Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Reaction score
6
Από ότι βλέπω όταν γίνεται η αρχική ρύθμιση πρέπει το μηχάνημα να είναι συνδεδεμένο κανονικά στην υπόλοιπη αλυσίδα σωστά?
Στην περίπτωση αυτή πόσο μακρύ είναι το καλώδιο του μικροφώνου?
Δυστυχώς τα μηχανάκια μου είναι σε μεγάλη απόσταση (>3 μέτρα) από τη θέση ακρόασης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Από ότι βλέπω όταν γίνεται η αρχική ρύθμιση πρέπει το μηχάνημα να είναι συνδεδεμένο κανονικά στην υπόλοιπη αλυσίδα σωστά?
Και μετά την αρχική ρύθμιση παραμένει συνδεδεμένο στην αλυσίδα. Ζεις με αυτό πλέον...

Τι 3 μέτρα μόνο. Βάλε 5 μέτρα να είσαι μέσα
Δεν πειράζει ας είναι και 10.

Reaction score
0
Απάντηση: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Παίδες, από Σεπτέμβριο, ετοιμάζομαι για το Copland DRC 205. Επιβάλλεται.
Το DEQ 2496 ήδη είναι στις αγγελίες. Η μέρα με τη νύχτα.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Παίδες, από Σεπτέμβριο, ετοιμάζομαι για το Copland DRC 205. Επιβάλλεται.
Το DEQ 2496 ήδη είναι στις αγγελίες. Η μέρα με τη νύχτα.
Αν δεν το εχεις ακουσει μπορει να σου πει ο gkar που το ειχε για καποιο διαστημα σπιτι του. Αν θελεις στο δανειζω να το ακουσεις. Να ξερεις οτι η διαφορα που θα ακουσεις αφορα στα χαμηλα περισσοτερο.

Reaction score
0

Μα ήδη το έχω σπίτι μου το demo, απ την Τετάρτη. Γι αυτό έβγαλα και απόφαση. Δεν στηρίζομαι ποτέ πλέον σε γραπτά, αλλά μόνο στα αυτάκια μου.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Ισοστάθμιση - Προσωπικές εμπειρίες

Μα ήδη το έχω σπίτι μου το demo, απ την Τετάρτη. Γι αυτό έβγαλα και απόφαση. Δεν στηρίζομαι ποτέ πλέον σε γραπτά, αλλά μόνο στα αυτάκια μου.
Ωστε εσυ λοιπον το ηθελες και με εβαλαν να το επιστρεψω:mad_2:
θα μας φαει ο Αναμουρλιδης που δεν προλαβε να το ακουσει.Μετα απο εσενα αυτος λοιπον!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Nαι, Δημήτρη. Πες κάτι παραπάνω. :cool_4:

Δεν στηρίζομαι ποτέ πλέον σε γραπτά, αλλά μόνο στα αυτάκια μου.
Αυτό τώρα που πάει? Αφού όλα τα γραπτά λένε πως "δουλεύει" το μαραφέτι! :mrgreen:

Reaction score
0

Λοιπόν, επειδή έχω πιει τις καϊπιρίνιές μου, αλλά θα σας πω.
Με 2 λογάκια, το μπέρι είναι (τουλάχιστον για μένα) είναι λίγο. Το DAC του είναι ψιλομούφα, λίγο καλύτερο από ένα DVD Player όπως το Pioneer868 . Σε αναλογική σύνδεση (δλδ. ή μεταξύ CD-προ ή προ-τελικού είναι ΓΤΠΚ.
Σαν ισοσταθμιστής καλός μόνο για μεσαίες και υψηλές (άλλωστε αν του βάλεις να μετρήσει κάτω από 100 κύκλους τα κάνει μπάχαλο)
Αντίθετα το Copland είναι ΙΜΟ ότι καλύτερο, μιας και στα κάνει όλα μόνο του(και ιδιαίτερα τα χαμηλά, όπως είπε και ο Γιάννης) χωρίς να στερεί τίποτα ηχητικά. Πραγματικά δεν περίμενα ότι μια συσκευή από μόνη της θα έκανε τόσο σπουδαία δουλειά σε έναν τόσο κακό χώρο (που δυστυχώς με βλέπω να μένω για καιρό ακόμα-κ@λοδουλειά).

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Thank you, Δημήτρη. :cool_4:
Κάποια στιγμή που θα έχεις χρόνο και θα το ακούσεις λίγο παραπάνω, πες μας πιο αναλυτικά τι είδους βελτίωση είδες με το Copland. :happy_2:

Juf

Reaction score
0
Να επαναφέρω λίγο το θέμα;
Διαβάζω ότι τελικά γίνεται δουλειά από ισοσταθμιστές αλλά δεν γίνονται θαύματα. Ακούω σε έναν χώρο που σχεδιαστικά δεν είναι καλός ενώ από πλευράς απορροφήσεων νομίζω ότι είμαι σχετικά καλά (χωρίς ειδικευμένες παρεμβάσεις βέβαια και τηρουμένων των αναλογιών του βιώσιμου σαλονιού).

Το μεγάλο θέμα του χώρου είναι ότι από την μια πλευρά δεν υπάρχει τοίχος. Το αριστερό κανάλι έχει τοίχο στο πλάι στο 1m περίπου ενώ το δεξί δεν έχει καθόλου ουσιαστικά (>2.5m) λόγω άλλου δωματίου.

Κατά πόσο ένα τέτοιου είδους μηχάνημα θα μπορούσε να βοηθήσει σύμφωνα με τις εμπειρίες σας; Μήπως ένας τέτοιος χώρος περιλαμβάνεται στα θαύματα;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- πού το ξέθαψα θα μου πείτε ; . . . είναι όμως πάντα επίκαιρο

- ας πούμε ότι ισοσταθμίζω τον χώρο μου by the book , μαζί με άλλες απαραίτητες φροντίδες του χώρου και καταλήγω σε μία κοινώς αποδεκτή επίπεδη ''καμπύλη'' . . . εν συνεχεία οι περισσότεροι που θα περάσουν να ακούσουν το αποτέλεσμα , μένουν ευχαριστημένοι , εγώ όμως δεν είμαι . . . μου φαίνεται αρκετά μουντό . . .

- ψάχνομαι και άκρη δεν βγάζω , οπότε κάνω και ένα ακουόγραμμα και να το πρόβλημα . . . έχω ( για διάφορες αιτίες ) , αναισθησία στις κρίσιμες μεσο-υψηλές συχνότητες , ποία είναι λοιπόν τα προσωπικά οφέλη της εν λόγω ενέργειας ; . . . πέρα από ακρότητες , έτσι και αλλιώς δεν ακούμε κάπως διαφορετικά ο καθ΄ένας από εμάς : . . .

- μήπως τελικά η ψηφιακή ισοστάθμιση είναι ο καλύτερος μπούσουλας αλά όχι πανάκεια ;

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
- πού το ξέθαψα θα μου πείτε ; . . . είναι όμως πάντα επίκαιρο

- ας πούμε ότι ισοσταθμίζω τον χώρο μου by the book , μαζί με άλλες απαραίτητες φροντίδες του χώρου και καταλήγω σε μία κοινώς αποδεκτή επίπεδη ''καμπύλη'' . . . εν συνεχεία οι περισσότεροι που θα περάσουν να ακούσουν το αποτέλεσμα , μένουν ευχαριστημένοι , εγώ όμως δεν είμαι . . . μου φαίνεται αρκετά μουντό . . .

- ψάχνομαι και άκρη δεν βγάζω , οπότε κάνω και ένα ακουόγραμμα και να το πρόβλημα . . . έχω ( για διάφορες αιτίες ) , αναισθησία στις κρίσιμες μεσο-υψηλές συχνότητες , ποία είναι λοιπόν τα προσωπικά οφέλη της εν λόγω ενέργειας ; . . . πέρα από ακρότητες , έτσι και αλλιώς δεν ακούμε κάπως διαφορετικά ο καθ΄ένας από εμάς : . . .

- μήπως τελικά η ψηφιακή ισοστάθμιση είναι ο καλύτερος μπούσουλας αλά όχι πανάκεια ;
Α, εδώ κρύφτηκες...

Όχι, δεν ακούμε κάπως διαφορετικά όλοι μας. Μόνο όσοι εχουν προβλημα ακούν διαφορετικά.

Αν εχεις προβλημα, θα ακούς έτσι (μουντά στο παράδειγμα σου) και σε οποιαδήποτε αλλη περίσταση, πχ σε μια ροκ συναυλία ή στο Μέγαρο. Παντού μουντά.

Και τι προτείνεις; Να κάνουμε ψηφιακή ισοσταθμιση λαμβάνοντας υπόψιν μας και το ακουογραμμα, ή μηπως να μην κάνουμε τίποτα, και οπως μας αρέσει έτσι ειναι το σωστό; Και αν κάτσει να ακούσει η γυναίκα ή κανένας καλεσμένος τι γίνεται ωρε παιδιά;

Προφάσεις εν αμαρτίαις μου μυρίζει.
Υποκειμενισμοι απο την πίσω πόρτα (του ακουογράμματος) :D
[DOUBLEPOST=1507129579][/DOUBLEPOST]Και άντε και ισοστάθμισες εκεί που εχεις το προβλημα για να εξισορροπήσεις. Το υπόλοιπο φάσμα θα το αφήσεις στην τύχη;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- λαγονικό , με ανακάλυψες γρήγορα :thumbsup:

- προτείνω ισοστάθμιση και μετά fine tuning κατά βούληση

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άι ντισαγκρι. Ισοστάθμιση χώρου κανονικά.
Μετά παίξε με τα μπασσοπρίμα και κάντο όπως γουστάρεις ή όπως σου ακούγεται καλύτερα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
Άι ντισαγκρι. Ισοστάθμιση χώρου κανονικά.
Μετά παίξε με τα μπασσοπρίμα και κάντο όπως γουστάρεις ή όπως σου ακούγεται καλύτερα.
- αυτό εννοώ

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.555
Να συμφωνήσω και εγω στη περιορισμένη προσωπικού γούστου παρέμβαση σε καμπύλες ισοσταθμισης, αρκεί να εχουν γίνει ολα σωστα και τυπικά. Όχι ψυχανεμίσματα με χροιές και μπούρδες.

Επίσης, υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ιλαρά (και για ολες τις υπόλοιπες νόσους όπου οι κατευθυντήριες οδηγίες το επιβάλλουν), και απαγόρευση της ομοιοπαθητικής.

Και ναι, εχουν σχέση με το θέμα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv