Ψυγειο - κουζινα.....

Reaction score
7
Ειμαι σε φαση αμεσης αγορας Ψυγειου και Κουζινας.

Ζητω τη γνωμη σας και εμπειρια σας απο μαρκες κυριως και αξιοπιστια, γιατι δεν ξερω τι εχει αλλαξει απο την τελευταια φορα που εγιναν τετοια ψωνια -πριν 20 χρονια. Ειδικα οσοι εχουν ψωνισει κατι τετοιο προσφατα...

Επισης για κουζινα θα προτεινατε την κλασικη με τα μαυρα ματια ή τις αλλες με το τζαμι;
Ξερει κανεις αν κανουν σε αυτες με το τζαμι οι κοινες κατσαρολες;
Αν ειναι επικινδυνο να σπασει... αν δεν καθαριζει ευκολα κλπ....

Αν εχετε κανει και μια ερευνα αγορας για φθηνοτερες τιμες γενικα για να παω σε λιγοτερα καταστηματα να δω.....

***σημ. Στον κοινωνικο σχολιασμο που θα ακολουθησει θα κανω τα στραβα ματια****

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ψυγείο, κουζίνα, κατσαρόλες?
Πλυντήριο δεν θα πάρεις μωρή, στο χέρι θα πλένεις? :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
Ως οικογένεια έχουμε μακράν, πικρή πείρα από κουζίνες Siemens. 3 σπασμένες πλάκες, χωρίς λόγο μέσα σε έναν χρόνο, με προσεκτική χρήση και σε κουζίνα αξίας 2000€... Από τότε, μακρυά... Αν και 9/10 κουζίνες χρησιμοποιούν ίδια μάρκα πλάκα (ceran)
Οι κοινές κατσαρόλες κάνουν σε κεραμεική εστία. Καθαρίζει με ειδικό καθαριστικό και τρίψιμο, θέλει προσοχή στην χρήση (όχι λεμόνι, όχι ζάχαρη γιατί καταστρέφεται). Δεν σπάει υπό φυσιολογική χρήση (αν και αν βάλει η Γιώτα το χεράκι της, καλύτερα να πάρεις μια γκαζιού, σαν και αυτές που έχουν στα εστιατόρια, μπας και κρατήσει). Φαίνεται αμέσως ποιό μάτι είναι αναμμένο, πολλές έχουν εστίες πολλαπλού μεγέθους.
Από ψυγειοκαταψύκτες πίνουμε ως οικογένεια νερό στο όνομα των Liebherr. Ακριβά, αλλά αθάνατα...

Reaction score
0
επειδη αυτον το καιρο ψαχνω και εγω λογω αγορας νεου σπιτιου θα σου προτεινα απο κουζινα να παρεις πιτσος(ειναι ιδια με της σιεμενς και καποια αλλη που δεν θυμαμαι λογω συγχωνευσεις αλλα πιο φθηνη)με κεραμικες εστιες αλλα οχι ανεξαρτητες και απο ψυγειο samsung οχι ντουλαπα(πολυ καλα και λιγο πιο φθηνα.

Reaction score
50
Γιώργο πόσα χρήματα θες να διαθέσεις για το καθένα; Απ' όσο ξέρω οι κουζίνες με μάτια ξεκινούν από 400-500 ευρώ και οι άλλες από 800-900 πάνω κάτω (αυτές είναι με κεραμική εστία αν δεν κάνω λάθος). Αν μπορείς να πάρεις κεραμική εστία είναι καλύτερα. Πες μας προς τι προσανατολίζεσαι γιατί διαφορετικά πράγματα πρέπει να προσέξεις στη μία και διαφορετικά στην άλλη. Πολύ πρόχειρα θα μπορούσα να σου πω να προσέξεις (και στις δύο) τη χώρα κατασκευής. Πχ. οι Bosch που είχαν (και ίσως έχουν ακόμα) καλή φήμη, είδα σε φυλλάδιο ότι οι σχετικά φτηνές είναι όλες κατασκευασμένες εκτός Γερμανίας και μόνο οι ακριβότερες στη Γερμανία...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747
Γιωργο ξεχασες το κυριοτερο!!!
Σαμαρι πηρες? :lol:
unforgiven said:
Pitsos=Bosch=Siemens. Το ίδιο και το αυτό :)
Θα προσθεσω και την Miele σε καποιες περιπτωσεις.
Παντως η κουζινα που εχουμε στο σπιτι (PITSOS) ειναι με κεραμικη εστια και στα 10 χρονια δεν εχει παθει τιποτα,αυτο που κανει ζημια ειναι να πεσει ζαχαρη σε ζεστη εστια .Δεν βγαινει!!
Αν θελεις παρε τηλ. να σου δωσω μαγαζια που θα μας δωσουν καλες τιμες.

Reaction score
14
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάτε σε υπερεπώνυμες...πανάκριβες...γερμανικές λύσεις...που χαλάνε ακριβώς όπως χαλάνε και όλες οι υπόλοιπες μάρκες.
Για να μην σου πω και συχνότερα.

Καλές εντυπώσεις από ηλεκτρικά:

Από ψυγεία...whirlpool ...πλυντήρια ariston...κουζίνες Neff, Izola γιατί όχι Pitsos.

Μετριοκακές:

(Τηρουμένων των οικονομικών αναλογιών και του διαστήματος βλάβης.)

Siemens πλυντήριο πιάτων...Siemens ηλ. κουζίνα, Siemens κεραμικές εστίες.

Σημαντικός παράγοντας διάρκειας ζωής όλων των ηλεκτρικών. Ο άνθρωπος.
Δώσε στους θειούς μου το ανθεκτικότερο μηχάνημα που πήγε και γύρισε αφθαρτο στο φεγγάρι... να στο
σπάσουν σε μερικές εβδομάδες.
Δώστο σε εμένα....και μετά από 20 χρόνια θα είναι όπως την πρώτη ημέρα που μπήκε στην πρίζα.

Σε σχέση με τις κεραμικές εστίες τώρα.
Κατά την γνώμη μου δεν είναι καθόλου "ευαίσθητες" και προσφέρουν στην κουζίνα ακόμη μια επιφάνεια
για να ακουμπήσεις κάτι
. Αφήνωτο αισθητικό μέρος απ' έξω.
Το μόνο που ζητούν είναι λίγη....νοικοκυροσύνη.
Αν δεν ξέρεις ότι η κουζίνα μετά το μαγείρεμα θέλει καθάρισμα...και αν νομίζεις ότι τα καμμένα λίπη βγαίνουν
μόνο με μεταλλικόσυρματάκι ...και κατσαβίδι....άστο καλύτερα.
Η θειά μου που είναι της αυτής συνομοταξίας την έχει ...θαμπώσει...γδάρει και σπάσει από πάνω!!!
Η δικιά μας αντιθέτως λάμπει σαν καθρέπτης.
Και έχει ακριβώς τα ίδια χρόνια.

Σχετικό άσχετο.
Δώσε σημασία στον συντελεστή κατανάλωσης.
Ή αλλιώς στην ενεργειακή σήμανση που φέρουν πάνω τους όλες οι λευκές συσκευές.
Όσο πιο κοντά στο Α τόσο πιο καλά.
Και για το περιβάλλον και για την τσέπη σου. (Μακροπρόθεσμα)

Reaction score
14
Ξέχασα.
Απέφυγε τις Inox συσκευές.
Θα είναι διαρκώς γεμάτες δακτυλιές και εκνευριστικές σκιες από λεκέδες.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
preve said:
Ξέχασα.
Ορθον. Γιατι, κατα πως φαινεται, ΕΣΥ θα τα καθαριζεις... :twisted: :lol:

Reaction score
7
Κερα
unforgiven said:
.... 3 σπασμένες πλάκες, χωρίς λόγο μέσα σε έναν χρόνο, .....
Κεραμικες εννοεις ετσι; Αυτες με το τζαμι ειναι οι κεραμικες, ετσι;

Οι "με το τζαμι!" καινε λιγοτερο;

Εγω θα προτιμουσα με κεραμικες (τζαμι), αλλα δεν ξερω ποσο ευκολα θα προσαρμοστει η μανα μου σε αυτη την τεχνολογια.... ασε που δεν ξερω και τις πιθανοτητες του να της φυγει η κατσαρολα απο τα χερια και να σκασει επανω.... Επισης οταν μαγειρευει δεν εχει το νου της να κρατησει το φαι μεσα στην κατσαρολα... ολο κια λιγο λαδι θα της τρεξει απο το τηγανι, ολο και λιγη μαρμελαδα (ζαχαρη!!) θα πιτσιλησει οταν την φτιαχνει κλπ... μαλλον τα "μαυρα ματια" ειναι πιο safe λυση...

Οχι εντοιχιζομενα.

Οριο τιμων 1500-2000€ και για τα 2, υποθετω....

και για τους περιεργους... πλυντηριο εχω.... και σαμαρι δε χρειαζομαι γιατι εχω καμαρι...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τα "μαύρα μάτια" είναι απλή και δοκιμασμένη λύση, κι αν τρέξει και κάτι από την κατσαρόλα δεν τρέχει και τίποτα, ούτε αν σας φύγει η κατσαρόλα και χτυπήσει πάνω. Και σε περίπτωση που χαλάσει ένα από τα μάτια, αντικαθίσταται. Γενικά στα χρηστικά πράγματα γνώμη μου είναι ότι οι απλές λύσεις είναι και οι καλές.

Τώρα για ψυγείο, αν δεν έχετε δεύτερο σε άλλο χώρο του σπιτιού (π.χ. βοηθητική κουζίνα ή αποθήκη), θα πρότεινα να μη στραφείτε σε ψυγειοκαταψύκτη, γιατί οι χώροι στους περισσότερους είναι απαράδεκτα ανεπαρκείς. Βλέποντας ένα ψυγείο σκέψου αν θα μπορέσει να χωρέσει ταυτόχρονα μισό καρπούζι, ένα ψηλό δοχείο (γιατί υπάρχουν και σούπες ή μεγάλα κομμάτια ψητό) με το φαγητό που δεν μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου, συν όλα τα υπόλοιπα πράγματα που υπάρχουν καθημερινά σ' ένα σπίτι. Αν όχι, πήγαινε παρακάτω γιατί θα αγανακτήσεις πολλάκις, κι εσύ και η μαμά σου.

Για μάρκες δεν θα μπορέσω να εκφράσω γνώμη, γιατί έχω καιρό να ασχοληθώ με έρευνα αγοράς.

Reaction score
7
Επειδή δεν έχουμε καιρό που τα αλλάξαμε και εμείς και τις δύο συσκευές,κουζίνα Pitsos με μάτια και ουχί κεραμικές εστίες καθότι όπως αναφέρθηκε καμμιά ατσαλιά με ζάχαρη να γίνει και το παίρνεις στο χέρι ενώ ψυγείο πήραμε ένα Siemens...Και από τα 2 πολύ ευχαριστημένοι...

Reaction score
7
preve said:
...
Από ψυγεία...whirlpool
....
Αν δεν ξέρεις ότι η κουζίνα μετά το μαγείρεμα θέλει καθάρισμα...και αν νομίζεις ότι τα καμμένα λίπη βγαίνουν
μόνο με μεταλλικόσυρματάκι ...και κατσαβίδι....άστο καλύτερα.......
....
* Πολλοι μου ειπαν καλα λογια για τα whirlpool.
* Και η μανα μου ειναι της καθαριοτητας αλλα παρεα με το συρματακι (να δεις πως εχει κανει τα ματια της κουζινας και ο,τι αλλο γυαλιζει και μπορει να τριφτει)
* Εννοειται μακρυα απο Inox.... (Κουκουρακη... το μονο που θα καθαρισω ειναι καποιοι περιεργοι εδω μεσα)

Μαρία Παρασκευοπούλου said:
.....Τώρα για ψυγείο, αν δεν έχετε δεύτερο σε άλλο χώρο του σπιτιού (π.χ. βοηθητική κουζίνα ή αποθήκη), θα πρότεινα να μη στραφείτε σε ψυγειοκαταψύκτη, γιατί οι χώροι στους περισσότερους είναι απαράδεκτα ανεπαρκείς. ......
Μαρια, ψυγειοκαταψυκτη εννοεις αυτο που εχει οχι καταψυξη απλη, αλλα το μεγαλο κουτι κατω, ε;;

**Μα να μην ειναι σαν τους ενισχυτες... Ειμαι των μαυρων συσκευων.....

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
.....Τώρα για ψυγείο, αν δεν έχετε δεύτερο σε άλλο χώρο του σπιτιού (π.χ. βοηθητική κουζίνα ή αποθήκη), θα πρότεινα να μη στραφείτε σε ψυγειοκαταψύκτη, γιατί οι χώροι στους περισσότερους είναι απαράδεκτα ανεπαρκείς. ......
Μαρια, ψυγειοκαταψυκτη εννοεις αυτο που εχει οχι καταψυξη απλη, αλλα το μεγαλο κουτι κατω, ε;;
Ακριβώς.

Reaction score
298
Υπάρχουν κουζίνες με μάτια που δουλεύουν ηλεκτρομαγνητικά και δημιουργούν ρεύματα Eddy, αλλά χρειάζονται σκεύη με σιδηρομαγνητικό πάτο (όχι χαλκό ή αλουμίνιο) για να δουλέψουν. Είναι ακριβότερες αλλά καίνε το μισό ρεύμα και, επειδή η θερμότητα δημιουργείται μέσα στο σκεύος μόνο, τα μάτια τους δεν καίνε. Έχει κανείς τέτοιες?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
unforgiven said:
Pitsos=Bosch=Siemens. Το ίδιο και το αυτό :)
Όχι απόλυτα. Η πίτσος κατασκευάζει με άδεια των Siemens και Bosch τις συσκευές τους για την Ελληνική αγορά. Απλά πλέον λόγω των παραεισαγωγών μπορεί να βρει κανείς αυθεντικές γερμανικές συσκευές siemens και bosch κυρίως σε αλυσίδες ηλεκτρικών. Σπίτι έχουμε καοζίνα AEG γερμανική, πλυντήριο bosch γερμανικό και ψυγείο bosch by pitsos.

Όσο αφορά τα ψυγεία και τους ψυγειοκαταψύκτες, μόνο αυτά των 60cm μπορεί να είναι γερμανικής προέλευσης. Τα 70cm που συνήθως προτιμούμε στην Ελλάδα είναι καθαρά Ελληνική πατέντα by pitsos...

Reaction score
7
Τι κανει η ζαχαρη βρε παιδια; Λιωνει και κολλαει; Γενικα η ζαχαρη ή και κατι που εχει ζαχαρη;
Μαλλον με ματια θα παρω, γιατι με κεραμικη εστις ΔΕ θα μπορει να της βγαλει τα ματια!!!!
Αλλωστε την κουζινα θα την χρησημοποιει μονο η μανα μου.

RDoherty said:
Υπάρχουν κουζίνες με μάτια που δουλεύουν ηλεκτρομαγνητικά και δημιουργούν ρεύματα Eddy, αλλά χρειάζονται σκεύη με σιδηρομαγνητικό πάτο (όχι χαλκό ή αλουμίνιο) για να δουλέψουν. Είναι ακριβότερες αλλά καίνε το μισό ρεύμα και, επειδή η θερμότητα δημιουργείται μέσα στο σκεύος μόνο, τα μάτια τους δεν καίνε. Έχει κανείς τέτοιες?
Κανεις μαλλον.... Αλλα απο τιμες τι λενε;

Reaction score
298
Είπαμε, είναι ακριβότερες, ίσως και διπλάσιας τιμής από τις συμβατικές. Τώρα το πότε κάνουν απόσβεση μέσω της μικρής κατανάλωσης, δεν το ξέρω. Εκείνο που έχω δει με τα μάτια μου είναι ότι αρχίζουν να βράζουν π.χ. το νερό μέσα σε ένα λεπτό περίπου.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.707
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.