γερμανικό eshop με μεταχειρισμένα hifi


Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Κατηργημένα προϊόντα βάζεις....
Οι τιμές στο ελληνικό σκρουτζομάγαζο είναι πανάρχαιες και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική.
(όταν υπήρχε το προϊόν ήταν κατά πολύ χαμηλότερη του idealo)

Sorry που στο λέω, αλλά το να παρακολουθείς το classroom έτσι όπως πρέπει, θέλει ώρες...
Ιδιαίτερα αν κάνεις λίγες μέρες υπομονή, θα εκπλαγείς με τις τιμές που θα βγουν το Φλεβάρη, από τους Έλληνες εμπόρους. (Με την καλή έννοια...):thumbsup:
 
Last edited:

Μηνύματα
1.696
Reaction score
122
:smile:
Κατηργημένα προϊόντα βάζεις....
Οι τιμές στο ελληνικό σκρουτζομάγαζο είναι πανάρχαιες και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική.
(όταν υπήρχε το προϊόν ήταν κατά πολύ χαμηλότερη του idealo)

Sorry που στο λέω, αλλά το να παρακολουθείς το classroom έτσι όπως πρέπει, θέλει ώρες...
Ιδιαίτερα αν κάνεις λίγες μέρες υπομονή, θα εκπλαγείς με τις τιμές που θα βγουν το Φλεβάρη, από τους Έλληνες εμπόρους. (Με την καλή έννοια...):thumbsup:
Είναι μοντέλα του 2013. Ας περιμένουμε την LG Ελλάδας λοιπόν για το 2014. Και μη νομίζεις ότι θα το ξεχάσω...:biggrin:

Επίσης ανεξαρτήτως πολιτικής τιμών της LG στην Ελλάδα επιμένω ότι στη Γερμανία έχουν χαμηλότερες τιμές στα ηλεκτρονικά είδη.

Και μια που το έφερε η κουβέντα γιατί σε μεγάλο ποσοστό η LG δεν διαθέτει τα ίδια μοντέλα tv σε Γερμανία και Ελλάδα;
 

Μηνύματα
1.696
Reaction score
122
Και στα 2 λίνκ του idealo μιλά για offers.
Με το όρο ''offer'' δεν αναφέρεται σε προσφορά με την έννοια της χαμηλής τιμής. Αναφέρεται σε διαθεσιμότητα και τιμή του είδους, με την έννοια της ''προσφοράς και ζήτησης''. Είναι κανονικές τιμές και θα διαπιστώσεις ότι ισχύει αυτό εαν ψάξεις το οποιοδήποτε είδος.
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
:smile:

Είναι μοντέλα του 2013. Ας περιμένουμε την LG Ελλάδας λοιπόν για το 2014. Και μη νομίζεις ότι θα το ξεχάσω...:biggrin:

Επίσης ανεξαρτήτως πολιτικής τιμών της LG στην Ελλάδα επιμένω ότι στη Γερμανία έχουν χαμηλότερες τιμές στα ηλεκτρονικά είδη.

Και μια που το έφερε η κουβέντα γιατί σε μεγάλο ποσοστό η LG δεν διαθέτει τα ίδια μοντέλα tv σε Γερμανία και Ελλάδα;
Η 42LA640 έγινε drop out από το καλοκαίρι.
Ανήκει στη σειρά του 2013, αλλά λόγω της 42LA660 που ήταν καλύτερο προϊόν και τoυ μικρότερου μοντέλου 42LA620, δεν υπήρχε "χώρος" τιμολογιακά για να διατηρηθεί.
Όταν ένα προϊόν φεύγει από το line up, τότε προσφέρεται στην αγορά σε μια τιμή εξαιρετικά χαμηλότερη από την πραγματική του αξία.

Ουσιαστικά πωλήθηκε στην αρχή της "καριέρας της" για τους πρώτους 3 μήνες στις τιμές που βλέπεις που ούτως ή άλλως ήταν αυτές που υπήρχαν στη Γερμανία, αλλά αμέσως μετά για τους υπόλοιπους 3 μήνες έπεσε στα 449 με δώρο το magic remote control αξίας 50 ευρώ (και σε άτοκες δόσεις!).:smile:

Τώρα.. όσον αφορά τις τιμές της Γερμανίας μιας και την έχουμε οι περισσότεροι ως σημείο αναφοράς, θα σου πω το εξής. Αναλόγως του προϊόντος, της εταιρίας και της κατηγορίας του, υπάρχουν προσφορές που εξελίσσονται περιοδικά.

Μπορεί πχ μια τιμή να βγει από κάποιο κατάστημα με μεγάλη πτώση και η αγορά ακολουθεί.
Πολλές φορές η Ελλάδα είναι πρώτη στις πτώσεις και ακολουθούν με βραδύτερο ρυθμό οι ευρωπαικές χώρες.
Βεβαίως συμβαίνει και το αντίθετο, αλλά συνήθως λειτουργεί θετικά προς τον Έλληνα καταναλωτή.

Η λεπτομέρεια είναι ότι η Ελλάδα λόγω κρίσης δεν πουλάει με άνεση όπως πχ η Γερμανία.
Οι έμποροι αναγκαστικά δημιουργούν "ανάγκη" αγοράς του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή, μια κίνηση καθαρά εμπορική για να σηκωθεί από την καρέκλα του και να αγοράσει, που στην αντίθετη περίπτωση ακριβώς λόγω κρίσης δε θα το έκανε.

Για παράδειγμα στη Γερμανία δεν πωλείται σήμερα τηλεόραση 32 ιντσών με ...179 ευρώ!
Στην Ελλάδα όμως μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων πωλήθηκαν 2000 κομμάτια!
Δε νομίζω ότι κάποιος από τους 2.000 καταναλωτές, είχε τη διάθεση να αγοράσει 32άρα.
Απλά λειτούργησε το... νέφτι!:p

Βέβαια ο κανόνας οποιασδήποτε εμπορικής αγοράς είτε ευρωπαϊκής είτε ελληνικής, είναι "Εγώ στραβώνω και σου πουλάω κι εσύ βλέπε κι αγόραζε":D
Ο τελικός καταναλωτής επιβάλλεται να κάνει έρευνα αγοράς.
Δεν είναι όμως πρέπον να "υποψιάζεται" αρνητικά, οτι ο κάθε έμπορος (μικρός ή μεγάλος) θα παίξει παιχνίδι στην πλάτη του, για να του πάρει τα λεφτά από την τσέπη.

Οι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν κοροϊδέψουν τον πελάτη, θα εξαφανιστούν αμέσως από την αγορά..
Με απλά λόγια, είναι περισσότερο προσεκτικοί και τίμιοι από τον οποιοδήποτε ευρωπαίο, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι ο ευρωπαίος λειτουργεί με αντίθετη λογική.
Σε άμεση σύγκριση τιμών στη Γερμανία που έκανα προσωπικά (όχι από eshop αλλά από φυσικό κατάστημα αλυσίδας που εδρεύει και στην Ελλάδα), οι τιμές ήταν υψηλότερες στο ίδιο προϊόν, την ίδια περίοδο απ' ότι εδώ.
Και ...εννοείται ότι αν κάνεις παζάρια στο Γερμανό για καλύτερη τιμή, το πιθανότερο είναι να αδιαφορήσει και να πάει στον επόμενο πελάτη (στην καλύτερη περίπτωση...), πράγμα που στην Ελλάδα δε συμβαίνει.

Όσον αφορά τα μοντέλα, κάθε χώρα επιλέγει το Line up της, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.
Για παράδειγμα στην γκάμα της LG κάθε χρόνο (το ίδιο ισχύει και για το 2014) υπάρχει σειρά plasma τηλεοράσεων η οποία είναι 3D με χειρισμό pen touch που μπορείς να χειριστείς ακόμη και windows 8 με touch pen πάνω στο panel, την οποία ποτέ δεν τη φέραμε, καθώς η εμπορική της επιτυχία ήταν αμφιλεγόμενη για την εγχώρια αγορά.

Η κάθε εταιρία προσπαθεί να ρίξει το βάρος σε μοντέλα που θα είναι ταχυκίνητα και value for money, για τον πελάτη της κατηγορίας που απευθύνεται το προϊόν.
Λόγω κρίσης είναι όλοι προσεκτικοί στις κινήσεις τους και να είσαι βέβαιος ότι η τιμολογιακή πολιτική όλων των εταιριών για το 2014, θα είναι και φέτος καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Αρκεί να κάνουμε όλοι μας την απαραίτητη υπομονή και να μην πέφτουμε στην παγίδα που σκοντάφτουν οι ...early adopters καταναλωτές...:welcome:
Καλή αναμονή και καλές αγορές σε όλους!:hi:
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Διαβάζοντας τέτοια κείμενα όπως του dokimi καταλαβαίνω ότι ο "πάτος" που όλοι ελπίζουμε να έχουμε φτάσει δεν έχει τελειωμό.
Κακομοίρη dokimi ποιος ξέρει ποιος σε "δάγκωσε" και τους έβαλες όλους στο ίδιο καζάνι.
Τόσα "χαστούκια" τα τελευταία χρόνια και παραμένουμε στη σκέψη του "εγώ" και όχι του "εμείς".
Δε θα μπω στην αντιπαράθεση τιμών μεταξύ Γερμανίας, Αγγλίας, Γαλλίας και λοιπών σε σχέση με την Ελλάδα σε προϊόντα που απευθύνονται στις μάζες γιατί θα είμαι χαμένος από χέρι όταν η Ελλάδα με ενεργό καταναλωτικό πληθυσμό είναι μόλις το 1/10 από τις προηγούμενες.
Σιγά μην ασχοληθεί η Teac, η Onkyo κλπ με την "Ελλαδίτσα" των 500 τεμαχίων το χρόνο που φθίνουν κιόλας με σκέψεις καταναλωτών όπως του dokimi, και πάλι οι προσπάθειες που κάνουν τα Ελληνικά μαγαζιά για να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά τις βρίσκω εξαιρετικές.
Γκρίνιαξε για τη 40αρα τηλεόραση που βρίσκεις ακριβότερη για μερικά ευρώ στην Ελληνική αγορά και σου προσφέρει τη θέαση του κάθε "παπαγάλου" που σε πείθει ότι ΕΣΥ φταις που τα "έφαγαν" οι άλλοι και αγόρασε από το Σούπερ Μάρκετ το Ελληνικό μέλι ακριβότερα απ' ότι το αγοράζουν οι καταναλωτές στις παραπάνω χώρες εξωτερικού γιατί βασίζονται στην ποσότητα οι τιμές, στην ανάγκη του επιχειρηματία για ρευστό.
Ψάξε να βρείς το κατηργημένο ραδιόφωνο σε στοκατζίδικο της Γερμανίας, βγες να υπερηφανευτείς ότι είσαι "έξυπνος" καταναλωτής και κατηγόρησε τον Έλληνα που δε δέχεται να το πουλήσει σε αντίστοιχη τιμή αλλά πλήρωσε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το γιαούρτι, το βούτηρο, το γάλα πανάκριβα γιατί ξέρεις να γκρινιάζεις για είδος που τείνει σε πολυτέλεια αλλά δεν ξέρεις να υποστηρίξεις το συμφέρον σου για είδη πρώτης ανάγκης, για είδη που αφορούν την επιβίωσή σου.
Μετά, βγες στην αγορά εργασίας και κάνε παράπονα γιατί εργάζεσαι 13 ώρες την ημέρα και αμοίβεσαι με λίγα ευρώ στην καλύτερη ή κάνε παράπονα ότι δε βρίσκεις εργασία γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Όταν καταφέρουμε να κατευθύνουμε τη γκρίνια μας εκεί που πρέπει, τότε ίσως γίνουν καλύτερα τα πράγματα
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Μα είναι δυνατόν ν αποκαλεί κάποιος ''μπακάληδες'' και '' αγιογδύτες'' , ανθρώπους που έχουν επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στις εταιρείες τους?
Κι όλα αυτά γιατί?
Για να πηγαίνει ο κάθε εξυπνίδης , ν ακούει να βλέπει , να τους πρήζει για ώρες και μετά να ψωνίζει απ το ιντερνετομάγαζο για 10 ευρώ χαμηλότερη τιμή.
Το οποίο ιντερνετομάγαζο απλά μετακινεί κουτιά(box movers)
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Όποιος δε θέλει να τον πρήζουν να ανοίξει ψιλικατζίδικο, το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες αντιπροσωπείες hifi & hi-end εξοπλισμού (πλέον λίγες) τιμολογούν 3 φορές πάνω από την τιμή εισαγωγής, αν είσαι γνωστός παίρνεις μία έκπτωση από 25 μέχρι 40% αλλιώς το πολύ να σου κάνουν 20% μόνο για cash όμως, αν υπολογίσουμε και την συνήθη υπερτιμολόγηση του κατασκευαστή (για παράδειγμα ηχείο κόστους υλικών 2500 ευρώ πωλείται μετρητοίς 16000) οι καλές συσκευές είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους. Όσο αφορά τα ηλεκτρονικά στη Γερμανία που αναφέρεστε μπορεί οι τιμές να είναι περίπου όπως εδώ αλλά οι μισθοί δεν έχουν πέσει όπως Ελλάντα, γιατί ο Έλληνας εισαγωγέας επιμένει να βγάζει το κέρδος που έβγαζε προ κρίσης; να αλλάξει για να τον προτιμήσουμε, το αστείο είναι όταν του προτείνεις να πάρει κάτι παλιό δικό του έναντι για κάτι νέο, τότε καταλαβαίνεις (αν δεν ξέρεις) πόσο το πήρε, στο παίρνει κάτω από τη μισή τιμή που του στοίχισε και το πουλά (τσεκαρισμένο πολλάκις) στο κόστος του σαν demo ή εκθεσιακό, έλεος!
 

Μηνύματα
384
Reaction score
36
Οπότε κατασταλάζουμε οτι οι Έλληνες έμποροι είναι τίμιοι, φερέγγυοι, ... και νοιάζονται για τον πελάτη τους.
Α και το κυριότερο, παρέχουν φθηνά, ή έστω ανταγωνιστικά προϊόντα, στην σωστή τιμή. Σωστά ?. Οπότε:

Αν ρωτήσω εγώ τώρα, που είμαι χαζός, γιατί όλοι ψωνίζουν απ'έξω ?. Τι θα μου πείτε ?. Προσωπικά δεν
με νοιάζει καθόλου. Όπου βρώ αυτό που θέλω, και μου κάνει (οχι μόνο απο την τιμή), το αγοράζω ...

Ξανα-Ρωτάω λοιπόν. Αν το εμπόριο ήταν εντάξει, ποιός τρελός θα "ρίσκαρε" ιντερνετικές αγορές, απ' το να
πάει να αγοράσει αυτό που θέλει 10,50,150 χλμ πιο μακριά απο το σπίτι του, απο το να του τα στείλουν απο
10000 χλμ μακριά, χωρίς μάλιστα να το/α δεί
. Κάποιος που θα είχε βίτσιο και μόνο. Ας με πείσει κάποιος.
Και δεν μιλάμε για πράγματα που δεν βρίσκεις εδώ, μιλάμε για απλά, που έχει γεμίσει και εδώ ο τόπος,
αλλά παρόλα αυτά, ψωνίζουν απο εκεί. Απλά είναι στο 1/3 της τιμής. Σχετικό θα μου πείτε. Ασφαλώς και
είναι, γιατί και "εκεί" θέλει ψάξιμο ...

Αν η αγορά, και όλο το εμπόριο γενικά (αυτό είναι το resume), δούλευε σωστά και είχε και λογικές τιμές,
προσωπικά δεν θα αγόραζα "απέξω", γιατί δεν θα είχα λόγο. Γιατί να περιμένω 20 μέρες ?.Τα πράγματα
μιλάνε απο μόνα τους ..., άσχετα τι λένε οι έμποροι. Εννοείται αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να
πλακώσει.

Μου αρέσει που εθελοτυφλείτε και βλέπω οτι ο στρουθοκαμηλισμός ... είναι αρκετός. Δεν θέλουμε να δούμε
καν την αλήθεια, αλλά πιστεύουμε οτι έχουμε ένα υγιές εμπόριο. Ασφαλώς και υπάρχουν έμποροι που
είναι υπόδειγμα, ... δεν τους βάζω όλους στο "μπλέντερ"
. Αλλά πόσοι είναι αυτοί 10, 20 % ?, αντε 30%.
Οι πλειοψηφία είναι άστα να πάνε. Το λεω εκ πείρας.

Τώρα ερωτήσεις του τύπου "Τι δουλειά κάνεις ?", δυστυχώς για εσάς, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Πέρα
απο αυτό, πιστεύω δεν έχουν και νόημα. Εκτός αν θέλετε να ακούσετε γνώμες/απόψεις μόνο απο μέλη του

εμπορικού συλλόγου.

Καλοπροαίρετος και ευγενέστατος ... όπως πάντα.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Όποιος δε θέλει να τον πρήζουν να ανοίξει ψιλικατζίδικο, το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες αντιπροσωπείες hifi & hi-end εξοπλισμού (πλέον λίγες) τιμολογούν 3 φορές πάνω από την τιμή εισαγωγής, αν είσαι γνωστός παίρνεις μία έκπτωση από 25 μέχρι 40% αλλιώς το πολύ να σου κάνουν 20% μόνο για cash όμως, αν υπολογίσουμε και την συνήθη υπερτιμολόγηση του κατασκευαστή (για παράδειγμα ηχείο κόστους υλικών 2500 ευρώ πωλείται μετρητοίς 16000) οι καλές συσκευές είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους. Όσο αφορά τα ηλεκτρονικά στη Γερμανία που αναφέρεστε μπορεί οι τιμές να είναι περίπου όπως εδώ αλλά οι μισθοί δεν έχουν πέσει όπως Ελλάντα, γιατί ο Έλληνας εισαγωγέας επιμένει να βγάζει το κέρδος που έβγαζε προ κρίσης; να αλλάξει για να τον προτιμήσουμε, το αστείο είναι όταν του προτείνεις να πάρει κάτι παλιό δικό του έναντι για κάτι νέο, τότε καταλαβαίνεις (αν δεν ξέρεις) πόσο το πήρε, στο παίρνει κάτω από τη μισή τιμή που του στοίχισε και το πουλά (τσεκαρισμένο πολλάκις) στο κόστος του σαν demo ή εκθεσιακό, έλεος!

Οτι νάναι...
Αυτά ίσχυαν πριν χρόνια για έμπορους χάιεντ , που πουλούσαν 2 ηχεία το χρόνο.
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Αμ το άλλο με τα κατηργημένα ηλεκτρονικά που τα πουλάνε full price; (τα νέα μοντέλα λόγω υψηλής τιμής δεν τα προωθούν ώσπου να φύγουν τα παλιά), μου θυμίζει super market που βάζουν στη φάτσα τα σχεδόν ληγμένα γάλατα και στο βάθος κήπος τα φρέσκα (ανάποδα για να μη φαίνεται η ημερομηνία λήξης).
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Οτι νάναι...
Αυτά ίσχυαν πριν χρόνια για έμπορους χάιεντ , που πουλούσαν 2 ηχεία το χρόνο.
Γιατί τώρα κάνουν καλές τιμές; πες που να τρέξω, παλιά πούλαγαν πολλά όχι τώρα! τώρα σιγά σιγά θα κλείσουν όλοι γιατί βαράνε μύγες και οι τιμές παραμένουν ψηλά, ας πρόσεχαν! δεν ίσχυαν μόνο για hi-end αλλά και για απλά πράγματα, cd απλό σε μεγαλομάγαζο 25 ευρώ και από έξω 15 με τα μεταφορικά.
 


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Οπότε κατασταλάζουμε οτι οι Έλληνες έμποροι είναι τίμιοι, φερέγγυοι, ... και νοιάζονται για τον πελάτη τους.
Α και το κυριότερο, παρέχουν φθηνά, ή έστω ανταγωνιστικά προϊόντα, στην σωστή τιμή. Σωστά ?
Σωστά.
Αν μιλάμε για καταστήματα με φυσική παρουσία
Αν μιλάμε για διάττοντες αστέρες , που πολλές φορές δεν έχουν καν συνεργασία με την επίσημη αντ/πεία και αντιγράφουν τιμοκαταλόγους...
 




Μηνύματα
2.458
Reaction score
1.719
Είμαι βέβαιος ότι ο dokimi δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά κάτι άλλο.
Διαφορετικά θα είχε μια σχετική επίγνωση του πως λειτουργεί η αγορά....
 

Μηνύματα
731
Reaction score
616
Φιλε dokimi σου παραθετω link απο το site που ανεφερες
http://www.morava.de/store/teac-32bit192khz-wandler-vollverstrker-schwar-p-3604.html
474 ευρω χωρις να υπολογισουμε και 20 ευρω αποσταλτικα.Αρα γυρω στα 494 ευρω
Απο Ελλαδα τωρα
http://www.stepcom.gr/?view=offer&id=37 το ιδιο προιον μαζι με το ενεργο υπογουφερ και τους δορυφορους 499 ευρω..
 

Μηνύματα
731
Reaction score
616
και απο προσωπικη εμπειρια σε σχεση με ενα ενισχυτη που αγορασα τα χριστουγεννα ας δουμε ποσο θα τον εβρισκα στο τρανο idealo

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3457949_-ai-2000-teac.html

Παμε στους "απατεωνες Ελληνες τωρα..
http://www.dbmelectronics.gr/hi-fi-home-cinema-gr/enisxytes-hi-fi/stereo/teac-ai-2000.html
http://www.skroutz.gr/s/385800/Teac-AI-2000.html

θα μπορουσα να ποσταρω παραδειγματα μεχρι το πρωι αλλα δεν εχει νοημα. ο λογος που εδωσα μερικα παραδειγματα ειναι για να δειξω οτι το τσουβαλιασμα ειναι ασχημη τακτικη.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.719
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top