ενεργα monitor...

Reaction score
766
o zizik να παει να πεταξει τα "κουτια" που εχει για ηχεια...απ εξω απ το σπιτι μου και απογευματινες ωρες παρακαλω:D

ο sokman εννοει μαλλον τις κατηγοριες τυπου adam a7x, dynaudio bm6 κλπ κλπ...τα "μικρα" δλδ

ή οχι?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Δημήτρη μου έχεις τόσα που δεν ξέρω για ποια λες...:roflmao::roflmao:
:D

Δεν έχω πολλά καλέ, δύο σετ είναι. Focal στο maxi και James στο mini που τώρα είναι μοιρασμένα κι αλλού.

Reaction score
677
o zizik να παει να πεταξει τα "κουτια" που εχει για ηχεια...απ εξω απ το σπιτι μου και απογευματινες ωρες παρακαλω:D

ο sokman εννοει μαλλον τις κατηγοριες τυπου adam a7x, dynaudio bm6 κλπ κλπ...τα "μικρα" δλδ

ή οχι?
Αν αυτά τα μικρά που λες έχουν ενεργό κρος,χωριστούς ενισχυτές,κλπ.μια χαρά ενεργά είναι,ας είναι μικρά.
Δεν είναι ανάγκη να είναι τα θηρία που είπα παραπάνω,τα είπα επειδή απλώς τα ξέρουμε όλοι,σαν παράδειγμα.

Reaction score
766
κανε αν θες, μια αναλυση του τι εννοουμε "ενεργο κρος"...eq εχουν βασικα και παιζεις με db...

περαιτερω επεμβασεις, μαλλον με καρτες τυπου metric κλπ...οποτε μιλαμε απλα, για αυτοενισχυομενα να υποθεσω

Reaction score
677
κανε αν θες, μια αναλυση του τι εννοουμε "ενεργο κρος"...eq εχουν βασικα και παιζεις με db...

περαιτερω επεμβασεις, μαλλον με καρτες τυπου metric κλπ...οποτε μιλαμε απλα, για αυτοενισχυομενα να υποθεσω
Ενεργό κρος είναι το κύκλωμα που αναλαμβάνει να χωρίσει τις συχνότητες σε σε επίπεδο line και μετά να στείλει το σήμα στους αντίστοιχους ενισχυτές για κάθε δρόμο ή μεγάφωνο.
Το παθητικό,ειναι μετά τους ενισχυτές,παραλαμβάνει το ενισχυμένο σήμα και το παραδίσει στα μεγάφωνα.
Καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά του πρώτου,και την βαριά (και συνήθως ανεπιτυχή) του δεύτερου...
Επίσης καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά των ενισχυτικών που απαλλαγμένα από πολλές αμαρτίες αποδίδουν εως και 4 (ναι τέσσερις) φορές καλύτερα από ότι αν ήταν πίσω από το κρος.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
"γιατρε" σιγουρο αυτο...αλλα πιο σιγουρο, για να σταματησει να τρεχει και το "σαλακι", ειναι μια πενταδα ενεργα tensor να γουσταρω...και εναν pro και καθαρισες για αρκετο καιρο νομιζω...

ασε μη δωσω καμια ωρα τον para και το γυρισω σε ενεργα εντελως...

να δω τι θα κανω με το desktop...να τριφτουμε λιγο και βλεπουμε για αλλες καταστασεις...
Έλα Γιώργο είπες κάτι ??? :rolleyes:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.346
δηλαδή στα 3.8 μέτρα από τοίχο σε τοίχο, απόσταση ηχείου-αυτιού πες στα 3.5 δεν θα κάνει δουλειά ένα nearfield; για ταινίες πάντα μιλάω, σε ακρόαση δικάναλου αποδέχομαι να χάνω ας πούμε την ακρίβεια στη στερεοφωνική εικόνα...τι άλλο να περιμένει κανείς ότι χάνει σε ένα τέτοιο setup;

Reaction score
766
Ενεργό κρος είναι το κύκλωμα που αναλαμβάνει να χωρίσει τις συχνότητες σε σε επίπεδο line και μετά να στείλει το σήμα στους αντίστοιχους ενισχυτές για κάθε δρόμο ή μεγάφωνο.
Το παθητικό,ειναι μετά τους ενισχυτές,παραλαμβάνει το ενισχυμένο σήμα και το παραδίσει στα μεγάφωνα.
Καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά του πρώτου,και την βαριά (και συνήθως ανεπιτυχή) του δεύτερου...
Επίσης καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά των ενισχυτικών που απαλλαγμένα από πολλές αμαρτίες αποδίδουν εως και 4 (ναι τέσσερις) φορές καλύτερα από ότι αν ήταν πίσω από το κρος.
μαλιστα...μπορει λοιπον ακομα και τα "μικρα" ηχεια να ειναι εφοδιασμενα με ενεργο κρος, ανεξαρτητα με το eq ανα περιοχη συχνοτητων που διαθετουν...αυτο θα πρεπει να αναφερεται απο το κατασκευαστη φυσικα...για να το ψαξουμε στα μοντελα που μας ενδιαφερουν...

εκτος και "εννοειται" αυτο στα pro audio "ενεργα" ηχεια...αλλιως θα τα ονομαζαν απλα αυτοενισχυομενα, να υποθεσω ξανα

Reaction score
766
Έλα Γιώργο είπες κάτι ??? :rolleyes:

χαχαχα...δε πεφτει τιποτα κατω ετσι?...ακομα φιλε δεν παιζει κατι τετοιο...να τριφτουμε λιγο...μη κανουμε βιαστικα πραματα

Reaction score
677
μαλιστα...μπορει λοιπον ακομα και τα "μικρα" ηχεια να ειναι εφοδιασμενα με ενεργο κρος, ανεξαρτητα με το eq ανα περιοχη συχνοτητων που διαθετουν...αυτο θα πρεπει να αναφερεται απο το κατασκευαστη φυσικα...για να το ψαξουμε στα μοντελα που μας ενδιαφερουν...

εκτος και "εννοειται" αυτο στα pro audio "ενεργα" ηχεια...αλλιως θα τα ονομαζαν απλα αυτοενισχυομενα, να υποθεσω ξανα
Αμ δεν εννοείται....δυστυχώς....
Ψάξιμο και πάλι ψάξιμο...:hunter:

Reaction score
766
Ψάξιμο και πάλι ψάξιμο...:hunter:
:O_o:...

δυσκολα παντως με ακουγεται, σε μικρες κατηγοριες τιμων να εχουμε και τετοιο συστημα ενεργου κρος...στα μεγαλυτερα μοντελα, ισως πιο ευκολα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Τι σχέση έχει το ενεργό cross με το πιθανό eq; Μην τα μπλέκετε.

D

deleted user 10898

Guest
Οταν στις προδιαγραφές του ηχειου εχει 2 η 3 νούμερα για την ισχύ των ενισχυτών ειναι ενεργό το x-over.
Αυτος ειναι ο ποιο εύκολος τρόπος για να τα διακρίνετε...

Πχ εδω λέει active αλλα θα μπορούσε να μην το λέει...

Focal Solo 6 Be active 2 way studio monitor - frequency response: 40Hz-40khz (+/-2dB), max SPL: 113dB (peak @ thomann 1mtr). Bi-amping: LF stage: 150watts (RMS), HF stage: 100watts (RMS). LF Focal 6W4370 6.5" speaker, HF Focal TBE Pro inverted Beryllium dome tweeter, magnetically shielded. Dimensions: 240 x 290 x 330mm. Weight: 11Kg.

Last edited by a moderator:

Reaction score
228
Επίσης καταλαβαίνεις την άνετη δουλειά των ενισχυτικών που απαλλαγμένα από πολλές αμαρτίες αποδίδουν εως και 4 (ναι τέσσερις) φορές καλύτερα από ότι αν ήταν πίσω από το κρος.[/QUOTE

και εγώ να πω την αλήθεια νόμιζα ότι όλα τα ενεργά ηχεία έχουν ενεργό cross. Και αυτό για να μην καταπονούνται και να αλλοιώνεται η απόδοση τους στην πολύωρη χρήση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μηχανικόυς ήχου για πολλές ώρες.
Τα Adam a7x πχ δεν έχουν ενεργό cross?

Reaction score
228
και εγώ να πω την αλήθεια νόμιζα ότι όλα τα ενεργά ηχεία έχουν ενεργό cross. Και αυτό για να μην καταπονούνται και να αλλοιώνεται η απόδοση τους στην πολύωρη χρήση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μηχανικόυς ήχου για πολλές ώρες.

Edit:
Νομίζω με κάλυψε η απάντηση του vet.

Reaction score
766
Οταν στις προδιαγραφές του ηχειου εχει 2 η 3 νούμερα για την ισχύ των ενισχυτών ειναι ενεργό το x-over.
Αυτος ειναι ο ποιο εύκολος τρόπος για να τα διακρίνεται..
vet, να δωσεις ενα παραδειγμα αν θες?...δλδ πχ η adam δινει κατι τετοιο στις προδιαγραφες του f7

Amp. power RMS / music
60 W / 85 W

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
χαχαχα...δε πεφτει τιποτα κατω ετσι?...ακομα φιλε δεν παιζει κατι τετοιο...να τριφτουμε λιγο...μη κανουμε βιαστικα πραματα
Εδώ είμαι εγώ!!

Reaction score
677

Edit:
Νομίζω με κάλυψε η απάντηση του vet.
Όλα δείχνουν πως πρέπει να έχει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads