Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

sk

Reaction score
499
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ξέρεις τι γίνεται φίλε sk και φίλε Νικόλα?...
Επειδή καμιά φορά διαβάζει ο κόσμος εντυπώσεις και μπορεί να ενθουσιαστεί, προτιμώ να είμαστε λίγο μετριοπαθείς. Η πραγματικότητα (η δική μου τουλάχιστον), είναι κρυμμένη στις εντυπώσεις που ανέπτυξα και αφορούν εμένα.

Αν κρίνω απ΄ την αφεντιά μου, η αισιοδοξία μας ταιριάζει περισσότερο απ’ την μετριοπάθεια (μιζέρια?).

Ειδικά επειδή ένα τέτοιο μηχανάκι είναι εξαιρετικά φθηνό, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να δημιουργήσει προσδοκίες πέραν των πραγματικών, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό και δίκαιο. Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν ένα ηχείο των 1000€ να μεταμορφωθεί σε ένα ηχείο των 10.000€.

Είπαμε υπό προϋποθέσεις.
Η κοινή λογική είναι προαπαιτούμενη βεβαίως βεβαίως ... 8)

Θα μου πεις, είναι δυνατόν να τα πιστεύει αυτά κάποιος?
Δεν ξέρω. Τουλάχιστον θα έχω την συνείδησή μου ήσυχη όμως... :wink:

Μα πιστεύω ότι τώρα κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.
Το ανάποδο, δεν θα το πίστευα. :D
preve said:
(SαββατοΚύριακο;) :lol: :lol: :lol:
Δεν μπορώ να απαντήσω 8)
Απ΄ όταν έμαθα ότι «μοιραζόμαστε» τον ίδιο παραθεριστικό τόπο ... κωλύομαι :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
RDoherty δεν είμαι κυνικός.
Κάθε μέρος της αλυσίδας έχει την αξία του. Το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να χαλάσεις ότι φιάχνει ένα τέτοιο μηχάνημα για να πάρεις κάτι που απλά θα είναι διαφορετικό, δοκιμάζοντας ένα... καλώδιο. Γιατί το σωστό, από άποψη συχνοτική, το έχεις ή το ξέρεις (αφού το έχεις μετρήσει) και επιλέγεις την δική σου εκδοχή. Φυσικά μπορεί δοκιμάζοντάς το να πάρεις και κάτι άλλο που θα σου αρέσει. Ποτέ δεν ξέρεις.

Άβυσσος...

Reaction score
3
Η δική μου εμπειρία με τα ψηφιακά μαραφέτια του CostasEAR ήταν πέρα για πέρα αποκαλυπτική των δυνατοτήτων τους: εκεί που καθόμασταν ήσυχα κι ωραία στον καναπέ του Νικόλα κι ακούγαμε Σαραγούδα και Τρανταλίδη να βαράνε αλύπητα, μού ξεφεύγει μια μ@λ@κ%α του στυλ "δε λέω, βαρβάτο το άκουσμα, αλλά κάπως ψυχρό, μηχανικό ρε παιδί μου - σα να λείπει μια λαμπίτσα από το σύστημα".

Ποιος είδε τον CostasEAR και δεν τον φοβήθηκε! Με καρφώνει με το γνωστό γυάλινο βλέμμα (όχι, δεν είναι από τις Amstel) και λέει "δεν σε καταλαβαίνω, για κάντο πιο λιανά, τι σού λείπει ΑΚΡΙΒΩΣ;".

Του εξηγώ (ή έτσι, τέλος πάντων, νομίζω), το σκέφτεται 2-3 νανοσεκόντ, σηκώνεται απότομα όρθιος, τρέχει στα Μπερινγκέρια, παλεύει με τα κουμπιά και τα φωτάκια για κανα δίλεπτο και ξαναγυρνάει με πονηρό χαμόγελο στον καναπέ. Βάζουμε ξανά το τεμάχιον από την αρχή και... ώ του θαύματος! ο ήχος έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τον ήθελα...

Να πω ότι υποκλίνομαι στις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι επιεικώς σόλοικο. Το άτομο ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, όταν μιλάμε για ψηφιακή ισοστάθμιση και τα ρέστα. Επομένως, we'd better shut up and put up, καταπώς θα 'λεγε και ο RD...//;-)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρος Κωστόπουλος said:
...σκέφτεται 2-3 νανοσεκόντ...
Δεν μπορεί και παραπάνω συνεχόμενα. Έχουν καταστραφεί όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα από το αλκοόλ. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
298
Xμμμ, τι έκανε? Πρόσθεσε παραμόρφωση? :lol:

BTW o Κωσταυτιάς μου θυμίζει εντόνως αυτό το γλυκύτατο παραδοσιακό από την Ραιδεστό:

Εμένα μου το είπανε
(κυρ-Κωστάκη, έλα κοντά)
άνθρωποι μερακλήδες
.....
πως την καλύτερη ζωή
(κυρ-Κωστάκη, έλα κοντά)
την κάνουν οι μπεκρήδες

8)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.103
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:, ζηλεύετε το ψυγείο μου ε? Να μη ποστάρω και φωτό, τότε θα πάθετε σοκ! Μπύρες και τυριά.....τελεία! Α, σόρυ, έχω και λεμόνι....για τα διάφανα ξύδια! 8)

Μου άρεσε το παραδοσιακό σου, άρ του ντί του... μέι δι φόρς μπι γουίθ γιού! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μου άρεσε βέβαια και η αισιόδοξη άποψη του ΣΚ. 8)

Και εφόσον υπάρχει κοινή λογική, σας λέω με πλήρη επίγνωση του θέματος πως ένα απλά αξιοπρεπές ηχοσύστημα-χώρος με ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να μετατραπεί στο όνειρο του εκάστοτε κατόχου. Όχι γιατί θα γίνει ο ιδανικός αναπαραγωγέας. Αλλά γιατί θα γίνει εφικτό να παίξει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ο κάτοχος έχει στο μυαλό του (ή στην ψυχή του)!

Το λεπτό σημείο - κλειδί στη σκέψη μου αυτή είναι τα ΣΑΦΩΣ γνωστά μειονεκτήματα κάθε ηχοσυστήματος. Ο καθένας σας ξέρει το εξαιρετικό (κατά τα άλλα) ηχείο του ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ. Και αυτό είναι που του "τη σπάει", έστω κι αν δε θέλει με τίποτα να αλλάξει το συγκεκριμένο ηχείο διότι έχει ερωτευθεί κάποιες ιδιαίτερες αρετές του. Κανένα ηχοσύστημα δε παίζει τέλεια, όλα κάπου έχουν την "αχίλλειο πτέρνα" τους. Κάτι που δε θεραπεύεται με καλώδια και ματζούνια, ίσως ούτε και με άλλα συνοδά μηχανήματα. Εκεί έρχεται αυτό το παλιομηχάνημα, και φέρνει τα πάνω κάτω, κάνει εφικτό το μέχρι πρότινος ανέφικτο.

Ταυτόχρονα όμως, δίνει και το στίγμα του, αλλάζει τον τρόπο σκέψης και το επιθυμητό άκουσμα. Το νέο ερέθισμα είναι μπάτσα που δε ξεχνάς, ιδίως γιατί προέρχεται από το αγαπημένο σου ηχείο και εμπεριέχει αυτό που σ'έκανε κάποτε να το αποκτήσεις...
Μπορεί να ψάχνεις και να σου αρέσει πχ ο ήπιος μελιστάλακτος σωματώδης "λαμπάτος" ήχος του χαμηλού ντάμπινγκ φάκτορ και του περιορισμένου δυναμικού εύρους της πεθαμένης προ πολλού λυχνίας ισχύος (εξ ου και οι θαμώνες των νιού-όλντ-στόκ). Το φέρνεις αυτό το άκουσμα, και εύκολα μάλιστα. Ας είν' καλά τα FIR...ακόμα και των λίμιτερς! Αλλά για να το φέρεις χρειάζεται πρώτα να "σιάξεις" το άκουσμα αντικειμενικά. Και άμα το "σιάξεις" μετά ξεχνάς τι ήθελες.... 8)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Νίκος Τσαρουχάς said:
RDoherty δεν είμαι κυνικός.
Κάθε μέρος της αλυσίδας έχει την αξία του. Το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να χαλάσεις ότι φιάχνει ένα τέτοιο μηχάνημα για να πάρεις κάτι που απλά θα είναι διαφορετικό, δοκιμάζοντας ένα... καλώδιο. Γιατί το σωστό, από άποψη συχνοτική, το έχεις ή το ξέρεις (αφού το έχεις μετρήσει) και επιλέγεις την δική σου εκδοχή. Φυσικά μπορεί δοκιμάζοντάς το να πάρεις και κάτι άλλο που θα σου αρέσει. Ποτέ δεν ξέρεις.

Άβυσσος...

Νικο αυτο το ......."(αφου το εχεις μετρησει)", πως εγινε?? :shock:

Παντως για μενα το θεμα δεν ειναι το αν θα κανει τα ηχεια μου να παιζουν σαν 10000Ε, ενω ειναι του 1000αρικου, αλλα αν θα μου φτιαξει τα προβληματα του χωρου.
Υπαρχει δλδ περιπτωση να εχει ενα η περισσοτερα peak, σε καποια/ες συχνοτητα/ες ο χωρος, και αν το διορθωσει το μπερι, να μην μ' αρεσει το αποτελεσμα???
Σιγουρα δεν θα ακουστει καλυτερα απο πριν?

Το οτι οι διαφορες, σε αλλαγες συσκευων,καλωδιων, κ.λ.π. θα ακουγονται νομιζω οτι ειναι αλλο θεμα, ειτε μας αρεσει περισσοτερο, η λιγοτερο, κ.λ.π. (κολοκυθοπιτα).
Εν ολιγις τα προβληματα του χωρου, θα τα λυσει, ενδεχομενως και με την παραλληλη χρηση καποιων μασοπαγιδων, διαχυτων, κ.λ.π.???????

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.103
platon said:
Εν ολιγις τα προβληματα του χωρου, θα τα λυσει, ενδεχομενως και με την παραλληλη χρηση καποιων μασοπαγιδων, διαχυτων, κ.λ.π.???????
Ναί.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Καλα, τελικα εισαι πολυ φλυαρος. :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Ναι, μονο του, η Ναι με βοηθεια????

Χαιρετισμους απο τη Ροδο.
Αντωνης Σοφιανοπουλος

Reaction score
7
Ασε αυτό το απαντάω κι εγώ τώρα :
Μόνο του αποκλείεται.
Αν δεν είσαι σκράπας τελείως θα χρειαστείς κάποια βοήθεια.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γειά σου Αντώνη :!:

platon said:
Νικο αυτο το ......."(αφου το εχεις μετρησει)", πως εγινε?? :shock:
Τι εννοείς πως έγινε? Με μικρόφωνο μετρήσεων. Στο μηχάνημα θα βλέπεις ακριβώς την απόκριση του χώρου σου και θα διορθώνεις ότι πρέπει να διορθώνεις. Ούτε στο περίπου ούτε στο σχεδόν… ΑΚΡΙΒΩΣ.

platon said:
Παντως για μενα το θεμα δεν ειναι το αν θα κανει τα ηχεια μου να παιζουν σαν 10000Ε, ενω ειναι του 1000αρικου, αλλα αν θα μου φτιαξει τα προβληματα του χωρου.
Αυτό ακριβώς κάνει. Είπαμε για την διόρθωση χώρου δύο δρόμους έχει η ζωή. 1. Ψηφιακή ισοστάθμιση και 2. παρεμβάσεις.

platon said:
Υπαρχει δλδ περιπτωση να εχει ενα η περισσοτερα peak, σε καποια/ες συχνοτητα/ες ο χωρος, και αν το διορθωσει το μπερι, να μην μ' αρεσει το αποτελεσμα???
ΦΥΣΙΚΑ υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι θα είναι σωστό, άρα αυτό μπορούν να βγάλουν τα μηχανήματά σου σε έναν περιποιημένο χώρο.

platon said:
Αν τα προβλήματά σου δεν είναι εντελώς τραγικά, θα τα λύσει μόνο του (αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς). Φυσικά αν τα προβλήματά σου είναι εντελώς τραγικά, ούτε οι παρεμβάσεις στον χώρο θα σου τα λύσουν. 8)

Reaction score
7
Τελικά δεν απάντησε κανείς που μπορώ να το βρώ και πόσο κάνει το μαραφέτι ?
Επίσης τι καλώδια επιπλέον θα χρειαστώ ?
Υπολογίζω ένα μονό XLR-AES/EBU (DAC OUT -> BEHRINGER)
και ένα ζεύγος XLR για (BEHRINGER -> PREAMP)
(- Οσοι δεν έχουν balanced preamp θα πρέπει να ζοριστούν λίγο εως πολύ ακόμα προφανώς.. Δεν θυμάμαι να είδα RCA εξόδους.. -)

Φτηνά και καλά τέτοια ΕΤΟΙΜΑ υπάρχουν ? (πάντα με προσωπικές εμπειρίες μιλώντας)
Γιατί δε λέει να δώσεις πχ 300 για το μαραφέτι και 1500 για τα καλώδιά του ε?

Μικρόφωνο θα χρειαστώ απαραίτητα ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Περίπου 400€ έχει αυτό της behringer, μαζί με το ειδικό μικρόφωνο μετρήσεων. Τώρα που θα το βρεις...

Αν είσαι τυχερός, στο internet. O αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της behringer είναι ο Στόλλας αλλά συνήθως δεν έχει τίποτα. Καλού κακού ρώτα βέβαια.

- Έχει μόνο balanced αναλογικές εξόδους όντως...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Μπάμπης Θ. said:
Ασε αυτό το απαντάω κι εγώ τώρα :
Μόνο του αποκλείεται.
Αν δεν είσαι σκράπας τελείως θα χρειαστείς κάποια βοήθεια.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Οχι βοηθεια απο αλλον, εννοω βοηθεια, απο μπασοπαγιδες, και κ.λ.π. για τον χωρο.

Reaction score
7
Platon, κακό δε νομίζω να κάνεις πάντως και με μερικά room treatments. Αν τα τοποθετήσεις σωστά και εφόσον ΞΕΡΕΙΣ τι ακριβώς χρειάζεσαι. Αλλιώς θες άλλη βοήθεια κι από κει ! :lol: (με έπιασε το γελαδερό κι εμένα.. οι κακές παρέες βλέπεις)
Αλλο θες για μπάσα, άλλο για πρώιμες ανακλάσεις, άλλο για πλαινές, άλλο για οπίσθιες..

Για καλώδια δεν ακούω τίποτα. Μόνο με diy παίζετε ? ΟΛΟΙ ? Κανας άλλος Χριστιανός ? (Κανας αντίχριστος ίσως ?)
Εντάξει παραδίνομαι. BELDEN Τερματισμένα balanced πουλάει κανείς ?? :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έλα ρε τράβα πάρε ότι καλώδιο μπορείς, εκεί είναι το θέμα τώρα?
Μην ξεκινάμε ανάποδα. :wink:

Reaction score
118
H δική μου γνώμη είναι πως οι ισσοσταθμιστές σου χαιδεύουν τα αυτιά και σου "πατάνε" την πραγματικότητα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster