αναβαθμιση ενισχυτη

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/a-s501/index.html
πιστεύετε ότι με αυτόν που είπε ένας φίλος θα είχα καλύτερα αποτελέσματα ?
Όχι. Πριν εκταμιεύσετε ο,τιδήποτε, αλλά βεβαίως, εφ' όσον το επιτρέπουν οι χωροτακτικές συνθήκες του δωματίου, ελαττώστε την απόσταση ακρόασης κατά 20-50%, αναλόγως του μήκους της. Για παράδειγμα, αν ακούτε τα ηχεία από απόσταση 4 μέτρων, ελαττώστε αυτήν την απόσταση στα 3, ή ακόμη και στα 2 μέτρα.

D

Dimkal

Guest
Nichicon 12000 6 εκαστος
[DOUBLEPOST=1551464808][/DOUBLEPOST]Nichixon απο εξωτερικο μαζι βεβαια με αλλα πραγματα, ναι ο μετασχηματιστής του Ροτελ με τις νέες ανορθωσεις μια χαρα τους σήκωσε.
Απεκτησε πιο μεγαλη ταχύτητα στα μεταβατικα, και δυναμικα.
Γενικα ητσν γερασμένοι οι πυκνωτες, προφανώς επαιξε αλυπητα πριν και καλα εκανε ο πρωην ιδιοκτητης.
Άλλοιμονο σταν μηχανακια που κάθονται
Δεν διαφημιζω την Ροτελ, απλα προσπαθω να εξηγησω οτι μια αναβαθμιση συμφερει οταν ενα μηχάνημα αξιζει.
Η Ροτελ γενικά βαζει ικανοποιητικά υλικα.
Το να αλλαξεις μια σύγχρονη καλύτερη γεφυρα, 16 πολυεστερικά πυκνωτακια ειναι ελαχιστο κοστος.
Οι ηλεκτρολυτικοι ας πουμε ηταν αναλωσιμοι αφου εκαναν με το παραπάνω τις ωρες του.
Εντυπωσιακο οτι δεν ζεστενεται με τιποτα.
Προφανως τα Tannoy o Rotelakos τα καταπινει αμασητα

D

Dimkal

Guest
Σημαντικά τμήματα άλλαξες( αναβάθμισες) κ με 30 ευρώ (μόνο!!) συνολικό κόστος σύν την προσωπική εργασία σου, που όπως περιγράφεις σαφώς κ δείχνεις καταρτισμένος, κ αν το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με πρίν σε έχει δικαιώσει "ακουστικά" τότε μπράβο σου!
Φαντάζομαι από εξωτερικό θα πήρες πυκνωτές τροφοδοσίας..!?
Καμιά φωτό για να δούμε..?
48.000 συνολική χωρητικότητα δεν είναι αρκετή για τα watt του?
Δεν υπερθερμαίνεται καθόλου σε σχέση με πρίν?
35000uF ειχε πριν.
Ναι απο εξωτερικο, αν και ο Φανος εχει παρα πολύ καλές τιμες, απλα προεκυψε μια παραγγελία και έβαλα και αυτα.
Αλλα τι νομιζεις ;;; ο Γιαλουσης ειδικά εχει εξαορετικες τιμες σε nippon cheemicon.
Ενταξει δεν ειναι οτι καλυτερο απλα τους πετας σε 3000 ωρες

Reaction score
14.362
Nichicon 12000 6 εκαστος
[DOUBLEPOST=1551464808][/DOUBLEPOST]Nichixon απο εξωτερικο μαζι βεβαια με αλλα πραγματα, ναι ο μετασχηματιστής του Ροτελ με τις νέες ανορθωσεις μια χαρα τους σήκωσε.
Απεκτησε πιο μεγαλη ταχύτητα στα μεταβατικα, και δυναμικα.
Γενικα ητσν γερασμένοι οι πυκνωτες, προφανώς επαιξε αλυπητα πριν και καλα εκανε ο πρωην ιδιοκτητης.
Άλλοιμονο σταν μηχανακια που κάθονται
Δεν διαφημιζω την Ροτελ, απλα προσπαθω να εξηγησω οτι μια αναβαθμιση συμφερει οταν ενα μηχάνημα αξιζει.
Η Ροτελ γενικά βαζει ικανοποιητικά υλικα.
Το να αλλαξεις μια σύγχρονη καλύτερη γεφυρα, 16 πολυεστερικά πυκνωτακια ειναι ελαχιστο κοστος.
Οι ηλεκτρολυτικοι ας πουμε ηταν αναλωσιμοι αφου εκαναν με το παραπάνω τις ωρες του.
Εντυπωσιακο οτι δεν ζεστενεται με τιποτα.
Προφανως τα Tannoy o Rotelakos τα καταπινει αμασητα
Πολύ καλή επιλογή οι Nichicon..
Αφού δεν ζεσταίνεται λόγω καλύτερης υποστήριξης των γεφυρών ανόρθωσης, αυτό σημαίνει ότι έκανες με το παραπάνω σωστά την δουλειά σου..
Οι Rotel όντως είναι πολύ καλά μηχανήματα με τους γνωστούς τοροειδούς τύπου μετασχηματιστές τους.
Μπράβο σου..
Καλοάκουστος!!:drinks:
[DOUBLEPOST=1551465777][/DOUBLEPOST]
35000uF ειχε πριν.
Ναι απο εξωτερικο, αν και ο Φανος εχει παρα πολύ καλές τιμες, απλα προεκυψε μια παραγγελία και έβαλα και αυτα.
Αλλα τι νομιζεις ;;; ο Γιαλουσης ειδικά εχει εξαορετικες τιμες σε nippon cheemicon.
Ενταξει δεν ειναι οτι καλυτερο απλα τους πετας σε 3000 ωρες
Εγώ πλέον από το εξωτερικό ψωνίζω σχεδόν εξ' ολοκλήρου σε ότι αφορά τέτοια "είδη".
Εκτός εάν βιάζομαι εξαιρετικά οπότε η "ενδοχώρα" είναι αναγκαστικά μονόδρομος!!:D
Ουσιαστικά αυτές οι 2 είναι οι πιό σοβαρές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολυτικών..
3.000 ώρες είναι καλές για ακρόαση σε μάκρος χρόνου αν υπολογίσεις τους σημερινούς αδυσώπητους ρυθμούς που ζούμε την καθημερινότητα μας!!

D

Dimkal

Guest
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ebay
Ειδικα opamps και μεγαλους ηλεκτρολυτικους που ειναι αμφοτερα κινεζομαιμουδες.
Ποτε μην αγοραζεις πρωτοκλασατη μαρκα σε 25000 uF 100v .απο ebay.
Στον Parasound 3500 μου, εβαλα Hitachi, απο Κινα, τουλάχιστον ηταν γνήσιοι.
Αν εβαζα golden nichicon , 95/100 θα ηταν ενας...4700 στα 80βολτ σε περίβλημα βαρελακι μαιμου βιδωτους νιτσικον.
48000 uf στον ροτελ 35000 που ειχε, δεν ειναι ακραια τιμη, αν αναλογιστεί κανεις το 20/100 ανοχη.
Γενικα αν ενας μετασχηματιστης "το εχει" μη φοβασαι.
Εγω χρονια με παρασαουντ Τζων Καρλ.
Αλλα θεωρω οτι οι Ροτελ ειναι απαραδεκτα τιμια και σωστα.μηχανηματα, τρελλα value for money, ειδικά ο 1090 τα σπαει, με σανκεν 2922 τρτνζιστορ,σαν τον παρασαουντ

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Nichicon 12000 6 εκαστος
Ελπίζω να διάλεξες κάποιο αξιόπιστο προμηθευτή όπως η Rs electronics, mouser, digi-key κ.τ.λ. γιατί έχει γεμίσει η αγορά μαϊμού πυκνωτές και σε Ευρωπαίους προμηθευτές, που κάνουν μεταπώληση Κινέζικων εταιριών.
Πολύ μέτριοι οι οικονομικοί Nichicon αλλά για να πας σε σοβαρούς πυκνωτές (Aerovox, Kemet, Elna, Safco, Siemens) θα έπρεπε να δώσεις πολλαπλάσια χρήματα.
[DOUBLEPOST=1551467548][/DOUBLEPOST]
Πολύ καλή επιλογή οι Nichicon..
Αφού δεν ζεσταίνεται λόγω καλύτερης υποστήριξης των γεφυρών ανόρθωσης, αυτό σημαίνει ότι έκανες με το παραπάνω σωστά την δουλειά σου..
Δεν έχει την παραμικρή σχέση η συμπεριφορά της γέφυρας ανόρθωσης με το αν ζεσταίνεται ή όχι ένας ενισχυτής.

D

Dimkal

Guest
RS.
Συμφωνω, οι φθηνοι νιτσικον ειναι μετριοι αλλα στις ωρες τους, δεν τους βαζω για 20000 ωρες.
Οι μεγαλες φίρμες ειναι πολλες φορες υπερτιμημενοι, ναι σε λαμπατους συμφωνω, σε πυκνωτες κροσοβερ σύμφωνω, τα χωνεις.
Αλλα αν δεις πχ ο παρασαουντ τι μαρκα μ εκαψες φορουσε α τοποθέτηση θα κλαις!!
Χιτατσι, φιλε, τιμιοι και φθηνοί.
Χωρις.κινδυνο μαιμου.
15 ευρώ 25000 uf 100v 105 κελσιου

Reaction score
14.362
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΡΚΕΙ ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ebay
Ειδικα opamps και μεγαλους ηλεκτρολυτικους που ειναι αμφοτερα κινεζομαιμουδες.
Ποτε μην αγοραζεις πρωτοκλασατη μαρκα σε 25000 uF 100v .απο ebay.
Στον Parasound 3500 μου, εβαλα Hitachi, απο Κινα, τουλάχιστον ηταν γνήσιοι.
Αν εβαζα golden nichicon , 95/100 θα ηταν ενας...4700 στα 80βολτ σε περίβλημα βαρελακι μαιμου βιδωτους νιτσικον.
48000 uf στον ροτελ 35000 που ειχε, δεν ειναι ακραια τιμη, αν αναλογιστεί κανεις το 20/100 ανοχη.
Γενικα αν ενας μετασχηματιστης "το εχει" μη φοβασαι.
Εγω χρονια με παρασαουντ Τζων Καρλ.
Αλλα θεωρω οτι οι Ροτελ ειναι απαραδεκτα τιμια και σωστα.μηχανηματα, τρελλα value for money, ειδικά ο 1090 τα σπαει, με σανκεν 2922 τρτνζιστορ,σαν τον παρασαουντ
Εννοείται θέλουν μεγάλη προσοχή οι σχιστομάτηδες..
Ψωνίζω από Ebay, alliexpress, amazon, alibaba κλπ κ φυσικά από άλλα sites απευθείας από πολύ παλιά κ ευτυχώς έχω φάει "άκυρο" λίγες φορές!!
Ευτυχώς εγώ στον Yamaha μου (τελικός) που έχω τώρα, άλλαξα τους 4 ηλεκτρολυτικούς 2 x 27000 42V & 2 x 25000 50V πρίν μερικά χρόνια (2013) κ όπως είχα ξαναπεί βρήκα τους γνήσιους καινούργιους αν δεν θυμάμαι καλά γύρω στα 170€!
Eντάξει ήταν σετ μαζί με τα led της μπροστινής οθόνης (Watt meter), αλλά προς το παρόν αυτά μπήκαν στην καβάτζα!
Τρελλή ευκαιρία κ τυχερός!!
[DOUBLEPOST=1551468349][/DOUBLEPOST]
Ελπίζω να διάλεξες κάποιο αξιόπιστο προμηθευτή όπως η Rs electronics, mouser, digi-key κ.τ.λ. γιατί έχει γεμίσει η αγορά μαϊμού πυκνωτές και σε Ευρωπαίους προμηθευτές, που κάνουν μεταπώληση Κινέζικων εταιριών.
Πολύ μέτριοι οι οικονομικοί Nichicon αλλά για να πας σε σοβαρούς πυκνωτές (Aerovox, Kemet, Elna, Safco, Siemens) θα έπρεπε να δώσεις πολλαπλάσια χρήματα.
[DOUBLEPOST=1551467548][/DOUBLEPOST]
Δεν έχει την παραμικρή σχέση η συμπεριφορά της γέφυρας ανόρθωσης με το αν ζεσταίνεται ή όχι ένας ενισχυτής.
RS electronics..
Νομίζω η πιό αξιόπιστη..!

D

Dimkal

Guest
Εννοείται θέλουν μεγάλη προσοχή οι σχιστομάτηδες..
Ψωνίζω από Ebay, alliexpress, amazon, alibaba κλπ κ φυσικά από άλλα sites απευθείας από πολύ παλιά κ ευτυχώς έχω φάει "άκυρο" λίγες φορές!!
Ευτυχώς εγώ στον Yamaha μου (τελικός) που έχω τώρα, άλλαξα τους 4 ηλεκτρολυτικούς 2 x 27000 42V & 2 x 25000 50V πρίν μερικά χρόνια (2013) κ όπως είχα ξαναπεί βρήκα τους γνήσιους καινούργιους αν δεν θυμάμαι καλά γύρω στα 170€!
Eντάξει ήταν σετ μαζί με τα led της μπροστινής οθόνης (Watt meter), αλλά προς το παρόν αυτά μπήκαν στην καβάτζα!
Τρελλή ευκαιρία κ τυχερός!!
[DOUBLEPOST=1551468349][/DOUBLEPOST]

RS electronics..
Νομίζω η πιό αξιόπιστη..!
σε δυο τρια χρόνια, τολμησε 4χ25000 63Βολτς, πιστεύω χωρανε ανετα στον γιαμαχα σου, νομιζω καταλαβα ποιον εχεις

Reaction score
14.362
σε δυο τρια χρόνια, τολμησε 4χ25000 63Βολτς, πιστεύω χωρανε ανετα στον γιαμαχα σου, νομιζω καταλαβα ποιον εχεις
4χ25000?
Δηλ 100000 αντί 104000?

Αυτόν έχω..

image;s=644x461.jpg

Κ από μέσα.. από πάνω..

2017-01-02-13h06m26.JPG

K από κάτω ξεβιδωμένος..

62930776_614.jpg

D

Dimkal

Guest
σιγα τα ωα αν δε .ειναι 104.και ειναι 100.
εδω χάνουν 20% ανοχες.
εκανες γενικο recap ή μονο τους μεγαλους;;;
Ναι ειναι 1990 μηχανημα.
Ναι παιρνει και σενα αλλαγες.
Σιγουρα μια ταχυτατη ανόρθωση ισως βοηθησει , ισως και πιο ακριβειας πολυεστερικους, αλλα αλλα ου μπλεξεις με ραβε ψηλωνε, ο προ σου ειναι σε καλη κκατασταση;;;;

Reaction score
14.362
Αλλαξα κ τους πυκνωτές που βλέπεις μπροστά τους 6.
Βασικά το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ξαφνικά ο τελικός ζεσταινόταν κάπως κ με ψηλά οδήγηση (ένταση), πάνω από 2/3 έκοβαν τα ρελέ κ μείωνε την ένταση για κάποια δεύτερα κ μετά επανερχόταν.
Τον πήγα στον φίλο μου ηλεκτρονικό/επισκευαστή κ όταν τον ανοίξαμε πάθαμε πλάκα..!
Στους πυκνωτές τους μεγάλους τους 4 η πλακέτα που τους ενώνει είχε ραγίσει (σπάσει) κ έτσι έπαιζε μόνο με τους 2 πίσω τους 27000.!
Οι 2 μπροστά 25000 ήταν στον αέρα.
Ποτέ δεν κατάλαβα πώς έγινε αυτό.
Anyway επιδιόρθωσε την πλακέτα κ φυσικά μιάς κ τον ανοίξαμε κάναμε την αλλαγή των 4 & των 6
μικρών που βλέπεις μπροστά..
Μεγάλη διαφορά στο μπάσο σε υψηλές εντάσεις πάνω από την μέση κ πλέον δεν ζεσταίνεται καθόλου..
Ο προ είναιi okay..

Αλλαξα τους 4 x 4700 σύν καθάρισμα εσωτερικά, λίπανση ποτενσιόμετρων κ παίζει οκ!

26756680_1551311224905399_486645285804684678_o.jpg

D

Dimkal

Guest
Δεν υπαρχει αυτό που λες!!!!!
Να σπάσει πλακετα!!!!
Βαζουν εκείνη την κολλα στους ηλεκτρολυτικους και αν δεν βαλεις νυστέρι απο πανω πριν ξεκολησεις, μπορεί να σου συμβει.
Το πιλυ γελιο στον ροτελ επεσε με το καπακι που ηταν αθλιο στη γρατζουνια.
τρίφτηκε με ντουκοχαρτο νερου, σπρευ χρωμα αυτοκινητου μαυρο και ψησιμο στον φπυρνο μια ώρα στους 50 βαθμους

Reaction score
14.362
Δεν υπαρχει αυτό που λες!!!!!
Να σπάσει πλακετα!!!!
Βαζουν εκείνη την κολλα στους ηλεκτρολυτικους και αν δεν βαλεις νυστέρι απο πανω πριν ξεκολησεις, μπορεί να σου συμβει.
Το πιλυ γελιο στον ροτελ επεσε με το καπακι που ηταν αθλιο στη γρατζουνια.
τρίφτηκε με ντουκοχαρτο νερου, σπρευ χρωμα αυτοκινητου μαυρο και ψησιμο στον φπυρνο μια ώρα στους 50 βαθμους
Αστο μην το συζητάς!
Μου είπε δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο..
Κ φυσικά το σπάσιμο έγινε με κάποιον τρόπο από μόνο του.!?
Δεν έγινε σε προσπάθεια να βγάλουμε τους πυκνωτές.
Λόγω της παράξενης συμπεριφοράς του τελικού τον ανοίξαμε για διάγνωση κ έτσι είδαμε το σπάσιμο, κ μιάς που θα επιδιορθωνόταν είπαμε να βάλουμε νέους πυκνωτές..
Κ είναι στιβαρή κατασκευή οι πλακέτες του δεν είναι ψιλές..
Μιλάμε όσες φορές έχει μεταφερθεί έχει γίνει πολύ προσεκτικά, κ δεν έχει πέσει ποτέ κάτω..
Το ράγισμα το έκανε ενόσω ήταν τοποθετημένος στο ράφι στο έπιπλο..
Κ ανάμεσα στους 2 πίσω είχε κ εκεί ράγισμα το οποίο δεν φαίνεται..
Ευτυχώς ο "γάτος" ο φίλος μου έκανε καλή δουλειά μετά στην αντικατάσταση επιδιόρθωση..

2013-11-22-14h1φδ7m13.JPG

Φαντάζομαι έχεις κάνει καλή δουλειά στον Rotel από όσα περιγράφεις..
Αν θες ανέβασε καμιά φώτο να τον δούμε κ εμείς!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974