γερμανικό eshop με μεταχειρισμένα hifi

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
@nima "Όποιος δε θέλει να τον πρήζουν να ανοίξει ψιλικατζίδικο"
Συμφωνώ απόλυτα. Το κάθε επάγγελμα έχει τις ιδιαιτερότητες του, όποιου δεν αρέσει ασχολείται με κάτι άλλο.

Όμως το να ζητάμε επίδειξη προϊόντος με σκοπό την αγορά του από το εξωτερικό γιατί βρέθηκε μία τιμή κατά κάποια ευρώ, χωρίς να το συζητήσουμε με το κατάστημα ώστε να κάνει τις συνεννοήσεις του με την αντιπροσωπεία για να προσφέρει την ίδια τιμή ή να χρησιμοποιήσουμε μία φθηνότερη τιμή που είδαμε στο εξωτερικό για να πετύχουμε τη μείωση στο εσωτερικό (που το βρίσκω απόλυτα λογικό) και μετά πάνω σε αυτή την τιμή να συζητάμε για ανταλλαγή και δόσεις άτοκες, κάτι που δε θα μας προσέφερε η αγορά του εξωτερικού, δεν το βρίσκω λογικό.

Έκλεισα πρόσφατα ραντεβού για ν' ακούσω ένα σύστημα που με ενδιαφέρει. Οι χρόνοι όμως τελικά δε με έπαιρναν οπότε πήρα τηλέφωνο την προηγούμενη ημέρα για να το ακυρώσω και άκουσα χίλια ευχαριστώ.
Μου έκανε εντύπωση και ρώτησα προς τι όλα αυτά τα ευχαριστώ και η απάντηση ήταν ότι από τους 10 πελάτες οι 2 θα ειδοποιήσουν για την ακύρωση, οι υπόλοιποι ούτε πηγαίνουν αλλά ούτε και κάνουν ένα τηλέφωνο για να μη στηθεί το σύστημα.
Αυτό δείχνει ότι κάθε άλλο παρά υπολογίζουμε τον κόπο του άλλου, τη δουλειά του.

@moutoulos "Μου αρέσει που εθελοτυφλείτε και βλέπω οτι ο στρουθοκαμηλισμός ... είναι αρκετός. Δεν θέλουμε να δούμε καν την αλήθεια, αλλά πιστεύουμε οτι έχουμε ένα υγιές εμπόριο."

Όλοι εθελοτυφλούμε, όλοι στρουθοκαμηλίζουμε αφού ο καθένας μας δεν κάνει την αυτοκριτική του.
Ας πάμε από την πλευρά μας ως καταναλωτές:
α) Θέλουμε την καλή τιμή, λογικό.
β) Θέλουμε τις άτοκες δόσεις σε αυτή την καλή τιμή, πάλι λογικό.
γ) Θέλουμε την άμεση παράδοση του προϊόντος, σχεδόν λογικό. Εξαρτάται από την τιμή του προϊόντος, η αποθήκη/στοκ έχει κόστος που μπορεί να είναι εις βάρος των παραπάνω. Άλλωστε, και διαδικτυακά αν είχαμε κάνει την αγορά από το εξωτερικό, θα περιμέναμε 4 εργάσιμες για παράδοση, έτσι δεν είναι; και χωρίς τη 2η περίπτωση να διαπραγματευτούμε.
δ) Θέλουμε την επίδειξη στο σπίτι μας με ένα τηλέφωνο, ούτε καν να περάσουμε από το κατάστημα. Ας πούμε λογικό, και ας έρχεται σε αντίθεση με την διαδικτυακή αγορά όπου αγοράζουμε... φωτογραφίες.
Αν τώρα ο έμπορος μας ζητήσει αμοιβή γι αυτή την επίδειξη στο σπίτι μας (μου έχει τύχει), μας κακοφαίνεται. Γιατί όμως μας κακοφαίνεται αν το σκεφτούμε λογικά; Εργάσιμος χρόνος δεν είναι γι' αυτόν; Δεν έχει έξοδα μετακίνησης; Δεν έχει έξοδα υπαλλήλου αν στείλει υπάλληλο γι αυτή την επίδειξη;
Οι ίδιοι δε θα κερδίσουμε χρόνο, κόπο από τη μετακίνηση μας και χρήματα αν είναι λανθασμένη επιλογή;
Και μη σκεφτούμε ότι κάνει επένδυση ο έμπορος για να κερδίσει μία πώληση, η επένδυσή του είναι το φυσικό κατάστημα που το πληρώνει, το εμπόρευμα που υπάρχει εκεί μέσα και η μετακίνηση του από το κατάστημα προς το χώρο μας πρέπει να πληρωθεί ΑΝ συζητάμε για ΥΓΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ως παροχή υπηρεσιών.
Όταν κάποτε ζήτησα από έμπορο να μου κάνει επίδειξη στο σπίτι κάποια ηχεία, μου ζήτησε χρήματα γι αυτό, ως ανταμοιβή για το χρόνο, τον κόπο και τα έξοδα μετακίνησης ΑΛΛΑ αν αγόραζα τα ηχεία θα μου αφαιρούσε αυτό το ποσό από την αξία τους. Αρχικά μου κακοφάνηκε, έτσι έμαθα/ με έμαθαν, έτσι σκέφτηκα ... Όμως μετά από λίγο κατάλαβα ότι ένα δίκιο το είχε, το επάγγελμα του ήταν, πρέπει να πληρωθεί γι' αυτό.

Να προσπαθήσω να μπω στο "πνεύμα" του έμπορου:
Α) Έχει κάνει μία επένδυση και περιμένει να πληρωθεί γι' αυτή, λογικό
Β) Έχει φοβερό ανταγωνισμό σε ένα είδος που είναι πολυτελείας πια και η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση οπότε τα "βρίσκει" δύσκολα. Λίγο με ενδιαφέρει, ας βρει τρόπους να προσελκύσει κόσμο με ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές
Γ) Έχει να αντιμετωπίσει τη μείωση εισοδήματος των καταναλωτών άρα και τη μείωση κίνησης για το αντικείμενο του. Λίγο με ενδιαφέρει, βλέπε το Β
Δ) Έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό ΚΑΙ από το διαδίκτυο ως τιμή αλλά και την ανταλλαγή του παλαιού μηχανήματος. Εδώ δε ξέρω πως το αντιμετωπίζει, σίγουρα είναι πρόβλημα αυτό που πρέπει να σκεφτούν μέση λύση και οι δύο πλευρές. Πάντως και η πίτα γερή και ο σκύλος χορτάτος δεν παίζει σε καμμία περίπτωση
Τώρα στη λογική της έλλειψης ρευστότητας λόγω του Β και Γ, στην πίεση από τη φορολογία του κράτους δε μπαίνω, ανήκουν στο ρίσκο που ανέλαβε. Αν έχει άλλα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία της επιχειρησης του, πάλι δε με ενδιαφέρει, ας βρει τρόπους να τα λύσει. Προσπάθησα να σκεφτώ αυτά που εμπεριέχονται στη σχέση του με εμένα, τον καταναλωτή.
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Βασικά είμαστε :offtopic: ο τίτλος γράφει γερμανικό eshop με μεταχειρισμένα hifi,
όσο αφορά τα καινούργια δεν υπάρχει κανόνας, η καλύτερη τιμή μπορεί να βρεθεί εντός ή εκτός συνόρων (τυχόν γνωριμίες ή παζάρι μπορεί να την ρίξουν κι άλλο), οπότε ανάλογα με τη συσκευή που μας ενδιαφέρει ψάχνουμε (όσο μπορεί και ξέρει ο καθένας) και αγοράζουμε, το Greek after sale service συζητιέται επίσης γιατί δεν είναι πάντα αξιόπιστο, αυτό που ενοχλεί πάντως πάρα πολύ είναι οι δήθεν εκπτώσεις στα γνωστά στοκατζίδικα στα καταργημένα μοντέλα, ποτέ δε λένε ότι βγήκε νέο μοντέλο στα "θύματα" ενώ στο εξωτερικό ή τα αποσύρουν τελείως ή το γράφουν καθαρά!
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Όποιος δε θέλει να τον πρήζουν να ανοίξει ψιλικατζίδικο, το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες αντιπροσωπείες hifi & hi-end εξοπλισμού (πλέον λίγες) τιμολογούν 3 φορές πάνω από την τιμή εισαγωγής, αν είσαι γνωστός παίρνεις μία έκπτωση από 25 μέχρι 40% αλλιώς το πολύ να σου κάνουν 20% μόνο για cash όμως, αν υπολογίσουμε και την συνήθη υπερτιμολόγηση του κατασκευαστή (για παράδειγμα ηχείο κόστους υλικών 2500 ευρώ πωλείται μετρητοίς 16000) οι καλές συσκευές είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους. Όσο αφορά τα ηλεκτρονικά στη Γερμανία που αναφέρεστε μπορεί οι τιμές να είναι περίπου όπως εδώ αλλά οι μισθοί δεν έχουν πέσει όπως Ελλάντα, γιατί ο Έλληνας εισαγωγέας επιμένει να βγάζει το κέρδος που έβγαζε προ κρίσης; να αλλάξει για να τον προτιμήσουμε, το αστείο είναι όταν του προτείνεις να πάρει κάτι παλιό δικό του έναντι για κάτι νέο, τότε καταλαβαίνεις (αν δεν ξέρεις) πόσο το πήρε, στο παίρνει κάτω από τη μισή τιμή που του στοίχισε και το πουλά (τσεκαρισμένο πολλάκις) στο κόστος του σαν demo ή εκθεσιακό, έλεος!
Μα αγαπητέ συνοδοιπόρε δεν είδα να υπάρχει συζήτηση για μεταχειρισμένα στο μήνυμα σου.
Είδα μία αναφορά στην τιμολόγηση προϊόντων, είδα αναφορά για τη μείωση μισθών αλλά όχι και τιμών, είδα αναφορά στην τιμή ανταλλαγής και την απατεωνιά ορισμένων να το πωλούν ως εκθεσιακό αλλά αναφορά για μεταχειρισμένο δεν είδα. Το ίδιο ισχύει και για το φίλο μας @moutoulos.
Αυτό που διέκρινα από τα μηνύματα είναι εμπάθεια για ολόκληρο το εμπορικό κομμάτι στην Ελλάδα από "καμμένους", "δαγκωμένους", καταναλωτές. ΄Δεν αναφέρομαι μόνο στα προϊόντα ήχου.
Ειδικά γι' αυτά, οι απατεωνίσκοι δεν αποτελούν το μεγάλο μέρος του εμποριου των μηχανημάτων ήχου και με "μέρη" όπως αυτά, δηλαδή τα φόρουμ του ήχου, είναι εύκολο να απομονωθούν και να διωχθούν.
Όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι ίδια, αυτό να σκεφτόμαστε
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Συνέχισα από τους προηγούμενους που αναφέρθηκαν στα καινούργια,
καθόλου δαγκωμένος! το αντίθετο, απλά βλέπω και ακούω και ναι οι περισσότεροι έμποροι κατά την προσωπική μου άποψη είναι έτοιμοι να δαγκώσουν οποιονδήποτε ανυποψίαστο ή αδαή αγοραστή, ισχύει για τα πάντα βεβαίως βεβαίως!
 

Μηνύματα
384
Reaction score
36
Το ίδιο ισχύει και για το φίλο μας @moutoulos.
Αυτό που διέκρινα από τα μηνύματα είναι εμπάθεια για ολόκληρο το εμπορικό ...
Δυστυχώς όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτία ... Οι"φήμες" ξέρεις δεν βγαίνουν τυχαία.

Όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι ίδια, αυτό να σκεφτόμαστε
Ασφαλώς ισχύει αυτό, και σε ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις. Το είχα γράψει και εγώ παραπάνω.
Άρα συμφωνούμε ...

Ασφαλώς και υπάρχουν έμποροι που
είναι υπόδειγμα, ... δεν τους βάζω όλους στο "μπλέντερ"
. Αλλά πόσοι είναι αυτοί 10, 20 % ?, αντε 30%.
Οι πλειοψηφία είναι άστα να πάνε. Το λεω εκ πείρας.
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
...απλά βλέπω και ακούω και ναι οι περισσότεροι έμποροι κατά την προσωπική μου άποψη είναι έτοιμοι να δαγκώσουν οποιονδήποτε ανυποψίαστο ή αδαή αγοραστή, ισχύει για τα πάντα βεβαίως βεβαίως!
Καλό είναι να προσπαθήσεις (έστω) να δεις το ποτήρι "μισογεμάτο", σύμφωνα με την παρακάτω παράθεση και όχι "μισοάδειο", κατά την προσωπική σου άποψη,...:thumbsup:

...Αυτό προϋποθέτει όμως να υπάρχει η διάθεση, αλλά κυρίως η σωστή καταναλωτική συνείδηση... πράγμα σπάνιο για (νεο)Έλληνες καταναλωτές....
Ίσως καταφέρεις να διαπιστώσεις ότι τα πράγματα είναι σαφώς θετικότερα απ' ότι πιστεύεις...:welcome:
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Η πραγματικότητα και τα γεγονότα μας κάνουν έτσι, θέλουμε να το βλέπουμε μισογεμάτο αλλά δεν μας αφήνουν, αυτοί πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά και μετά θα αλλάξουμε και εμείς άποψη, για την ώρα τα πράγματα είναι έτσι.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.740
Η πραγματικότητα και τα γεγονότα μας κάνουν έτσι, θέλουμε να το βλέπουμε μισογεμάτο αλλά δεν μας αφήνουν, αυτοί πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά και μετά θα αλλάξουμε και εμείς άποψη, για την ώρα τα πράγματα είναι έτσι.
:lazy::lazy:
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Μάλλον παίρνεις ποσοστά ή έχεις μαγαζί, δεν εξηγείται διαφορετικά. :headbang:
 

Μηνύματα
731
Reaction score
616
Και αν εχει μαγαζι ειναι κατι μεμπτο? Πρεπει να απολογηθει¨? Ουτε που τον ξερω τον χριστιανο..αλλα το ενδεχομενο να εμπλεκεται σε ενα καταστημα με οποιονδηποτε τροπο σημαινει κατι κακο? Την πιθανοτητα να ειναι ενας σωστος επαγγελματιας και να θιγεται απο ολα αυτα που εχουν διατυπωθει το θεωρεις απιθανο δηλαδη?
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Όχι βέβαια αλλά μου (και σε άλλους) δίνει την εντύπωση ότι ζω σε άλλη χώρα.
 

Μηνύματα
731
Reaction score
616
Μπορει να υπαρχει σε καποιες συνιστωσες τις αγορας αγαπητε και μια διαφορετικη ελλαδα και αριστοι επαγγελματιες τους οποιους ειχες την ατυχια (γιατι περι αυτου προκειται) να μην τους συναντησεις. Εγω τα τελευταια χρονια εχω δει μεγαλη αλλαγη στο σκηνικο της αγορας.
 

Μηνύματα
384
Reaction score
36
Και αν εχει μαγαζι ειναι κατι μεμπτο? Πρεπει να απολογηθει¨?
Οχι απλά ...
Εννοείται αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να
πλακώσει.
Μπορει να υπαρχει σε καποιες συνιστωσες τις αγορας αγαπητε και μια διαφορετικη ελλαδα και αριστοι επαγγελματιες τους οποιους ειχες την ατυχια (γιατι περι αυτου προκειται) να μην τους συναντησεις. Εγω τα τελευταια χρονια εχω δει μεγαλη αλλαγη στο σκηνικο της αγορας.
Τα έχουμε πει και ξαναπεί. Σαφώς και δεν ισχύει για όλους. Ισχύει για την πλειοψηφία ...
Ασφαλώς και υπάρχουν έμποροι που
είναι υπόδειγμα, ... δεν τους βάζω όλους στο "μπλέντερ"
. Αλλά πόσοι είναι αυτοί 10, 20 % ?, αντε 30%.
Οι πλειοψηφία είναι άστα να πάνε. Το λεω εκ πείρας.
 

Μηνύματα
731
Reaction score
616
Δεν εχεις και εχουμε παρα να ασχολουμαστε με αυτο το 20-30%. Αν ολοι εκαναν αυτο θα ερχοταν και η πολυποθητη καθαρση. Καταληγουμε σε αυτο που ειπωθηκε απο την αρχη. Στην κριτικη ικανοτητα του καταναλωτη
 

Μηνύματα
384
Reaction score
36
Δεν εχεις και εχουμε παρα να ασχολουμαστε με αυτο το 20-30%. Αν ολοι εκαναν αυτο θα ερχοταν και η πολυποθητη καθαρση. Καταληγουμε σε αυτο που ειπωθηκε απο την αρχη. Στην κριτικη ικανοτητα του καταναλωτη
Η πολυπόθητη κάθαρση φίλε μου έχει ήδη ξεκινήσει, μένουν μόνο όσοι πραγματικά αξίζουν.
Γιατί πλέον ο καταναλωτής "την ψάχνει" πάρα πολύ ... την αγορά του. Και δεν έχει να κάνει
μόνο με την τιμή του προϊόντος
, ... αλλά και με τον επαγγελματισμό (του κάθε επαγγελματία).
Τσαρλατάνοι και φαφλατάδες (είχαμε πάρα πολλούς), αρχίζουν να λιγοστεύουν. Μιλάω γενικά
και οχι ειδικά.

Αν και έχουμε ξεφύγει υπερβολικά απο το αρχικό θέμα του thread μας ...
 

Μηνύματα
2.804
Reaction score
423
Αγορα μου του 2012 woofer 430 η καλυτερη τιμη απο εδω 245 με δωρεάν μεταφορικα απο αμαζον!

2013 ηχεια ζεύγος απο τον έλληνα αντιπρόσωπο 980 ---- 580 με μεταφορικα απο εξω!

Φυσικα και εδω άμα ξαχνεις βρίσκεις καλές τιμιες τιμες. Έχω πάρει ενισχυτη τρέχουσας σεζόν με 820 ευρω και με 6 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο οταν η καλυτερη τιμη στην Γερμανία ηταν 790! Για 30 ευρω δεν αγοράζω απο εξω. Αλλα οταν η τιμη περνάει το 20-25 % τότε τα πραγματα αλλάζουν
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.641
Μηνύματα
2.870.489
Members
37.925
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top