- Reaction score
- 677
Δημήτρη μου έχεις τόσα που δεν ξέρω για ποια λες...Τα δικά μου είναι αυτοενισχυόμενα δηλαδή;

Δημήτρη μου έχεις τόσα που δεν ξέρω για ποια λες...Τα δικά μου είναι αυτοενισχυόμενα δηλαδή;
Δημήτρη μου έχεις τόσα που δεν ξέρω για ποια λες...![]()
Αν αυτά τα μικρά που λες έχουν ενεργό κρος,χωριστούς ενισχυτές,κλπ.μια χαρά ενεργά είναι,ας είναι μικρά.o zizik να παει να πεταξει τα "κουτια" που εχει για ηχεια...απ εξω απ το σπιτι μου και απογευματινες ωρες παρακαλω
ο sokman εννοει μαλλον τις κατηγοριες τυπου adam a7x, dynaudio bm6 κλπ κλπ...τα "μικρα" δλδ
ή οχι?
Ενεργό κρος είναι το κύκλωμα που αναλαμβάνει να χωρίσει τις συχνότητες σε σε επίπεδο line και μετά να στείλει το σήμα στους αντίστοιχους ενισχυτές για κάθε δρόμο ή μεγάφωνο.κανε αν θες, μια αναλυση του τι εννοουμε "ενεργο κρος"...eq εχουν βασικα και παιζεις με db...
περαιτερω επεμβασεις, μαλλον με καρτες τυπου metric κλπ...οποτε μιλαμε απλα, για αυτοενισχυομενα να υποθεσω
Έλα Γιώργο είπες κάτι ???"γιατρε" σιγουρο αυτο...αλλα πιο σιγουρο, για να σταματησει να τρεχει και το "σαλακι", ειναι μια πενταδα ενεργα tensor να γουσταρω...και εναν pro και καθαρισες για αρκετο καιρο νομιζω...
ασε μη δωσω καμια ωρα τον para και το γυρισω σε ενεργα εντελως...
να δω τι θα κανω με το desktop...να τριφτουμε λιγο και βλεπουμε για αλλες καταστασεις...
μαλιστα...μπορει λοιπον ακομα και τα "μικρα" ηχεια να ειναι εφοδιασμενα με ενεργο κρος, ανεξαρτητα με το eq ανα περιοχη συχνοτητων που διαθετουν...αυτο θα πρεπει να αναφερεται απο το κατασκευαστη φυσικα...για να το ψαξουμε στα μοντελα που μας ενδιαφερουν...Ενεργό κρος είναι το κύκλωμα που αναλαμβάνει να χωρίσει τις συχνότητες σε σε επίπεδο line και μετά να στείλει το σήμα στους αντίστοιχους ενισχυτές για κάθε δρόμο ή μεγάφωνο.
Το παθητικό,ειναι μετά τους ενισχυτές,παραλαμβάνει το ενισχυμένο σήμα και το παραδίσει στα μεγάφωνα.
Καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά του πρώτου,και την βαριά (και συνήθως ανεπιτυχή) του δεύτερου...
Επίσης καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά των ενισχυτικών που απαλλαγμένα από πολλές αμαρτίες αποδίδουν εως και 4 (ναι τέσσερις) φορές καλύτερα από ότι αν ήταν πίσω από το κρος.
Έλα Γιώργο είπες κάτι ???![]()
Αμ δεν εννοείται....δυστυχώς....μαλιστα...μπορει λοιπον ακομα και τα "μικρα" ηχεια να ειναι εφοδιασμενα με ενεργο κρος, ανεξαρτητα με το eq ανα περιοχη συχνοτητων που διαθετουν...αυτο θα πρεπει να αναφερεται απο το κατασκευαστη φυσικα...για να το ψαξουμε στα μοντελα που μας ενδιαφερουν...
εκτος και "εννοειται" αυτο στα pro audio "ενεργα" ηχεια...αλλιως θα τα ονομαζαν απλα αυτοενισχυομενα, να υποθεσω ξανα
Αμ δεν εννοείται....δυστυχώς....
Ψάξιμο και πάλι ψάξιμο...![]()
πρεπει να πεσει διαβασμα...δεν γινεται αλλιωςΤι σχέση έχει το ενεργό cross με το πιθανό eq; Μην τα μπλέκετε.
Ενεργό κρος είναι το κύκλωμα που αναλαμβάνει να χωρίσει τις συχνότητες σε σε επίπεδο line και μετά να στείλει το σήμα στους αντίστοιχους ενισχυτές για κάθε δρόμο ή μεγάφωνο.
Το παθητικό,ειναι μετά τους ενισχυτές,παραλαμβάνει το ενισχυμένο σήμα και το παραδίσει στα μεγάφωνα.
Καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά του πρώτου,και την βαριά (και συνήθως ανεπιτυχή) του δεύτερου...
Επίσης καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά των ενισχυτικών που απαλλαγμένα από πολλές αμαρτίες αποδίδουν εως και 4 (ναι τέσσερις) φορές καλύτερα από ότι αν ήταν πίσω από το κρος.[/QUOTE
Αμ δεν εννοείται....δυστυχώς....
και εγώ να πω την αλήθεια νόμιζα ότι όλα τα ενεργά ηχεία έχουν ενεργό cross. Και αυτό για να μην καταπονούνται και να αλλοιώνεται η απόδοση τους στην πολύωρη χρήση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μηχανικόυς ήχου για πολλές ώρες.
Τα Adam a7x πχ δεν έχουν ενεργό cross?
vet, να δωσεις ενα παραδειγμα αν θες?...δλδ πχ η adam δινει κατι τετοιο στις προδιαγραφες του f7Οταν στις προδιαγραφές του ηχειου εχει 2 η 3 νούμερα για την ισχύ των ενισχυτών ειναι ενεργό το x-over.
Αυτος ειναι ο ποιο εύκολος τρόπος για να τα διακρίνεται..
Εδώ είμαι εγώ!!χαχαχα...δε πεφτει τιποτα κατω ετσι?...ακομα φιλε δεν παιζει κατι τετοιο...να τριφτουμε λιγο...μη κανουμε βιαστικα πραματα
Όλα δείχνουν πως πρέπει να έχει.και εγώ να πω την αλήθεια νόμιζα ότι όλα τα ενεργά ηχεία έχουν ενεργό cross. Και αυτό για να μην καταπονούνται και να αλλοιώνεται η απόδοση τους στην πολύωρη χρήση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μηχανικόυς ήχου για πολλές ώρες.
Τα Adam a7x πχ δεν έχουν ενεργό cross?
Edit:
Νομίζω με κάλυψε η απάντηση του vet.