ηχοαπορροφητικα πανελς για τοιχους?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Απάντηση: ηχοαπορροφητικα πανελς για τοιχους?

Παιδια τελικα μετα απο παρα πολυ διαβασμα για room acoustics treatment, εβγαλα τα ματια μου βασικα, αποφασισα σιγα σιγα να παρω bass traps και πανελακια. Κυριως απο GIK acoustics θα γινουν οι αγορες.

Ο μοναδικος τροπος ομως να τα αποδεχτει η γυναικα στο σαλονι ειναι να ειναι φορητα,δηλαδη να μη τα κρεμασω αλλα να τα εχω σε βασεις. γνωριζει κανεις τον φτηνοτερο τροπο για το που να φτιαξω custom βασεις για πανελακια?

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Τελικα 2 monster bass traps και 4 244bass traps της GIK acoustics ειναι καθοδον για το σπιτι μου.
Πανε τα λεφτα και δεν ητανκαι περισευουμενα κιολας.... ο θεος βοηθος να αξιζει το αποτελεσμα τουλαχιστον

Reaction score
1.430
πες μας αποτελεσματα και αν μπορεις ανεβασε και κ;αμια φωτο

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Εχω ηδη παραλαβει τα 2 monster traps και περιμενω σε 10-15 μερες απο Αγγλια τα 4 244.
Οταν τα παραλαβω ολα με το καλο θα εχω πληρη παρουσιαση ολου του Home theather μου με φωτος.

Reaction score
2.482
Επειδη με ενδιαφέρει το θέμα, μιας και χτες που κοιταζα πισω απο τον καναπέ στις γωνίες, βρηκα αδέσποτα μπασα και χρειάζομαι απολυμανση. Θελω να βάλω μπασοπαγίδες να τα πιανω τα αναθεματισμένα! Έχεις φωτός για να πάρω ιδέες;

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
2.482
Ωραια. Γιατι μάλλον για κατι τέτοιο θα πάω κι εγω....

1) Η διαφορά είναι αισθητη; Δλδ, βάζοντας-βγαζοντας (μιας και ειπες ότι ήταν...λυόμενα) είναι εμφανής η διαφορά;
2) Μονο μπασοπαγίδες έβαλες τελικά;
3) Τι μεταφορικά έχουν περίπου;

Σε ευχαριστω και συγνώμμη αν σε ζάλισα, οπως επισης θα εκτιμουσα πολυ αν δεν σε πειράζει, να εβαζες καμια φωτο με και χωρις τις παγίδες, να δώ πόσο επηρεάζει τον χώρο. Εχω κι εγω γυναίκα που πρέπει να πείσω, αν και δεν παραπονιέμαι! Με άφησε να πάρω PB13 για το σαλόνι!

Reaction score
2.482
σε τι συχνοτητες εχεις προβλημα ?
Δεν ξέρω ακριβώς! Δεν πετάγεσαι μια βόλτα για καφε να τις μετρήσουμε παρεα! :D
Σοβαρά τώρα,εχω ένα UMIK-1 μικρόφωνο (βασικα 2, μιας και μου εστειλαν 2 καταλαθος, αλλα το επιστρεφω σημερα). Αν εχω καταλάβει καλά με αυτό μπορώ να κανω δουλειά για την μετρηση των προβληματικών συχνοτήτων.

Ο Καστρουνής μου προτείνε σε διαφορα σημεία να βάλω μπασοπαγίδες, γιατι έχω προβλημα μου είπε. Αν καταλαβα καλα, παιζει να εχω μεταξυ 50-80, αλλα μπορει να λέω και μπουρδες.

Εγω θελω όταν μεγαλώσω να είμαι φλατ μεχρι τους 14hZ. Γίνεται αυτο; Ε; :)

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Όπως είπαν τα παιδιά πρώτα μετράς το χώρο και μετά ψωνίζεις.
Εγώ εχω πάρει 6 πανελς τα οποία είναι τεράστια και είναι αδιανόητο να βρίσκονται μόνιμα στο σαλόνι.
Οπότε ταχω σε αποθηκευτικους χώρους και τα βάζω όταν πρέπει.

Reaction score
15.548
Δεν ξέρω ακριβώς! Δεν πετάγεσαι μια βόλτα για καφε να τις μετρήσουμε παρεα! :D
Σοβαρά τώρα,εχω ένα UMIK-1 μικρόφωνο (βασικα 2, μιας και μου εστειλαν 2 καταλαθος, αλλα το επιστρεφω σημερα). Αν εχω καταλάβει καλά με αυτό μπορώ να κανω δουλειά για την μετρηση των προβληματικών συχνοτήτων.

Ο Καστρουνής μου προτείνε σε διαφορα σημεία να βάλω μπασοπαγίδες, γιατι έχω προβλημα μου είπε. Αν καταλαβα καλα, παιζει να εχω μεταξυ 50-80, αλλα μπορει να λέω και μπουρδες.

Εγω θελω όταν μεγαλώσω να είμαι φλατ μεχρι τους 14hZ. Γίνεται αυτο; Ε; :)

ναι μπορεις να κανεις μετρησεις με το umk -1

διαβασε λιγο και θα τα καταφερεις....

αν θελεις καποιο Σαββατο πρωι να ερθω για καφε και να το δουμε μπορω...αλλες μερες δυσκολο...

αν παιξεις να δωσεις εμφαση σε αυτο το διαγραμμα που ειναι πιο κατω ....το οποιο δειχνει τον χρονο αποσυνθεσης στον χωρο σου..

π.χ. εδω ειναι του rose που ειναι πολυ καλος χωρις καμια φροντιδα απο 18hz

rrrrr.jpg

Last edited:

Reaction score
2.482
Όπως είπαν τα παιδιά πρώτα μετράς το χώρο και μετά ψωνίζεις.
Εγώ εχω πάρει 6 πανελς τα οποία είναι τεράστια και είναι αδιανόητο να βρίσκονται μόνιμα στο σαλόνι.
Οπότε ταχω σε αποθηκευτικους χώρους και τα βάζω όταν πρέπει.
Ναι, ετσι το φαντάζομαι, αν και νομιζω ότι τα Tri[Traps θα είναι defacto αγορα και μετα αν και εφόσον χρειαστει καποιο άλλο πανελ, αφου μετρησω τον χώρο, οπως μου προτείνετε. Tα μεταφορικα είναι πολλα απο την εμπειρία σου;

Ναι, ναι. Γίνεται. :rolleyes:
Ασε με, μωρε που μου κατέστρεψες τη ζωή (και το πορτοφόλι!)

Reaction score
2.482
ναι μπορεις να κανεις μετρησεις με το umk -1

διαβασε λιγο και θα τα καταφερεις....

αν θελεις καποιο Σαββατο πρωι να ερθω για καφε και να το δουμε μπορω...αλλες μερες δυσκολο...

αν παιξεις να δωσεις εμφαση σε αυτο το διαγραμμα που ειναι πιο κατω ....το οποιο δειχνει τον χρονο αποσυνθεσης στον χωρο σου..

π.χ. εδω ειναι του rose που ειναι πολυ καλος χωρις καμια φροντιδα απο 18hz

View attachment 41322
Ωραία. Επειδη το βλέπω σαν γραμμικη Β' αυτο το Waterfall, δλδ δεν καταλαβαίνω τι ειναι το καλο και τι το κακό, εχεις καποιο λινκ να ξεικνησω το διάβασμα; Νομιζω στο HomeTheaterShack εχει guides για REW. Θα δω κι εκει πάντως.

Reaction score
6.596
Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος