ερωτήσες περί απόστασης ακρόασης

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: ερωτήσες περί απόστασης ακρόασης

... και ο τετρακάναλος σερβοενισχυτής που οδηγεί τις μονάδες των χαμηλών (4 x 400w στα 4 Ohms) σε τρία κουτιά (δεξιά):

Και οι καλωδιώσεις του από πίσω:

Οι βάσεις που βλέπετε από plexiglas είναι επίσης σχεδίαση της Genesis Technologies και συνοδεύουν τα ηχεία και τον σερβοενισχυτή.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ερωτήσες περί απόστασης ακρόασης

Θεωρητικά υψηλότερες εντάσεις με μικρότερη παραμόρφωση...
και μεγαλη κατευθυντικοτητα στον κατακορυφο αξονα δηλ.

ελαχιστες πρωτες ανακλασεις απο πατωμα και ταβανι.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ερωτήσες περί απόστασης ακρόασης

και μεγαλη κατευθυντικοτητα στον κατακορυφο αξονα, δηλ. ελαχιστες πρωτες ανακλασεις απο πατωμα και ταβανι.
Πολύ σωστός! :119:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Το καλωδιάκι αυτό συνδέεται με τον σερβοενισχυτή που οδηγεί τις μπασοκολώνες (αντι ο σερβοενισχυτής να οδηγείται με δεύτερο ζεύγος interconnects από τον προενισχυτή, όπως στις προηγούμενες σχεδιάσες των Genesis)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ανοιξα λοιπον αυτό το θέμα γιατί έχω επιφυλλάξεις να δοκιμάσω κάτι που μου πρότεινε ο Gary Koh ...

... αντί τον σερβοενισχυτή να τον τροφοδοτώ από τον προενισχυτή, να δοκιμάσω να τον τροφοδοτήσω από την έξοδο του τελικού (Rowland 8) με το καλωδιάκι της Genesis που φαίνεται στη φωτο (το οποίο έχει λέει και κάποιο κυκλωματάκι που δίνει 30 dB πτώση - ο Rowland 8 έχει 28 dB Gain).

Σε σχετική λοιπόν συζήτηση με φίλο, με απέτρεψε να το κάνω γιατί ο προενισχυτης έχει έξοδο DC ενώ ο τελικός έχει έξοδο AC και ότι αν το δοκιμάσω θα τον κάψω, πράγμα που όμως δεν το θεωρώ λογικό... :139:

Reaction score
1.772

Ανοιξα λοιπον αυτό το θέμα γιατί έχω επιφυλλάξεις να δοκιμάσω κάτι που μου πρότεινε ο Gary Koh ...

... αντί τον σερβοενισχυτή να τον τροφοδοτώ από τον προενισχυτή, να δοκιμάσω να τον τροφοδοτήσω από την έξοδο του τελικού (Rowland 8) με το καλωδιάκι της Genesis που φαίνεται στη φωτο (το οποίο έχει λέει και κάποιο κυκλωματάκι που δίνει 30 dB πτώση - ο Rowland 8 έχει 28 dB Gain).

Σε σχετική λοιπόν συζήτηση με φίλο, με απέτρεψε να το κάνω γιατί ο προενισχυτης έχει έξοδο DC ενώ ο τελικός έχει έξοδο AC και ότι αν το δοκιμάσω θα τον κάψω, πράγμα που όμως δεν το θεωρώ λογικό... :139:
λογικα ο σερβοενισχυτης εχει εισοδους high και low.

ισως το καλωδιακη με την εξασθενηση 30db που αναφερης.

αυτο που σου προτεινε ο cosh ειναι σωστο αφου στην οδηγηση

του σερβοενισχυτη προστιθεται και ο χαρακτηρας του τελικου

ωστε να μην υπαρχη διαφορα μεταξυ των γουφερ και του

υπολοιπου φασματος.

ψιλα γραμματα θα μου πης αλλα αυτη ειναι η θεωρια.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

λογικα ο σερβοενισχυτης εχει εισοδους high και low.
Ισως το καλωδιακι με την εξασθενηση 30db που αναφερεις, αυτο που σου προτεινε ο cosh, ειναι σωστο αφου στην οδηγηση του σερβοενισχυτη προστιθεται και ο χαρακτηρας του τελικου, ωστε να μην υπαρχη διαφορα μεταξυ των γουφερ και του υπολοιπου φασματος - ψιλα γραμματα θα μου πεις αλλα αυτη ειναι η θεωρια.
Ετσι υποθέτω κι εγώ και μου το 'παν κι άλλοι, πιό συμφασικό ίσως ακουστεί το χαμηλό, αλλά μη και τον κάψω φοβαμαι.

Εν πάσει περιπτώσει, θα επικοινωνήσω και με e-mail με τον Gary Koch και τον McGowen (σχεδιαστή των σερβοενισχυτών της Genesis παλιά) και θα σιγουρευτώ.
Αυτή η εποχή δεν είναι καιρός για ζημιές, αν και υποθέτω, δεν θα μ' αφήναν έτσι... :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.194
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe