καθαρισμος βινυλιου

Reaction score
1.294
Προσοχή στις ετικέτες ! ! !

Αλήθεια ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος να τις ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ πλύνουμε το δίσκο ????

Κάτι να βάλουμε πάνω και να μήν επιρρεάζει το νερό την ετικέτα ???

Βάλε λίγο παραπάνω Fairy ultra και σε χλιαρό νερό , προς το κρύο !

Να έχεις και ένα δευτερο μπάνιο με απεσταγμένο νερό και μερικές σταγόνες PHOTOFLO είναι ένα WET AGENT που κάνει το νερό να μην κάθεται αλλά να ρέει σε σταγόνες !

Βάλε και καμοιά φωτό να δούμε την επιχείρηση "Καθαροί Δίσκοι "

Reaction score
1
Αυτο το ντισκο-αντιστατ φενεται καλη περιπτωση και συμφωνα και με αυτα που γραφετε καλη λυση.Ωραια..πανω που ειχα απογοητευτει με το θεμα..καθως τα πλυντηρια για βινυλια ειναι χρηματικα απροσιτα και η λατζα δεν με ικανοποιησε οσο περιμενα.
Πιο συγκεκριμενα..θα παραθεσω την εμπειρια/γνωμη μου σχετικα με την λαντζα.
επλυνα για δοκιμη 7 βινυλια καποια ηταν 30+ ετων και καποια πιο προσφατα.
Οπτικα ολα γινανε λαμπικο,καθρεφτης σκετος.
επισης
Σε ενα συγκεκριμενο βινυλιο οπου σε 2 σημεια η βελονα του πικ-απ ''χοροπηδαγε'' μετα το πλυσιμο εξαλειφθηκε εντελως το προβλημα.

ομως
τα τσαφ τσουφ και τσακα-τσουκα δεν εξαλειφθεικαν.ειδικα σε κατι παλια βινυλια(αλλα και στα πιο προσφατα) η διαφορα πριν και μετα ηταν ελαχιστη.
και εδω τιθεται και ενα ερωτημα μου
γιατι?
λογω στατικου ηλεκτρισμου? γρατζουνιων? μκρο-σκονης στα αυλακια?
οποτε καταληγω στο συμπερασμα οτι αν δεν ειναι πολυ βρωμικα τα βινυλια σου ειναι λιγο χαμενος χρονος η λατζα (να στεγνωσουν 7 βινυλια εφαγα 2 ωρες...).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Λόγω της σκόνης στα αυλάκια υπάρχει διαφορά πριν και μετά το πλύσιμο.
Λυπάμαι που θα διαφωνήσω μαζί σου αλλά η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη.

Reaction score
1.974
Το ποιο σημαντικό στάδιο στο «πλύσιμο» είναι το τελικό, δηλαδή η αναρρόφηση όλων των καταλοίπων μέσα από το αυλάκι.

Αυτό το κάνουν αποτελεσματικά μόνο τα ακριβά πλυντήρια όπως αυτά σε προηγούμενό μου post -Loricraft- και η ίδια η βελόνα, η οποία πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά και τακτικά.

Γι΄ αυτό και οι μηχανικοί της Linn συνιστούν καμία επέμβαση στο δίσκο εκτός από ένα αντιστατικό βουρτσάκι.

Οι περισσότερες μέθοδοι «πλυσίματος» είναι από «πεταμένα λεφτά» -αναποτελεσματικές- μέχρι επικίνδυνες για μόνιμη βλάβη στο βινύλιο. :121:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Απάντηση: Re: καθαρισμος βινυλιου

(...)

ομως
τα τσαφ τσουφ και τσακα-τσουκα δεν εξαλειφθεικαν.ειδικα σε κατι παλια βινυλια(αλλα και στα πιο προσφατα) η διαφορα πριν και μετα ηταν ελαχιστη.
και εδω τιθεται και ενα ερωτημα μου
γιατι?

(...)
Διότι το αυλάκι του δίσκου είναι φθαρμένο από τη χρήση. Πού είναι το παράξενο;

Reaction score
3
Το ποιο σημαντικό στάδιο στο «πλύσιμο» είναι το τελικό, δηλαδή η αναρρόφηση όλων των καταλοίπων μέσα από το αυλάκι.

Αυτό το κάνουν αποτελεσματικά μόνο τα ακριβά πλυντήρια όπως αυτά σε προηγούμενό μου post -Loricraft- και η ίδια η βελόνα, η οποία πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά και τακτικά.

Γι΄ αυτό και οι μηχανικοί της Linn συνιστούν καμία επέμβαση στο δίσκο εκτός από ένα αντιστατικό βουρτσάκι.

Οι περισσότερες μέθοδοι «πλυσίματος» είναι από «πεταμένα λεφτά» -αναποτελεσματικές- μέχρι επικίνδυνες για μόνιμη βλάβη στο βινύλιο. :121:
Δεν είναι όλα πανάκριβα. Υπάρχει αυτό για περίπου 260 ευρά συν τα μεταφορικά. Πρέπει μόνο να πας σε έναν επιπλοποιό με τα σχέδια να σου φτιάξει ένα κουτί.
Επίσης υπάρχουν οι Nitty Gritty (google it1) και αυτό

Reaction score
1
το περιεργο ειναι οτι σε ενα βινυλιο απο αυτα που επλυνα,το ειχα αγορασει καινοργιο-σφραγισμενο και εχει παιχτει το πολυ 50 φορες οποτε δεν τιθεται θεμα φθορας κατα την γνωμη μου (για το συγκεκριμενο).
οποτε παιζουν 3 ενδεχομενα
1)ειτε ειναι σκονη που δεν φευγει ετσι ευκολα
2)καταλοιπα απο το υγρο σαπουνι η οτι αλλο απο την διδικασια
3)του προξενησα γρατζουνια(αν και λιγο χλωμο χρησιμοποιησα φυσικο σφουγγαρι το οποιο ειναι τοσο μαλακο που διαλυοταν)

Reaction score
1.974
«Δεν είναι όλα πανάκριβα. Υπάρχει αυτό για περίπου 260 ευρά συν τα μεταφορικά. Πρέπει μόνο να πας σε έναν επιπλοποιό με τα σχέδια να σου φτιάξει ένα κουτί.
Επίσης υπάρχουν οι Nitty Gritty (google it1) και αυτό»

Δυστυχώς τα αποτελεσματικά πλυντήρια είναι πανάκριβα και κατασκευάζονται απ΄όσο γνωρίζω από δύο εταιρίες.

1. Keith Monks

2. Loricraft

Όπως φαίνεται στα links, η αντλία στις μηχανές αυτές εργάζεται τοπικά και σε συνδυασμό με το νήμα, καθαρίζει ένα - ένα τα αυλάκια. Είναι λογικό λοιπόν να καθαρίζει αποτελεσματικά. Αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες με μικροσκόπιο πριν και μετά τον καθαρισμό, και γράφεται σε forums του εξωτερικού, από τους χρήστες των συσκευών αυτών. Εγώ δεν έχω κάποια από τις παραπάνω συσκευές , αν και πολύ θα το ήθελα. Η αποτελεσματικότητά τους μου φαίνεται απόλυτα φυσική από τον τρόπο που λειτουργούν.

Στις άλλες μηχανές, που δεν είναι απαραίτητα φθηνές, η αντλία εργάζεται σαν «ηλεκτρική σκούπα» σε μεγάλη επιφάνεια του δίσκου - εκατοντάδες αυλάκια- με περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Απλά οι μηχανές αυτές αφήνουν κατάλοιπα τα οποία ακούγονται. :121:

Reaction score
3
«Δεν είναι όλα πανάκριβα. Υπάρχει αυτό για περίπου 260 ευρά συν τα μεταφορικά. Πρέπει μόνο να πας σε έναν επιπλοποιό με τα σχέδια να σου φτιάξει ένα κουτί.
Επίσης υπάρχουν οι Nitty Gritty (google it1) και αυτό»

Δυστυχώς τα αποτελεσματικά πλυντήρια είναι πανάκριβα και κατασκευάζονται απ΄όσο γνωρίζω από δύο εταιρίες.

1. Keith Monks

2. Loricraft

Όπως φαίνεται στα links, η αντλία στις μηχανές αυτές εργάζεται τοπικά και σε συνδυασμό με το νήμα, καθαρίζει ένα - ένα τα αυλάκια. Είναι λογικό λοιπόν να καθαρίζει αποτελεσματικά. Αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες με μικροσκόπιο πριν και μετά τον καθαρισμό, και γράφεται σε forums του εξωτερικού, από τους χρήστες των συσκευών αυτών. Εγώ δεν έχω κάποια από τις παραπάνω συσκευές , αν και πολύ θα το ήθελα. Η αποτελεσματικότητά τους μου φαίνεται απόλυτα φυσική από τον τρόπο που λειτουργούν.

Στις άλλες μηχανές, που δεν είναι απαραίτητα φθηνές, η αντλία εργάζεται σαν «ηλεκτρική σκούπα» σε μεγάλη επιφάνεια του δίσκου - εκατοντάδες αυλάκια- με περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Απλά οι μηχανές αυτές αφήνουν κατάλοιπα τα οποία ακούγονται. :121:
Εγώ έχω τη Nitty Gritty 0.5 η οποία όπως λες δουλεύει σαν ηλεκτρική σκούπα, και πολύ καλά μάλιστα. Εγώ τουλάχιστον δεν ακούω κατάλοιπα και να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για την περιορισμένη αποτελεσματικότητά της. Αν η γνώμη των χρηστών του εξωτερικού μετράει περισσότερο, σε πληροφορώ ότι ποστάρω τακτικά και στο γερμανικό ΑΑΑforum.

Reaction score
1.294
Κάποιος μου είπε για καθαρισμό βινυλίου με ATLACOLL !
ένα λεπτό στρώμα αραιωμένη Atlacoll , περιμένουμε να στεγνώσει , και μετά την τραβάμε σαν μια φλίδα και μαζί της βγαίνει και όλη η βρωμιά ....
Παίζει ρε παιδιά κάτι τέτοιο ???

Reaction score
5.893
Απάντηση: Re: καθαρισμος βινυλιου

Κάποιος μου είπε για καθαρισμό βινυλίου με ATLACOLL !
ένα λεπτό στρώμα αραιωμένη Atlacoll , περιμένουμε να στεγνώσει , και μετά την τραβάμε σαν μια φλίδα και μαζί της βγαίνει και όλη η βρωμιά ....
Παίζει ρε παιδιά κάτι τέτοιο ???
Aυτο που λες,καπου το εχω δει σε βιντεο.
Δεν θυμαμαι....

Reaction score
3.972
Απάντηση: καθαρισμος βινυλιου

..άντε πές ότι παίζει, θα κάνεις τέτχια ιστορία??

Ψάξε λίγο στα φόρουμ, έχει γίνει αρκετή συζήτηση γιά το θέμα.

Keep it simple που τραγουδάει κ ο φίλος Van...

Νεράκι, καλό βουρτσάκι, πανάκι, τέτχια με υποκοριστικά!

Ά! πολλοί υποστηρίζουν ότι τη βρώμικη δουλίτσα την κάνει η βελονίτσα, οπότε μας μένει χρόνος γιά βολτίτσα...

Το βασικό: χαλλαρά!

Reaction score
2

Επανέρχομαι στο θέμα καθότι πήρε το μάτι μου για πλύσιμο με το LOC της amway. Εχω το γνωστό μαραφέρι της KNOSTI, αλλά δε πάει άλλο να δίνω 15αρια-20αρια για το υγρό του.Με τι μπορώ να το αντικαταστήσω; Αυτό το LOC ( 6ευρω) είναι συμπυκνωμένο και βιοδιασπόμενο και εξατμίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Πως μπορώ να το κάνω χρήση όμως; Το μόνο που σκέφτηκα είναι αποστηρωμένο νερό (50cents/lit) και 1 σταγόνα LOC. To loc θα μου κρατήσει μια ζωή και το νεράκι για 2-3 πλύσεις χαλαρά.

Reaction score
5.893

Επανέρχομαι στο θέμα καθότι πήρε το μάτι μου για πλύσιμο με το LOC της amway. Εχω το γνωστό μαραφέρι της KNOSTI, αλλά δε πάει άλλο να δίνω 15αρια-20αρια για το υγρό του.Με τι μπορώ να το αντικαταστήσω; Αυτό το LOC ( 6ευρω) είναι συμπυκνωμένο και βιοδιασπόμενο και εξατμίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Πως μπορώ να το κάνω χρήση όμως; Το μόνο που σκέφτηκα είναι αποστηρωμένο νερό (50cents/lit) και 1 σταγόνα LOC. To loc θα μου κρατήσει μια ζωή και το νεράκι για 2-3 πλύσεις χαλαρά.

Για δωσε Θεοδωρε λινκ,η φωτο δεν φαινεται που εβαλες.

Reaction score
2

http://www.youtube.com/watch?v=oAjY9lnCq3E

To εχω χρησιμοποιήσει για άλλες δουλειές και πραγματικά κάνει θαύματα. Σε ξένο φόρουμ διάβασα πως κάποιοι το προτείνουν για δίσκους, αλλά δεν λέγαν πως το δουλεύουν.

Reaction score
0

Χαιρετώ τους φίλους και επανέρχομαι σε προηγούμενα, μπορεί κάποιο σαπούνι να μην επηρεάζει το βινύλιο ως προς το χειρότερο. Ο δίσκος όμως σε περίπτωση που χρησημοποιηθούν καθαριστικά υγρά με βάση την αλκοόλη(30% ισοπροπυλική αλκοόλη 70% αποσταγμένο νερό) θα πρέπει γρήγορα να απορροφηθούν και ΟΧΙ να στεγνώσουν επάνω στο βινύλιο. Τα αποτελέσματα μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα όταν αποθηκεύσουμε τον δίσκο και τον βάλουμε να παίξει θα είναι καταστροφικά. Σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει αναρρόφηση απλά φτιάχνουμε μια "λάσπη" στα αυλάκια του δίσκου. Το knosti είναι ένα αναποτελεσματικό παιχνίδι, η δουλειά χρειάζεται πλυντήριο για να γίνει σωστά αλλιώς καταστρέφουμε τους δίσκους. Για όσους δεν αντέχουν το κόστος υπάρχουν κατασκευές που μπορεί κάποιος να προσαρμώσει την ηλεκτρική σκούπα απ'το σπίτι, με ίσως παρόμοια αποτελέσμαρα.http://www.kabusa.com/ev1.htm

Reaction score
0

έχει βάλει κανείς δίσκο στο πλύντήριο πιάτων?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.183
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe