωνη δεν ειπε κανεις οτι οτι τα καλωδια λυνουν προβληματα.
Αποτελουν και αυτα μερος της αλυσιδας του Hi End.
Δεν ειναι πανακεια δεν ειναι ομως και αδιαφορα ως προς το ηχητικο αποτελεσμα.
Βεβαια ολα αυτα ειναι μεσα στους κανονες του Hobby.
Βεβαια αν το το hobby σου δεν ειναι το Ηι Εnd και ειναι π.χ. το πλεξιμο
τοτε ισως να κοιταζες για το στατικο ηλεκτρισμο που παραγουν οι βελονες πλεξιματος
η για το φυσικο πηνιο που σχηματιζει το κουβαρι της κλωστης
και τα αρνητικα αποτελεσματα που εχει στους κομπους πλεξης.
Που θελω να καταληξω ;;
Στη φαγουρα!!!
Μπορει ο Χ να ειχει φαγουρα στα αυτια και να αλλαζει καλωδια
και ο Ψ φαγουρα στην πλατη γιατι τον τρωει το μαλλινο που επλεξε μονος του.
Και παει λεγοντας....η φαγουρα!!!
Δεν εχει νοημα να συζηταμε αν τα hobby μας ειναι διαφορετικα
η βλεπουμε σκωπτικα το hobby των αλλων γιατι "ετσι ειναι"
ΧΩΡΙΣ ομως να εχουμε αποψη.
Κι στο λεει καποιος που ΟΥΤΕ το hobby του ειναι το Hi End
OYTE το πλεξιμο.
Είδατε λοιπόν τον "μαθητή" μου...
Αρχισαν να αποδίδουν τα μαθήματα και τα στρωσίματα που τον έβαζα να κάνει. :wink: :) :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3
Σε γενικές γραμμές,μέχρι στιγμής,στο σύστημά μου αλλά και στα αυτιά μου,καλύτερα ακούστηκε το NBS,με βασικό χαρακτηριστικό την ωραία και γλυκιά μεσαία περιοχή αλλά και το ελεγχόμενα δυνατό του χαμηλό.

Αμέσως λίγο ποιό πίσω,ήταν το σέτ της XLO,με δυνατά σημεία,την μεγάλη και γεμάτη εικόνα,όμως τα χάλαγε λίγο στο χαμηλό.
Το καλώδιο των ηχείων όμως ήταν της φτηνής σειράς.Μαρίνο,με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελα να ακούσω τα της ακριβότερης σειράς.

Τα Abbey road,μου φάνηκαν γλυκά για τις προτιμήσεις μου.

Τα Αnalysis,σαν σετ που τα ακούσαμε,είχαν έντονα τα στοιχεία του Αμερικάνικου ήχου,με τεράστια εικόνα,καλές υψηλές,όμως ήταν περισσότερο "γεμάτα" απο το κανονικό στο χαμηλό,αν και εμένα για να λέμε την κακιά αλήθεια,δεν με χαλάει.

Τα Cardas,είχαν το λιγότερο σώμα απο όλα και αρκετή σκληράδα,πράγμα που το πιθανότερο ωφείλετε στο ότι είχαν να παίξουν καιρό.

Αποκάλυψη ήταν το g.karιο καλώδιο,της NASA... :)

Μην μπερδευόμαστε όμως με αυτά που γράφω,γιατί σίγουρα σε άλλα συστήματα και χώρους,τα καλώδια θα ακουστούν διαφορετικά.

Οσο για τα Valhala,είναι σε άλλο επίπεδο όπως έγραψα,όπου όμως σε αναγκάζουν να ξανα αναθεωρήσεις αυτά που γνωρίζεις και που έφτιαξες... :)

Reaction score
3.606
Πολύ καλή η παρουσίαση του Γιώργου.

Γιώργο , να είσαι καλά. Σε ευχαριστούμε και πάλι για την φιλοξενία στο σπίτι σου. Το παγωτάκι της συζύγου σου ήταν πολύ καλό. Τα σέβη μου στην κα Αναμουρλίδη και πολλά φιλιά στην κορούλα σου.

Reaction score
14
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Οσο για τα Valhala,είναι σε άλλο επίπεδο όπως έγραψα,όπου όμως σε αναγκάζουν να ξανα αναθεωρήσεις αυτά που γνωρίζεις και που έφτιαξες... :)
Χμμμ...
Εδώ όμως ίσως να βρίσκει εφαρμογή και η άποψη που λέει ότι η "συσκευή" (βλέπε καλώδιο..και όχι μόνο ) που χρειάζεται "παπάδες και τρισάγια" για να παίξει...είναι μάλλον "προβληματική" με τα μέτρα και τα σταθμά αυτού του κόσμου. :wink:

Εάν είναι να χαραμίσω τα νιάτα μου για να βρώ την συσκευή που θα ταιριάξει με τα Valhala...ή με το κάθε "Valhala" ....να μένει το βύσσινο.
Μου ακούγεται σαν το....να το βρω κι ας πεθάνω... είπε και πέθανε! :p

Reaction score
0
preve said:
Χμμμ...
Εδώ όμως ίσως να βρίσκει εφαρμογή και η άποψη που λέει ότι η "συσκευή" (βλέπε καλώδιο..και όχι μόνο ) που χρειάζεται "παπάδες και τρισάγια" για να παίξει...είναι μάλλον "προβληματική" με τα μέτρα και τα σταθμά αυτού του κόσμου. :wink:

Εάν είναι να χαραμίσω τα νιάτα μου για να βρώ την συσκευή που θα ταιριάξει με τα Valhala...ή με το κάθε "Valhala" ....να μένει το βύσσινο.
Μου ακούγεται σαν το....να το βρω κι ας πεθάνω... είπε και πέθανε! :p
Φιλε preve η αποψη μου για τα Valhala εχοντας την εντυπωση οτι αυτο εννοει και ο ΜAC (αν οχι ας το διαψευσει με την αναλογη αποψη)
ειναι η εξης :
καλωδια της αξιας των Valhala θα αποδωσουν τα μαλλα σε αναλογης αξιας συστημα!!!!
Κοινως "τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ@λους". :wink:
:mrgreen:

Reaction score
14
Andrew said:
καλωδια της αξιας των Valhala θα αποδωσουν τα μαλλα σε αναλογης αξιας συστημα!!!!

Πολύ μαρκετινίστικο μου ακούστηκε αυτό...  :wink:

Κοινως  "τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ@λους". :wink:  :mrgreen:
Αυτό θα το έκοβε το ΕΣΡ... :p :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΥΓ. Άσε που όταν φτάσεις στα δυσθεώρητα ποσά του "σωστού" συστήματος για τα Valhala (και όχι μόνο για αυτά...ένα όνομα
είναι και το πιάνω) θα χρειαστείς πολύ γερό στομάχι για να παραδεχτείς ότι ίσως να έχεις κάνει λάθος....

Reaction score
0
preve said:
Andrew said:
καλωδια της αξιας των Valhala
θα αποδωσουν τα μαλλα
σε αναλογης αξιας συστημα!!!!

Πολύ μαρκετινίστικο μου ακούστηκε αυτό... :wink:

Κοινως "τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ@λους". :wink: :mrgreen:
Αυτό θα το έκοβε το ΕΣΡ... :p :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΥΓ. Άσε που όταν φτάσεις στα δυσθεώρητα ποσά του "σωστού" συστήματος για τα Valhala (και όχι μόνο για αυτά...ένα όνομα
είναι και το πιάνω) θα χρειαστείς πολύ γερό στομάχι για να παραδεχτείς ότι ίσως να έχεις κάνει λάθος....
Δεν ξερω αν ειναι του marketing ,εγω για ομοιοκαταληξια πηγαινα και δεν μου βγηκε 8)
...και γιατι να κοψει το EΣΡ τους κάλους;;; :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3
Φίλε μου preve.
Πρώτο λάθος,δεν ήρθες στην ακρόαση :) :lol:
Το δεύτερο είναι,ότι χωρίς να γνωρίζεις γιατί ακριβώς μιλάμε,βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. :|

Το ψάξιμο που έγραψα,δεν είναι στα μηχανήματα,αλλά στα άλλα συνοδά καλώδια,καθώς και ειδικότερα η τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο.

Reaction score
14
Φίλε μου preve.
Πρώτο λάθος,δεν ήρθες στην ακρόαση :) :lol:
Το δεύτερο είναι,ότι χωρίς να γνωρίζεις γιατί ακριβώς μιλάμε,βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. :|

Το ψάξιμο που έγραψα,δεν είναι στα μηχανήματα,αλλά στα άλλα συνοδά καλώδια,καθώς και ειδικότερα η τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο.
Γιώργο έκανα μάλλον λάθος μετάφραση της φράσης σου, "όπου όμως σε αναγκάζουν να ξανα αναθεωρήσεις αυτά που γνωρίζεις και που έφτιαξες... "

Αυτό το "έφτιαξες" το εξέλαβα σαν το σύστημά σου.
Βασιζόμενος σε αυτό ανέπτυξα απλά μια προσωπική άποψη γύρω από την θεώρηση των "πραγμάτων".
Την άλλη φορά θα τα πούμε...και θα τα ακούσουμε από κοντά. :D

ΥΓ. Σε σχέση με τη τοποθέτηση των ήχειων στον χώρο...αν εννοείς αυτό που νομίζω...μάλλον θα πρέπει να μην ψάξουμε παραπέρα γιατι προβλέπω...παντόφλα!
Το ηχείο φέυγει. (από τον τοίχο)
Η παντόφλα έρχεται! :mrgreen:

Reaction score
3.606
Δεν χρειάζεται να κάνει πολλέςς αλλαγές ο Γιώργος.
Συνήθως είναι κάτι μικρό που δεν περνάει από το μυαλό μας. Οπως για παράδειγμα η μείωση των ηλεκτρο-μαγνητικών πεδίων συνολικά στο σύστημα. Γειώσεις, φάσεις ρεύματος, τοποθέτηση καλωδίων σε αντικραδασμικές βάσεις, μείωση της χωριτικότητας των καλωδίων με προσεκτική δρομολόγηση, προστασία από στατικό, απόπσβεση συντονισμών χώρου και συσκευών, κ.λ.π.

Το καλύτερο από όλα αυτά είναι να βιδώνετε τα μεγάφωνα στα ηχεία όταν χαλαρώνουν οι βίδες. Δύο φορές το χρόνο.
Με ειδικό εργαλείο και με τη σωστή δύναμη. Δεν θυμάμαι πως λέγετε αυτό το εργαλέιο. Δυναμόμετρο ???

Reaction score
3.606
5 στα 10 ηχεία που παίζουν σήμερα έχουν χαλαρές τις βίδες.
Δοκιμάστε το κα πέιτε μας τα αποτελέσματα.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound