- Reaction score
- 4.561
Στο Villabajo ακόμα τρίβουν... :138:
Διότι το αυλάκι του δίσκου είναι φθαρμένο από τη χρήση. Πού είναι το παράξενο;(...)
ομως
τα τσαφ τσουφ και τσακα-τσουκα δεν εξαλειφθεικαν.ειδικα σε κατι παλια βινυλια(αλλα και στα πιο προσφατα) η διαφορα πριν και μετα ηταν ελαχιστη.
και εδω τιθεται και ενα ερωτημα μου
γιατι?
(...)
Δεν είναι όλα πανάκριβα. Υπάρχει αυτό για περίπου 260 ευρά συν τα μεταφορικά. Πρέπει μόνο να πας σε έναν επιπλοποιό με τα σχέδια να σου φτιάξει ένα κουτί.Το ποιο σημαντικό στάδιο στο «πλύσιμο» είναι το τελικό, δηλαδή η αναρρόφηση όλων των καταλοίπων μέσα από το αυλάκι.
Αυτό το κάνουν αποτελεσματικά μόνο τα ακριβά πλυντήρια όπως αυτά σε προηγούμενό μου post -Loricraft- και η ίδια η βελόνα, η οποία πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά και τακτικά.
Γι΄ αυτό και οι μηχανικοί της Linn συνιστούν καμία επέμβαση στο δίσκο εκτός από ένα αντιστατικό βουρτσάκι.
Οι περισσότερες μέθοδοι «πλυσίματος» είναι από «πεταμένα λεφτά» -αναποτελεσματικές- μέχρι επικίνδυνες για μόνιμη βλάβη στο βινύλιο. :121:
Εγώ έχω τη Nitty Gritty 0.5 η οποία όπως λες δουλεύει σαν ηλεκτρική σκούπα, και πολύ καλά μάλιστα. Εγώ τουλάχιστον δεν ακούω κατάλοιπα και να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για την περιορισμένη αποτελεσματικότητά της. Αν η γνώμη των χρηστών του εξωτερικού μετράει περισσότερο, σε πληροφορώ ότι ποστάρω τακτικά και στο γερμανικό ΑΑΑforum.«Δεν είναι όλα πανάκριβα. Υπάρχει αυτό για περίπου 260 ευρά συν τα μεταφορικά. Πρέπει μόνο να πας σε έναν επιπλοποιό με τα σχέδια να σου φτιάξει ένα κουτί.
Επίσης υπάρχουν οι Nitty Gritty (google it1) και αυτό»
Δυστυχώς τα αποτελεσματικά πλυντήρια είναι πανάκριβα και κατασκευάζονται απ΄όσο γνωρίζω από δύο εταιρίες.
1. Keith Monks
2. Loricraft
Όπως φαίνεται στα links, η αντλία στις μηχανές αυτές εργάζεται τοπικά και σε συνδυασμό με το νήμα, καθαρίζει ένα - ένα τα αυλάκια. Είναι λογικό λοιπόν να καθαρίζει αποτελεσματικά. Αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες με μικροσκόπιο πριν και μετά τον καθαρισμό, και γράφεται σε forums του εξωτερικού, από τους χρήστες των συσκευών αυτών. Εγώ δεν έχω κάποια από τις παραπάνω συσκευές , αν και πολύ θα το ήθελα. Η αποτελεσματικότητά τους μου φαίνεται απόλυτα φυσική από τον τρόπο που λειτουργούν.
Στις άλλες μηχανές, που δεν είναι απαραίτητα φθηνές, η αντλία εργάζεται σαν «ηλεκτρική σκούπα» σε μεγάλη επιφάνεια του δίσκου - εκατοντάδες αυλάκια- με περιορισμένη αποτελεσματικότητα.
Απλά οι μηχανές αυτές αφήνουν κατάλοιπα τα οποία ακούγονται. :121:
Aυτο που λες,καπου το εχω δει σε βιντεο.Κάποιος μου είπε για καθαρισμό βινυλίου με ATLACOLL !
ένα λεπτό στρώμα αραιωμένη Atlacoll , περιμένουμε να στεγνώσει , και μετά την τραβάμε σαν μια φλίδα και μαζί της βγαίνει και όλη η βρωμιά ....
Παίζει ρε παιδιά κάτι τέτοιο ???
Για δωσε Θεοδωρε λινκ,η φωτο δεν φαινεται που εβαλες.Επανέρχομαι στο θέμα καθότι πήρε το μάτι μου για πλύσιμο με το LOC της amway. Εχω το γνωστό μαραφέρι της KNOSTI, αλλά δε πάει άλλο να δίνω 15αρια-20αρια για το υγρό του.Με τι μπορώ να το αντικαταστήσω; Αυτό το LOC ( 6ευρω) είναι συμπυκνωμένο και βιοδιασπόμενο και εξατμίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Πως μπορώ να το κάνω χρήση όμως; Το μόνο που σκέφτηκα είναι αποστηρωμένο νερό (50cents/lit) και 1 σταγόνα LOC. To loc θα μου κρατήσει μια ζωή και το νεράκι για 2-3 πλύσεις χαλαρά.
![]()