Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Reaction score
81
Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, σε ένα σύστημα υψηλής ποιότητας προς το παρόν το PARC υπερέχει των ψηφιακών λύσεων. Απαιτεί όμως δουλειά και ρύθμιση απο γνώστη του αντικειμένου πάντα σε συνδιασμό βέβαια με μετρήσεις.

Ομολογώ ότι η έκδοση του Audyssey όπως αυτή δουλεύει σε ένα τερατώδη HomeCinema ενισχυτή, μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Είχα την ευκαιρία να μετρήσω το σύστημα πρίν και μετά και τα αποτελέσατα ήταν αξιόλογα. Συνοπτικά για ένα σύστημα τόσο απλό στην εφαρμογή του τα αποτελέσματα ήταν θετικά, ειδικά δέ όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις χαμηλές συχνότητες.

Εύφημο μνεία πρέπει να απονείμω και στην αδικαιολόγητα υποτιμημένη Meridian για την πολύ αξιόλογη δουλειά πού έκανε στο θέμα της ψηφιακής ισοστάθμισης στούς προενισχυτές HomeCinema στην σειρά G αλλά και σε αυτόν της σειράς 800. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία το σύστημα της Meridian υπερτερεί και σε διαφάνεια αλλά και σε απόδοση απο τη συγκεκριμένη έκδοση του Audyssey αλλά είναι πιό περίπλοκο στην εφαρμογή του. Το σύστημα της Meridian δεν διατίθεται ως αυτόνομο προϊόν.

Κοντολογίς, προς το παρόν αυτός που θέλει το βέλτιστο πρέπει να πάει στο PARC ή σε αντίστοιχης ποιότητας παραμετρικό αναλογικό ισοσταθμιστή συνεπικουρούμενο απο μετρητικό σύστητημα Τα σχόλια μου για τα συστήματα των ισοσταθμίσεων αφορούν κυρίως την περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων όπου εκεί εμφανίζονται τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Οι μετρήσεις-συγκρίσεις έγιναν με μία ειδικά τροποποιημένη έκδοση του μετρητικού συστήματος WinMLS Pro.

Reaction score
2
Μπάμπης Θ. said:
Μάνο, δεν το έχω το μηχανάκι. Οπότε δεν έχω και manual ! (Μάλλον δεν έχεις διαβάση κι εσύ όλο το topic ! :lol:)
Μετατροπή xlr -> rca εγώ προσωπικά δε θα χρειαστώ αλλά για πες πως γίνεται ? Είχα την εντύπωση
πως δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Διαιρετή τάσης ???? Θα χρειαστώ ΚΑΙ τέτοιο ? Οι υπόλοιποι έχετε τέτοιο πράγμα ? Νίκο, Κώστα ?

Το λάθος που έκανα προηγουμένως στα καλώδια είναι ότι τελικά θα χρειαστώ 2 ζεύγη XLR.
Το dac μου δεν βγάζει έξοδο AES/EBU. Τελος πάντων ας το βρώ πρώτα και βλεπουμε. quote

:D :D :DΒρε μπαμπη,μπορεις να το κατεβασεις απο εδω...www.behringer.com. :) :)χμ.οσο αφορα τον διαιρετη τασης θα τον χρειαστεις θελεις δεν θελεις, :shock:εαν φυσικα χρησημοποιηεις της αναλογικες εξοδους του μπερι.ενα δουλεψεις απο την ψηφιακη εξοδο τοτε εισαι ο.κ......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]Τα σχόλια μου για τα συστήματα των ισοσταθμίσεων αφορούν κυρίως την περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων όπου εκεί εμφανίζονται τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα.
Γεγονός είναι ότι οι χαμηλές είναι κακό σπυρί αλλά οι μεσαιοϋψηλές ευθύνονται για την απόδοση της στερεοφωνίας. Με τις πιο κατευθυντικές συχνότητες δεν είχες δηλαδή ποτέ πρόβλημα σε εγκατάσταση?

Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]Οι μετρήσεις-συγκρίσεις έγιναν με μία ειδικά τροποποιημένη έκδοση του μετρητικού συστήματος WinMLS Pro.
Βασίλη με τι hardware το συνδύασες αυτό?

Reaction score
81
Νίκος Τσαρουχάς said:
Γεγονός είναι ότι οι χαμηλές είναι κακό σπυρί αλλά οι μεσαιοϋψηλές ευθύνονται για την απόδοση της στερεοφωνίας. Με τις πιο κατευθυντικές συχνότητες δεν είχες δηλαδή ποτέ πρόβλημα σε εγκατάσταση?
Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα στις υπόλοιπες συχνότητες αλλά αντιμετωπίζονται σαφώς πιό εύκολα και με παρεμβάσεις που είναι αισθητικά αρκετά αποδεκτές.

Νίκος Τσαρουχάς said:
Βασίλη με τι hardware το συνδύασες αυτό?
Μετρητικό μικρόφωνο της IBF EMM8-cal500, προενισχυτή μικροφώνου IBF MP-21 και κάτι άλλα καλούδια..
Ουσιαστικά χρησιμοποιώ software και μετρητικά που χρησιμοποιεί η Rives Audio. ( Μέγεθος μάλλον μή συγκρίσμο με την αφεντιά μου :) )

Reaction score
384
Λοιπον,

1. το PARC ειναι για συνδεση μεταξυ προ-τελικου. Αρα καποιος με αναλογικη πηγη (πικαπ), η καποιος που
εχει ακριβο Home Cinema, το Behringer δεν κανει, αφου κανει ADC DAC σημα. H Rives Audio προτεινει το αναλογικο ακομα και σε χρηση Transport- DAC.
Γνωμη δεν εχω, αρα συνεχιζουμε...

2. Το Audyssey εχει 8 καναλια, μπορει να χωριστει σε ζωνες, τελειο για Home Cinema . Μετρησεις γινονται με μικροφωνο σε 32 σημεια, βγαινει μεσος ορος ανα γκρουπ μετρησεων, κλπ. Προτεινει το cross για καθε ηχειο, φτιαχνει τα levels, βαζει φιλτρα για 8 καναλια,κλπ.

3. Το Behringer ειναι "μανουλα''΄για μεταξυ Transport-DAC. Στο Home Cinema ειναι καλο για ρυθμισεις τοu sub. Καποιος θα χρειαζοτανε 4 Behringer για να κανει ο,τι το Ausyssey, και κανα διημερο δουλειας. Συν το γεγονος πως εαν κατα λαθος πατηθει ενα κουμπι, τρεχα γυρευε.

Υπαρχει αγοραστικο κοινο για ολα, εξαρταται απο την εφαρμογη.
Δημητρης

Reaction score
384
Για να σας τρελλανω κι αλλο, εχω και αϋτο
http://www.qscaudio.com/products/dsp/dsp4/dsp4.htm

Το εχω χρισιμοποιησει μονο σε sub. Το χρισιμοποιουν στην Αμερικη σε πολυ ακριβα Home Cinema. Λιγο δυσκολο το στησιμο, και το κυριοτερο, δεν εχει κουμπια!!
Τιμη $600 εαν θυμαμαι καλα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.132
DIMITRIS είσαι αν-πιστέφταμπλ! Απίστευτα πράγματα έχεις.... :p

Μπίλι δε κιντ πολύ θα ήθελα να παίξω με τα meridian, πως θα γίνει να βάλω ένα στα χέρια μου? 8)

Reaction score
298
Και να σκεφτείς ότι το πιο πρόσφατο Meridian υποτίθεται πως είναι το πρώτο που πέτυχε διψήφια (σε picosecond) τιμή jitter.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τώρα που θα φιάξουμε πισάκι ρε παιδιά, μήπως να το κάνουμε σε πισάκι το έγκλημα? 8)

Reaction score
384
costas EAR said:
DIMITRIS είσαι αν-πιστέφταμπλ! Απίστευτα πράγματα έχεις.... :p

Μπίλι δε κιντ πολύ θα ήθελα να παίξω με τα meridian, πως θα γίνει να βάλω ένα στα χέρια μου? 8)
Που να δεις τα χειριστηρια και τα συστηματα φωτισμου που εχω. :D
Εχω και κατι sub 10 ποντους παχος, που μπαινουν μεσα στους τοιχους! :shock:
Να μην μιλησω για το τηλεχειριστηριο που βλεπεις live TV επανω, χωρις καν να ανοιξεις την τηλεοραση! 8)
Off Topic, θα ανοιξω θεμα καποια στιγμη στις Εγκαταστασεις-Εφαρμογες... :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.132
δεν υποτίθεται, ισχύει (άσε τις επαγγελματικές λύσεις τύπου νανοκλόκς απ'έξω από τον ειρμό αυτό)! το θυμάσαι παλιο-γριά ε? :lol: :lol: :lol: :lol: Κάποιοι κάποιοι λένε τα διψήφια δεν ακούγονται, αλλά ...στου κουφού την πόρτα ούτε ο αη βασίλης δε θα πάει φέτος μου φαίνεται :lol: :lol: :lol: :lol:

πάλι με πιάνω να ζαχαρώνω μηχάνημα... φτου φτου κακά.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Δώστα όλα DIMITRIS, απίστευτα γκάτζετ! :p

Reaction score
239
εγω πολλες φορες εχω πει οτι ο Δημητρης πρεπει να μας κανει μια παρουσιαση του χωρου του για να μαθαινουμε κιολας αντε ολοι μαζι να τον πρηξουμε

Reaction score
298
pambs said:
να μας κανει μια παρουσιαση του χωρου του
Όχι μόνο του χώρου, αλλά και του σκεπτικού και της μεθόδου. Δηλαδή, Dimitris, οπλίσου με πολλή υπομονή! :D

Reaction score
384
Δεν ειμαι αυθεντια σε κανενα θεμα, απλα ασχολουμαι με πολλα διαφορετικα gadgets.
Φωτισμους, αυτοματισμους,κλπ
Off topic ομως, θα με κραξουνε!!! :?

Reaction score
384
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους όσοι θέλουν να κάνουν επίσκεψη στον Δημήτρη,γιατί μένει Αγγλία... :)

Πάντως,δεν είναι και άσχημη ιδέα. :wink: :)
Απο τελη Ιανουαριου, θα υπαρχει αρκετος χωρος για επισκεπτες. Μαζευτειτε...Τα εισιτηρια ειναι φτηνα τοτε!!

Reaction score
81
costas EAR said:
Κομματάκι δύσκολο. Τα G68 και το 861 με τα οποία έχω δουλέψει ανήκουν σε ιδιώτες.

RDoherty said:
Και να σκεφτείς ότι το πιο πρόσφατο Meridian υποτίθεται πως είναι το πρώτο που πέτυχε διψήφια (σε picosecond) τιμή jitter.
Ο Bob Stuart της Meridian έχει δημιουργήσει μία αξιόλογη ομάδα με μηχανικών ακαδημαϊκές περγαμηνές η οποία δουλεύει συστηματικά σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και ψυχοακουστικής.

Με γνωριμίες και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Malkolm Hawksford, o Peter Craven και ο - συγχωρεμένος δυστυχώς - ιδιοφυής Michael Gerzon, ο Bob Stuart δικαίως θεωρείται αυθεντία σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo